ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Οι μεταθέσεις μειώνονται με τον καιρό η άμα κάνουμε οικογένεια ;
Ισχυει οτι απο τα σωματα το τρεξιμο των αξιωματικων ειναι λιγοτερο απο οτι των οπλων; ( πιο χαλαρα)
Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν κακες συμπεριφορες ή να τρομοκρατουνται διαφοροι κατα την θητεια τους?
- GeoCommand
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
- Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία
Anonymous έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν κακες συμπεριφορες ή να τρομοκρατουνται διαφοροι κατα την θητεια τους?
1ον είναι φοίτηση και οχι θητεία (με την έννοια της υποχρέωσης)
2ον. Πίεση θα υπάρχει. Στα πλαίσια της πίεσης αυτής προβλέπονται και τα "καψόνια" , ωστόσο κανένας δεν τρομοκρατεί (ή τουλάχιστον δεν είναι στόχος της εκάστοτε σχολης αυτός).
αρκεί βέβαια να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός και η πειθαρχία για την αντοχή στις απαιτήσεις.
Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
Οι ευελπιδες βγαίνουν κάθε πσκ. Όλες οι εξετάσεις γίνονται τέλη Ιουνίου η αρχές Ιουλίου δηλαδή μετα τις πανελλήνιες. Οι ψυχομετρικες είναι δυο ημερών. την πρώτη εξετάζεσαι σε διαφορές ασκήσεις μυαλού μέσω υπολογιστή και την δεύτερη σε προσωπική κ ομαδική συνέντευξη από αξιωματικούς κ ψυχολόγους. Οι ανθυπολοχαγοι πρέπει να κάνουν εφαρμογή τον τομέα που είναι στην πόλη εκπαιδευσεως (π. χ τα τεθωρακισμένα στον Αυλώνα) Όσο για τον τομέα που θα σαι νομίζω είναι μέσω κλήρωσης τον τρίτο η τέταρτο χρόνο. Ελπίζω να σε κάλυψα
- GeoCommand
όχι, για την εισαγωγή σου δεν απαιτείται η γνώση ΑγγλικήςΟδυσσεας έγραψε:Μάγκες γνωρίζει κάνεις αν για ΣΣΕ πρέπει να γνωρίζεις αγγλικά
ωστόσο μεσα στη σχολή θα σου δωθεί η ευκαιρία για απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας
και νομίζω υπάρχει μάθημα ξένης γλώσσας.
GeoCommand έγραψε:όχι, για την εισαγωγή σου δεν απαιτείται η γνώση Αγγλικήςωστόσο μεσα στη σχολή θα σου δωθεί η ευκαιρία για απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας
και νομίζω υπάρχει μάθημα ξένης γλώσσας.
Έχει αγγλικά και γαλλικά.
- GeoCommand
Ναι.Έχω την εντύπωση πως κάποτε υπήρξε και μάθημα τούρκικα

Φέτος βγήκε μια κατάσταση για το ποιος θέλει να παρακολουθήσει τούρκικα ή γερμανικά τουχρόνου Για την τρέχουσα χρονιά οι μόνες γλώσσες είναι αγγλικά και γαλλικά για όσους έχουν πτυχίο αγγλικών
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα ξένων γλωσσών στην σχολή ή με πτυχίο μπορείς να πάρεις απαλλαγή; Ευχαριστώ.
Οι ευέλπιδες 3ης και 4ης ακόμα περνάνε ΣΒΕΑ και ΣΧΑΛ αν επιθυμούν το καλοκαίρι; Επίσης περνάνε κάποια επιπλέον αθλητικά τεστ όπως και οι στρατεύσιμοι ή όχι; Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση. Έχω ψάξει παντού αλλά δεν μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις για να πάει κάποιος στην αεροπορία στρατού. Υπάρχει και εκεί το ίδιο όριο οπτικής οξύτητας με την Ικάρων δηλαδή 20/20;
Nontas έγραψε:Οι ευέλπιδες 3ης και 4ης ακόμα περνάνε ΣΒΕΑ και ΣΧΑΛ αν επιθυμούν το καλοκαίρι; Επίσης περνάνε κάποια επιπλέον αθλητικά τεστ όπως και οι στρατεύσιμοι ή όχι; Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αλλά έχω μια ακόμα ερώτηση. Έχω ψάξει παντού αλλά δεν μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις για να πάει κάποιος στην αεροπορία στρατού. Υπάρχει και εκεί το ίδιο όριο οπτικής οξύτητας με την Ικάρων δηλαδή 20/20;
Περνάς ΣΒΕΑ θυσιάζοντας την καλοκαιρινή σου άδεια όμως, όχι δεν περνάνε αθλήματα.
Ναι για την Αεροπορία στρατού θέλεις να έχεις το απόλυτο στην όραση.
Περνανε επιπλεον αθληματα για ΣΧΑΛ και συγκεκριμενα:40 καμψεις σε 2 λεπτα
50 αναδιπλωσεις σε 2 λεπτα
6 ελξεις με ανοιχτη λαβη
2 μιλια τρεξιμα σε 15 λεπτα και 36 δευτερολεπτα ή λιγοτερο
Χανουν συνολικα 3 βδομαδες απο την καλοκαιρινη αδεια και ειναι αμεσως μετα την εκπαιδευση στο λιτοχχωρο
Για Α. Σ περνας εξετασεις απο την αρχη του 4ου ετους μαζι με τεστ πτητικης ικανοτητας, επειδη ομως οι θεσεις ειναι λιγες και η διαδικασια χρονοβορα πρεπει να την δηλωσεις αρχικα για να την εχεις ως επιλογη στην τελικη κλιρωση των οπλων, να περασεις ολες τις εξετασεις και τελος και σημαντικοτερο να σου κατσει στην τελικη επιλογη των οπλων. Ενημερωτικα το 2019 υπηρχαν 8 θεσεις για...00 ατομα
50 αναδιπλωσεις σε 2 λεπτα
6 ελξεις με ανοιχτη λαβη
2 μιλια τρεξιμα σε 15 λεπτα και 36 δευτερολεπτα ή λιγοτερο
Χανουν συνολικα 3 βδομαδες απο την καλοκαιρινη αδεια και ειναι αμεσως μετα την εκπαιδευση στο λιτοχχωρο
Για Α. Σ περνας εξετασεις απο την αρχη του 4ου ετους μαζι με τεστ πτητικης ικανοτητας, επειδη ομως οι θεσεις ειναι λιγες και η διαδικασια χρονοβορα πρεπει να την δηλωσεις αρχικα για να την εχεις ως επιλογη στην τελικη κλιρωση των οπλων, να περασεις ολες τις εξετασεις και τελος και σημαντικοτερο να σου κατσει στην τελικη επιλογη των οπλων. Ενημερωτικα το 2019 υπηρχαν 8 θεσεις για...00 ατομα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες