Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
KOSTAS

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από KOSTAS »

Dimitris έγραψε:Ρε παιδιά εντέλει χρειάζεται ραντεβού; Γιατι παίρνω να ρωτήσω στα τηλέφωνα που έχουν και δείχνει ότι μιλάνε, μάλλον θα τα χουν κατεβασμένα.
Να πας με ραντεβού φίλε. Δε θα σε βάλουν μέσα αλλιώς. Παιρνε τηλ συνέχεια.

Sifu J

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Sifu J »

Μπορεις και να πας χωρις ραντεβου. Διαλεξε μια μερα μεχρι το deadline σου και πηγαινε. Πολλοι πηγαν χωρις ραντεβου και δεν ειχαν θεμα.
KOSTAS

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από KOSTAS »

Sifu J έγραψε:Μπορεις και να πας χωρις ραντεβου. Διαλεξε μια μερα μεχρι το deadline σου και πηγαινε. Πολλοι πηγαν χωρις ραντεβου και δεν ειχαν θεμα.

Φιλε ασε το ραδιο αρβυλα. Οσοι μπήκαν μεχρι την Τετάρτη χωρίς ραντεβού και με φωνές. Απο εχτές και μετά τέλος. Πρέπει να κλείσει αλλιως δε θα μπει, εκτός και αν εχουν όρεξη.

Γιώργος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σας! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση, από επιτροπή απαλλαγών περνάει κάποιος στη τελευταία φάση μετά από αναβολές δύο ετών ή κάθε φορά που πάει Φρουραρχείο για αναβολή μέχρι απαλλαγή; εγώ ας πούμε προσεχώς θα πάω φρουραρχείο επειδή λήγει η ετήσια αναβολή που πήρα μετά από διακοπή θητείας, αν μου δώσουν νέα αναβολή θα πρέπει να περάσω από επιτροπή ή μόνο φρουραρχείο;
Guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Guest »

Κανείς που πήγε πρόσφατα στο 251 ΓΝΑ να μας πει την εμπειρία του; Γενικά δίνουν αναβολές - απαλλαγές εκεί πως είναι οι γιατροί;
Nomikarios

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Nomikarios »

Καλημέρα παιδιά. Έκλεισα ραντεβού για τις 2 Ιουλίου ωστόσο στο χαρτί η προθεσμία γράφει μέχρι την 1η Ιουλίου. Τους πήρα πριν και μου είπαν ότι δεν υπάρχει προβλημα με την εξεταση και μια μέρα να έχει περάσει. Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση να στραβώσει και να τρέχω και να μην φτάνω; Έχει πάθει κανείς παρόμοιο μπέρδεμα;
Λάζαρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Λάζαρος »

Καλησπέρα, σε λίγους μήνες θα περάσω 424 επιτροπή για την τελική κρίση μετά απο 2 ετη αναβολών λόγων ψυχολογικών θεμάτων. Εχω γνωματευση απο τον διε/ντη της ψυχιατρικης του νοσοκομειου που με παρακολουθει. Υπηρετησα ενα τρίμηνο αλλα έφυγα λόγω κρίσεων πανικού, μεγάλου άγχους κ. Α. Θα ήθελα να ρωτήσω, όσοι περάσατε 424, πόσο αυστηροί είναι οι γιατροί και η επιτροπή εκει; Δλδ υπάρχει περίπτωση να δουν οτι παίρνω φάρμακα κ εχω το αγχος κλπ και να μου πουν ότι όχι δεν μας νοιάζει καθόλου, ξαναμπες;
Έχω σοβαρό θέμα, φανταστείτε οτι αγχώνομαι μήνες πριν για εκείνη την μέρα. Θα εκτιμούσα μια απάντηση απο κάποιον που έχει εμπειρία απο αυτό, μπας και ηρεμήσω έστω και λίγο. Ευχαριστώ και συγνώμη που σας έπρηξα
makis_nomotagis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Λάζαρος έγραψε:Καλησπέρα, σε λίγους μήνες θα περάσω 424 επιτροπή για την τελική κρίση μετά απο 2 ετη αναβολών λόγων ψυχολογικών θεμάτων. Εχω γνωματευση απο τον διε/ντη της ψυχιατρικης του νοσοκομειου που με παρακολουθει. Υπηρετησα ενα τρίμηνο αλλα έφυγα λόγω κρίσεων πανικού, μεγάλου άγχους κ. Α. Θα ήθελα να ρωτήσω, όσοι περάσατε 424, πόσο αυστηροί είναι οι γιατροί και η επιτροπή εκει; Δλδ υπάρχει περίπτωση να δουν οτι παίρνω φάρμακα κ εχω το αγχος κλπ και να μου πουν ότι όχι δεν μας νοιάζει καθόλου, ξαναμπες;
Έχω σοβαρό θέμα, φανταστείτε οτι αγχώνομαι μήνες πριν για εκείνη την μέρα. Θα εκτιμούσα μια απάντηση απο κάποιον που έχει εμπειρία απο αυτό, μπας και ηρεμήσω έστω και λίγο. Ευχαριστώ και συγνώμη που σας έπρηξα

Φίλε ηρέμησε, πέρασα 3 φορές επιτροπή από το 424 (για 2 ετήσιες και 1 για απαλλαγή), καμία φορά δεν με κράτησαν πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Και είδα την αντίστοιχη αντιμετώπιση σε όλα τα παιδιά που ήταν στην αναμονή μαζί μου. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πόσο μάλλον εφόσον έχεις γνωματεύσεις.

Λάζαρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Λάζαρος »

Σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά!
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από BigSoldier »

Γειά σας παιδιά. Αναβολή μπορείς να πάρεις και χωρίς γνωμάτευση γιατρού; Στο φρουραρχείο αν σου εγκρίνουν την αναβολή, η επιτροπή την επικυρώνει, τι γίνεται;
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 6

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από BigSoldier »

Έχει τύχει να μην δοθεί αναβολή ακόμα και χωρίς χαρτί ή είναι σπάνιο;
anon

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από anon »

Νομικά δεν προαπαιτείται η οποιαδήποτε πειστήρια γνωμάτευση/διάγνωση για τη χορήγηση αναβολής ή απαλλαγής ακόμα. Πρακτικά, το θέμα έχει ποικίλες περαιτέρω διαστάσεις, όπως πού θα πέσει κανείς, και εν μέσω ποιάς περιόδου· αν το αίτημα αφορά σε αναβολή ή απαλλαγή· αν το αίτημα προηγείται της κατάταξης (φρουραρχείο), λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια αυτής (στρατόπεδο, με το "καλημέρα σας"), ή εν μέσω θητείας· το ιστορικό του αιτούντος από προηγούμενες κατατάξεις· αν πρόκειται για τη πρώτη ή μετέπειτα "απόπειρα" κατά τη τρέχουσα κατάταξη· αν ο αιτούντας παρουσιάζει καταφανώς ψυχοπαθολογία· η στάση/συμπεριφορά του αιτούντος (δεν προσπαθώ καν vs. Εκφράζομαι χωρίς υπερβολές vs. Το παίζω τρελός vs. Πάω εριστικά/απαιτητικά) και η επιχειρηματολογία του (συμπτωματολογία, λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζει) · κ. Ο. Κ. Δύσκολο επομένως να διατυπώσει κανείς ένα γενικό, "χρυσό" κανόνα.

Προσωπική μου εικόνα, βάσει όσων είδα να διαδραματίζονται σε 3+1 κατατάξεις (διαδικασία μέσω στρατοπέδου), είναι πως, κατά βάση:
  • Αναβολές δίνονται σχεδόν πάντα (με "τη πρώτη"). Το αν ο αιτούντας φέρει γνωματεύσεις ή/και αντιμετωπίζει πραγματικά το πρόβλημα που επικαλείται, είναι μάλλον δευτερεύον.
  • Απαλλαγές δίνονται συχνά (με "τη πρώτη") και με σχετική επιείκεια/ευελιξία (έχω την εντύπωση πως ο μέσος ιατρός και η μέση επιτροπή είναι πρόθυμη μια ψυχοπαθολογία της οποίας η βαρύτητα αυστηρά-αντικειμενικά είναι Ι3-Ι4 να την κρίνει Ι5), αρκεί ο αιτούντας να φέρει γνωμάτευση. Ελλείψει πειστηρίου απλά θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο, υποβαλλόμενος σε δεύτερο ή τρίτο "κύκλο" στρατόπεδο → (νοσοκομείο →) επιτροπή → στρατόπεδο.
Λάζαρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Λάζαρος »

Καλησπερα, μου ηρθε αυτο. Να το συμπληρωσω ή να το αφησω και θα με στείλουν όπου στέλνουν τους εξ αναβολης;(Θα παω για απαλλαγη, εχω 2 χρονια αναβολες λογω ψυχολογικων). Ευχαριστώ.

. Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω του προγραμματισμού σας για κατάταξη από την Υπηρεσία μας, έχετε την υποχρέωση να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Στρατού Ξηράς ( https://parousiasi.army.gr/ ) μέχρι 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου να συμπληρώσετε τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάταξη, την τοποθέτησή σας σε Μονάδα και την ειδικότητά σας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, τίθεστε στη διάθεση της υπηρεσίας, όσον αφορά στην κατάταξη - τοποθέτησή σας.

Δημήτρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Φίλε μπαίνεις το συμπληρώνεις και μετά θα σου ρθει και mail ώστε να εκτυπώσει το σημείωμα κατάταξης για να μην τρέχεις σε αστυνομικές διευθύνσεις και λοιπά για να το πάρεις
makis_nomotagis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει οριστική απαλλαγή στράτευσης αλλά συνεχίζω τις συνεδρίες με ψυχίατρο ο οποίος είναι και στην επιτροπή απαλλαγών. Πάνω σε κουβέντα που είχαμε για τα όσα γίνονται με την Τουρκία, λέει ότι υπάρχει η διάθεση και η σύσταση (αλλά όχι επιβολή), να γίνουν όλες οι επιτροπές απαλλαγών πιο αυστηρές ενόψει Ε' ΕΣΣΟ. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί πιο αυστηρές, μου είπε πως δεν θα δέχονται τίποτα άλλο εκτός από όσα ορίζει ο νόμος. Δηλαδή χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο ψυχιατρικής φύσεως. Σε κάθε διαφορετικό, θα στέλνουν τα παιδιά στο στρατόπεδο με Ι4 ή Ι3, ώστε να πάρουν την απαλλαγή-αναβολή από εκεί εφόσον το θέλουν βέβαια. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο όντως θα τηρηθεί κάτι τέτοιο, πάντως μου είπε πως έχει να δοθεί σύσταση στις επιτροπές απαλλαγών από το 2012. Σας το αναφέρω διότι αν ισχύει, καλύτερα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει από τώρα κινήσεις για χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο και να μην το αφήσει τελευταία στιγμή. Απλή ενημέρωση κάνω.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες