Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Παιδια οπως ειπε και το παιδι πιο πανω κανεις δεν μπαινει με το ζορι στρατο αν δεν θελει απλα παιρνει ενα χαρτι που εχει και τα δικα του μειον ζουμε σε ενα κρατος που ετσι εχει ο νομος περι αυτου του θεματος νομιζω αγχωνομαστε αρκετα πριν παμε χωρις λογο αν εχεις χαρτια μαζι σου δεν πρεπει να αγχωνεσαι αν παλι εχεις οντως προβλημα και χαρτια εκει ειναι που δεν πρεπει καν να το συζητας ολα ειναι σιγουρα θετικες σκεψεις για ολα ακομα και απο εδω να μην την παρουμε την απαλαγη θα την παρουμε απο μεσα δεν σε κρατανε με το ζορι εδω απο μεσα αν δουν το οτιδηποτε σου πλασαρουν οτι θα σε βγαλουν ι5 τωρα που πας και με χαρτια και τους κανεις την ζωη πιο ευκολοι θα αλλαξουν γνωμη; Στο χερι μας ειναι αυτο που θελουμε να το πετυχουμε κανουν την δουλεια τους και εμεις θελουμε να κανουμε την δικη μας απλα τα πραγματα χαμογελαστε η ζωη ειναι πολυ μικρη για να αγχωνεστε για τετοια θεματα πιστεψτε με κατι παραπανω ξερω τουλαχιστον σε αυτο το θεμα κουραγιο και υπομονη μαγκες τπτ παραπανω ολα θα φτιαξουν θετικες σκεψεις μονο !
Άβαταρ μέλους
Christos1192
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Christos1192 »

Το ξερω οτι το γραφει στο παραπεμπτικο ο γιατρος του φρουραρχειου, αλλα η επιτροπη δεν ειναι υποχρεωμενη απ'οσο ξερω να συμφωνησει για το χρονικο διαστημα αναβολης που προτεινει ο γιατρος. Βεβαια συνηθως αυτο συμβαινει σπανια και πρεπει προηγουμενως να εχει δηλωσει και την δυσαρεσκεια του ή τον διχασμο του για το εαν πρεπει να σου δωσει αναβολη ή οχι. Το παραπεμπτικο εγραφε για 1 χρονο, οσο ειχα πει δηλαδη εγω στον γιατρο του φρουραρχειου να Γραψει. Σε ευχαριστω για τις ευχες σου και ελπιζω και εσυ να εχεις διευθετησει ή να διευθετησεις στο μελλον οτι σε απασχολει με το θεμα του στρατου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christos1192 την Δευ Αύγ 24, 2020 12:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Sotiris

Δημοσίευση από Sotiris »

Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Το στορυ μου το έχω ξαναπεί, πέρσι με πίεση των δικών μου αλλά και με τη λογική ας το κάνω να τελειώνω μπήκα για κατάταξη. Στον δεύτερο μήνα και μόλις άρχισα να μπαίνω σε πρόγραμμα στο στρατό, ένιωσα κυριολεκτικά μια άρνηση για τα πάντα ή οποία μετατράπηκε σε άγχος κρίσεις κλπ κλπ, έχω ιστορικό άγχους, γενικά δεν είμαι το πιο κοινωνικό άτομο που υπάρχει.

Έμεινα σχεδόν τρεις βδομάδες στα ιατρεία έκανα τις δικές μου προσπάθειες αλλά τίποτα, αναγκάστηκα να πάρω ετήσια αναβολή όπως με συμβούλεψε και η στρατιωτική ψυχολοφος της μονάδας.

Επανήλθα στη κανονική μου ζωή αλλά όσο σκέφτομαι το θέμα του στρατού πάλι με έπιασαν οι διαταραχές μου, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο πλέον το τελευταίο 6μηνο και παω για δεύτερη ετήσια αναβολή ή αναβολή γενικά.

Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστώ Φρουραρχείο, θεωρείτε αναγκαίο να έχω μαζί μου στο Φρουραρχειο και στην επιτροπή την συνταγή γιατρού που ακολουθώ (λαμβάνω αντικαταθλιπτικό-αντιστρεσογονο) ή η γνωμάτευση για την αναβολή είναι αρκετή;

Επίσης κατά καιρούς εργάζομαι αλλά πολύ λίγο λέτε να το αναφέρω ή δε τα ρωτάνε τόσο στις αναβολές όλα αυτά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Sotiris έγραψε:Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Το στορυ μου το έχω ξαναπεί, πέρσι με πίεση των δικών μου αλλά και με τη λογική ας το κάνω να τελειώνω μπήκα για κατάταξη. Στον δεύτερο μήνα και μόλις άρχισα να μπαίνω σε πρόγραμμα στο στρατό, ένιωσα κυριολεκτικά μια άρνηση για τα πάντα ή οποία μετατράπηκε σε άγχος κρίσεις κλπ κλπ, έχω ιστορικό άγχους, γενικά δεν είμαι το πιο κοινωνικό άτομο που υπάρχει.

Έμεινα σχεδόν τρεις βδομάδες στα ιατρεία έκανα τις δικές μου προσπάθειες αλλά τίποτα, αναγκάστηκα να πάρω ετήσια αναβολή όπως με συμβούλεψε και η στρατιωτική ψυχολοφος της μονάδας.

Επανήλθα στη κανονική μου ζωή αλλά όσο σκέφτομαι το θέμα του στρατού πάλι με έπιασαν οι διαταραχές μου, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο πλέον το τελευταίο 6μηνο και παω για δεύτερη ετήσια αναβολή ή αναβολή γενικά.

Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστώ Φρουραρχείο, θεωρείτε αναγκαίο να έχω μαζί μου στο Φρουραρχειο και στην επιτροπή την συνταγή γιατρού που ακολουθώ (λαμβάνω αντικαταθλιπτικό-αντιστρεσογονο) ή η γνωμάτευση για την αναβολή είναι αρκετή;

Επίσης κατά καιρούς εργάζομαι αλλά πολύ λίγο λέτε να το αναφέρω ή δε τα ρωτάνε τόσο στις αναβολές όλα αυτά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα... Καλου κακου να έχεις μαζί σου την συνταγη του γιατρού, θα συνεκτιμηθει και αυτο, και εφοσον η γνωματευση του γιατρου λεει οτι παιρνεις φαρμακα παρακολουθεισαι και δεν εισαι σε κατασταση για στρατευση λογω ταδε προβληματων κλπ θα την παρεις την αναβολη κατα πασα πιθανοτητα αλλον 1 χρονο... Για δουλεια δεν νομιζω να σε ρωτησουν δεν τους νοιαζει και τοσο αν δουλευεις ή οχι... Αλλα παρολα αυτα αν δεν σε ρωτησουν εσυ μην το αναφερεις... Και να σε ρωτησουν, καλου κακου πες οτι εισαι ανεργος, γιατι καμια φορα αμα πεσεις σε αυτον τον περιεργο στην επιτροπη που εχει ειπωθει και καποιες σελιδες πιο πισω, αν πεις δουλευω ισως σκεφτει αυτος οτι αφου δουλευεις δεν εχεις προβλημα και μπορει να σου αρνηθει την αναβολη... Δυσκολο βεβαια εφοσον θα εχεις μαζι σου χαρτι γιατρου και συνταγη οτι παιρνεις φαρμακα, αλλα ποτε δεν ξερεις, για αυτο δεν αναφερεις τιποτα για δουλεια για να αυξησεις τις πιθανοτητες αν συναντησεις αυτον να σου πει διαφορα και μετα να νιωσεις ακομα χειροτερα λογω του θεματος που εχεις...

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Οι συνταγές είναι ηλεκτρονικές δν υπάρχουν πλέον βιβλιάρια. Εγώ όταν Μ γράφουν συνταγή π κάνω ινσουλίνη την πάω κατευθείαν στο φαρμακείο πως γίνεται να έχεις συνταγή ;
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Όταν σου γράψουν φάρμακα τα παιρνανε στο ΑΜΚΑ σου οπότε θα τα δουν από εκεί αν τα παίρνεις και πόσο καιρό επίσης δεν νομίζω ότι στο φρουραρχείο ρωτάνε κάτι όλα τα ρωτάει η επιτροπή που έχει τον τελευταίο λόγο νομίζω η κάνω λάθος?
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Devilangel »

Υπάρχει κανένας που του έκαναν ερώτηση για δουλειά; Υπάρχει πιθανότητα να ανακαλύψουν ότι κάποιος εργάζεται;
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Από την στιγμή που έχεις βιβλιάριο υγείας για να σου γράψουν τα φάρμακα δεν είναι λογικό ότι εργάζεσαι για να έχεις βιβλιάριο υγείας; Δλδ το λεγόμενο ΙΚΑ που σου βάζουν η κανω λάθος?
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

ΑΜΚΑ αν κοιτξει θα κοιτάξει η επιτροπή λογικα
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Ναι αυτό λέω στο φρουραρχείο περνάς άνετα έτσι δεν είναι; Εννοώ ότι βλέπουν το χαρτί σου και απλά αντιγράφουν δεν κάνουν και ερωτήσεις τουλάχιστον πέρσυ δεν ρώτησαν κάτι δλδ το έχεις σίγουρα ότι περνάς από το φρουραρχείο
Sotiris

Δημοσίευση από Sotiris »

Γεια σας και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές οπότε ναι να έχω μαζί και την φαρμακευτική αγωγή του ψυχιάτρου ιδίως για την επιτροπή απαλλαγών, ουσιαστικά είναι τα χάπια που παίρνω γραμμένα σε χαρτί γιατρού με υπογραφή και σφραγίδα του, τα λαμβάνω κάθε φορά από το φαρμακείο, καταλαβαίνετε. Ευχαριστώ

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Εγώ εννοώ αν ρωτάνε ή αν μπορουν να δουν αν εργαζεσαι εκείνη την χρονική περίοδο. Το βιβλιάριο υγείας θέλει νομίζω 50 ένσημα. Απλά δεν νομίζω να μπορουν να δουν ποσα ένσημα έχεις, σωστά;
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Τα ένσημα του καθενός φαίνονται στον ΕΦΚΑ που πρεπει να κάνεις συνδεση μέσω taxis net. Τους κωδικούς taxis Δεν τους έχουν στην στρατολογια άρα θεωρητικά δεν μπορουν να δουν αναλυτικά τα ένσημα σου.
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Αύριο πάω φρουραρχείο μάγκες ευχηθειτε μου καλη τύχη...
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Καλη τυχη αν και είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το κατά πόσο μπορουν να δουν αν εργάζεται κάποιος παρακαλώ ας μας ενημερώσει.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες