Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ΓιώταΚεφαλαίο

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από ΓιώταΚεφαλαίο »

Εντάξει το ότι πρέπει να παίρνεις 1000 φορές μέχρι να το σηκώσουν δεν το δικαιολογεί κανείς φόρτος εργασίας στο 2021...

Αμα κάποιος είναι κάπου IT στο στρατό βάλτε βρε παιδιά μου καλά μία φόρμα/calendar στο stratologia.gr να βοηθήσουμε και τους ανθρώπους στην επιτροπή και όλη την υπολοιπη Ελλάδα.

van
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από van »

Nikolaos για πότε έκλεισες; Εγώ πήρα τηλ. Στις 26 Μαρτίου και περνώ στις 14 Απριλιου.
1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από 1 »

Για την επιτροπή στην Αθήνα κλείσατε η σε άλλη περιοχή;
van
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από van »

Για 424 Θεσ/νικη
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Εγώ θα περάσω από 424 σε καμία εβδομάδα. Έχει παει πρόσφατα κανεις;
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 30

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Έχω ήδη 1 χρονο αναβολη και τωρα θα πάω για δεύτερη τον Μάιο.

Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αγχώδης καταθλιψη. Όταν ειχα παει 424 ευκολα μου δωσαν 1 χρονο και μάλιστα στην επιτροπη ο οποιος ηταν πολυ ευγενικος (μονο ενας) μου ειπε παρε 1 χρονο και μετα το βλεπεις για απαλλαγη.

Ήθελα να ρωτήσω όταν πάω στον ιατρό που θα μου γράψει την αναβολή, την ωρα που με "εξεταζει" να του πω κατευθειαν οτι θελω 2 χρόνια αναβολή (απαλλαγη) και οτι δεν θελω να ξαναπερναω την ιδια διαδικασια και θελω να τελειωνει εκει η ιστορια; Μπορω να παρακαλεσω και να επιμεινω;

έχω πιθανότητες να μου γράψει απαλλαγή;

την πρωτη φορα απλα ειδε λιγο το χαρτι μου κανε κανα 1-2 ερωτησεις καπως αοριστες και εγραψε τον 1 Χρονο. Πιστεύετε θα με αφήσει να του πω ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ Μου τα προβληματα που είχα απο μικρος μεχρι τωρα τις φοβιες και τα αγχη κλπ;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kaizoku την Σάβ Απρ 03, 2021 11:50 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Politis1994
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Politis1994 »

Kaizoku έγραψε:Έχω ήδη 1 χρονο αναβολη και τωρα θα πάω για δεύτερη τον Μάιο.

Πάσχω απο ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αγχώδης καταθλιψη. Όταν ειχα παει 424 ευκολα μου δωσαν 1 χρονο και μάλιστα στην επιτροπη ο οποιος ηταν πολυ ευγενικος (μονο ενας) μου ειπε παρε 1 χρονο και μετα το βλεπεις για απαλλαγη.

Ήθελα να ρωτήσω όταν πάω στον ιατρό που θα μου γράψει την αναβολή, την ωρα που με "εξεταζει" να του πω κατευθειαν οτι θελω 2 χρόνια αναβολή (απαλλαγη) και οτι δεν θελω να ξαναπερναω την ιδια διαδικασια και θελω να τελειωνει εκει η ιστορια; Μπορω να παρακαλεσω και να επιμεινω;

την πρωτη φορα απλα ειδε λιγο το χαρτι μου κανε κανα 1-2 ερωτησεις καπως αοριστες και εγραψε τον 1 Χρονο. Πιστεύετε θα με αφήσει να του πω ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ Μου τα προβληματα που είχα απο μικρος μεχρι τωρα τις φοβιες και τα αγχη κλπ;

ανάλογος ποτε δε ξερεις σε ποιον θα πέσεις καποιοι ειναι πιο απαθής. Εσυ αν θέλεις τελικά να υπηρετήσει σ θα κοιτάξεις να νιώσεις καλύτερα
Petros

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Petros »

Kaizoku έγραψε:Έχω ήδη 1 χρονο αναβολη και τωρα θα πάω για δεύτερη τον Μάιο.

Εφόσον έχεις ήδη ένα χρόνο αναβολή, μπορείς να πάρεις άλλο ενα χρόνο και όχι δυο. Μόλις συμπληρώσεις δυο χρόνια, πας ξανα για τελική κρίση, δηλαδή απαλλαγή. Φέτος να πάρεις απαλλαγή είναι αδύνατο μιας και έχεις μόνο ενα χρόνο αναβολή. Το ίδιο να πάρεις δυο χρόνια, διότι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις συνολικά είναι δύο χρόνια και εσύ έχεις ήδη ένα. Αυτά είναι τόσο στοιχειώδη που απορώ ακόμα ότι υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν πως δουλεύει η υπόθεση αναβολών και ψάχνουν να μάθουν τα βασικά στην μέση της διαδικασίας.

Όπως και να έχει την επόμενη ετήσια αδύνατο να μην την πάρεις. Και του χρόνου πας για τελική κρίση.

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Ξερω οτι παει ετσι.

αλλα εχω ηδη 1 χρονο αναβολη. Μπορεί να θεωρήσουν οτι πρέπει να πάρω 2 χρόνια ακόμη που στην ουσια ειναι η απαλλαγή απο το να μου δώσουν 1 πάλι.

Petros

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Petros »

Kaizoku έγραψε:Ξερω οτι παει ετσι.

αλλα εχω ηδη 1 χρονο αναβολη. Μπορεί να θεωρήσουν οτι πρέπει να πάρω 2 χρόνια ακόμη που στην ουσια ειναι η απαλλαγή απο το να μου δώσουν 1 πάλι.

Συγνώμη φίλε, αλλά αυτό που γραφείς δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα. Τι ακριβώς να θεωρήσουν ότι πρέπει να πάρεις έξτρα 2 χρόνια όταν το μέγιστο είναι 2 χρόνια και εσύ έχεις ήδη 1 χρόνο; Και τι θα πει 'στην ουσία είναι απαλλαγή' αν σου δώσουν τώρα δύο χρόνια (το οποίο δεν γίνετε) ; Προφανώς για να γράφεις αυτά δεν ξέρεις πως πάει.

Το μέγιστο που μπορείς να πάρεις είναι δυο χρόνια και μετά γίνετε τελική κρίση. Την τελική κρίση δεν μπορείς αν την αποφύγεις απο τώρα. Για τα ψυχολογικά δεν υπάρχει άλλη διαδρομή πέραν του να πάρεις δύο χρόνια σύνολο και μετά πάς για τελική κρίση που είτε υπηρετείς είτε παίρνεις απαλλαγή. Εφόσον πήρες ήδη ένα χρόνο το μέγιστο που μπορείς να πάρεις είναι ενα χρόνο. Και το έλαχιστο που πρέπει να κάνεις την διαδικασία είναι δυο φορές ακόμα (μια τωρα και να πάρεις ένα χρόνο και μια για απαλλαγή).'Αρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ζητήσεις ένα χρόνο αντί για πιθανά εξάμηνο. Αν και στην περίπτωση του το βλέπω αδύνατο να μην πάρεις ετήσια πάλι.

Ειλικρινά απορώ όταν διαβάζω τέτοια σχόλια για μια διαδακασία που είναι πολύ απλή να την καταλάβει κάποιος και έχει γραφεί άπειρες φορές. Καλό είναι πριν κάνουμε την διαδικασία να διαβάζουμε λίγο και να μην γράφουμε πράγματα που δεν ισχύουν και μπερδέυουμε κόσμο.

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Kaizoku »

Γνωριζω πως παει η διαδικασια.

ειναι 2 χρονια και στην τριτη ειναι η απαλλαγη.

αλλοι παιρνουν 1 χρονο, αλλοι παιρνουν 2 χρονια αμεσως.

εγω πήρα 1 χρόνο και ειπα μηπως αν ο ιατρος εκρινε φετος οτι πρεπει να παρω 2 χρόνια, βλεποντας ότι εχω παρει ηδη 1 χρόνο, μηπως μετραγε 1 (περυσι) συν 2 (φετος) = 3 αρα απαλλαγη

και ναι Τα εχω διαβασει απλα ειχα αυτη την απορια.

και να εισαι πιο ευγενικος αλλη φορα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kaizoku την Κυρ Απρ 04, 2021 9:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

Kaizoku έγραψε:Γνωριζω πως παει η διαδικασια.

εγω πήρα 1 χρόνο και ειπα μηπως αν ο ιατρος εκρινε φετος οτι πρεπει να παρω 2 χρόνια, βλεποντας ότι εχω παρει ηδη 1 χρόνο, μηπως μετραγε 1 (περυσι) συν 2 (φετος) = 3 αρα απαλλαγη

Καλησπερα. Καταλαβαίνω τι εννοεις... Απλά επειδή το ειχα ψαξει και εγω αυτο, στο λεω εγγυημενα οτι δεν μπορει να γίνει. Πρεπει να κλεισουν απαραιτητα 2 χρονια αναβολης. Στο τελος του δευτερου χρονου, δηλαδη εφοσον σου δωσει 2η ετησια, τοτε οταν τελειωσει η δευτερη ετησια τοτε καλεισαι παλι να παρουσιαστεις, και το χαρτι γραφει πανω οτι εχεις παρει 24 μηνες αναβολη για λογους υγειας... Μονο ετσι και με χαρτι απο ψυχιατρο μπορεις να παρεις απαλλαγη. Δεν γινεται δηλαδη να παρακαμψεις τον δευτερο χρονο που χρειαζεται και να σου δωσει απαλλαγη απευθειας. Εμενα μου εμενε 1 6μηνο αντι για χρονο ακομα για να παρω την τελικη απαλλαγη και σκεφτηκα οπως εσυ και το ρωτησα στην επιτροπη να μου εδιναν κατευθειαν απαλλαγη και δεν γινοταν, και μου ειπε δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο, υποχρεωτικα απο τον νομο πρεπει να εχεις κλεισει συνολο 2 χρονια αναβολων και το βλεπεις για απαλλαγη εφοσον εχεις προβλημα και φερεις χαρτι απο γιατρο ... Οποτε και εσυ αναγκαστικα με χαρτι απο γιατρο θα παρεις 1 χρονο ακομα και μολις τελειωσει η αναβολη μετα θα σε ξανα καλεσουν και θα κανεις παλι την ιδια διαδικασια...

Keizer
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Keizer »

Καλησπέρα. Ο στρατιωτικός γιατρός μου έγραψε αναβολή ενός έτους. Μου ήρθε email για την επιτροπή απαλλαγών 401. Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Ισχύει ότι λόγω κόβιντ δεν θα χρειαστεί να εξεταστούμε;
Petros

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Petros »

Kaizoku έγραψε:Γνωριζω πως παει η διαδικασια.

Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... Είτε δεν έχεις καμία ιδέα για την διαδικασία είτε δεν μπορείς να κάνεις ένα απλό λογικό συνειρμό. Δεν εξηγείτε αλλιώς αυτό που γράφεις για 3 χρόνια και απευθείας απαλλαγή. Έχει υποθεί τουλάχιστον χίλες φορές ότι θέλεις δύο χρόνια και μετά τελική κρίση. Ναι κάποιοι πήραν απευθείας δυο χρόνια, αλλά μετά πήγαν για τελική κρίση. Εσύ πήρε ένα χρόνο, άρα σου λείπει ένας ακόμα και μετα τελική κρίση. Άλλοι πάνε με εξάμηνες μέχρι να μαζεύψουν 2 χρόνια.

Και σόρυ δεν μπορώ να είμαι πιο ευγενικός ότν διαβάζω τέτοια σχόλια. Υποτίθεται είσαι ενήλικος και αυτή η διαδικασία καλώς η κακώς θα επιρεάσει την ζωή σου ώς ένα βαθμό. Δεν μπορέι να μην έχεις καταλάβει την ουσία μια διαδικασίας που είναι τόσο απλή (δύο χρόνια αναβολών και μετά τελική κρίση).

Άβαταρ μέλους
gian_kon
Πολίτης
Πολίτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από gian_kon »

Σήμερα το πρωί έπαιρνα και γω τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού στην επιτροπή απαλλαγών, και δεν απαντούσαν,googlαρα σχετικά με αυτό το θέμα, και βρήκα αυτό το thread.

Τελικά πήγα από το 401 χωρίς κανένα ραντεβού. Το παιδί στην πύλη που του είπα ότι έπαιρνα τηλ. Για να κλείσω ραντεβού μου είπε 'Δεν πρόκειται να κλείσεις ποτέ.

Μετα μου είπε να πάω σε εκείνο το κοντό κίτρινο κτίριο, μπήκα μέσα, πήγα στην γραμματεία, με ρώτησε το παλικάρι "Για αναβολή ή απαλλαγή", του είπα "αναβολή", πήρε το χαρτί που είχα εκτυπώσει από το email που μου είχε σταλθεί, και πήγε μέσα αριστερά στα γραφεία για να ψάξει τα στοιχειά μου.

Μετά από λίγο ήρθε και μου είπε ότι λόγο του ιού, για να μην υπάρχει συνωστισμός, η διαδικασία έχει αλλάξει, δεν χρειάζεται να περάσω εγώ από την επιτροπή, άλλα θα περάσει ο φάκελος του φρουραρχείου (δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ), και είδαν ότι δεν έχει βγει η έγκριση ακόμα για το αν παίρνω τον 1 χρόνο αναβολή ή όχι, άλλα το παλικάρι μου είπε ότι θα την πάρω, και ότι οι απαλλαγές είναι αυτές που πρέπει να περάσουν από επιτροπή.

Του είπα, "Tι θα γίνει που στις 11 Απριλίου τελειώνει ο χρόνος που λέει το χαρτί του email", μου είπε "Αστό αυτό, δεν ισχύει, εσύ το μονό που που θα κάνεις είναι κατά τον Μάιο να μπεις στην στρατολογία με τον αριθμό σου να δεις άμα εγκρίθηκε η ανάβολη"

Αυτά! Μετά επέστρεψα σπίτι, έφτιαξα ένα account εδώ, και ήρθα να σας τα πω και σας.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης