Μπάνιο και τουαλέτες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι γιατί κανονικά η θέση για αφόδευση είναι το "βαθύ κάθισμα", αγγλιστί "squatting".
arnold13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από arnold13 »

Εγω στη τουαλετα θελω ηρεμια να λειτουργησω χωρις αγχος, τωρα ακουω στο στρατο σε 10 λεπτα πρεπει να τα χεις κανει ολα και εξω απ τη πορτα. Λιγο δυσκολο
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

arnold13 έγραψε:Εγω στη τουαλετα θελω ηρεμια να λειτουργησω χωρις αγχος, τωρα ακουω στο στρατο σε 10 λεπτα πρεπει να τα χεις κανει ολα και εξω απ τη πορτα. Λιγο δυσκολο

Ο στρατός, απαιτεί κάμποσες δόσεις αναισθησίας. Το καθάρισμα που θα κάνετε, θα είναι ομαδικό 2-4 άτομα, και σίγουρα όχι απαιτητικό, απλά να δείχνει καθαρό στο μάτι, μόνο αυτό, δεν θα σας απαιτήσουν να έχουν φύγει και όλα τα μικρόβια. Θα σου γίνει συνήθεια ο ρυθμός του στρατού, μην σε ανησυχεί.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Παιδιά μια ερώτηση στις ειδικές δυνάμεις κάνουν μπάνιο όλοι μαζί ή έχουν ατομικά μπάνια?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ατομικά είναι τα μπάνια και οι τουαλέτες.
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από gimitrop »

Ρε παιδιά, έχω μια απορία - περιέργεια σε σχέση με τον καθαρισμό τουαλετών στον στρατό.

Στο καστελόριζο Καθαρισμός τουαλετών (και μπάνιων) ήταν κάτι σαν "υπηρεσία" που ανακοινωνόνταν κανονικά στο πρόγραμμα των υπολοίπων υπηρεσιών κάθε μεσημέρι και οι καθαριότητες ανατίθονταν στους μη έχοντες υπηρεσία (σκοπιά, περίπολο κτλ) αφού το απόγευμα θα είχαν έξοδο και γίνονταν μετά την βραδινή αναφορά! Κάποιες φορές γίνονταν και το πρωί όταν περιμέναμε επιθεώρηση. Γίνεται γενικά και σε άλλες μονάδες αυτό;

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

2018 Υπάρχουν αλλαγές/αναβαθμίσεις στην κατάσταση;

Συνεχίζουν να υπάρχουν ομαδικές/ανοιχτές ντουζιέρες σε ΚΕΝ κτλ;

Υπάρχουν μόνο τούρκικες τουαλέτες; Γιατί εγώ έχω θέμα με αυτό... Δεν μπορώ να κάνω "σκέτο" το "χοντρό" πάντα κανω και το "ψιλό" παράλληλα... (μπορώ να κάνω σκέτο "ψιλό" αλλά όταν κάνω "χοντρό" δεν γίνεται να κάνω σκέτο απλά έτσι συμβαίνει)

και δεν ξέρω πως θα μπορούσα να κάνω την ανάγκη μου σε τούρκικη τουαλέτα θέλω να πω αν κάτσω για χοντρό θα φεύγει όλο το ψιλό προς τα έξω... Άγχομαι πολύ με αυτό γιατι πραγματικά δεν ξέρω πως θα μπορούσα να κάνω την δουλειά μου σε τέτοια τουαλέτα και μάλιστα για μήνες!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Επειδή στην αρχή είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα, αναγκαστικά θα βγάζεις το παντελόνι - ξέρω, είναι χρονοβόρο το βάλε-βγάζε παντελόνι και άρβυλα- και θα κάθεσαι με λίγο πιο ψηλή κλίση.

Κανονικές τουαλέτες λίγα στρατόπεδα έχουν, συνήθως τέτοιες βρίσκεις στα Διοικητήρια και στις Σχολές Αξιωματικών.
giannismar

Δημοσίευση από giannismar »

Ειναι απιστευτο στην αρχη ότι απλες καθημερινες δραστηριοτητες αποτελουν πολυτελεια στο στρατο. Για κακη μου τυχη, στην μοναδα απο την οποια απολυθηκα υπηρχαν κανονικες τουαλετες. Και λεω για κακη μου τύχη, διοτι μετα τις 4-5 το απογευμα ηταν λες και ειχε σκασει μεσα χειροβομβιδα βιολογικου πολεμου. Τουλαχιστον στις τουρκικες, θελοντας και μη, Διατηρεις μια αποσταση ασφαλειας.

Για ανοικτες/ομαδικες ντουζιερες προσωπικα δεν εχω ακουσει τιποτα, ουτε συναντησα στην θητεια μου. Πιθανόν ωστοσο να υπαρχουν σε στρατοπεδα που ειναι απο τοτε που ειναι και ο στρατος.

Mparmpas

Δημοσίευση από Mparmpas »

Εχω περασει απο αρκετα στρατοπεδα, ολες οι ντουζιερες ειναι ατομικες με κουρτινα.

Τωρα για το χοντρο το να βγαλεις το παντελονι στην τουαλετα δεν γινεται, που θα το αφησεις; Και οσο και να καθαριζουν

κατω ειναι θεοβρωμικα, δεν θες να ακουμπησει με τιποτα! Το προβλημα του φιλου λυνεται, ευτυχως βοηθαει η ανδρικη

ανατομια στο να γινονται ταυτοχρονα και τα δυο. Θα το δει ο φιλος στην πραξη!

Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Κατάλαβα... Με βλέπω να κατουράω το παντελόνι μου ή αν μου συμβεί κάνα πρωί τότε ίσως και την ίδια την πόρτα και να μου βγει το όνομα στο στρατόπεδο... ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Σκέφτηκα να πάρω ένα μπουκαλάκι μαζί μου αλλά στην πράξη πως θα συμβαίνει να έχω ένα άδειο μπουκαλάκι κοντά όταν μου έρχεται να αφοδεύσω; Άντε να δούμε...

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

Ρε παιδια πειτε λιγο για μας που μπαινουμε τωρα Σεπτεβρη και δεν εχουμε ιδεα...

εγω πχ πηγαινω σταθερα πρωι τουαλετα (για "χοντρο" Εικόνα) λιγο αφοτου ξυπνησω. Υπαρχει καθολου χρονος γενικα το πρωι ή θα εχω θεμα;

επισης αν χρειαζομαστε τουαλετα εν ωρα ασκησης/δραστηριοτητας μπορουμε να ζητησουμε αδεια να παμε;

giannismar

Δημοσίευση από giannismar »

Το πρωι ειναι λιγο τσιμα τσιμα ο χρονος, μπορεις ομως να ξυπνησεις 5-10 λεπτα νωριτερα απο το εγερτηριο για να κανεις τις δουλειες σου. Αν ομως τωρα εχεις συνηθησει να ξυπνας πιο αργα, δε νομιζω στις 6 το πρωι να εχεις εμπνευση. Επισης συνηθως λογω του ψυχολογικου στρεςς στην αρχη, αυτς οι λειτουργιες του οργανισμου αναπροσαρμοζονται αναλογα την ωρα που εχεις χρονο πιστευω :p

Εν ωρα εκπαιδευσης μπορεις να ζητησεις αδεια για τουαλετα.

Crustie
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Crustie »

Να ρωτησω, οι ντουζιερες στον στρατο εχουν τηλεφωνο σπιραλ η απλα πεφτει το νερο απο πανω; Ειχα κανει εγχειριση κυστης κοκκυγος πριν καποια χρονια και πρεπει να καθαριζω καλα Την Εκει περιοχη (κοκκυγα-πρωκτο) Για λογους υγιεινης Κατι το οποιο δεν γινεται χωρις τηλεφωνο ευκολα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σε μεγάλες μονάδες συνήθως τα ατομικά ντουζ είναι με τηλέφωνο σπιράλ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες