Προσλήψεις στην ΕΥΠ (2019-2020)
Παιδιά σας το λέω με όλη μου την καλή θέληση και φιλικά και όπως θέλετε να το δείτε! Παει ένας χρόνος π μαστε σε αυτό το σάιτ! Μν περιμενετε από αυτη την προκηρυξη!! Δν υπάρχει τπτ μπήκαν αυτοί π ήταν!! Καντε χαρτιά σε άλλους τομείς!! Ανοίχτητε επαγγελματικά όπου άλλου μπορείτε!! Δν θέλει πολυ μυαλό ότι δν προχωραει τπτ και παει από αναβολή σε αναβολή !! Εγώ τελειωσα να ασχολουμαι με αυτό και δν πηγα καν σκεφτείτε σε τπτ!! Και να ξέρετε πριν λιγο καιρό ένα άρθρο έβγαλε ότι η CIA δεχόταν αιτήσεις!! Πιο πολυ πιθανοτητες θα είχαμε να μας καλέσουν και να περασουμε μια συνέντευξη όπως προαναφερε η υπηρεσία μεσω υπολογιστή!! Γεια σας και να περνατε καλα!
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Συγγνώμη παιδιά αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος αυτής της γκρίνιας και μεμψοιμοιριας. Με τα σημερινά δεδομένα της χώρας όπου γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες κτλ (δηλαδή άτομα με δυνατά πτυχία) , δεν τα βγάζουν πέρα στον ιδιωτικό τομέα και είναι με μισθους κάτω από 1000 ευρώ στην πλειοψηφια. πόσο μάλλον με την διαφαινόμενη νέα οικονομική κρίση δεν μπορώ να καταλάβω την γκρίνια που βγάζουν κάποιοι για τους μισθούς, τις παροχές και την ασφάλεια που προσφέρει το δημόσιο. Και στην τελική για ποιον λόγο κάνατε την αίτηση και τώρα προβάλετε απαιτήσεις ότι π. χ εγώ πάω μονο εδώ κτλ; Αν θέλετε ψάξτε άλλη δουλειά. Τους κανόνες και το πως λειτουργεί μια τέτοια υπηρεσία θα έπρεπε να τους ξέρετε.
Ρε συ δεν γκρινιάζει κανένας Συζήτηση κάνουμε, κάναμε αίτηση γιατί μας ενδιέφερε να μπούμε προφανώς
Λέμε το λογικό τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι εγώ, δεν θα απαιτήσει κανείς ούτε να πάει όπου θέλει ούτε να πάρει 1500 ευρώ
Δεν είναι λογικό όμως να ξέρεις πριν αποδεχτείς την θέση που θα τοποθετηθεί; Το αυτονόητο λέμε, οπουδήποτε στο δημόσιο ξέρεις εξαρχής που θα πας
Με την ιδιαιτερότητα της υπηρεσίας αυτό δε μπορούσε να γίνει προφανώς, όμως στους επιτυχόντες δεν πρέπει να πουν ότι η κατανομή των θέσεων είναι αυτή;
Ξαναλέω άνθρωποι με οικογένειες και δουλειά δε μπορούν να τα παρατήσουν όλα και να βρεθούν σε κάνα νησί ή όπου αλλού ξαφνικά
Ιδανικά και χρήματα θα έπρεπε να ξέρεις αλλά αυτό δε γίνεται πουθενά στο δημόσιο έτσι κι αλλιώς οπότε δε θα γίνει και δω
Πάνω σε αυτό η σκέψη που εκφράζω εγώ είναι αυτή που έχω πει, ότι πχ η ΤΕ στο ενιαίο μισθολόγιο με μεταπτυχιακό έχει 855 ευρώ περίπου
Με αυτά τα χρήματα στην Αθήνα να πάω φευγωντας από την πόλη μου που παίρνω μικρότερο μισθό αλλά με σαφώς λιγότερα έξοδα ; Θα το σκεφτώ 5 φορές
Προβληματισμούς εκφράζουμε γενικά
Όπως και να χει θα περιμένουμε και ο καθένας θα αποφασίσει αλλά αυτά σκεφτόμαστε και αυτά γράφουμε
Λέμε το λογικό τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι εγώ, δεν θα απαιτήσει κανείς ούτε να πάει όπου θέλει ούτε να πάρει 1500 ευρώ
Δεν είναι λογικό όμως να ξέρεις πριν αποδεχτείς την θέση που θα τοποθετηθεί; Το αυτονόητο λέμε, οπουδήποτε στο δημόσιο ξέρεις εξαρχής που θα πας
Με την ιδιαιτερότητα της υπηρεσίας αυτό δε μπορούσε να γίνει προφανώς, όμως στους επιτυχόντες δεν πρέπει να πουν ότι η κατανομή των θέσεων είναι αυτή;
Ξαναλέω άνθρωποι με οικογένειες και δουλειά δε μπορούν να τα παρατήσουν όλα και να βρεθούν σε κάνα νησί ή όπου αλλού ξαφνικά
Ιδανικά και χρήματα θα έπρεπε να ξέρεις αλλά αυτό δε γίνεται πουθενά στο δημόσιο έτσι κι αλλιώς οπότε δε θα γίνει και δω
Πάνω σε αυτό η σκέψη που εκφράζω εγώ είναι αυτή που έχω πει, ότι πχ η ΤΕ στο ενιαίο μισθολόγιο με μεταπτυχιακό έχει 855 ευρώ περίπου
Με αυτά τα χρήματα στην Αθήνα να πάω φευγωντας από την πόλη μου που παίρνω μικρότερο μισθό αλλά με σαφώς λιγότερα έξοδα ; Θα το σκεφτώ 5 φορές
Προβληματισμούς εκφράζουμε γενικά
Όπως και να χει θα περιμένουμε και ο καθένας θα αποφασίσει αλλά αυτά σκεφτόμαστε και αυτά γράφουμε
Καλημέρα, ως υπηρεσία δεν ακολουθεί το ενιαίο μισθολόγιο υπάρχουν και επιδόματα επιπλέον του μισθού που αναφέρεις.
Σημαντικό αν ισχύσει αυτό, ηταν μια απορία μου εξ αρχής
Παιδιά εγώ άκουσα για φίλο φίλου μεταφραστή σε κουλή γλώσσα 2000 το μήνα... Λέτε να πάρουμε κανένα τηλέφωνο να μας πουν πότε περίπου θα καλέσουν; Είπαμε μυστικοπάθεια αλλά να ξέρουμε που πατάμε.
2000 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ποτέ Το καλό σενάριο είναι το ενιαίο μισθολόγιο + επίδομα που δε νομίζω να είναι πάνω από 400 ευρω
Σύμφωνα με αυτό Το άρθρο, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ μεταφέρεται στο ΓΕΕΘΑ.
Άντε οι τυχεροί της ΠΕ3 θα μπορούν να πάνε και με μετρό στη δουλειά τους. Όχι ότι και η ΕΥΠ είναι μακριά από την Κατεχάκη. Αλλά ο σταθμός Εθνικής Άμυνας σε βγάζει απ' έξω...
Άντε οι τυχεροί της ΠΕ3 θα μπορούν να πάνε και με μετρό στη δουλειά τους. Όχι ότι και η ΕΥΠ είναι μακριά από την Κατεχάκη. Αλλά ο σταθμός Εθνικής Άμυνας σε βγάζει απ' έξω...
Για αυτό καθυστερούν λοιπόν. Θα πάνε εκεί τους ΠΕ3...
Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η υπηρεσία μπορεί να σε στείλει όπου έχει ανάγκες. Δηλαδή ακόμα και να σε στείλει τώρα στον τόπο που σε βολεύει είτε είναι Αθήνα είτε Θεσσαλονίκη είτε αλλού, αυτό δεν σημαίνει ότι σε 5 ή σε 10 χρόνια δεν μπορεί να σου ζητήσει να πας άλλου. Δηλαδή, τα άτομα που θα δουλέψουν στην υπηρεσία πρέπει να είναι πρόθυμοι να το δεχτούν κάτι τέτοιο. Επομένως, δεν έχει νόημα να σου πουν πριν το διορισμό κάτι γιατί θεωρούν δεδομένο ότι θα πας. Τώρα μπορείς να το αρνηθείς και να μην αποδεχτείς το διορισμό, αλλά σε 10 χρόνια;
Επίσης, για τους ΠΕ3 δεν ξέρω πόσο θετική θα είναι μια τέτοια εξέλιξη. Καταρχήν, αν όντως πάει στο στρατό η υπηρεσία τότε πιθανόν οι υπάλληλοι να ακολουθούν το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών (που δεν είναι ιδιαίτερα καλό). Το πιθανότερο βέβαια είναι πως όχι και ότι απλά θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο (μάλλον χωρίς πλέον τα επιδόματα της ΕΥΠ). Το χειρότερο βέβαια θεωρώ ότι ο ρόλος τους θα υποβαθμιστεί. Η ΕΥΠ είναι μια πολιτική υπηρεσία που απασχολεί ενστόλους. Τώρα απλά θα είναι μια στρατιωτική υπηρεσία που απασχολεί πολίτες, και γενικά από την εμπειρία μου στο στρατό, οι στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση το πολιτικό προσωπικό... Είναι κρίμα αν όντως γίνει κάτι τέτοιο...
Επίσης, για τους ΠΕ3 δεν ξέρω πόσο θετική θα είναι μια τέτοια εξέλιξη. Καταρχήν, αν όντως πάει στο στρατό η υπηρεσία τότε πιθανόν οι υπάλληλοι να ακολουθούν το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών (που δεν είναι ιδιαίτερα καλό). Το πιθανότερο βέβαια είναι πως όχι και ότι απλά θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο (μάλλον χωρίς πλέον τα επιδόματα της ΕΥΠ). Το χειρότερο βέβαια θεωρώ ότι ο ρόλος τους θα υποβαθμιστεί. Η ΕΥΠ είναι μια πολιτική υπηρεσία που απασχολεί ενστόλους. Τώρα απλά θα είναι μια στρατιωτική υπηρεσία που απασχολεί πολίτες, και γενικά από την εμπειρία μου στο στρατό, οι στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ σε ιδιαίτερη εκτίμηση το πολιτικό προσωπικό... Είναι κρίμα αν όντως γίνει κάτι τέτοιο...
Σχετικά με τις τοποθετήσεις/μεταθέσεις σύμφωνα με την προκήρυξη όντως μπορούνε να σε πάνε όπου υπάρχει ανάγκη αλλά αυτό φαίνεται να γίνεται στην αρχή (αμέσως μετά το διορισμό) και η τοποθέτηση διαρκεί τουλάχιστον 5 χρόνια. Μετά μπορούμε να υποθέσουμε ότι γυρνάς κοντά στον τόπο διαμονής σου.
Αν τώρα και μετά το πέρας αυτής της διάρκειας σε στέλνουν από εδώ και από κει, μου φαίνεται δύσκολη φάση και πρέπει να αποσαφηνιιστεί από την αρχή, ώστε κάποιος να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.
Σχετικά με τους ΠΕ3 από το άρθρο δεν μου φαίνεται αποσαφηνισμένο αν αποσπάται πλήρως από την ΕΥΠ, ή αν ειναι όπως με τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, όπου ναι μεν ανήκεις π. Χ. Στην Αεροπορία, αλλά εντάσσεσαι (προσωρινά ή μόνιμα) στο ΓΕΕΘΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον αν συνεργάζεται με τους υπόλοιπους κλάδους (η λογική αυτό λέει) ή όχι. Μπορεί να δημιουργηθεί καμία υπερυπηρεσία π. Χ. Που να είναι η dream team στρατού και ΕΥΠ.
Αν ενταχθεί πλήρως στις ένοπλες δυνάμεις και αν κρίνω από το στρατό ξηράς, δεν νομίζω να έχουν το ίδιο μισθολόγιο με τους στρατιωτικούς. Θα έχουν αυτό του πολιτικού προσωπικού του στρατού που είναι σαν ενιαίο μισθολόγιο συν κάποια επιδόματα.
Οι στρατιωτικοί μπορεί να μην έχουν σε εκτίμηση το πολιτικό προσωπικό γιατί δεν ισχύουν για αυτό οι ίδιοι (στρατιωτικοί) κανόνες που ισχύουν για αυτούς...
Αν τώρα και μετά το πέρας αυτής της διάρκειας σε στέλνουν από εδώ και από κει, μου φαίνεται δύσκολη φάση και πρέπει να αποσαφηνιιστεί από την αρχή, ώστε κάποιος να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.
Σχετικά με τους ΠΕ3 από το άρθρο δεν μου φαίνεται αποσαφηνισμένο αν αποσπάται πλήρως από την ΕΥΠ, ή αν ειναι όπως με τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, όπου ναι μεν ανήκεις π. Χ. Στην Αεροπορία, αλλά εντάσσεσαι (προσωρινά ή μόνιμα) στο ΓΕΕΘΑ. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον αν συνεργάζεται με τους υπόλοιπους κλάδους (η λογική αυτό λέει) ή όχι. Μπορεί να δημιουργηθεί καμία υπερυπηρεσία π. Χ. Που να είναι η dream team στρατού και ΕΥΠ.
Αν ενταχθεί πλήρως στις ένοπλες δυνάμεις και αν κρίνω από το στρατό ξηράς, δεν νομίζω να έχουν το ίδιο μισθολόγιο με τους στρατιωτικούς. Θα έχουν αυτό του πολιτικού προσωπικού του στρατού που είναι σαν ενιαίο μισθολόγιο συν κάποια επιδόματα.
Οι στρατιωτικοί μπορεί να μην έχουν σε εκτίμηση το πολιτικό προσωπικό γιατί δεν ισχύουν για αυτό οι ίδιοι (στρατιωτικοί) κανόνες που ισχύουν για αυτούς...
Η πολιτικη των μεταθεσεων πιστευω θα ειναι αναλογα με το τμημα που δουλευεις, αλλα το θεωρω σιγουρο οτι κάποιοι εκει μεσα μετατιθενται καθε λιγα χρονια.
Αν η νεα διευθυνση υπαγεται στις ενοπλες δυναμεις θεωρω λιγο δυσκολο το πολιτικο προσωπικο να πληρωνεται παραπανω απο το στρατιωτικο (απλη εκτιμηση). Βεβαια δεν ξερω τους μισθους και τα επιδοματα της συγκεκριμενης θεσης των στρατιωτικων, αλλα γενικα εχω την εντυπωση οτι οι στρατιωτικοι δεν εχουν καλους μισθους.
Επισης, και παλι προσωπικη εκτιμηση, τεινω να πιστευω οτι πηγαινουμε σε μια νεα κατασταση που η ΕΥΠ θα ασχολειται με το εσωτερικο οργανωμενο εγκλημα, ενω η εξωτερικη ασφαλεια θα περασει στα χερια της νεας διευθυνσης η οποια θα περιλαμβανει το τμημα της ΕΥΠ που αναφερει το αρθρο καθως και την αντιστοιχη στρατιωτικη ΕΥΠ (ΔΔΣΠ). Τωρα, αν αυτο ειναι καλό ή οχι κανεις δεν ξερει, γιατι αρχης γενομενης αυτου μπορει στο μελλον να αποδομησουν εντελως την υπηρεσια και οτι εχει μεινει να το ενσωματωσουν πχ. Στην αστυνομια σε μια νεα διευθυνση οργανωμενου εγκληματος πανω απο τις ειδη υπαρχουσες.
Τελος, ως προς την εκτιμηση, το θετεις πολυ σωστα. Δυστυχως αν γινει αυτο δεν πιστευω θα υπαρχει καποια ιεραρχικη εξελιξη για το πολιτικο προσωπικο και απλα θα καταντησει ο ρολος τους να ειναι βοηθητικος των στρατιωτικων. Δηλαδη οσο καταρτισμενο να ειναι το πολιτικο προσωπικο δεν πιστευω οτι οι στρατιωτικοι θα δεχτουν να λαμβανουν εντολες απο πολιτες.
Αν η νεα διευθυνση υπαγεται στις ενοπλες δυναμεις θεωρω λιγο δυσκολο το πολιτικο προσωπικο να πληρωνεται παραπανω απο το στρατιωτικο (απλη εκτιμηση). Βεβαια δεν ξερω τους μισθους και τα επιδοματα της συγκεκριμενης θεσης των στρατιωτικων, αλλα γενικα εχω την εντυπωση οτι οι στρατιωτικοι δεν εχουν καλους μισθους.
Επισης, και παλι προσωπικη εκτιμηση, τεινω να πιστευω οτι πηγαινουμε σε μια νεα κατασταση που η ΕΥΠ θα ασχολειται με το εσωτερικο οργανωμενο εγκλημα, ενω η εξωτερικη ασφαλεια θα περασει στα χερια της νεας διευθυνσης η οποια θα περιλαμβανει το τμημα της ΕΥΠ που αναφερει το αρθρο καθως και την αντιστοιχη στρατιωτικη ΕΥΠ (ΔΔΣΠ). Τωρα, αν αυτο ειναι καλό ή οχι κανεις δεν ξερει, γιατι αρχης γενομενης αυτου μπορει στο μελλον να αποδομησουν εντελως την υπηρεσια και οτι εχει μεινει να το ενσωματωσουν πχ. Στην αστυνομια σε μια νεα διευθυνση οργανωμενου εγκληματος πανω απο τις ειδη υπαρχουσες.
Τελος, ως προς την εκτιμηση, το θετεις πολυ σωστα. Δυστυχως αν γινει αυτο δεν πιστευω θα υπαρχει καποια ιεραρχικη εξελιξη για το πολιτικο προσωπικο και απλα θα καταντησει ο ρολος τους να ειναι βοηθητικος των στρατιωτικων. Δηλαδη οσο καταρτισμενο να ειναι το πολιτικο προσωπικο δεν πιστευω οτι οι στρατιωτικοι θα δεχτουν να λαμβανουν εντολες απο πολιτες.
Καλύτερα να μπει στο στρατό για να τελειώνουμε με το πολιτικό μπάχαλο που υπάρχει. Όπως Κ να το κάνουμε στο στρατό τα πράγματα λειτουργούν πιο σωσ9
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 7
https://www.documentonews.gr/amp/article/ragkoyshs-metatrepoyn-thn-eyp-se-yphresia-politikwn-plhroforiwn-apokleistika-gia-ton-mhtsotakh
Πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω post. Κρατάμε ότι:
- Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών δεν θα ανήκει στην ΕΥΠ και θα ανήκει στο ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ. Αυτό σημαίνει ότι (μάλλον) ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού πληροφορικής μεταφέρεται με μετάταξη Από την ΕΥΠ στο ΥΠΕΘΑ.
- Αρκετές περιφερειακές μονάδες της ΕΥΠ καταργούνται και τα ακίνητά τους πάνε στο ΥΠΕΘΑ. Αυτό το ερμηνεύω ότι μάλλον το μεγαλύτερο ποσοστό των (νέων) υπαλλήλων θα δουλεύει στα κεντρικά.
- Δημιουργείται το "Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης και Καινοτομίας" για να εξασφαλίσει την εξωστρέφεια της ΕΥΠ και για τη συνεργασία με ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς ευρωπαϊκών πόρων με στόχο να ενδυναμωθεί η επιχειρησιακή ανεξαρτησία της ΕΥΠ. Όσοι έχουν διδακτορικό μπορεί έχουν ειδικό ρόλο εδώ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες