Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)
KΑλησπέρα φίλε. Λοιπόν:
1) H διαδικασία έχει ως εξής: Πας στο φρουραρχείο με το παραπεμπτικό το οποίο παίρνεις απ'το αστυνομικό τμήμα ή μπορείς πλέον να το εκτυπώσεις απ'το site της στρατολογίας βάζοντας τους κωδικούς απ'το taxisnet, την αστυνομική σου ταυτότητα, μάσκα ενώ καλό είναι να έχεις και ένα στυλό μαζί σου για να συμπληρώσεις μια αίτηση που θα σου δώσουν. Εκεί θα συμπληρώσεις και το μειλ σου στο οποίο θα σου στείλουν παραπεμπτικό για το 401. Η επιτροπή απαλλαγών εμένα δεν με είχε καλέσει 2 βδομάδες αφ'ότου είχε έρθει το μειλ οπότε πήρα τηλέφωνο και μου κλείσανε ραντεβού.
2) Δεν έχω ιδέα για το αν σε βοηθήσουν αυτά τα χαρτιά, ίσως αν έχεις λίγη άδεια από τη δουλειά και δεν μπορείς να περιμένεις την επιτροπή απαλλαγών στο 401 θα μπορούσαν να επισπεύσουν την διαδικασία (απ'όσο ξέρω τα χαρτιά για να πάνε από φρουραρχείο στο 401 θέλουν περίπου 2 εβδομάδες). Απ΄την άλλη ίσως σε δυσκολέψουν απ'την άποψη ότι ζεις και εργάζεσαι μια χαρά στο εξωτερικό αλλά επικαλείσαι ψυχολογικούς λόγους, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν ξέρει κάποιος άλλος καλύτερα ας απαντήσει.
3) Στο φρουραρχείο μπορείς να πας και την ίδια μέρα δεν υπάρχει θέμα, ίσα-ίσα που είναι και καλύτερα γιατί θα έχεις λιγότερη αναμονή. Εγώ πήγα ίδια μέρα και 11 το πρωί και ξεμπέρδεψα σε μισή ώρα, με βάλανε μέσα κατευθείαν όταν τους είπα ότι κανονικά μπαίνω σήμερα ενώ άλλα παιδιά περιμένανε έξω με τις ώρες. Απλά όσο πιο αργά πας τόσο πιο αργά θα ξεμπερδέψεις και με το 401.
4) Όσο πιο πρόσφατο το χαρτί τόσο καλύτερα, εγώ πάντως πέρσι έδωσα χαρτί που ήταν 6μήνου και άσχετα αν μου είπαν ότι είναι λίγο παλιό μια χαρά μου την δώσανε την αναβολή.
1) H διαδικασία έχει ως εξής: Πας στο φρουραρχείο με το παραπεμπτικό το οποίο παίρνεις απ'το αστυνομικό τμήμα ή μπορείς πλέον να το εκτυπώσεις απ'το site της στρατολογίας βάζοντας τους κωδικούς απ'το taxisnet, την αστυνομική σου ταυτότητα, μάσκα ενώ καλό είναι να έχεις και ένα στυλό μαζί σου για να συμπληρώσεις μια αίτηση που θα σου δώσουν. Εκεί θα συμπληρώσεις και το μειλ σου στο οποίο θα σου στείλουν παραπεμπτικό για το 401. Η επιτροπή απαλλαγών εμένα δεν με είχε καλέσει 2 βδομάδες αφ'ότου είχε έρθει το μειλ οπότε πήρα τηλέφωνο και μου κλείσανε ραντεβού.
2) Δεν έχω ιδέα για το αν σε βοηθήσουν αυτά τα χαρτιά, ίσως αν έχεις λίγη άδεια από τη δουλειά και δεν μπορείς να περιμένεις την επιτροπή απαλλαγών στο 401 θα μπορούσαν να επισπεύσουν την διαδικασία (απ'όσο ξέρω τα χαρτιά για να πάνε από φρουραρχείο στο 401 θέλουν περίπου 2 εβδομάδες). Απ΄την άλλη ίσως σε δυσκολέψουν απ'την άποψη ότι ζεις και εργάζεσαι μια χαρά στο εξωτερικό αλλά επικαλείσαι ψυχολογικούς λόγους, δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αν ξέρει κάποιος άλλος καλύτερα ας απαντήσει.
3) Στο φρουραρχείο μπορείς να πας και την ίδια μέρα δεν υπάρχει θέμα, ίσα-ίσα που είναι και καλύτερα γιατί θα έχεις λιγότερη αναμονή. Εγώ πήγα ίδια μέρα και 11 το πρωί και ξεμπέρδεψα σε μισή ώρα, με βάλανε μέσα κατευθείαν όταν τους είπα ότι κανονικά μπαίνω σήμερα ενώ άλλα παιδιά περιμένανε έξω με τις ώρες. Απλά όσο πιο αργά πας τόσο πιο αργά θα ξεμπερδέψεις και με το 401.
4) Όσο πιο πρόσφατο το χαρτί τόσο καλύτερα, εγώ πάντως πέρσι έδωσα χαρτί που ήταν 6μήνου και άσχετα αν μου είπαν ότι είναι λίγο παλιό μια χαρά μου την δώσανε την αναβολή.
Κύριος Μάκης έγραψε:Εξαρτάται την πάθηση το ιστορικό κλπ. Αν έχεις πραγματικά πρόβλημα θα το καταλάβουν και δεν θα σε απορρίψουν, δεν ειναι πρωτάρηδες έχουν εμπειρία, σε "κοβουν" με το μάτι. Αν πας απλά να σκαπουλάρεις τον στρατό χωρίς να έχεις θέμα, επίσης θα το καταλάβουν και θα σε κόψουν. Κοινώς, αν έχεις πραγματικά πρόβλημα και χαρτί, και αγωγή, δεν σε κόβουν με τίποτα δεν θέλουν ευθύνες.
Ναι γιατί ως γνωστόν μπορείς κοιτώντας έναν άνθρωπο να καταλάβεις τι ψυχιατρικά έχει.
Και εγώ όταν πήγα στον ψυχίατρο μου, δεν του μίλαγα.
Με ρωτάγε τι συμπτώματα έχω κτλ. Και του λέω όλα μπροστά σου είναι τι με ρωτάς, κοίτα βαθιά στα μάτια.
Μην λέτε τρελές. Απλά οι άνθρωποι είναι καραβαναδες κομπλεξικοί και μερικοί από αυτούς κάνουν bullying σε κόσμο με προβλήματα, με γελοίες αφορμές όπως φαίνεσαι υγιής, φαίνεσαι ότι γυμνάζεσαι, φοράς καλά ρούχα.
Ο στρατός είναι ένα κατεργο. Και μπορείτε να δείτε πως φέρονται στους φαντάρους στα πάραθεριστικα κέντρα που κάνουν διακοπές οι στρατιωτικοι.
Καλημέρα Πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την επιτροπη και μου ειπαν να παω στις 14 Ιουλίου
Στο χαρτι που εκτυπωσα γραφει πως πρέπει να περασω απ την επιτροπή μεχρι τις 11 ιουλιου η οποία πέφτει και Σάββατο
Τι κανω;
Στο χαρτι που εκτυπωσα γραφει πως πρέπει να περασω απ την επιτροπή μεχρι τις 11 ιουλιου η οποία πέφτει και Σάββατο
Τι κανω;
Πήγα κι εγώ σήμερα στο 401 για την οριστική απαλλαγή ύστερα από μια 2χρονη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Δεν υπήρχε κανένας άλλος πριν από εμένα οποτε δεν υπήρχε αναμονή. Μπήκα μέσα και ήταν ένας στην επιτροπή. Δεν με ρώτησε απολύτως τίποτα παρά μόνο μου ανακοίνωσε ότι σε δύο με τρία χρόνια θα σε ξανακαλέσουμε για επανεξέταση (αν και έχω διαβάσει ότι μόνο στο 401 το λένε) και να μπω σε ένα μήνα στο σαιτ της στρατολογίας. Πολύ τυπικά ήταν. Σε 2 λεπτα είχα τελειώσει. Το ίδιο μου είχε τύχει και με την αναβολή προ διετίας αλλα πίστευα ότι τώρα θα ρωτουσαν κάτι. Τέλος πάντων ολα καλά.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 13
Εγώ ενημέρωσα ότι λόγω ασθένειας δεν θα μπορέσω να πάω στο σημερινό ραντεβού και μου επιβεβαίωσαν ότι παρόλο που λήγουν στις 11 τα χαρτιά μου μπορώ να πάω στις 15
Ισχυει αυτο ρε παιδια;naglorious έγραψε:Εγώ ενημέρωσα ότι λόγω ασθένειας δεν θα μπορέσω να πάω στο σημερινό ραντεβού και μου επιβεβαίωσαν ότι παρόλο που λήγουν στις 11 τα χαρτιά μου μπορώ να πάω στις 15
Πηγε κανεις αφου εληξε η διορία στην επιτροπη;
Δηλαδή μπορεί να δουν ότι έχεις χαρτί απο δημόσιο γιατρό και παίρνεις αγωγή και να σου πουν "δεν πειράζει μπες";
Onewaybadtrip έγραψε:Καλημέρα Πηρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού για την επιτροπη και μου ειπαν να παω στις 14 Ιουλίου
Τι κανω;
Να πας αύριο και να πεις στην πυλη πως έχεις ραντεβού για σήμερα.
Δεν σε ελέγχουν στην πυλη.
Όταν μπεις μέσα θα δεις και άλλα άτομα χωρίς ραντεβού.
Σήμερα πέρασα χωρίς πρόβλημα από την Επιτροπή απαλλαγών στο 424 με ραντεβού ενώ το χαρτί έληγε στις 3/7. Το κάνουν λόγω του κορωνοιου να αραιώσουν τον κόσμο.
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 34
Νικος έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά με έτρεχαν στα στρατόπεδα.Ι5 τελικά.
Σου δίνουν ένα χαρτί αδείας για 2-3 μέρες σε περίπτωση που δεν προλάβεις να πάς και 414 και 401 απο τον επιτροπή. Γενικά αν είστε από στρατόπεδο μπαίνετε απευθείας στην επιτροπή δεν περιμένετε στην ουρά.
Στην συνέχεια ενημερώνεις για το αποτέλεσμα την στρατολογία του στρατοπέδου. Πληρώνεις ένα courier και πηγαίνει να πάρει την ταυτότητα σου και το προσωρινό απολυτήριο.
Στο στρατοπεδο της Θηβας ολα αυτα ή αλλου;
Επισης γιατι επρεπε να πας στο 414 νοσοκομειο Πεντελης, δεν ειχε ψυχιατρο στο στρατοπεδο;
Επίσης άνοιξα ένα καινούριο τοπικ "αναβολής-απαλλαγής μέσω στρατοπέδου" εδώ:
http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=20306&PID=524834#524834
για πιο αμεσες πληροφοριες για οσους κανουν τη διαδικασια απο στρατοπεδο.
Καλησπέρα παιδία, πέρασε κανείς τις τελευταίες μέρες απο την επιτροπή απαλλαγών 401;
Κακιστη επιτροπη στο 424. Επιθετικη συμπεριφορα απεναντι μου. Στο τελος με ειπαν να δω σε 15 μερες στην ιστοσελιδα. Οταν τους ρωτησα να μου πουν τωρα με ειπαν ξεκουμπισου αποδω και ξεκινησε ο ενας να παραληρει και να λεει οτι δεν υπηρετουμε την πατριδα και κατι τετοια. Απαραδεκτοι ολοι τους.
Ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση φίλε.
Προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο γίνεται για να εξασφαλίσω την αναβολή, απο τότε που που ήρθε το χαρτί δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ σαν άνθρωπος απο το άγχος.
Αυτό για το αν θα επηρρεάσουν τα δικαιολογητικά οτι δουλεύω και μένω στο εξωτερικό εαν ξέρει κάποιος απο εμπειρία να απαντήσει θα βοηθούσε πολύ.
Προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο γίνεται για να εξασφαλίσω την αναβολή, απο τότε που που ήρθε το χαρτί δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ σαν άνθρωπος απο το άγχος.
Αυτό για το αν θα επηρρεάσουν τα δικαιολογητικά οτι δουλεύω και μένω στο εξωτερικό εαν ξέρει κάποιος απο εμπειρία να απαντήσει θα βοηθούσε πολύ.
Voriana έγραψε:Κακιστη επιτροπη στο 424. Επιθετικη συμπεριφορα απεναντι μου. Στο τελος με ειπαν να δω σε 15 μερες στην ιστοσελιδα. Οταν τους ρωτησα να μου πουν τωρα με ειπαν ξεκουμπισου αποδω και ξεκινησε ο ενας να παραληρει και να λεει οτι δεν υπηρετουμε την πατριδα και κατι τετοια. Απαραδεκτοι ολοι τους.
Ήσουν για ψυχολογικό ή παθολογικό; Όταν μάθεις αν πήρες αναβολή/απαλλαγή πες μας
Πολίτης του Κόσμου έγραψε:Ευχαριστώ παρα πολύ για την απάντηση φίλε.
Πάρα πολύ ύποπτο το άγχος που λες...
Σου προτείνω να κλείσεις ένα ραντεβού με έναν ψυχίατρο να εκτιμήσει την ψυχική σου κατάσταση.
Υποψιάζομαι ότι και ψυχικά δεν είσαι σε κατάσταση να υπηρετήσεις.
Τα ψυχικά νοσήματα είναι ύπουλα και πολλές φορές έχουμε χρόνιο άγχος και δεν το καταλαβαίνουμε ή δεν θελουμε να πιστέψουμε ότι έχουμε κάτι.
Να πάρεις την γνώμη ενός ειδικού και να την παρουσιάσεις στην επιτροπή.
Αυτό είναι το πιο επείγων θέμα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες