Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Καταλαβαινω πως παει! Απλα έκανα μια ερωτήση σχετικα με αυτό. Σαν διευκρινηση

και προσεχε πως μιλας Για ικανονοτητες. Εισαι παρα πολυυυυυυυυυυυ προκλητικος.Εικόνα

Εικόνα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kaizoku την Δευ Απρ 05, 2021 5:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JinTheGod
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από JinTheGod »

Καλησπερα στο φορουμ! Τελικα η διαδικασια στα νοσοκομεια που δεν χρειαζεται να πας φρουραρχειο και μετα νοσοκομειο εχει διακοπει μονο για οσους παιρνουν αναβολη λογο σπουδων;

Επειδη εχω παρει ηδη 2ετη αναβολη για ψυχολογικους λογους και φετος Ιουλιο θα πρεπει να ξανα παω να κανω ολη την διαδιασια για την τελικη απαλλαγη, ελεγα μηπως γλιτωνα την ολη διαδικασια και πηγαινα μονο στο τελικο ραντεβου με την επιτροπη.(Ειμαι θεσσαλονικη και θα παω για σεζον Κρητη, προπερσι ηταν πολυ κουραστικη η ολη διαδικασια και τα ταξιδια (οπως και κοστολογικα) )
Petros

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Petros »

Kaizoku έγραψε:Καταλαβαινω πως παει! Απλα έκανα μια ερωτήση σχετικα με αυτό. Σαν διευκρινηση

και προσεχε πως μιλας Για ικανονοτητες. Εισαι παρα πολυ προκλητικος.

Κάτσε σκέψου λίγο τι ρωτάς και πόσο λογικό είναι εφόσον καταλαβαίνεις την διαδικασία, και μετά έλα πες μου αν είμαι 'πάρα πολύ προκλητικός'.

Unknown

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Unknown »

Γεια σας παιδιά, να παραθέσω και γω την εμπειρία μου για τους επόμενους διότι πιστεύω θα βοηθήσει.

Γενικά από το ξεκίνημα της όλης διαδικασίας είχα πάρα πολλή άγχος πως θα εξελιχθεί, δεν χρειάζεται άγχος διότι είναι εύκολη και απλή διαδικασία ειδικά αν όντως έχεις πρόβλημα, θα συναντήσεις και ευγενικούς και αγενείς κατά την όλη διαδικασία.

Η διαδικασία του φρουραρχείου είναι απλή και εύκολη απλά υπάρχει ταλαιπωρία για τα πήγαινε έλα λόγο γραφειοκρατίας και του 424 στην δική μου περίπτωση που είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Πηγαίνεις όσο πρωί μπορείς στο φρουραρχείο για να πιάσεις σειρά να πάρεις παραπεμπτικό για το 424, στο 424 ο γιατρός στην δική μας περίπτωση δεν ασχολήθηκε καν και λογικό είναι διότι αυτός απλά δίνει το παραπεμπτικό για την επιτροπή. Αφού πάρεις το παραπεμπτικό από το νοσοκομείο το επιστρέφεις στο φρουραρχείο και περιμένεις να σου έρθει το μέιλ για να κλείσεις ραντεβού για την επιτροπή.

Το ραντεβού τώρα είναι ένα δύσκολο θέμα διότι όλοι παίρνουν τηλέφωνο και δεν πιάνεις γραμμή, αφού έπιασα γραμμή έκλεισα ραντεβού. Τα ραντεβού δεν είναι ονομαστικά απλά απ' ότι κατάλαβα για κάθε μέρα ο αριθμός προέλευσης είναι συγκεκριμένος για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Η διαδικασία τυπική αφού δώσεις τα στοιχεία σου σε καλούν από το μεγάφωνο απ' έξω ονομαστικά, η επιτροπή ήταν δύο άτομα άνδρας και γυναίκα, η γυναίκα δεν μου μίλησε καθόλου, ο άνδρας απλά με ρώτησε αν είναι η πρώτη μου αναβολή (που ήταν) και τέλος έφυγα πήρα έναν χρόνο αναβολή.

Απ' ότι έχω καταλάβει από όλο αυτό που βίωσα αν είναι η πρώτη σου αναβολή δεν σου δίνουν σημασία, κατά 99.9% θα την πάρεις. Στην περίπτωση της ολικής απαλλαγής εκεί θα σε δυσκολέψουν.

Αλλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι που δεν μαρεσε καθόλου, αρκετοί από τα παιδιά που πάνε για απαλλαγή δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, δεκτό αλλά μην είστε εριστικοί και προκλητικοί γιατί δεν βοηθάει κανέναν. Υπήρχαν παιδιά που γελούσαν και κορόιδευαν μπροστά σε ανθρώπους της γραμματείας και γιατρούς.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου ελπίζω να βοηθήσει τους επόμενους.

PanPap

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από PanPap »

Σ' ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία που μας μεταφέρεις! Αναμφίβολα χρήσιμη και ενθαρρυντική για όσους από εμάς αντιμετωπίζουμε χρόνιο πρόβλημα και ανησυχούμε ότι θα μας αντιμετωπίσουν σαν υποκριτές...
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Unknown έγραψε:Γεια σας παιδιά, να παραθέσω και γω την εμπειρία μου για τους επόμενους διότι πιστεύω θα βοηθήσει.

Γενικά από το ξεκίνημα της όλης διαδικασίας είχα πάρα πολλή άγχος πως θα εξελιχθεί, δεν χρειάζεται άγχος διότι είναι εύκολη και απλή διαδικασία ειδικά αν όντως έχεις πρόβλημα, θα συναντήσεις και ευγενικούς και αγενείς κατά την όλη διαδικασία.

Η διαδικασία του φρουραρχείου είναι απλή και εύκολη απλά υπάρχει ταλαιπωρία για τα πήγαινε έλα λόγο γραφειοκρατίας και του 424 στην δική μου περίπτωση που είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Πηγαίνεις όσο πρωί μπορείς στο φρουραρχείο για να πιάσεις σειρά να πάρεις παραπεμπτικό για το 424, στο 424 ο γιατρός στην δική μας περίπτωση δεν ασχολήθηκε καν και λογικό είναι διότι αυτός απλά δίνει το παραπεμπτικό για την επιτροπή. Αφού πάρεις το παραπεμπτικό από το νοσοκομείο το επιστρέφεις στο φρουραρχείο και περιμένεις να σου έρθει το μέιλ για να κλείσεις ραντεβού για την επιτροπή.

Το ραντεβού τώρα είναι ένα δύσκολο θέμα διότι όλοι παίρνουν τηλέφωνο και δεν πιάνεις γραμμή, αφού έπιασα γραμμή έκλεισα ραντεβού. Τα ραντεβού δεν είναι ονομαστικά απλά απ' ότι κατάλαβα για κάθε μέρα ο αριθμός προέλευσης είναι συγκεκριμένος για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Η διαδικασία τυπική αφού δώσεις τα στοιχεία σου σε καλούν από το μεγάφωνο απ' έξω ονομαστικά, η επιτροπή ήταν δύο άτομα άνδρας και γυναίκα, η γυναίκα δεν μου μίλησε καθόλου, ο άνδρας απλά με ρώτησε αν είναι η πρώτη μου αναβολή (που ήταν) και τέλος έφυγα πήρα έναν χρόνο αναβολή.

Απ' ότι έχω καταλάβει από όλο αυτό που βίωσα αν είναι η πρώτη σου αναβολή δεν σου δίνουν σημασία, κατά 99.9% θα την πάρεις. Στην περίπτωση της ολικής απαλλαγής εκεί θα σε δυσκολέψουν.

Αλλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι που δεν μαρεσε καθόλου, αρκετοί από τα παιδιά που πάνε για απαλλαγή δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, δεκτό αλλά μην είστε εριστικοί και προκλητικοί γιατί δεν βοηθάει κανέναν. Υπήρχαν παιδιά που γελούσαν και κορόιδευαν μπροστά σε ανθρώπους της γραμματείας και γιατρούς.

Αυτή ήταν η εμπειρία μου ελπίζω να βοηθήσει τους επόμενους.

σε μένα πέρυσι ήταν μονο ένας στην επιτροπή στο 424. Ενας πολυ ευγενικος κύριος που απλα με ρωτησε τι θα αλλαξει του χρόνου και απλα του ειπα φάση "τιποτα" και ευγενικα μου ειπε παρε 1 χρόνο και μετά το βλέπεις για απαλλαγή. Ήταν ενας αδύνατος γκριζομάλλης εμφανισιμος. Στην επιτροπή υπάρχει παντα ένας βασικός ή αλλάζουν;

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Γράφω κ εγώ την εμπειρία μου από το 424 Θεσσαλονίκη.

Πολλή αναμονή γιατί πρώτα μπαίνουν οι στρατιώτες και μετά όλοι οι άλλοι.

Ο γιατρός μπαίνοντας μέσα μου λέει "πες μου"

Τ λέω την πάθηση, μ ρωτάει αν παίρνω αγωγή τ λέω το φάρμακο, μ λέει νιώθεις καλά ; Λέω όχι ακόμα δεν βλέπω βελτίωση. Μ ρωτάει ένας χρόνος είναι καλά; Λέω ναι οκ είναι.

Φευγω και πάω Επιτροπή.

Στην Επιτροπή ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα (ξανθιά) μ ρωτάει ο μαν αν είναι η πρώτη μου αναβολή, απαντάω ναι και μ λέει καλή συνεχεια.

Η όλη φάση να ήταν Μαξ 3-4 λεπτά και τα 2-3 λεπτά να ήταν στον γιατρό και Μαξ ένα λεπτό στην Επιτροπή.

tomson99
Πολίτης
Πολίτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από tomson99 »

Καλησπέρα.

Έχω την εξής ερώτηση: Είχα προγραμματιστεί για κατάταξη με την Β' ΕΣΣΟ 2021 (τον Μάρτιο που πέρασε) αλλά λόγω ενός θέματος υγείας, έκανα την γνωστή διαδικασία μέσω φρουραχείου για να ζητήσω αναβολή (δηλ. Από 6 μήνες και πάνω). Επειδή ωστόσο η γνωμάτευση του γιατρού που πήγα στο φρουραρχείο έλεγε για "θεραπεία διάρκειας 1 μήνα και επανεκτίμηση", και ο ιατρός του φρουραρχείου απλά έκανε αντιγραφή τη γνωμάτευση που του έδωσα στην αίτηση αναβολής, η Στατολογική Υπηρεσία της περιοχής μου έδωσε μετατόπιση κατάταξης κατα 1 μήνα, χωρίς να με καλέσουν για εξέταση από στρατιωτικό ιατρό, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρουσιαστώ σε μερικές μέρες (μέσα στον Απρίλιο).

Η ερώτηση μου είναι, αν γίνεται να επαναλάβω τη διαδικασία μέσω του Φρουραρχείου και να ζητήσω εκ νέου αναβολή, καθώς δεν εχω ξεπεράσει ακόμα το θέμα υγέιας. Ή αν δεν θα έχω τη δυνατότητα μιας και μου δόθηκε ήδη μετατόπιση κατάταξης μία φορά το περασμένο μήνα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Greco

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Greco »

Βρε παιδιά, πέρασα φρουραρχείο Αθηνών στις 10 του Μάρτη και εμαιλ (φυσικά) δεν ήρθε ποτέ. Πάω για Α' αναβολή λόγω χρόνιου ψυχολογικού και διάβασα ότι Αθήνα, λόγω αποφυγής συνωστισμού, δεν περνάμε επιτροπή για αναβολές.

Ισχύει;

Παίρνω τηλέφωνα στη Στρατολογία και δεν το σηκώνει ποτέ κανείς.

Άβαταρ μέλους
KostasBar
Πολίτης
Πολίτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από KostasBar »

Και εγώ το ιδιο, γράφει το παραπεμπτικό μέχρι 17 του μηνός και από τότε που ήρθε το mail μέχρι τώρα δεν καταφέρνω να κλεισω ραντεβού με τίποτα. Μην μας κόψουνε πρόστιμο 6.000 από το τίποτα θα πάθουμε χειρότερα προβλήματα
Καμιά ιδέα κανεις; Μήπως να παω από κοντά είχε νοημα; Ή να συνεχισω να περνω τηλεφωνώ;

ευχαριστώ!

eleos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από eleos »

Ρε παιδιά πόσο ανίκανοι παίζει να είναι εκεί στη στρατολογία. Ένας μήνας μετά και δεν έχω παραπεμπτικό; Το email μου το έχουν, μπήκα στον λογαριασμό μου και ειναι καταχωρημένο σωστά, και ένα τηλέφωνο δεν σηκώνουν, τι πράγματα είναι αυτά; Ντροπή.
1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από 1 »

Καλησπέρα στην ομάδα, κατάφερε κανεις να πάρει αναβολή χωρίς να περάσει επιτροπή απαλλαγών λόγω covid; Και αν ναι σε ποσό καιρό είδε την αναβολή του στη στρατολογία. Ευχαριστω
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Αγχωμένος Πολίτης έγραψε:Καλησπέρα σας,

-----------------

Background

-----------------

Θα ήθελα πρώτα συστηθώ παρουσιάζοντας την δική μου περίπτωση.

Είμαι γεννημένος το 1989 (δηλαδή για τον ελληνικό στρατό είμαι 32 ετών) και μέχρι στιγμής οι μόνες αναβολές που έχω πάρει είναι για λόγους σπουδών (Bachelor/Master/PhD). Επιπλέον τον Νοέμβρη του 2019 πήρα αναβολή για κοινωνικούς λόγους ώστε να έχω παράταση της κατάταξης μέχρι τον Μάρτη του 2021.

Επίσης, τον τελευταίο χρόνο παθαίνω κρίσης άγχους-πανικού (με λιποθυμικά επεισόδια) ένω έχω νοσηλευτεί για αυτό τον λόγο και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έχω ζητήσει από τον νευρολόγο του νοσοκομείου να μου γράψει μια βεβαίωση για αυτά τα θέματα (γράφοντας επίσης ότι κάνω χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής και ότι ακόμα δεν έχω σημάδια βελτίωσης).

-----------------

Σήμερα

-----------------

Φτάνοντας στο σήμερα, πήγα στο Φρουραρχείο της περιοχής μου όπου προσκόμισα το δελτίο κατάταξης και την ιατρική βεβαίωση. Μετά την αίτηση, η στρατολογία μου ανέφερε ότι θα περιμένω να μου έρθει επιστολή στο σπίτι που θα αναγράφει ότι εντός 1ος μηνός πρέπει να περάσω από την επιτροπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σκοπός μου είναι να πάρω μια αναβολή 9 μηνών - 1ος έτους ώστε τον Ιανουάριο του 2022 (που για τον στρατό θα είμαι 33) να προβώ σε εξαγορά της θητείας κάνοντας το κομμάτι που μου αντιστοιχεί (15-20 μέρες).

Από την εμπειρία σας,

πιστεύεται ότι το χαρτί που έχω από τον γιατρό είναι αρκετό για πάρω την αναβολή ή πρέπει να πάω στο ενδιάμεσο σε κάποιον ψυχίατρο ώστε να μου γράψει εκ νέου μια βεβαίωση και να το προσκομίσω ως επιπλέον στοιχείο στην επιτροπή;

Τι μπορεί να με ρωτήσουν στην επιτροπή;

Ευχαριστώ πολύ,

η πρωτη αναβολη 12 μηνων δινεται πανευκολα, πολλες φορες και χωρις χαρτι γιατρου. Αν θες να τη σιγουρεψεις, να εχεις χαρτι γιατρου και φαρμακα μαζι και δε θα χεις κανενα θεμα.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Kaizoku έγραψε:Λοιπον, Αρχές Μαιου παρουσιάζομαι και θέλω να πάω για τον δεύτερο χρόνο αναβολής.2 ερωτήσεις:

1) η δεύτερη αναβολή είναι πιο εύκολη από την πρώτη; Στην πρώτη απλα είδε το χαρτι ότι έχω αγχωδες καταθλιψης, ψυχαναγκαστικη διαταραχή και ότι πρεπει να παιρνω Cipralex και μου γραψε 1 χρόνο αναβολή. Μέτα στην επιτροπή ήταν μόνος 1. Είδε το χαρτί του ιατρού (του στρατου) και με ρώτησε αν θα αλλάξει κάτι μέσα σε 1 χρόνο. Του είπα κάτι τυπου δύσκολα κλπ και απλά έγνεψε το κεφάλι του και με πολυ άνεση μου λέει πάρε 1 χρόνο και μετά το βλέπεις. Ούτε ψάρεμα ουτε τιποτα. Ήταν στο νοσοκομείο της Θεσσνίκης. Βέβαια ήταν και η φάση με τον ιό, οποτε δεν ξέρω αν έπαιξε ρολο και αυτο.

2) Αν υποθέσουμε ότι βαλω μπρος την διαδικασία φρουαρχείου στις 4 Μαιου. Μέχρι πότε μπορώ να παρουσιαστώ στην Επιτροπη; Ο χρόνος μετράει απο την στιγμή που τελειώνω με το φρουαρχείο ή απο την στιγμη που θα έρθει το χαρτι επιτροπης για να κλεισω ραντεβου;

Απο προσωπικκη εμπειρια και απο το φορουμ: Ολες οι φορες ειναι εξισου ιδιες αν εχεις μαζι σου γνωματευση ψυχιατρου και τα φαρμακα που εχεις και ειναι ξεκαθαρο τι εχεις. Δε θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα. Οποτε προεκυψε προβλημα, ειτε δεν υπηρχε χαρτι γιατρου ειτε η επιτροπη θεωρεισαι οτι η φαρμακευτικη αγωγη δεν ειναι αρκετη για να κριθει καποιος Ι5.

Προσωπικη εμπειρια: Εγω ειχα στα χερια μου το χαρτι γιατρου, ενα κουτι cipralex και ενα κουτι seroquel, τους τα εδειξα, και απεφυγα καθε ερωτηση. Εκανα τη διαδικασια του στρατοπεδου που ειναι πιο γρηγορη και ευκολη, μιας και τελειωνεις σε μαξ 1 ημερα και αποφευγεις τις ατελειωτες ουρες του Φρουραρχειου και τα ραντεβου στην επιτροπη στην Κατεχακη. Αποφυγετε το φρουραρχειο, αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τρί Απρ 13, 2021 10:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Kaizoku έγραψε:Γνωριζω πως παει η διαδικασια.

ειναι 2 χρονια και στην τριτη ειναι η απαλλαγη.

αλλοι παιρνουν 1 χρονο, αλλοι παιρνουν 2 χρονια αμεσως.

εγω πήρα 1 χρόνο και ειπα μηπως αν ο ιατρος εκρινε φετος οτι πρεπει να παρω 2 χρόνια, βλεποντας ότι εχω παρει ηδη 1 χρόνο, μηπως μετραγε 1 (περυσι) συν 2 (φετος) = 3 αρα απαλλαγη

και ναι Τα εχω διαβασει απλα ειχα αυτη την απορια.

και να εισαι πιο ευγενικος αλλη φορα.

Υπαρχουν μονο τα εξης σεναρια

• Η περιπτωση σου ειναι εξωφλαλμη και παρα πολυ σοβαρη, και σου δινουν κατευθειαν απαλλαγη απο την πρωτη φορα. Ειναι εξαιρετικα σπανια και δινεται σε ακραιες συνηθηκες (αυτισμο κτλ).
  • Συμπληρωνεις 24 μηνες με αναβολες υγειας (ειτε απευθειας 24μηνη, ειτε δυο 12μηνες ειτε πολλαπλες εξαμηνες ή συνδυασμος τους) και μετα πας για την τελικη απαλλαγη.
Συμβουλη: Αποφυγετε τη διαδικασια του Φρουραρχειου, και πατε απο το στρατοπεδο. Πλεον τα στρατοπεδα εχουν Επιτροπη Απαλλαγων και ξεμπερδευεις την ιδια ημερα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τρί Απρ 13, 2021 10:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες