Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από Devilangel »

Καλησπερα στη παρέα, ελπίζω να είστε όλοι καλά.Οι αναβολές που εχω είναι για λόγους σπουδών ωστόσο σε λίγους μήνες λήγει η αναβολή κ δεν εχω σκοπό να μπω και θα πάω ι5 για ψυχολογικους αν και στη πραγματικότητα είναι οικονομικοί / οικογενειακοι οι λόγοι καθώς τα βγάζω περα solo χωρίς κάποια βοήθεια αλλά οκ.Όπως εχω αναφέρει και παραπάνω δεν έχω παρει άλλη αναβολή μόνο για σπουδές. Όποτε για ι5 θέλω 2 έτη και άρα μιλάμε για τη πρώτη αναβολή.Εχω κάποιες απορίες αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα

1) Αναβολή για κοινωνικους λόγους πρέπει οπωσδήποτε να έχω

-------------------------> Υποστηρικτικά έγγραφα στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν οι επικαλούμενοι κοινωνικοί

λόγοι ή όχι απαραίτητα; Αν εγώ έχω για οικογενειακους / οικονομικούς λόγους; Πχ δεν έχω χρήματα για έξοδα στρατου και ταυτόχρονα δεν έχω στήριξη από συγγενείς; Εκεί πως το αποδεικνυεις;

2) Εγώ έχω καταγωγή από Κοζάνη (επαρχία) ωστόσο εργάζομαι Αθήνα. Αν κάνω την διαδικασία με το φρουραρχειο θα πρεπει να πάω Κοζάνη;

3) Η διαδικασία του να μπεις στην μονάδα για να πάρεις την αναβολή είναι πιο ευκολη; Είδα περιπτώσεις που είχαν θέμα μέσω φρουραρχειου και εν τέλει πήγαν και πήραν αναβολή μέσω της μονάδας.Το ρωτάω γιατί η άδεια που θα μπορώ να πάρω είναι 2 μέρες. Μην παω μέσω φρουραρχειου (1 μέρα άδεια) μετά 424 (άλλη μια) κ πάω και στην μονάδα (συνολικά 3 μέρες) .

4) Το χαρτί απο ιδιωτικό ψυχίατρο αρκεί; Συνήθως είναι πρόθυμοι να γράψουν και συνταγή; Συνήθως τι χάπια ενδείκνυται για αγχωδη διαταραχή, αδυναμία συγκράτησης θυμου, κρίσης πανικου κτλπ;

5) Αν δεν πάρω την αναβολή έχω σκοπό να σηκωθώ να φυγω απο την μονάδα. Υπάρχει περίπτωση να μου πουν δεν φευγεις κτλπ;

Επειδή δεν θέλω να γίνω πρώτη μούρη στην tv για ξυλοδαρμό στρατιωτικου.

Ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ: Θα φροντίσω ο γνωστός γιατρός από το 401 να περάσει καλά μιας και ξέρω το Facebook του

Ι5

Δημοσίευση από Ι5 »

6) αν έχετε να προτείνεται κανέναν τερματισμενοψυχίατρο κυρίως Αθήνα , στείλτε το όνομα του σε μήνυμα.

Johny

Δημοσίευση από Johny »

Καλησπέρα παιδιά, έχω πάρει ήδη 2 χρόνια αναβολή (2 μονοετής) για ψυχολογικούς λόγους και τώρα παρουσιάζομαι Θήβα. Και τις δύο προηγούμενες φορές έχω κάνει την διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Όμως ο γιατρός μου, μου συστήνει να πάρω την απαλλαγή μέσω του στρατοπέδου, δηλαδή να παρουσιαστώ κανονικά με τα χαρτιά μου και τον συνοδό μου την μέρα που παρουσιάζομαι και να ζητήσω απαλλαγή για να αποφύγω τις πολύ δύσκολες για εμένα μετακινήσεις με ΜΜΜ σε άλλες πόλεις + την πολυήμερη αναμονή μέχρι να βγει η απόφαση.

Έσεις τι μου προτείνετε; Να ακολουθήσω το δρόμο που ξέρω ή μέσω στρατοπέδου καλύτερα; Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι μέσω στρατοπέδου Θήβας, θα είναι αυστηροί; Και επίσης φοβάμαι επειδή θα είναι πολλά παιδιά εκεί την ίδια μέρα, μήπως μου συμβεί τίποτα (πχ κρίση πανικού, λιποθυμία) και γίνω ρεζίλι και με κοροιδεύουν κτλ; Θα είναι βέβαια ο συνοδός μαζί μου καθόλη τη διάρκεια

Τώρα, λόγω του ιού, η όλη διαδικασία γίνεται εντός στρατοπέδου Θήβας ή σε στέλνουμε στην Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών;

Όποιος μπορεί ας μου πει την άποψή του. Ευχαριστώ

Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από Theologosvr »

Εγώ έχω πάρει για κοινωνικούς λόγους και σκέφτομαι μετά να πάρω γνωμάτευση από ψυχίατρο και να πάρω. Για ψυχολογικούς το έχει κανείς κάνεις ; Είναι εύκολο;
anon

Δημοσίευση από anon »

Καλησπέρα Johny,

Μιας και η πάθηση που αντιμετωπίζεις είναι κατά τα γραφόμενά σου οφθαλμοφανής, και παρακολουθείσαι τεκμηριωμένα από ιατρό, πιστεύω πως θα πάρεις την απαλλαγή χωρίς δυσκολία, όποιον από τους δύο δρόμους και να επιλέξεις.

Αν μπορείς ν' ανταπεξέλθεις σε πολύωρη αναμονή ανάμεσα σε πολύ κόσμο, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία σου, θα σου πρότεινα να πας μέσω στρατοπέδου. Διαφορετικά ακολούθησε τη γνωστή ς' εσένα οδό του φρουραρχείου.

Άποψή μου είναι πως στη διαδικασία μέσω στρατοπέδου αντιμετωπίζεσαι γενικά με μεγαλύτερη επιείκεια. Φαίνεται να επικρατεί η λογική ότι ο κρινόμενος "προσπάθησε να προσαρμοστεί αλλά απέτυχε", σε αντίθεση με τη λογική "ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου". Επίσης λόγω κοσμοσυρροής και έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, η πιθανότητα να σου αφιερώσουν οι αρμόδιοι παραπάνω από 5 λεπτά είναι ασήμαντη.

Αρχές του έτους (προ COVID ακόμα), που παρουσιάστηκα και απαλλάχθηκα στο στρατόπεδο της Θήβας, συγκαλούνταν, τις ημέρες κατάταξης, επιτροπή εντός αυτού. Το ίδιο φαντάζομαι θα συμβαίνει και τώρα, αλλιώς όπως ανέφερες θα παραπεμφθείς στην επιτροπή Αθηνών.
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Πήρα σήμερα στη στρατολογια της Αθήνας και μου είπαν ότι για την διαδικασία του φρουραρχειου δεν πάω 401 αλλά με εξετάζει γιατρός του φρουραρχειου και πήρα δυο φορες και οι δυο αυτο μου είπαν. Τελικά ισχυει κατι τετοιο;
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Έχουν πει τα παιδιά που πήγαν φρουραρχείο Αθήνας για αναβολή ψυχολογικούς λόγους έχει εκεί γιατρό για να αποφεύγεις το πήγαινε έλα
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Steeler »

Πιο πήγαινε έλα στα Ρουφ και φρουραρχείο; Ανέκαθεν είχε γιατρό ψυχίατρο που αντιγράφει την γνωμάτευση του γιατρού σου
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Όταν πας φρουραρχείο για ψυχολογικούς λόγους ξεμπερδευεις από εκεί;
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δηλαδή θα πάω με το χαρτί του γιατρου στο φρουραρχειο και θα ξεμπερδεψω; (Πρώτη αναβολή)
Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

Πρώτη αναβολή για πλάκα
Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Εγωω έχω χαρτί από τ παιδων για διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο είναι απαυθειας ί5 αν δεν τους κάνουν τα χαρτιά Μ θα τους πω κάντε Μ εξετάσεις. Πάντα μιλάω για απαλλαγή μέσω φρουραρχειου
Theologosvr
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Εγώ που έχω πάρει αναβολή για κοινωνικούς λόγους θα πάρω εύκολα τώρα αναβολή για ψυχολογικούς λόγους?
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Φίλος που δουλευει στρατολογια μου είπε ότι Παιρνεις σημειωμα καταταξης με οτι εξετασεις εχεις
-> Πας φρουραρχειο

Μετα πας τις γνωματευσεις του φρουραρχειου στρατολογια Και εμεις σου βγαζουμε παραπεμπτικο

Κ πας 414 θα πας νοσοκομειο για ψυχολογικους λόγους που ειναι στην πεντελη.

Οι άλλοι δυο που πηρα τηλεφωνο στη στρατολογια μου είπαν ότι δεν πάω πουθενά και γίνεται από φρουραρχειο. Τελικά τι ισχυει;

Steeler
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Steeler »

414 γιατί; Αφού 401 περνάς επιτροπή
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες