Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Devilangel »

Άρα για αναβολή γίνεται η διαδικασία μέσω Φρουραρχειου χωρίς να μετακινηθεις στο 414/401;
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από Theologosvr »

Σωστά
Steeler

Δημοσίευση από Steeler »

Το παιδί σας είπε ότι πας φρουραρχείο και γλυτώνεις να πας μετά στα Ρουφ να καταθέσεις τα χαρτιά όχι ότι γλυτώνεις το 401 εκεί είναι η επιτροπή είναι δυνατόν να γλυτώσεις την επιτροπή; Διαβάστε προσεκτικά τι λεει
anon

Δημοσίευση από anon »

Steeler, ζήτησες τη γνώμη μου. Διαβάζοντας τα μηνύματά σου των προηγούμενων σελίδων, μου δημιουργείται η εντύπωση πως ψάχνεις τη "μυστική συνταγή απαλλαγής με την πρώτη, με 101% επιτυχία". Λυπάμαι, αλλά τέτοια συνταγή δεν μου είναι γνωστή.

Ό, τι μπορούσες να πράξεις για να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου, το έχεις πράξει ήδη: Έχεις γνωμάτευση πάθησης για την οποία προβλέπεται απαλλαγή, και έχεις ένα ιστορικό, έστω κοινωνικού υποβάθρου, που μπορείς υποστηρικτικά να επικαλεστείς. Αυτά ανεβάζουν την πιθανότητά σου ας πούμε στο 90% (από ένα ποσοστό αρκετά χαμηλότερο, λόγου χάρη 10%, που θα ήταν αν πήγαινες χωρίς χαρτί και χωρίς επιχειρήματα).

Αν τώρα -- χτύπα ξύλο -- "κοπείς", τότε κατατάσσεσαι και επαναλαμβάνεις μέσω στρατοπέδου τη διαδικασία κρίσης ΣΙ. Τη δεύτερη φορά η πιθανότητα θα είναι 99%. Είσαι τόσο άτυχος ώστε να απορριφθείς εκ νέου (αμφιβάλλω αν έχει συμβεί στα χρονικά να απορριφθεί εις διπλούν αίτημα απαλλαγής κάποιου που φέρει γνωμάτευση) ; Επαναλαμβάνεις για τρίτη φορά τον κύκλο, με πιθανότητα τότε 99.9%. Και πάει λέγοντας.

Η πιθανότητα κάθε φορά θα είναι μεγαλύτερη της προηγούμενης, διότι οι κρίσεις ΣΙ καταγράφονται στο μητρώο σου, και η επιμονή σου να απαλλαγείς, συσσωρευτικά, αργά ή γρήγορα, είτε θα πείσει τους αρμοδίους για την ακαταλληλότητά σου (γιατί, όπως προανέφερα, αυτό από ψυχιατρικής σκοπιάς συνιστά ένδειξη διαταραχής), είτε απλά θα βαρεθούν να σε βλέπουν.

Επομένως μη σκας προσπαθώντας να απαλείψεις τον ανθρώπινο παράγοντα -- είναι ανέλπιδη προσπάθεια. Σκέψου μόνο ότι είτε μία μέρα σου πάρει είτε μία εβδομάδα, στο τέλος όπως και να έλθουν τα πράγματα θα απαλλαγείς.

Τα παραπάνω πάντα υπό τις κλασικές επιφυλάξεις (ούτε νομικός ή ιατρός είμαι, ούτε πληροφόρηση εκ των έσω έχω).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Αύγ 19, 2020 7:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Aristidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Aristidis »

anon έγραψε:
Από τα γραφόμενα άλλων, φαίνεται πως τοποθετείται ψυχίατρος στο φρουραρχείο, οπότε γλιτώνεις την ανάγκη μετάβασης στο 414. Στο φρουραρχείο φαίνεται πως τοποθετείται επίσης στρατολόγος, οπότε ομοίως γλιτώνεις την ανάγκη μετάβασης στη Στρατολογική σου Υπηρεσία. Δεν φαίνεται ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής λεχθέντα, πως γλιτώνεις τη μετάβαση στο 401, στην Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών.

Ως προς τους παράγοντες σπουδές - ηλικία - ανεργία, νομίζω δεν χάνεις κάτι να τους αναφέρεις (αν έχεις και σχετικά υποστηρικτικά έγγραφα μαζί σου, για παράδειγμα μηδενικό εκκαθαριστικό, τόσο το καλύτερο). Αν είσαι τυχερός θα συνεκτιμηθούν. Πάντως το ιστορικό που περιέγραψες, αν αποτυπώνεται στη γνωμάτευση, πιστεύω πως επαρκεί για απαλλαγή.

Ευχαριστούμε για τις απαντησεις.

Ο λογος που ρώτησα ποια είναι η διαδικασία κατά την τελική απαλλαγή είναι ο εξής. Στο φρουραρχείο υπάρχει ψυχίατρος που απ'οσο λένε άλλοι εδώ "αντιγράφει τη γνωμάτευση που έχεις και σε παραπέμπει στην επιτροπή του 401".

Εάν όντως αντιγράψει γνωμάτευση που υπάγεται σε Ι5 τότε η επιτροπή του 401 δε θα μπορούσε να το αντικρούσει αυτό εφόσον πρόκειται και για στρατιωτικό γιατρό, σωστά;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Πέμ Αύγ 20, 2020 12:48 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Iick

Δημοσίευση από Iick »

Καλησπέρα σας, πρόκειται να περάσω φρουραρχείο αρχές του μήνα μετά από αναβολή υγείας λόγω διαταραχής προσαρμογής, παρακολουθούμαι από ψυχίατρο το τελευταίο χρόνο και πάω για δευτερη αναβολή.Οι ερωτήσεις μου μπορεί να ακουστούν λίγο περίεργες αλλά θέλω να έχω πλήρη γνώση, το ξέρω ότι δε πρέπει να πας με καλά ρούχα αλλά αρκετά κάζουαλ και να είσαι όχι τόσο περιποιημένος, κάποια αλλαγή συμβουλή για φρουραρχείο Αθηνών και επιτροπή απαλλαγών θα μου δίνατε;

Με εκτίμηση

anon

Δημοσίευση από anon »

έγραψε:Στο φρουραρχείο υπάρχει ψυχίατρος που απ'οσο λένε άλλοι εδώ "αντιγράφει τη γνωμάτευση που έχεις και σε παραπέμπει στην επιτροπή του 401".

Σωστά, πάντα αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην πράξη.

έγραψε:Εάν όντως αντιγράψει γνωμάτευση που υπάγεται σε Ι5 τότε η επιτροπή του 401 δε θα μπορούσε να το αντικρούσει αυτό εφόσον πρόκειται και για στρατιωτικό γιατρό, σωστά;

Σπανίως όμως το πράττει, όπως για παράδειγμα συνέβη εδώ[1]. Επίσης ίσως χρήζει αναφοράς και αυτή[2] η πρόσφατη επισήμανση, αν και δεν έχουν μέχρι στιγμής ακολουθήσει αναφορές προς επαλήθευσή της.

Γενικά από τη νομοθεσία (Ν 3421/2005 και ΠΔ 11/2014) δεν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η επιτροπή υποχρεούται στην άνευ όρων επικύρωση του πορίσματος του εξετάζοντος στρατιωτικού ιατρού.

---

[1]:http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=8067&PID=526086#526086

[2]:http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=8067&PID=523389#523389

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Έχει τύχει σε άλλον;

Κωστας έγραψε:Απο φρουραρχειο την εκανα την διαδικασια. Ο ψυχιατρος στο 424 δεν ελεγξε, η επιτροπη ομως ζητησε το ΑΜΚΑ μου και ελεγξε, μπροστα στα ματια μου αν οντως υπαρχει το Ζαναξ, ή οχι. Να είμαι ειλικρινής προετοιμαστικα για ολα τα ενδεχομενα, αλλα πιστευα οτι κατι τετοια τα λεγαν για εκφοβισμο, οχι οτι ΟΝΤΩΣ θα ελεγχαν, αλλα και ομως το καναν.

Επομένως δεν εχω επιλογη απο το να συνεχίσω κανονικά να ζητάω να μου γράφονται φάρμακα εως να μου δοθεί απαλλαγη, γιατι αν ξαναμπούν και δουν οτι μου γράφτηκαν μονο μια φορα πριν απο την συνάντηση με επιτροπη θα το δουνε σαν στημένο και δε το ρισκαρω. Το θεμα ειναι οτι ισως η ψυχιατρος μου να μην συμφωνησει να συνεχίσει να με βοηθαει με το ολο θεμα της απαλλαγης. Γιαυτο ρωταω, σε τετοια περιπτωση, μας κανει και νευρολογος; Αν συνεχίσει αυτος δηλαδή να μου γραφει φαρμακα και την αναλογη γνωμάτευση οτι λογω αγχους δεν γινεται να παω.

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Devilangel »

Πιστεύω γνωμάτευση + συνταγογράφηση σου δίνουν απαλλαγή. Βασικά και γνωμάτευση μόνο να πας δεν παίζει ο άλλος τον κωλο του.

Για απαλλαγή φίλος μου που έκανε την διαδικασία μέσω μονάδας την πήρε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Φίλοι στο 424 μέσω φρουραρχειου πήραν αναβολή ένα χρόνο με απλή γνωμάτευση ή και χωρίς γνωμάτευση.

Απλά για να μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων θέλει γνωμάτευση και συνταγή είτε τα χρειάζεσαι τα φάρμακα είτε όχι απλά για να φαίνεται ότι τα πήρες. Επίσης παίζει ρόλο κ αυτό που λέει το παιδί, να μην πας τελευταία στιγμή και σου γράψουν φάρμακα γιατί θα φανεί στημένο.

Sarimpalidis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Sarimpalidis »

Καλησπέρα παρουσιαζομαι στην Νέα Σάντα (Κιλκίς) στις 7/9/20 με την Ε ΕΣΣΟ (Σεπτεμβρίου) και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να βγω Ι5 βάση των χαρακτηριστικών μου.

Είμαι 1.90 και 165kg δεν έχω κάποιο κόλλημα στην βάδιση η οτιδήποτε άλλο προβλήμα εξ αιτίας των κιλών μου.

Αποσκοπώ λοιπόν στο να βγω Ι5 παθολογικό. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Και αν ναι ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;

Aa?

Δημοσίευση από Aa? »

Στα λόγια εύκολα ειναι η απαλλαγή, στην πράξη και ειδικά αμα πέσεις σε στραβόξυλα, μπορεί να φας μεγάλη πίκρα. Εμένα στις αναβολές και με ζόρισαν και έχω και πρόβλημα και γνωμάτευση δημοσιου, στην απαλλαγή απορώ τι θα γίνει. Που να μην είχα και χαρτί δλδ.
steeler

Δημοσίευση από steeler »

Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου την πεμπτη θα παω στο φρουραρχειο με εναν φιλο μαζι να παραδωσω την γνωματευση και την λυξειαρχικη πραξη θανατου του πατερα μου θα εχω μαζι μου και ενα κουτι ζαναξ οπως εχει γραψει ο γιατρος πιστευω οτι δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα στο φρουραρχειο με τον γιατρο και οτι απλα θα αντιγραψει αυτο που εχω για την επιτροπη... Η κανω λαθος; Μονο η επιτροπη θα με ρωτησει κατι σιγουρα αλλα δεν εχω να κριψω κατι οντως μετα απο ολα αυτα που εζησα μεσα μου εχουν αφησει κατι σαν ψυχολογικο τραυμα και δεν μπορω να φανταστω οτι θα ξανα μπω και θα φοραω στρατιωτικα ρουχα οπως τοτε την ημερα που εφυγα και δεν προλαβα να χαιρετισω τον πατερα μου ενω με ζητουσε δεν ειναι κατι ψεμα καιδεν εχω θεμα να τους το πω ειναι κατι που με βασαζινει μεσα μου απο τοτε πιστευω να με εχει συγχωρεσει που δεν ημουν διπλα του την τελευταια στιγμη οπως ηταν τα αδερφια μου... Αλλα υπευθυνους πρωτα θεωρω τον στρατο και μετα εμενα ισως να επρεπε να το ειχα σκασει...
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Ισως θα ηταν καλυτερο να πας σε εναν γιατρο παθολογο να σε παραπεμψει καπου που θα μπορει να γραψει κατι για τα κιλα σου η οτιδηποτε δεν ξερω η αληθεια ειναι σιγουρα αλλα ισως λογο κιλων σε αποριψουν απλα οταν μπεις
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Επισης πηγε κανεις να κανει την διαδικασια φρουραρχειο-401 να μας πει τι παιζει πως πηγε κατι να εχουμε μια ιδεα; Ειναι το ιδιο οπως παλια?
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

giati file ti sou eipan
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες