Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
HK

Δημοσίευση από HK »

Τέλεια, χίλια ευχαριστώ!
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

NIK.KOU έγραψε:Παιδια ειμαι στην διαδικασια για την 2η ετησια αναβολη στην ΑθηναΟ μηνας για να περασω απο την επιτροπη στο 401 ληγει 4 Ιουλιου

Πηρα τηλ. Για ραντεβου στα τηλεφωνα που λεει το χαρτι την προηγουμενη εβδομαδα και η κοπελα μου ειπε ελα 6 Ιουλιου ανεξαρτητως απ'το αν εχουν ληξει τα χαρτια σου. Την ρωτησα ειστε σιγουρη; Μου ειπε ναι.

Λετε να γινει καμια στραβη; Να παω αυριο και μεθαυριο χωρις ραντεβου και να περιμενω;

Μην πας σε καμία περίπτωση 6 Ιουλίου. Είναι 6000 ευρώ το πρόστιμο και οι άνθρωποι είναι αλήτες όπως έχει αποδειχθεί.

Πήγαινε αύριο και πες στην πύλη του 401 ότι έχεις ραντεβού (έτσι μπήκα και εγώ χωρίς να έχω, γιατί αλλιώς ακόμα θα περίμενα να με καλέσουν..).

Όταν θα μπεις μέσα θα δεις και άλλα άτομα χωρίς ραντεβού, οπότε χαζομάρες σου λένε.

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Bellos »

Meg έγραψε:Καλησπέρα.

Σήμερα πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών του 401, με τηλεφωνικό ραντεβού. Πήγα για την οριστική απαλλαγή, μιας και είχε προηγηθεί 24μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (μείζονα καταθλιτπική διαταραχή). Το παραπεμπτικό μου από τον γιατρό του φρουραρχείου έγραφε Ι5/ΣΙ5 §340.

Η αναμονή δεν ήταν μεγάλη,5 άτομα ήταν πριν από μένα. Έβγαινε ένας και μας έπαιρνε το παραπεμπτικό μαζί με την ταυτότητα για να βρει τα χαρτιά μας και μας τα επέστρεφε εντός ολίγου όλα μαζί.

Στην επιτροπή ήταν 2 κύριοι (γιατροί) ένας με γκρίζα μαλλιά και ένας με λίγα μαύρα μαλλιά και καράφλα. Μας έπαιρναν εναλλάξ. Εγώ έπεσα στον δεύτερο, για κακή μου τύχη.

Νομίζω ότι είναι αυτός που έχει αναφερθεί και συζητηθεί ενδελεχώς. Ψαρωτικό ύφος και οι εξής ερωτήσεις:

- Τι πρόβλημα έχεις;

- Τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;

- Ποια φάρμακα παίρνεις;

- Άρα είσαι καλά;

- Γιατί παίρνεις φάρμακα;

Στο ενδιάμεσο και για να σπάσει τον τσαμπουκά, πετάει και με ύφος ένα "εδώ δεν θα παίζουμε την κότα και το αυγό". Και όλα αυτά, ενώ κάπνιζε και το IQOS αγέρωχος.

Η απάντηση στις πρώτες 3 ερωτήσεις θα μπορούσε να είναι "Άνοιξε τα στραβά σου και δες τα κωλόχαρτα που έχεις μπροστά σου", αλλά απάντησα όπως αισθανόμουν.

Όλη η διαδικασία κράτησε περίπου ενάμιση λεπτό. Στο τέλος, μου είπε να μπω να δω την απόφαση σε κανά μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας και ότι θα με ξανακαλέσουν να υπηρετήσω την πατρίδα, σε 2 χρόνια που θα έχω γίνει καλά. Δεν είπε κάτι για το δίπλωμα οδήγησης, προφανώς λέει σε κάποιους έτσι, σε κάποιους αλλιώς. Ανάλογα τι μ@λακία έχει σειρά να ειπωθεί (σαν τη ρουλέτα, ποιο νούμερο έχει καιρό να βγει).

Δεν απάντησα κάτι στο τέλος, σηκώθηκα απλώς και έφυγα.

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μάλλον πήρα την απαλλαγή. Γιατί παρότι θέλει να το παίξει καμπόσος και να σε ταλαιπωρήσει, λέγοντάς σου μπες και δες σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα, μετά του ξεφεύγει η μπούρδα και σου λέει θα σε ξανακαλέσουμε σε 1-2-Χ χρόνια.

Θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος στην περίπτωσή μου; Αν μία στο εκατομμύριο παρεκκλίνει της γνωμάτευσης του ιατρού του φρουραρχείου και την αλλάξει σε Ι4 με §341, μετά θα πρέπει να πάω με το χαρτί του δικού μου γιατρού στο στρατόπεδο και να κάνω εκεί τη διαδικασία για απαλλαγή;

Ευχαριστώ.

Υ. Γ. Προς διαχειριστή: Ξαναέγραψα το μήνυμα, γιατί δεν είχα κάνει login την πρώτη φορά και δεν εμφανίζεται.

Τσέκαρε pm.

Armofobia

Δημοσίευση από Armofobia »

Καλησπέρα σας,

Γράφω εδώ πέρα για να πω τον πόνο μου και ίσως να πάρω και κάποια συμβουλή από κάποιον που γνωρίζει είδη. Πέρυσι ίδια εποχή έκανα την διαδικασία (Φρουραρχείο, Επιτροπή στα Χανιά Κρήτης) για αναβολή λόγο αγχωδους κατάθλιψης και μου δόθηκε μια ετήσια. Ειχα κανονικά το χαρτί του γιατρού μου που γράφει και την φαρμακευτική αγωγή μου. Φέτος έκανα ξανά την ίδια διαδικασία με καινούργια γνωμάτευση και με καλέσανε χθες ότι κρίθηκα ικανός για στρατευση από την επιτροπή και πρέπει να παρουσιαστώ εντός πενθημερου στο 251 ΓΝΑ στην Αθήνα. Κοντεύω να τρελαθώ και δεν ξέρω γιατί μου το κάνανε αυτό... Οποίος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνω η που περνάει -πέρασε την ίδια διαδικασία θα του είμαι πολύ ευγνώμων!

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

@Bellos

Καλησπερα φιλε, Εβγαλα και εγω το πληρες μαζι με σωματικη ικανοτητα και δεν γραφει εμενα πιθανοτητες ιασης οπως εσενα απλα ακαταλληλος για στρατευση Ι5 και την παθηση
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Φιλε καλησπερα, πειρες απαλλαγη Ι5 απλα θα σου βαλει πιθανοτητα ιασης σε 2 χρονια Η αποφαση θα βγη στο τελος της 2ης εβδομαδας δλδ λογικα 17 του μηνα θα ξερεις. Θα μπεις στρατολογια και θα δεις εκει που λεει η απαλλαγη μου

Meg έγραψε:Καλησπέρα.

Σήμερα πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών του 401, με τηλεφωνικό ραντεβού. Πήγα για την οριστική απαλλαγή, μιας και είχε προηγηθεί 24μηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (μείζονα καταθλιτπική διαταραχή). Το παραπεμπτικό μου από τον γιατρό του φρουραρχείου έγραφε Ι5/ΣΙ5 §340.

Η αναμονή δεν ήταν μεγάλη,5 άτομα ήταν πριν από μένα. Έβγαινε ένας και μας έπαιρνε το παραπεμπτικό μαζί με την ταυτότητα για να βρει τα χαρτιά μας και μας τα επέστρεφε εντός ολίγου όλα μαζί.

Στην επιτροπή ήταν 2 κύριοι (γιατροί) ένας με γκρίζα μαλλιά και ένας με λίγα μαύρα μαλλιά και καράφλα. Μας έπαιρναν εναλλάξ. Εγώ έπεσα στον δεύτερο, για κακή μου τύχη.

Νομίζω ότι είναι αυτός που έχει αναφερθεί και συζητηθεί ενδελεχώς. Ψαρωτικό ύφος και οι εξής ερωτήσεις:

- Τι πρόβλημα έχεις;

- Τι κάνεις για να το αντιμετωπίσεις;

- Ποια φάρμακα παίρνεις;

- Άρα είσαι καλά;

- Γιατί παίρνεις φάρμακα;

Στο ενδιάμεσο και για να σπάσει τον τσαμπουκά, πετάει και με ύφος ένα "εδώ δεν θα παίζουμε την κότα και το αυγό". Και όλα αυτά, ενώ κάπνιζε και το IQOS αγέρωχος.

Η απάντηση στις πρώτες 3 ερωτήσεις θα μπορούσε να είναι "Άνοιξε τα στραβά σου και δες τα κωλόχαρτα που έχεις μπροστά σου", αλλά απάντησα όπως αισθανόμουν.

Όλη η διαδικασία κράτησε περίπου ενάμιση λεπτό. Στο τέλος, μου είπε να μπω να δω την απόφαση σε κανά μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας και ότι θα με ξανακαλέσουν να υπηρετήσω την πατρίδα, σε 2 χρόνια που θα έχω γίνει καλά. Δεν είπε κάτι για το δίπλωμα οδήγησης, προφανώς λέει σε κάποιους έτσι, σε κάποιους αλλιώς. Ανάλογα τι μ@λακία έχει σειρά να ειπωθεί (σαν τη ρουλέτα, ποιο νούμερο έχει καιρό να βγει).

Δεν απάντησα κάτι στο τέλος, σηκώθηκα απλώς και έφυγα.

Από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι μάλλον πήρα την απαλλαγή. Γιατί παρότι θέλει να το παίξει καμπόσος και να σε ταλαιπωρήσει, λέγοντάς σου μπες και δες σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα, μετά του ξεφεύγει η μπούρδα και σου λέει θα σε ξανακαλέσουμε σε 1-2-Χ χρόνια.

Θεωρείτε ότι υπάρχει κίνδυνος στην περίπτωσή μου; Αν μία στο εκατομμύριο παρεκκλίνει της γνωμάτευσης του ιατρού του φρουραρχείου και την αλλάξει σε Ι4 με §341, μετά θα πρέπει να πάω με το χαρτί του δικού μου γιατρού στο στρατόπεδο και να κάνω εκεί τη διαδικασία για απαλλαγή;

Ευχαριστώ.

Υ. Γ. Προς διαχειριστή: Ξαναέγραψα το μήνυμα, γιατί δεν είχα κάνει login την πρώτη φορά και δεν εμφανίζεται.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

NIK.KOU έγραψε:Παιδια ειμαι στην διαδικασια για την 2η ετησια αναβολη στην ΑθηναΟ μηνας για να περασω απο την επιτροπη στο 401 ληγει 4 Ιουλιου

Πηρα τηλ. Για ραντεβου στα τηλεφωνα που λεει το χαρτι την προηγουμενη εβδομαδα και η κοπελα μου ειπε ελα 6 Ιουλιου ανεξαρτητως απ'το αν εχουν ληξει τα χαρτια σου. Την ρωτησα ειστε σιγουρη; Μου ειπε ναι.

Λετε να γινει καμια στραβη; Να παω αυριο και μεθαυριο χωρις ραντεβου και να περιμενω;

Στο ειπε γιατι 4 πεφτη σαββατο οποτε μην αγχωνεσαι αδικα. Μια χαρα σου ειπε.

NIK.KOU
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από NIK.KOU »

Δεν εχεις αδικο αλλα επειδη δεν εχω ορεξη για εκπληξεις θα παω αυριο για δοκιμη χωρις ραντεβουαν με δεχτουν εχει καλως, αν οχι και μου πουν και απο κοντα ελα στις 6 και ας εχει ληξει θα παω 6

politis20202

Δημοσίευση από politis20202 »

Καλησπέρα Δημήτρη, σου γράφει ιάσιμο ή όχι;
politis2020
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από politis2020 »

Καλησπλερα Δημήτρη, το χαρτί εσένα γράφει ιάσιμο ή όχι;
sodomaniac

Δημοσίευση από sodomaniac »

Εμένα λήγει στις 4/7 και μου είπε να πάω στις 8/7 και ότι δεν υπάρχει θέμα. Εξάλλου από την στιγμή που πας στην επιτροπή απαλλαγών έχουν περιθώριο 2 εβδομάδων να στείλουν τα χαρτιά στην στρατολογία οπότε όλα κομπλέ. Οι φετινές διαδικασίες είναι λογικό να έχουν μερικές καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού, άμα έπαιζε θέμα θα μας έλεγε να πάμε από εκεί άμεσα, τώρα κοιτάνε να έχουν όσα λιγότερα άτομα την ημέρα μπορούν, αν πας χωρίς ραντεβού πιστεύω θα σε διώξουν.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

politis2020 έγραψε:Καλησπλερα Δημήτρη, το χαρτί εσένα γράφει ιάσιμο ή όχι;

Δε γραφει τπτ απλα λεει

ακαταλληλος Ι5 επειδη πασχει απο την ταδε νοσο υπο φαρμακευτικη αγωγη γνωματευση της επιτροπης απαλλαγων αθηνων.

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

sodomaniac έγραψε:Εμένα λήγει στις 4/7 και μου είπε να πάω στις 8/7 και ότι δεν υπάρχει θέμα. Εξάλλου από την στιγμή που πας στην επιτροπή απαλλαγών έχουν περιθώριο 2 εβδομάδων να στείλουν τα χαρτιά στην στρατολογία οπότε όλα κομπλέ. Οι φετινές διαδικασίες είναι λογικό να έχουν μερικές καθυστερήσεις λόγω κορωνοϊού, άμα έπαιζε θέμα θα μας έλεγε να πάμε από εκεί άμεσα, τώρα κοιτάνε να έχουν όσα λιγότερα άτομα την ημέρα μπορούν, αν πας χωρίς ραντεβού πιστεύω θα σε διώξουν.

Εσύ καλά τα λες, όμως κανείς δεν το σηκώνει. Τους πέτυχα στο 20ο τηλέφωνο και μου είχαν πει ότι θα με πάρουν αυτοί και τπτ

Και πήγα μόνος μου τελικά

Εκεί σε ένα ταγματάρχη του έκανα παράπονα ότι είναι ξεφτίλα να λένε ότι θέλουν ραντεβού και να μην σηκώνουν τηλ. Η απάντηση του; Έχουμε 2000 άτομα για αναβολή/απαλλαγή και έχουμε 1 άτομο στα τηλέφωνα. Στα τέτοια μου του λέω ας είχατε περισσότερα άτομα.

Ξεφτίλα είναι όλοι εκεί οι καραβαναδες

Tojicon

Δημοσίευση από Tojicon »

Και εγώ πάλεβα 2 μέρες να κλείσω ραντεβού και με βάλανε για Παρασκευή, την ίδια μέρα που τελιώνει η προθεσμία. Ο γιατρός που αναφέρεται είναι ακόμα εκεί; Εγώ για αναβολή πάω με χαρτί απο τον ψυχίατρο μου αλλά ποτέ δεν ξες, θα ενημερώσω αναλυτικά εδώ με το που τελιώσω την Παρασκευή.
Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Bellos »

Μην εμπιστεύεστε τους καραβαναδες, οι άνθρωποι παίζουν μαζί μας.

8-9 το πρωί να πάτε οποία μερα θέλετε 401, και στην πυλη απλά πείτε έχω ραντεβού.

Δεν σας ελέγχουν στη πύλη.

Μετα στο είστε μέσα θα σας εξυπηρετήσει η επιτροπή.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες