Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Bellos έγραψε:Λοιπόν, πήγα σήμερα 401 για απαλλαγή (έχω ήδη 2 χρόνια αναβολής)

Το χαρτί ιδιωτικού ψυχιάτρου έλεγε πως έχω κόψει θεραπεία και έχω υποτροπιασει με κατάθλιψη.

Ο ψυχίατρος φρουραρχειο μου έγραψε πρόταση για I5 κατηγορία 340,

και μου λέει αν σε ρωτήσουν πες ότι παίρνεις φάρμακα.

Εγώ δεν ήθελα να πω ότι παίρνω, δεν έχω ξεκινήσει ακόμα θεραπεία, και δεν ήθελα να μου πουν πήγαινε φέρε άλλο χαρτί που να λέει πως παίρνεις (γιατί το αρχικό λέει πως τα έχω κόψει, αλλά μου συστήνει να τα ξεκινήσω πάλι)

Οπότε έπεσα σε έναν κομπλεξικό άρρωστο τύπο, που άρχισε να μου λέει αφού δεν παίρνεις φάρμακα είσαι μια χαρά, δεν έχεις θέμα, θα μπεις Ι4 Αθήνα, έχουμε και ψυχολόγους εκεί να σε βλέπουν.

Εγώ του λέω θα ξεκινήσω θεραπεία, τα είχα κόψει επειδή είχα θέμα με παρενέργειες. Γενικά δεν είμαι καλά, παίρνω φάρμακα μια δεκαετία, παθαίνω κρίσεις πανικού και κάνω αυτοκτόνικες σκέψεις.

Του λέω αφού είσαι ψυχίατρος γράψε μου δήλωση ότι παίρνεις κάθε ευθύνη αν μπω στρατόπεδο και αυτοκτονήσω εγώ.

Λέει δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη, δική σου επιλογή να το κάνεις αυτό.

Στράτο ποτέ θα πας; Είσαι αναπειρος; Φέρε χαρτί να λέει ότι έχεις βαθμό αναπηρίας.

Μέτα τελειώνει τα χαρτιά τα καταχωρεί. Μου λέει μπες σε ένα μήνα στρατολογια να δεις την απόφαση, τα λέμε σε ένα χρόνο.

Λέω, την έχεις βγάλει την απόφαση, πες τη μου τι να περιμένω ένα μήνα.

Όχι μπες να την δεις σε ένα μήνα.

Ε και εκεί άρχισα να τους βρίζω πρακτικά, ότι παίζουν με την ψυχική υγεία ανθρώπων.

Του λέω εγώ έχω αγχωδη διαταραχή, παθαίνω κρίσεις πανικού και παίρνω xanax μόνος μου. Είσαι ψυχίατρος υποτίθεται, είναι σωστό αυτό που κάνεις;

Τεσπα, μια κομπλεξικη συμπεριφορά είχε. Πέταξε την ταυτότητα μου στον αέρα σαν φρισμπι, αλητεία.

Υπάρχει περίπτωση να έχει βάλει Ι4 αυτός τώρα;

Φαντάστηκα ότι έβαλε Ι5 και απλά έβγαλε τα κόμπλεξ του έτσι, με το να τρομοκρατεί ψυχικά ασθενείς.

Ξερω ποιον λες... Ο συγκεκριμμενος δεν παει καλα, ειναι τερμα κομπλεξικος... Καλα εκανες... Και δεν ειναι καν ψυχιατρος, ειναι ειδικος παθολογος... Δεν ξερει απο ψυχολογικες-ψυχιατρικες ασθενειες... Πιστευω σε εβγαλε Ι5... Δεν πιστευω να το ρισκαρε και 1 στις χιλιες να γινει κατι θα βρει τον μπελα του που σε αφησε ενω ειχες χαρτι οτι εχεις προβλημα... Σε εβγαλε απο τα ρουχα σου καλα εκανες και του εκανες μανουρα... Εχεις προβλημα καποια ασθενεια κλπ Και σε κανει χειροτερα... Πρεπει να το διωξουν απο εκει... Τρομοκρατει τοσο κοσμο, σε αλλον λεει καταργηθηκαν οι απαλλαγες, σε αλλον λεει καθε 3 χρονια υποχρεωτικη παρουσια και τετοια... Δεν παει καλα εχει προβλημα...

milos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από milos »

ρε μαγκες να ρωτησω.. αν οντως καποιος πασχει απο αγχωδη διαταραχη και λαμβανει φαρμακευτικη αγωγη και επιθυμει να υπηρετησει.. εννοειται το λεει στους γιατρους, μετα αυτοι δε δεχονται με τπτ να υπηρετήσει με φαρμακα;
Άβαταρ μέλους
Giorgos33
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giorgos33 »

Γεια σας γνωρίζει κανένας αν από την σχολή αστυφυλάκων υπάρχουν κατατακτήριες εξετάσεις για να μπει κάποιος σε στρατιωτικές σχολές η πυροσβεστική η λυμενικο η γενικά κάποιος τρόπος;
Loki

Δημοσίευση από Loki »

@milos

Φίλε οποιος γιατρός ενω εισαι ι5 σε αφήσει να υπηρετήσεις και σου πει υπέγραψε ότι εμεις δεν φέρουμε ευθύνη και μπες και μπεις και γίνει μαλακια χάνει την άδεια ασκήσεως επαγγελματος αυτόματα περνάει στρατοδικίο και πάει φυλακή απλά είναι τα πράγματα.

Και δεν σου λέω ότι μου κατέβει στο κεφάλι μου το έχει πει γιατρός μέσα από την επιτροπή απαλλαγών.

Ασαρκος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Ασαρκος »

Καλησπερα, μπηκα σημερα στο σιτε της στρατολογιας να δω αν εχει ερθει η απαλλαγη, και αυτο που γραφει ειναι ληξιαρχικα στοιχεια και τα στοιχεια μου απο κατω, Και το Μητρωα Αρρενων. Και στο τελος κατω απο ολα αυτα ξεχωριστα γραφει Απαλλαγη απο την υποχρεωση στρατευσης και κατω απο αυτο γραφει Πληροφοριακο Εντυπο και το πατας και σε πεταει καπου που εχει 3 σελιδες και εχει διαφορους τροπους οπου περνεις ι5.
Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ασαρκοςΛοιπόν για να δεις αν έχει βγει η απαλλαγή σου κάνεις τα εξής:

1. Μπαίνεις στο σιτε πατάς υπηρεσίες και είσοδος.

2. Βάζεις τα στοιχεία του ταξιςνετ και στη συνέχεια πατάς πάλι υπηρεσίες και επιλέγεις την επιλογή πληροφορίες για την απαλλαγή μου.

Εκεί μετά τι σου βγάζει;

Loki

Δημοσίευση από Loki »

@ασαρκοςΘα ήθελα να σε ρωτήσω επείδη εμένα δεν μου έχει βγει κάτι ακόμα σε ποια στρατολογική υπηρεσία ανήκεις;

anastasis

Δημοσίευση από anastasis »

Καλησπέρα. Απο ότι βλέπω στο site http://www.army.gov.cy/el/page/krisi-somatikis-ikanotitas

αναφέρει το εξής η παράγραφος.

Τέλος όποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν τους επιτρέπει να εκπληρώσουν τη θητεία τους αλλά επιβάλλει την απόλυσή τους, κρίνονται ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5) και απολύονται άμεσα λαμβάνοντας αναλόγως της κρίσης τους, προσωρινό ή οριστικό απολυτηρίου ακαταλλήλου για στράτευση. Όσοι λαμβάνουν προσωρινό απολυτήριο ακαταλλήλου για στράτευση παραπέμπονται, μια φορά κατ' έτος, για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας, μέχρι τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού (40ου) έτους της ηλικίας τους σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται στην υπ' αρ.20/26 Σεπ 2012/Απόφαση ΥΠΑΜ που εκδόθηκε δυνάμει του άρθρο 41 (2) (γ) του περί Εθνικής Φρουράς Νόμου.

Άρα αυτό σημαίνει ότι σε εμάς που είπαν ότι θα μας ξαναδούν (όταν πήραμε την απαλλαγή) ισχύει;

Ευχαριστώ

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ρε παιδιά διαβάζετε αυτά που παραθέτετε;

Το παραπάνω είναι από το ΥΠΑΜ της ΚΥΠΡΟΥ και αφορά την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, όχι τον Ελληνικό Στρατο!
Batman

Δημοσίευση από Batman »

Ασαρκος έγραψε:Καλησπερα, μπηκα σημερα στο σιτε της στρατολογιας να δω αν εχει ερθει η απαλλαγη, και αυτο που γραφει ειναι ληξιαρχικα στοιχεια και τα στοιχεια μου απο κατω, Και το Μητρωα Αρρενων. Και στο τελος κατω απο ολα αυτα ξεχωριστα γραφει Απαλλαγη απο την υποχρεωση στρατευσης και κατω απο αυτο γραφει Πληροφοριακο Εντυπο και το πατας και σε πεταει καπου που εχει 3 σελιδες και εχει διαφορους τροπους οπου περνεις ι5.
Ναι και εμένα αυτό μου βγάζει. Αυτο σημαίνει ότι βγήκε η απαλλαγή; Πολύ γενικό μου φαίνεται...
anastasis

Δημοσίευση από anastasis »

Nassos έγραψε:Ρε παιδιά διαβάζετε αυτά που παραθέτετε;

Το παραπάνω είναι από το ΥΠΑΜ της ΚΥΠΡΟΥ και αφορά την ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, όχι τον Ελληνικό Στρατο!

εχεις δικιο φιλε μου τώρα το είδα. Ζητώ συγνώμη, αγνοήστε το.

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Ξέρει κανείς πόσοι στρατεύσιμοι παίρνουν ι5 κάθε χρόνο;
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Κανείς που πήγε πρόσφατα στο 251 ΓΝΑ να μας πει την εμπειρία του; Γενικά δίνουν αναβολές - απαλλαγές εκεί πως είναι οι γιατροί;
komitis

Δημοσίευση από komitis »

Καλησπερα, γενικα παιρνει οντως ενα μηνα να βγει η αποφαση της επιτροπης απαλλαγων στην stratologia.gr; Υπαρχει καποιος τροπος να μαθουμε συντομοτερα?
Asta

Δημοσίευση από Asta »

Μολις επεστρεψα απο 401. Είχα κλεισει ραντεβού. Αρχικά πήρα τηλ. Και μου είπαν να πάρω μετα απο δυο εδομαδες για να έρθει ο φακελος μου. Ξαναπήρα και μου είπαν θα με καλέσουν αυτοί. Τελικά πήρα εγω την ποηγουμενη πεμπτη λέγοντας ότι το παραπεμπτικό είναι απο 28/5 και να μου κλείσουν ραντεβού. Ενα ευγενκό παιδί με έβαλε για σήμερα Δευτέρα στις 10.30.

Πήγα και ήδη κόσμος περίμενε στη ουρά. Αυτοί που είχανε ραντεβού έμπαιναν και οι υπόλοιποι περίμεναν για να κλείσουν ραντεβού ενώ όλοι παραπονιοντουσαν για τη διαδικασία των ραντεβού κλπ, κάτι που σε εμένα δε έγινε (μετά απο 2-3 προσπάθειες το σήκωναν). Ένα παιδί μπορστά μου έχει άρχίσει να αγχώνεται και να είναι στη τσίτα. Του λέω να χαλαρώσει και ότι θα τελιώσει συντομα. Ηρθε η σειρά μας. Μέσα ήταν ένας τύπος που έλεγε σε κάποιους ότι θα τους ξανακαλέσουν σε 3 χρόνια. Ηρθε η σειρά μου.

Του έδωσα το χαρτί, σημείωσε αυτά που έπρεπε και μου λέει. Να ξέρεται ότι αν οδηγείτε σε περιπου ένα χρόνο θα σας πάρουν το δίπλωμα λόγω χρήσης ουσιών. Σοκάρίστηκα, και τον ρωτάω, ούτε δουλεία δε θα μπορώ να βρω έτσι; Θα με βάλετε και φυλακή; Αμα τους κόψω τους μπάφους θα τη γλιτώσω; Μου έιπε ότι είναι πολύ αργά, και ότι ο στρατός δε με θέλει, στιγματίστηκα για πάντα. Τον ευχαρίστησα και έφυγα, αφού να φανταστείτε εμένα δεν είπε τπτ για να με ξαναδούν σε τρία χρόνια.

Ούτε χαρτια απο ψυχίατρο ούτε τπτ, είμαι διαταραγμένος και φαίνεται. Επίσης μου είπε ότι αν γίνει κάποιο έγκλημα, θα είμαι απο τους πρώτους υπόπτους που θα ψάξει η ελλ. Αστυνομία. Μετά τον ρώτησαα άμα πε΄θανω θα τη γλιτώσω θα πάω στο παράδεισο; Και μου λέει όχι στη κόλαση θα πάς, και ξέρεις με τι μοίαζει η κόλαση, με θητεία επί χούντας. Του είπα τότε ότι θα γίνω βουδιστής και θα σωθώ και μετά με κααταχώρησε σαν προδότη κατάσκοπο της κίνας. Με λίγα λόγια καταστράφηκα.

ΥΓ. Πέρα απο τη πλάκα αυτό με το δίπλωμα το είπε (lmao)
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης