Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Trelos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Trelos »

Χρόνια πολλά. Ξέρει κανείς πότε θα βγει η αναβολη στη στρατολογια από όσους πέρασαν επιτροπή Τρίπολης;
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Παω για δευτερη αναβολή. Αμα ρωτησω τον ιατρο αν του χρονου μπορω να παρω απαλλαγη με τα συμπτωματα που έχω θα μου απαντήσει ή θα φανει περίεργο/υπόπτο. Απλα για να ξέρω από φέτος αν ειμαι για απαλλαγη του χρονου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kaizoku την Τετ Μάιος 05, 2021 9:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PanPap

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από PanPap »

Φίλε αν πας και έχεις νεότερα περιμένουμε να μας τα μεταφέρεις. Έχει καιρό να πει κάποιος το τί αντιμετώπισης έτυχε. Και καλή επιτυχία φυσικά!
Petros

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Petros »

Kaizoku έγραψε:Παω για δευτερη αναβολή. Αμα ρωτησω τον ιατρο αν του χρονου μπορω να παρω απαλλαγη με τα συμπτωματα που έχω θα μου απαντήσει ή θα φανει περίεργο/υπόπτο. Απλα για να ξέρω από φέτος αν ειμαι για απαλλαγη του χρονου

Καλύτερα να μην ρωτήσεις, γιατί αναλόγως το άτομο μπορεί να το πάρει και στραβά. Αν θεωρητικά δικαιούσαι απαλλαγή μπορείς να το δεις απο τους πίνακες υγειονομικής κρίσης. Και νομίζω δύσκολα να σου απαντήσει συγγεκριμένα τώρα, διότι τα συμπτώματα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε ένα χρόνο.

Pan12345
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Pan12345 »

Αν γνωρίζει κάποιος αν θα συσταθεί η Επιτροπή στο 401 (μετα απο τη διαδικασια του φρουραρχειου) για να κρινει αναβολές που άφορούν Στρατευόμενους με Γ ΕΣΟ -δεν αναφέρομαι στις απαλλαγες- ή αν θα εγκριθούν τα αιτήματα χωρίς εξέταση, όπως έγινε και για την ΕΣΟ Β, ας μας διαφωτίσει.
LBingo

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από LBingo »

Καλησπέρα.

Έχω εξαντλήσει τη διετή αναβολή μου για λόγους υγείας. Πήγα σε έναν ιδιωτικό ψυχίατρο για γνωμάτευση κατάθλιψης (έχασα τον πατέρα μου τον Σεπτέμβρη) αλλά αρνήθηκε να μου γράψει οτιδήποτε «για κάτι που δεν βλέπει να πάσχω» και άφησε να υπονοηθεί ότι με ουσίες (χόρτο κλπ) θα μπορούσα να πάρω ι5 απαλλαγή χωρίς χαρτί ψυχιάτρου.

Ερωτήσεις:

1. Υπάρχει κάποιος που έχει αντικρίσει κάτι παρόμοιο;

2. Έχει υπάρξει κάποιος που έχει πάρει ι5 για ουσίες;

3. Χρειάζεται να ψάξω κιαλλους ψυχιάτρους μήπως μπορέσω και πάρω το χαρτί της κατάθλιψης ;

Φιλικά,

ΑΜ

gtuftsk

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από gtuftsk »

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να πάρει οριστική απαλλαγή με τη πρώτη φορά που θα περάσει επιτροπή;Ή σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει πρώτα να έχεις συμπληρώσει 2 χρόνια αναβολών για λόγους υγείας προτού πας για απαλλαγή; Το ρωτάω πληροφοριακά επειδή θέλω να ξεκινήσω και εγώ τη διαδικασία. Δλδ ακόμα και αν το ιατρικό ζήτημα που έχεις στο ΦΕΚ αναγράφει Ι5 πρέπει να περιμένεις 2 χρόνια με αναβολές για λόγους υγείας ή πας κατευθείαν απαλλαγή;

anon

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από anon »

gtuftsk έγραψε:Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να πάρει οριστική απαλλαγή με τη πρώτη φορά που θα περάσει επιτροπή;Ή σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει πρώτα να έχεις συμπληρώσει 2 χρόνια αναβολών για λόγους υγείας προτού πας για απαλλαγή; Το ρωτάω πληροφοριακά επειδή θέλω να ξεκινήσω και εγώ τη διαδικασία. Δλδ ακόμα και αν το ιατρικό ζήτημα που έχεις στο ΦΕΚ αναγράφει Ι5 πρέπει να περιμένεις 2 χρόνια με αναβολές για λόγους υγείας ή πας κατευθείαν απαλλαγή;

Αν α) για το νόσημά σου ο σχετικός πίνακας του ΦΕΚ προβλέπει Ι/5 χωρίς ένδειξη αναβολής (πχ §347, αυτισμός), και β) η επιτροπή σε λυπηθεί (διότι σύμφωνα με το άρθρο 7 εδάφιο 2-β η επιτροπή έχει τον τελευταίο λόγο, όχι ο πίνακας), τότε θεωρώ πως πράγματι μπορείς να ελπίζεις σε απευθείας οριστική απαλλαγή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει πρώτα να παρέλθει 2-ετία αναβολών, δηλαδή θα πρέπει να κριθείς τουλάχιστον 2 φορές συνολικά από την επιτροπή.

Μία από τις φορές που παρουσιάστηκα σε στρατόπεδο συνάντησα στη διμοιρία μας ένα παλικάρι που αντιμετώπιζε χρόνιο ανίατο ορθοπεδικό πρόβλημα που δεν του επέτρεπε να βαδίζει χωρίς αφόρητους πόνους. Την επόμενη μέρα του χορηγήθηκε οριστική απαλλαγή, χωρίς να έχουν προηγηθεί αναβολές. Δίνω αυτό το παράδειγμα για να καταστήσω σαφές ότι ενώ υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις μεν πρόκειται ακριβώς για εξαιρέσεις δε.

gtuftsk

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από gtuftsk »

Καλησπέρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Θα ήθελα ωστόσο να ρωτήσω κάτι ακόμη. Ο νόμος ορίζει 2 χρόνια αναβολή για λόγους υγείας προτού πας για απαλλαγή. Αυτό το διάστημα από όσο έχω καταλάβει δεν είναι στάνταρ ότι θα σου το δώσουν από τη πρώτη φορά ολόκληρο. Δλδ μπορεί να σου δώσουν 1 χρόνο αναβολή μετά να πρέπει πάλι να παρουσιαστείς στην επιτροπή αναβολών και πάλι 1 χρόνο και μετά να σε παραπέμψουν για απαλλαγή. Αυτό το διάστημα των 2 ετών δλδ μπορεί να το δώσουν και σε 6μηνα ή 4μηνα, οπότε να χρειάζεται να παρουσιάζεσαι πιο τακτικά;
anon

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από anon »

gtuftsk έγραψε:Καλησπέρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση. Θα ήθελα ωστόσο να ρωτήσω κάτι ακόμη. Ο νόμος ορίζει 2 χρόνια αναβολή για λόγους υγείας προτού πας για απαλλαγή. Αυτό το διάστημα από όσο έχω καταλάβει δεν είναι στάνταρ ότι θα σου το δώσουν από τη πρώτη φορά ολόκληρο. Δλδ μπορεί να σου δώσουν 1 χρόνο αναβολή μετά να πρέπει πάλι να παρουσιαστείς στην επιτροπή αναβολών και πάλι 1 χρόνο και μετά να σε παραπέμψουν για απαλλαγή. Αυτό το διάστημα των 2 ετών δλδ μπορεί να το δώσουν και σε 6μηνα ή 4μηνα, οπότε να χρειάζεται να παρουσιάζεσαι πιο τακτικά;

Να 'σαι καλά.

Σωστά, γι' αυτό αναφέρθηκα παραπάνω σε τουλάχιστον 2 κρίσεις σωματικής ικανότητας· έτσι στη χειρότερη περίπτωση κάποιος θα κληθεί να παρουσιαστεί 4 + 1 φορές, λαμβάνοντας αντίστοιχα 4 αναβολές των 6 μηνών έκαστη.

Δεν προβλέπονται αναβολές για λόγους υγείας διάρκειας μικρότερης των 6 μηνών. Αν ο στρατιωτικός ιατρός ή η επιτροπή θεωρήσει πως το πρόβλημα υγείας κάποιου αναμένεται να έχει ξεπεραστεί σε διάστημα συντομότερο του 6-μήνου (πχ σπασμένο πόδι), τότε απλά μετακυλούν την κατάταξή του στην αμέσως επόμενη ΕΣΣΟ.

Σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχουν διατυπωθεί στο forum αυτό, η γενική τάση φαίνεται να είναι ότι χορηγούνται α) 2x ετήσιες αναβολές, σε εκείνους που προσκομίζουν ιατρικές γνωματεύσεις / διαγνώσεις, και β) είτε 1x ετήσια αναβολή + 2x 6-μηνες είτε 4x εξάμηνες αναβολές, σε όσους δεν φέρουν υποστηρικτικά έγγραφα. Μιλάμε πάντα για τάση και όχι απόλυτο κανόνα -- κάποιος που πάσχει πχ από σχιζοφρένεια δεν είναι απίθανο να λάβει 2-ετή αναβολή, καθώς είναι ευρέως αποδεκτό πως δεν πρόκειται να γίνει καλά συντομότερα.

vil17

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από vil17 »

Καλημερα,

Μου ειπαν απο την επιτροπη απαλλαγων 401 στο τηλεφωνο οτι για αυτη την ΕΣΣΟ οσοι περασαμε απο φρουραρχειο και ηρθε το χαρτι απο στρατολογικη υπηρεσια δεν περναμε επιτροπη.

Ισχυει αυτο;

Pan12345
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Pan12345 »

Υπάρχει κάποιο νέο από την Επιτροπή Του 401; Έχει καταφέρει κάποιος να κλείσει ραντεβου; Ξέρετε αν οι αναβολές θα εξεταστούν ή προς αποφυγή συνωστις ου θα εξεταστούν μόνο τα αιτήματα απαλλαγων; Είναι πραγματικά ντροπη αυτο που γινεται Με το 401. Αδύνατον Να πιάσεις γραμμή.

Πατ πατ

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Πατ πατ »

Καλησπέρα προχθές πήγα στο φρουραρχείο Αθηνών για τη δεύτερη αναβολή μου ξέρει κανείς αν έπρεπε να πάω και καπάκι στο Ρουφ όπως και τη πρωτη φορά. Ευχαριστώ
gtuftsk

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από gtuftsk »

vil17 έγραψε:Καλημερα,

Μου ειπαν απο την επιτροπη απαλλαγων 401 στο τηλεφωνο οτι για αυτη την ΕΣΣΟ οσοι περασαμε απο φρουραρχειο και ηρθε το χαρτι απο στρατολογικη υπηρεσια δεν περναμε επιτροπη.

Ισχυει αυτο;

Καλημέρα. Εννοείς για Γ ΕΣΣΟ 2021 σωστά ; Τα παιδιά πάντως είπαν προηγουμένως ότι στη Β' ΕΣΣΟ 2021 όσοι ήταν για αναβολή δεν περάσανε επιτροπή και περάσανε μόνο όσοι ήταν για απαλλαγή αν έχω καταλάβει σωστά.

vil17

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από vil17 »

Απο οτι μου ειπαν παλι στο τηλ θα περασουν επιτροπη ολοι
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες