Όπως ειπε κι ο Φανης david. Ποια βυσματα; Που ήσασταν ολοι εσείς που παρακαλατε τωρα να μπειτε εστω και οβα; Βγηκε η προξυρηξη με αιτησεις εως 27/3/17 πηρε ομως παράταση εως 10/4/17. Ξαναβγηκε συμπληρωματική το καλοκαίρι κι έπειτα τον Δεκέμβρη του 17. Που ησασταν ολοι εσεις λοιπον; Κραζατε στα φόρουμ μην μπείτε οβα για 600 ευρω δούλοι λέγατε. Που δεν μάζεψαν ουτε 600 ατομα για στρατο ξηρας.100κατι παρουσιαστηκαμε κεεδ για ΕΔ και συνολικά μετα απι αλλες δυο προκυρηξεις 200κατι συμπληρωθηκαν. Οποτε μην κουω για βυσματα και μ@@@κιες. (εξαιρούνται για οσους ειχανν παρέλθει 3 χρονια απ την απολυση τους, η δεν είχαν την ειδικότητα που ζητούσε)
Έτσι ακριβώς είναι φίλε. Οπως τα λες. Μην τρελαθούμε ότι ήθελε βύσμα για να μπεις ΟΒΑ. Ασε που στις Ειδικές δυνάμεις που εχω σαφή εικόνα πιστεύω η πλειοψηφία των ΟΒΑ του 17 ήταν άτομα πραγματικά πορωμένα με το αντικείμενο καθώς είναι γεγονός ότι ως θεσμός ηταν άγνωστος και καθόλου ελκυστικός, χωρίς ξεκάθαρη προοπτική. Δύσκολα επέλεγες αυτόν τον δρόμο αν πραγματικά δεν γουστάρες την φάση των Ε. Δ.
Laskaris έγραψε:Έτσι ακριβώς είναι φίλε. Οπως τα λες. Μην τρελαθούμε ότι ήθελε βύσμα για να μπεις ΟΒΑ. Ασε που στις Ειδικές δυνάμεις που εχω σαφή εικόνα πιστεύω η πλειοψηφία των ΟΒΑ του 17 ήταν άτομα πραγματικά πορωμένα με το αντικείμενο καθώς είναι γεγονός ότι ως θεσμός ηταν άγνωστος και καθόλου ελκυστικός, χωρίς ξεκάθαρη προοπτική. Δύσκολα επέλεγες αυτόν τον δρόμο αν πραγματικά δεν γουστάρες την φάση των Ε. Δ.
και να έβαζες που είναι το κακό, να είχες και το κεφάλι σου ήσυχο
Jimis Πρώτον φίλε εγώ δεν είπα αν ειναι κακό ή οχι. Είπα ότι δεν ΧΡΕΙΑΖΌΤΑΝ να βάλεις. Δεν ηταν απαραίτητο. Αν έπιανες τα αθλήματα έμπαινες. Δεύτερον όταν μπήκαμε το 17 υπηρχαν ελάχιστοι ΟΒΑ στο στρατό, γνωριζω οτι κάποιους ΟΒΑ 25 συγκεκριμένα είχε πάρει η 2α ΜΑΛ το.2014 αλλιώς είχε αρκετά χρόνια να πάρει μέχρι το 17, . Επίσης οταν καταταχθηκαμε εκ νέου το 17 πολλά πράγματα σχετικά με τον θεσμό ηταν ασαφή και απροσδιοριστα όπως το θέμα των απαλλαγών, των σχολείων κ. τ. λ. τα οποία σταδιακά ρυθμίστηκαν. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι ως θεσμός ηταν άγνωστος. Πολλοι δεν τον γνώριζαν καν ενώ γενικότερα μπορώ να πω οτι ηταν αρχικά σε μια φάση επαναπροσδιορισμου.
Μεγαλε από τον τροπο που μιλάς... Μου φαίνεται ότι μιλας εκ του ασφαλούς.. είτε δεν είσαι καν οβα είτε είσαι οβα στο σπιτάκι σου και έχεις 0 έξοδα... ο θεσμός έχει αρκετά προβλήματα μισθολογικά και μη... Οπότε με την φράση να φας παλούκι που λες αν ήσουν σε κάποια μονάδα εκτός σπιτιού θα τα αναθεωρουσες όλα...
Laskaris έγραψε:Jimis Πρώτον φίλε εγώ δεν είπα αν ειναι κακό ή οχι. Είπα ότι δεν ΧΡΕΙΑΖΌΤΑΝ να βάλεις. Δεν ηταν απαραίτητο. Αν έπιανες τα αθλήματα έμπαινες. Δεύτερον όταν μπήκαμε το 17 υπηρχαν ελάχιστοι ΟΒΑ στο στρατό, γνωριζω οτι κάποιους ΟΒΑ 25 συγκεκριμένα είχε πάρει η 2α ΜΑΛ το.2014 αλλιώς είχε αρκετά χρόνια να πάρει μέχρι το 17, . Επίσης οταν καταταχθηκαμε εκ νέου το 17 πολλά πράγματα σχετικά με τον θεσμό ηταν ασαφή και απροσδιοριστα όπως το θέμα των απαλλαγών, των σχολείων κ. τ. λ. τα οποία σταδιακά ρυθμίστηκαν. Αυτό εννοώ όταν λέω ότι ως θεσμός ηταν άγνωστος. Πολλοι δεν τον γνώριζαν καν ενώ γενικότερα μπορώ να πω οτι ηταν αρχικά σε μια φάση επαναπροσδιορισμου.
για όλους τους θεσμούς έτσι θα ήταν όχι μόνο στους οβα
xelistas25 έγραψε:Μεγαλε από τον τροπο που μιλάς... Μου φαίνεται ότι μιλας εκ του ασφαλούς.. είτε δεν είσαι καν οβα είτε είσαι οβα στο σπιτάκι σου και έχεις 0 έξοδα... ο θεσμός έχει αρκετά προβλήματα μισθολογικά και μη... Οπότε με την φράση να φας παλούκι που λες αν ήσουν σε κάποια μονάδα εκτός σπιτιού θα τα αναθεωρουσες όλα...
Δεν είμαι ΟΒΑ.
Εννοείται μισθολογικά προβλήματα υπάρχουν, αλλά εφόσον δεν βγαίνει για ΕΠΟΠ και κάποιοι θέλουν να μπουν στρατό γιατί το θέλουν πραγματικά γιατί να χάσουν την ευκαιρία να μπουν ΟΒΑ?
Παλούκι εννοώ σε φάση ότι πρέπει να δεις και πως είναι να είσαι ΟΒΑ.
Οι ήδη υπάρχοντες ΟΒΑ είναι που αξίζουν να γίνουν ΕΠΟΠ.
Παντως πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα σχετικα με τον θεσμο των ΟΒΑ ειναι οτι τυπικα εχουν ημερομηνια ληξης! Δηλαδη στα 3 χρονια ανανεωνεται η συμβαση για αλλα 2 η 3 χρονια και μετα τι; Ειναι πολυ μεγαλο λαθος να βαλουν στον στρατο ενστολο προσωπικο με συμβαση! Και βεβαια θα μου πειτε οτι στην πραξη λογω ελλειψης προσωπικου δεν διωχνουν κανεναν... Ομως στην ουσια δεν τους εξασφαλιζει κανενας οτι θα παραμεινουν στο στρατευμα! Πιστευω οτι οι ΟΒΑ ειναι ερμαιο της εκαστοτε πολιτικης κυβερνησης! Αν θελουν τους κρατανε... Αν θελουν τους απολυουν! Ειναι κατι το αντιστοιχο με τους συμβασιουχους στον υπολοιπο δημοσιο τομεα! Και βεβαια σαφως οτι την περιοδο που πλησιαζουν εκλογες... Μπορει πολυ ευκολα να χρησιμοποιουν οι εκαστοτε πολιτικοι το προσωπικο ΟΒΑ για τους γνωστους λογους! Συμπερασμα... Ειναι λαθος ο θεσμος των ΟΒΑ... Μονο και μονο... Για τους λογους οτι ειναι με συμβαση! Μονο γι αυτον τον λογο! Που πιστευω οτι ειναι και ο πιο σοβαρος!
Συμφωνώ φίλε NAVY επειδή δεν είναι οι ΟΒΑ κάτι σίγουρο και σε όλα όσα είπες.Και να θέλει όμως για ΕΠΟΠ να βγάλει η ΝΔ πέρα ότι δεν υπάρχει το οικονομικό που απαιτείται, δεν υπάρχει και χρόνος. Οι ΕΔ πρέπει να καλύψουν κάποια κενά άμεσα.
Γι'αυτό πιστεύω ότι η ΝΔ ενδεχομένως να βγάλει ΟΒΑ. Πέρα το ότι έβγαλε για αστυνομία. Δεν γίνεται όλα να τα βγάλει στο καπάκι.
Σύμβαση πιστεύω το έχουν μόνο και μόνο για να μην έχουν επιδόματα όπως οι ΕΠΟΠ, αφού θέλουν κάτι οικονομικό.
Όταν κάνεις 3+3 χρόνια ΟΒΑ μετά δύσκολα σε διώχνουν. Δεν συμφέρει από οποία πλευρά και αν το πάρεις. Και δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού που ανέφερες, είναι και η γήρανση που υπάρχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Η μοναδική σειρά που έχουν διώξει είναι του 2011 που απολύθηκαν του 2014. Τότε όμως υπήρχαν και μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
Για να μην λέω πολλά, ΕΠΟΠ για την ώρα φαίνεται ο δρόμος μακρύς.
Όποιος μπει ΟΒΑ πέρα ότι θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να μπει αργότερα ΕΠΟΠ, θα είναι ήδη έτοιμος και θα έχει και μια εκπαίδευση.
Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να έρθουν τα πράγματα.
Μπορεί να πει αργότερα η κυβέρνηση όλοι οι ΟΒΑ γίνονται αυτόματα ΕΠΟΠ και τέλος.
Ήδη έτοιμο προσωπικό, εκπαιδευμένο με φρέσκο αίμα.