Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nick_99

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Nick_99 »

Καλησπέρα,

Πέρασα από επιτροπή απαλλαγών στο 424 για ψυχιατρικούς λόγους. Δεν μου έκαναν πολλές ερωτήσεις πέραν από κάποια τυπικά (είδος φαρμακευτικής αγωγής κτλ). Αφού τελείωσαν τις ερωτήσεις αυτές, μου είπαν "Εντάξει, έφυγες". Δεν ενημέρωσαν για το πως θα μάθω για την επικύρωση (η απόρριψη;) της γνωμάτευσης του στρατιωτικού ιατρού για αναβολή.Που μπορώ να κοιτάζω για αυτό; Έχω παραθέσει έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και διεύθυνση κατοικίας κτλ, απλά ως τώρα όλες οι ενημερώσεις έχουν έρθει μέσω ηλ. Ταχυδρομείου).

Να δώσω και μερικές πληροφορίες για όσους ρωτάνε για τις συνθήκες στο 424,

- Είναι αποκλειστικά με ραντεβού. Προσωπικά συνδέθηκα με την πρώτη μαζί τους. Ομολογώ ότι πήρα νωρίς το πρωί, οπότε αυτό μπορεί να διαφέρει με την ώρα και τον φόρτο εργασίας.

- Καταθέτεις τα χαρτιά στην είσοδο πριν περάσεις από την επιτροπή. Όσοι προσέρχονται νωρίς εξυπηρετούνται από την επιτροπή πρώτοι, ασφαλώς.

- Ο χρόνος αναμονής δεν είναι μεγάλος. Ο κάθε αιτών εισέρχεται και εξέρχεται της αιθούσης εντός 3-5 λεπτών.

Ελπίζω να φανούν χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες σε κάποιον ενδιαφερόμενο.

makis_nomotagis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Nick_99 έγραψε:Καλησπέρα,

Πέρασα από επιτροπή απαλλαγών στο 424 για ψυχιατρικούς λόγους. Δεν μου έκαναν πολλές ερωτήσεις πέραν από κάποια τυπικά (είδος φαρμακευτικής αγωγής κτλ). Αφού τελείωσαν τις ερωτήσεις αυτές, μου είπαν "Εντάξει, έφυγες". Δεν ενημέρωσαν για το πως θα μάθω για την επικύρωση (η απόρριψη;) της γνωμάτευσης του στρατιωτικού ιατρού για αναβολή.Που μπορώ να κοιτάζω για αυτό; Έχω παραθέσει έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (και διεύθυνση κατοικίας κτλ, απλά ως τώρα όλες οι ενημερώσεις έχουν έρθει μέσω ηλ. Ταχυδρομείου).

Να δώσω και μερικές πληροφορίες για όσους ρωτάνε για τις συνθήκες στο 424,

- Είναι αποκλειστικά με ραντεβού. Προσωπικά συνδέθηκα με την πρώτη μαζί τους. Ομολογώ ότι πήρα νωρίς το πρωί, οπότε αυτό μπορεί να διαφέρει με την ώρα και τον φόρτο εργασίας.

- Καταθέτεις τα χαρτιά στην είσοδο πριν περάσεις από την επιτροπή. Όσοι προσέρχονται νωρίς εξυπηρετούνται από την επιτροπή πρώτοι, ασφαλώς.

- Ο χρόνος αναμονής δεν είναι μεγάλος. Ο κάθε αιτών εισέρχεται και εξέρχεται της αιθούσης εντός 3-5 λεπτών.

Ελπίζω να φανούν χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες σε κάποιον ενδιαφερόμενο.

Θα μπεις στο site της στρατολογίας, θα συνδεθείς με τους κωδικούς του taxis, και στην μπάρα επάνω ή κάπου αριστερά λέει 'Οι αιτήσεις μου'. Εκεί θα κάνεις μια αίτηση για πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Θα σου ζητήσει να επιλέξεις αν θες πλήρες ή συνοπτικό. Στο πλήρες αναγράφεται όλο το ιστορικό των αναβολών σου, ενώ στο συνοπτικό γράφει μόνο ότι έχεις απαλλαχθεί νόμιμα από την υποχρέωση στράτευσης. Αφού καταθέσεις την αίτηση σου, λογικά 1-2 μέρες μετά θα σε καλέσουν από την στρατολογία για τυπικούς λόγους (αν όντως έκανες εσύ την αίτηση ή αν θες να ρωτήσεις κάτι σχετικά με την αίτηση). Αφού τους δώσεις το οκ, λογικά την επόμενη μέρα αν ξανασυνδεθείς και πας στις αιτήσεις, θα δεις ότι η αίτηση ολοκληρώθηκε και δίπλα θα στην έχει διαθέσιμη για λήψη μέσω pdf. Την τυπώνεις ή την κρατάς ηλεκτρονικά για το αρχείο σου ή για όποια χρήση την θες.

m7777
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από m7777 »

Καλημέρα σε όλους! Την ερχόμενη εβδομάδα είναι να περάσω από επιτροπή απαλλαγών για πρώτη αναβολή. Στην αίτηση που κατέθεσα στη ΣΥ, μέσω ΚΕΠ, για παραπομπή στην επιτροπή έδωσα και την γνωμάτευση του ιδιώτη γιατρού μου αλλά και αυτή του στρατιωτικού (12 μήνες αναβολή).

1) Υπάρχει περίπτωση αυτά τα χαρτιά να έχουν ''χαθεί στον δρόμο'' και να μη τα έχουν στην επιτροπή και να παρουσιαστεί πρόβλημα;

2) Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν την γνωμάτευση του στρατιωτικού ιατρού για 12μηνη αναβολή;

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά το άγχος έχει φτάσει στα ύψη.

Ευχαριστώ.
anon

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από anon »

Καλησπέρα,

1) Λάθη ποτέ δεν αποκλείονται, ειδικά σε περιπτώσεις διαδικασιών ατελώς μηχανογραφημένων (εν προκειμένω, στο σκέλος ΣΥ ΕΑΑ της δοσοληψίας, έχω την εντύπωση ότι η ανταλλαγή της πληροφορίας διεκπεραιώνεται ακόμα με φυσική αποστολή εγγράφων ή στην καλύτερη με fax). Όπως σε κάθε συναλλαγή με το δημόσιο, το μόνο που μπορείς ως αιτούντας να πράττεις για το μετριασμό όσο γίνεται των επιπτώσεων, τόσο νομικών όσο πρακτικών, του χείριστου σεναρίου, είναι να ζητάς πάντα αριθμό πρωτοκόλλου, να επιβεβαιώνεις ότι στην αίτηση γίνεται ακριβής αναφορά στα όποια συνημμένα, και να τηρείς αντίγραφα των τελευταίων.

2) Ναι, υπάρχει πιθανότητα να μειωθεί σε 6-μηνη. Σπάνιο, ιδίως για πρώτη αναβολή, αλλά όχι πρωτάκουστο. Υπάρχει επίσης πιθανότητα, αν και ασήμαντα μικρή, να αυξηθεί σε 24-μηνη, αν το ΦΕΚ το προβλέπει. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις 12-μηνη, όπως λαμβάνει και η πλειοψηφία όσων ζητούν για πρώτη φορά αναβολή υγείας δίχως να φέρουν γνωμάτευση τρίτου.

Καλή επιτυχία.
γιαννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από γιαννης »

Ριξτε λιγο μια ματια στο αρθρο... Μηπως οντως εν τελει ψιφιστικε επανεξεταση ανα 2 χρονια και ισχυει για οσους στρατευονται μετα το 2019; Ή αφορά μόνο αυτους στην εθνοφρουρά;

https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/732027/telos-ta-deltia-ygias-ga-fygstratoys-log-psychologkon

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Prodromoss »

Για Κύπρο είναι αυτο
Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Κανενας που περασε απο το 421 ΓΝΑ (για αεροπορία) να μας πει εμπειρία του;
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

Καλησπέρα σας παιδιά, σε περιπτώσεις αναβολών προτεινετε να έχουμε μαζί καλού κακού φαρμακευτική αγωγή ή δε χρειάζεται παρά μόνο σε απαλλαγές?
my_guest
Πολίτης
Πολίτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από my_guest »

Καλησπέρα,

Θέλω να ρωτήσω κάποια διαδικαστικά για την απαλλαγή.

Πριν κάποιους μήνες είχα διαγνωστεί με λέμφωμα Χοτζκιν, το οποίο ανήκει στις λεμφουπερπλαστικές κακοήθειες, που σύμφωνα με το ΦΕΚ βγαινεις Ι5 (εχουν περάσει λιγοτερο απο 5 χρονια από όταν τελείωσα τις θεραπείες). Τέλος του χρόνου λήγει η αναβολή μου οπότε θέλω να ξεκινήσω την διαδικασία απαλλαγής. Απ ότι έχω καταλάβει, τα βήματα είναι τα εξής

• Πρέπει να πάω στο φρουραρχείο.
  • Θα με δει γιατρος του φρουραρχείου, στον οποίο θα πρέπει να δώσω τα χαρτιά που χω, και θα γράψει γνωμάτευση που παραπέμπει στο ΦΕΚ οτι ανήκω Ι5.
  • Μετά πρέπει να κλείσω ραντεβου στην επιτροπή απαλλαγών όπου θα πάω με το χαρτί του γιατρού του φρουραρχείου και με τα χαρτιά του δικού μου γιατρού και θα εγκρίνουν την απαλλαγή.

Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι

• Έχω καταλάβει σωστά την διαδικασία;
  • Προς το παρόν έχω ακόμα αναβολή, που τελειώνει τέλος του χρόνου. Γίνεται να πάρω από τώρα απαλλαγή ή πρέπει να περιμένω να τελειώσει η αναβολή;
  • Γνωρίζετε αντίστοιχα περιστατικά με Χοτζκιν, όπου ο γιατρός να μην έγραψε Ι5;
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

Καλησπέρα σας μου ήρθε παραπεμπτικό για την επιτροπή και σε μια παράγραφο αναφέρει το εξής

Από τη γνωμάτευση του Φρουραρχείου Αθηνών, προκύπτει ότι η πάθηση του προβλέπεται να διαρκέσει πάνω από 4 μήνες και για το λόγο αυτό δε μπορεί να μετακινηθεί στη Μονάδα κατάταξης.

Αυτό παιδιά έχει κάποια συνδεση με την απόφαση της επιτροπής για επικυρωση ή όχι της ετήσιας αναβολής που πρότεινε ο ιατρός ή απλά ξεκαθαρίζει το λόγο που πήγα φρουραρχειο και όχι στρατόπεδο;

Αστραχαν

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Αστραχαν »

Πρεπει να κλεισω ραντεβου για να περασω απο την επιτροπη απαλλαγων;
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από lancecorporal »

Αστραχαν έγραψε:Πρεπει να κλεισω ραντεβου για να περασω απο την επιτροπη απαλλαγων;
Ναι πρέπει.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

Το παραπεμπτικό μου για την επιτροπή λέει μέχρι 8 Οκτώβρη, αν πάρω μετά τις 20 να κλείσω ραντεβού είναι οκ ή καλύτερα όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο; Επειδή ξέρω ότι δε σηκώνουν εύκολα τηλέφωνα

kirk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kirk »

makis_nomotagis έγραψε:Θα μπεις στο site της στρατολογίας, θα συνδεθείς με τους κωδικούς του taxis, και στην μπάρα επάνω ή κάπου αριστερά λέει 'Οι αιτήσεις μου'. Εκεί θα κάνεις μια αίτηση για πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Θα σου ζητήσει να επιλέξεις αν θες πλήρες ή συνοπτικό. Στο πλήρες αναγράφεται όλο το ιστορικό των αναβολών σου, ενώ στο συνοπτικό γράφει μόνο ότι έχεις απαλλαχθεί νόμιμα από την υποχρέωση στράτευσης.

Αφού καταθέσεις την αίτηση σου, λογικά 1-2 μέρες μετά θα σε καλέσουν από την στρατολογία για τυπικούς λόγους (αν όντως έκανες εσύ την αίτηση ή αν θες να ρωτήσεις κάτι σχετικά με την αίτηση). Αφού τους δώσεις το οκ, λογικά την επόμενη μέρα αν ξανασυνδεθείς και πας στις αιτήσεις, θα δεις ότι η αίτηση ολοκληρώθηκε και δίπλα θα στην έχει διαθέσιμη για λήψη μέσω pdf. Την τυπώνεις ή την κρατάς ηλεκτρονικά για το αρχείο σου ή για όποια χρήση την θες.

Drop here!

Καλησπέρα φίλε @makis_nomotagis, συγνώμη για την ενόχληση,

θα ήθελά απλά να ρωτήσω σχετικά με μια διευκρίνηση για το εάν είναι καλύτερα να λάβουμε το πλήρες ή συνοπτικό πιστοποιητικό για μελλοντική αναφορά;

Τέλος, υπάρχει περίπτωση να σε ξανακαλέσουν εφόσον έχεις πάρει απαλλαγή;

Ευχαριστώ εκ των προτερών!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Σεπ 15, 2020 9:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Sotiris

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sotiris »

Έπαιρνα σήμερα ακατάπαυστα στην επιτροπή απαλλαγών του 401, δε το σήκωναν καν, δύο φορές με το που το σήκωσαν και πήγα να πω γεια σας, το κλείσανε κατευθείαν. Να φανταστώ συμβαίνει σε όλους;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες