Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Jim_D
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Jim_D »

Bellos έγραψε:Το χαρτί του ιδιωτικού ψυχιάτρου το παρέδωσα στο Φρουραρχειο.

Θα πάω αύριο επιτροπή 401, υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν πάλι χαρτί ψυχιάτρου;

Ακούω πολλές μπαρούφες

Ούτε καν. Και εγώ το παρέδωσα και δεν είχα κανένα θέμα με την επιτροπή. Μην αγχώνεσαι.

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από Bellos »

Jim_D έγραψε:Ούτε καν. Και εγώ το παρέδωσα και δεν είχα κανένα θέμα με την επιτροπή. Μην αγχώνεσαι.

Α τέλεια, κάτι άλλο :

Ο ιδιωτικός μου είχε γράψει την αλήθεια, ότι έχω κόψει αντικαταθληπτικα και έχω υποτροπιασει.

Το χαρτί το είδε ο γιατρός του φρουραρχειου. Με ρωτάει παίρνεις φάρμακα τώρα; Του λέω όχι.

Και μου λέει αν σε ρωτήσουν στην επιτροπή πες ότι παίρνεις.

Τι φάση; Επειδή πάω για απαλλαγή πρέπει να πω ότι παίρνω φάρμακα οπωσδήποτε τώρα;

Άβαταρ μέλους
Jim_D
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Jim_D »

Bellos έγραψε:Α τέλεια, κάτι άλλο :

Ο ιδιωτικός μου είχε γράψει την αλήθεια, ότι έχω κόψει αντικαταθληπτικα και έχω υποτροπιασει.

Το χαρτί το είδε ο γιατρός του φρουραρχειου. Με ρωτάει παίρνεις φάρμακα τώρα; Του λέω όχι.

Και μου λέει αν σε ρωτήσουν στην επιτροπή πες ότι παίρνεις.

Τι φάση; Επειδή πάω για απαλλαγή πρέπει να πω ότι παίρνω φάρμακα οπωσδήποτε τώρα;

Σου έστειλα PM, τσέκαρε το.

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Jim_D έγραψε:Ούτε καν. Και εγώ το παρέδωσα και δεν είχα κανένα θέμα με την επιτροπή. Μην αγχώνεσαι.

Πως ήταν τα πράγματα στην επιτροπή; Ήταν αυστηρή; Κάναν ερωτήσεις;

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Bellos »

dimVsk έγραψε:εγω έπαιρνα τηλ δεν απάνταγαν, οπότε πήγα πρωι πρωί τη τρίτη κι επειδή ήθελε ένα καλυτερο χαρτι απο το γιατρο, το έβγαλα και πήγα σήμερα το πρωι χωρις ραμτεβου και περασα επιτροπη.Μασκα φοραγα χτες, σημερα οχι, δεν μου είπαν κατι.

Φαντάζομαι για απαλλαγή πηγές οριστική.

Όταν λες σου ζήτησαν καλύτερο χαρτί γιατρού τι εννοείς;

Δηλαδή τι θέμα είχε αυτό που έδωσες φρουραρχειο;

Tzakis

Δημοσίευση από Tzakis »

Καλησπέρα. Πήρα τηλέφωνο για επιτροπη 424 και μου ειπαν να παω μεσα στην εβδομαδα 22/06 - 26/06. Είναι κανένας άλλος που επίσης του είπαν να πάει τέλος του μήνα;
vagkelas

Δημοσίευση από vagkelas »

Καλημέρα, να σας ενημερώσω και εγώ για την εμπειρία μου απο επιτροπή απαλλαγών.

Φρουραρείο είχα πάει 25/5, και πήγα στην επιτροπή χωρίς ραντεβού καθώς δεν σήκωνε κανείς τηλέφωνα.

Πήγα τρίτη φορά για απαλλαγή σήμερα στις 9 και κάτι, είχε λίγο κόσμο. Τη γνωμάτευση του γιατρού μου την είχαν επισυνάψει κανονικά απο το φρουραρχείο οπότε εγώ πήγα μόνο με εκτυπωμένο το pdf που έλαβα στο mail. Κανένα πρόβλημα σχετικά με τα πιο διαδικαστικά.

Μέσα με ρώτησαν ποιος είναι ο γιατρός μου και τι αγωγή μου δίνει. Έγραψαν στο χαρτί κάποια πράγματα και μου είπαν να μπώ σε ένα μήνα στο site να δω και οτι θα με ξανακαλέσουν σε δύο χρόνια.

Εγώ απάντησα καταφατικά και ο κύριος που μου το είπε, έκανε μια μικρή παύση και μου το ξαναείπε.

Ο τρόπος που μου το είπε μου φάνηκε προσωπικά σαν να είναι περισσότερο για ψάρωμα ή να έχουμε υπόψιν ότι είναι ενα πιθανό σενάριο, αν και απότι καταλαβαίνω δεν το πολυκάνουν.

Δεν μου είπε κάτι για το δίπλωμα.

Αυτά πάνω κάτω, γρήγορα όλα έγιναν, στον προηγούμενο απο εμένα του κάνανε λίγη κουβέντα παραπάνω γιατι υπήρχε ενας μικρός διάλογος σε φιλικό κλίμα πάντα.

Οπότε μην πάτε αεροπειρατές εκεί, και με σεβασμό προς την φύση των ψυχολογικών ζητημάτων που εξετάζονται.

HK

Δημοσίευση από HK »

Καλησπέρα, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε κι εμένα γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια φάση; Πρέπει να πω ότι παίρνω χάπια στην επιτροπή οπωσδήποτε;
Loki

Δημοσίευση από Loki »

Παιδιά αυτό που ισχίει είναι το εξής.Μετα τα 2 συνεχόμενα έτη αναβολής εαν η πάθηση σου συνεχίζει ή εχει χειροτερέψει παίρνεις απαλλαγή σαν ι5 ψυχολογικό ή παθολογικο.

Τώρα υπάρχουν 2 κατηγορίες ι5 η κατηγορία ι5 ιάσιμο και ι5 μη ιάσιμο.

Εαν σε βγάλουν ι5 ιάσιμο σύμφωνα με υη νομοθεσία που βγήκε το 2010 μπορούν αυτεπάγγελτα από την στρατολογιά να σε καλέσουν. Εαν σε βγάλουν ι5 μη ιασιμο δεν σε ξανακαλούν ποτέ.

Εμένα το πρόβλημα μου είναι μεγάλη ιδιοπαθής παχυσαρκία λοιπόν θεωρούμε ως ι5 ιάσιμο δεδομένο ότι η πάθηση μου μπορεί να ιαθεί.

Ξέρω ένα φίλο μου ο οποίος πήρε απαλλαγή το 2014 και εχει την ίδια πάθηση με μενα και εδώ και 6 χρόνια δεν τον ξανακάλεσαν ποτέ.

Οπότε σύμφωνα με τη νομοθεσία ούτε 3 χρόνια μετά αε ξανακαλούν ουτε 1 χρονια ούτε τιποτα. Υ. Γ. Παιδιά μη πιστεύτε τίποτα εαν δεν το βρείτε σε νομοθετική πράξη ή σε φεκ.

makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

vagkelas έγραψε:Καλημέρα, να σας ενημερώσω και εγώ για την εμπειρία μου απο επιτροπή απαλλαγών.

Φρουραρείο είχα πάει 25/5, και πήγα στην επιτροπή χωρίς ραντεβού καθώς δεν σήκωνε κανείς τηλέφωνα.

Πήγα τρίτη φορά για απαλλαγή σήμερα στις 9 και κάτι, είχε λίγο κόσμο. Τη γνωμάτευση του γιατρού μου την είχαν επισυνάψει κανονικά απο το φρουραρχείο οπότε εγώ πήγα μόνο με εκτυπωμένο το pdf που έλαβα στο mail. Κανένα πρόβλημα σχετικά με τα πιο διαδικαστικά.

Μέσα με ρώτησαν ποιος είναι ο γιατρός μου και τι αγωγή μου δίνει. Έγραψαν στο χαρτί κάποια πράγματα και μου είπαν να μπώ σε ένα μήνα στο site να δω και οτι θα με ξανακαλέσουν σε δύο χρόνια.

Εγώ απάντησα καταφατικά και ο κύριος που μου το είπε, έκανε μια μικρή παύση και μου το ξαναείπε.

Ο τρόπος που μου το είπε μου φάνηκε προσωπικά σαν να είναι περισσότερο για ψάρωμα ή να έχουμε υπόψιν ότι είναι ενα πιθανό σενάριο, αν και απότι καταλαβαίνω δεν το πολυκάνουν.

Αυτά πάνω κάτω, γρήγορα όλα έγιναν, στον προηγούμενο απο εμένα του κάνανε λίγη κουβέντα παραπάνω γιατι υπήρχε ενας μικρός διάλογος σε φιλικό κλίμα πάντα.

Οπότε μην πάτε αεροπειρατές εκεί, και με σεβασμό προς την φύση των ψυχολογικών ζητημάτων που εξετάζονται.

Φίλε μου σε ποια περιοχή πέρασες επιτροπή; Θυμάσαι τι παράγραφο του ΦΕΚ είχε γράψει ο ψυχίατρος του στρατιωτικού νοσοκομείου στην γνωμάτευση σου; Τελικά λαμβάνουν υπόψη το τελικό έγγραφο του φρουραρχείου που αποφαίνεται ότι κάποιος είναι Ι5, ή την γνωμάτευση του στρατιωτικού ψυχιάτρου; Επίσης, είχες χαρτί ότι παίρνεις αγωγή ή μόνο κάποια ψυχολογική εκτίμηση;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

vagkelas έγραψε:Καλημέρα, να σας ενημερώσω και εγώ για την εμπειρία μου απο επιτροπή απαλλαγών.

Στάνταρ το ειπε για ψαρωμα... Αλλος λεει σε 2 χρονια θα σε ξανα καλεσουν, αλλος στην Επιτροπη Απαλλαγων στην Αθηνα λεει θα σε ξανα καλεσουν σε 3 χρονια, μετα λεει καταργηθηκαν οι απαλλαγες καθε 3 χρονια θα ερχεσαι για παρουσια κλπ... Δεν βγαζεις ακρη... Οτι να ναι... Απλα συμφωνεις και τελειωνεις δεν μπορεις να κανεις κατι... Νοεμβριο του 2018 οταν ειχα παρουσιαστει Θηβα για να παρω αναβολη (τοτε δεν ηξερα τον τροπο μεσω φρουραρχειου) Εμεινα μια μερα μεσα και την επομενη μας πηγαν 401 και καποιοι πηραν απαλλαγη, Στην επιτροπη σε κανεναν δεν ειπαν θα σε ξανα καλεσουμε σε 3 χρονια ή καθε 3 χρονια θα δηλωνεις παρουσια ή για διπλωμα κλπ... Τοτε στην Επιτροπη στην Αθηνα ειχαν εναν καλυτερο γιατρο δεν ελεγε σε κανενα θα σε ξανα καλεσουν σε 2 ή 3 χρονια... Έλεγε βεβαια κοιταξε με το διπλωμα τι ισχυει αν μπορεις να βγαλεις κλπ αμα το πας για απαλλαγη... Ηταν καλος αυτος... Μετα τον αλλαξανε και φερανε αυτον που λεει ανοησιες για ψαρωμα και κανει τα παιδια με χειροτερο αγχος...

vagkelas

Δημοσίευση από vagkelas »

makis_nomotagis έγραψε:

Φίλε μου σε ποια περιοχή πέρασες επιτροπή; Θυμάσαι τι παράγραφο του ΦΕΚ είχε γράψει ο ψυχίατρος του στρατιωτικού νοσοκομείου στην γνωμάτευση σου; Τελικά λαμβάνουν υπόψη το τελικό έγγραφο του φρουραρχείου που αποφαίνεται ότι κάποιος είναι Ι5, ή την γνωμάτευση του στρατιωτικού ψυχιάτρου; Επίσης, είχες χαρτί ότι παίρνεις αγωγή ή μόνο κάποια ψυχολογική εκτίμηση;

Όλα όσα περιγράφω έγιναν στην Αθήνα στο 401. Δυστυχώς δεν θυμάμαι με βεβαιότητα να σου πώ.

Το χαρτί που σου δίνει το φρουραρχείο, είναι του στρατιωτικού γιατρού. Αυτά που έχεις δηλαδή είναι του γιατρού του φρουραρχείου και του δικού σου γιατρού.

Αν το χαρτί του γιατρού σου λέει φαρμακευτική αγωγή λογικά θα σε ρωτήσουν, γενικώς τη διαβάζουν τη γνωμάτευση που έχεις προσκομίσει. Και φαντάζομαι τους έχει τύχει κόσμος που λέει φαρμακευτικη αγωγή και δεν ξέραν πως την λένε.

Εκτιμώ, χωρίς να το γνωρίζω, ότι μετράει κυρίως του γιατρού σου αλλά εάν ο γιατρός του φρουραρχείου έχει γράψει απαλλαγή, είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσουν σαν απόφαση, γιατι τότε αν μια στο εκατομμύριο γίνει *****, τη ***** όποιος παρέβλεψε υπογραφή γιατρού στρατιωτικού που έλεγε απαλλαγή.

Όσα είπε ο Loki λίγο πιο πάνω μου φαίνονται τα πιο σωστά όσον αφορά το αν σε ξανακαλουν ή όχι.

Bellos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Bellos »

Έχει πάρει απαλλαγή (Ι5) κάποιος εδώ μέσα, που γράφει το χαρτί του γιατρού του κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα αλλα πως δεν κάνει θεραπεία;

Γιατί βλέπω ρωτάνε τι αγωγή κάνεις;

Και δεν βλέπω το λόγο να πω ότι κάνω, και γιατί δεν κάνω, και λογικά είσαι σε χειρότερη φάση αν δεν παίρνεις θεραπεία.

Όπως οποιαδήποτε ασθένεια έχεις και δεν κάνεις φαρμακευτική αγωγή.

makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Bellos έγραψε: Έχει πάρει απαλλαγή (Ι5) κάποιος εδώ μέσα, που γράφει το χαρτί του γιατρού του κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα αλλα πως δεν κάνει θεραπεία;

Γιατί βλέπω ρωτάνε τι αγωγή κάνεις;

Και δεν βλέπω το λόγο να πω ότι κάνω, και γιατί δεν κάνω, και λογικά είσαι σε χειρότερη φάση αν δεν παίρνεις θεραπεία.

Όπως οποιαδήποτε ασθένεια έχεις και δεν κάνεις φαρμακευτική αγωγή.

Άλλο το αν λαμβάνεις θεραπεία και άλλο το να αρνείσαι να λάβεις. Είσαι χειρότερα όπως λες μόνο αν από επιλογή σου δεν θες να πάρεις φάρμακα. Αλλιώς αν και εφόσον έχεις κάτι που χρειάζεται θεραπεία, θα πρέπει να πάρεις για να γίνεις καλύτερα. Ξέρω ότι για να πάρεις την οριστική απαλλαγή, καλό είναι να έχεις συνταγή φαρμάκων. Με μια απλή γνωμάτευση πάλι λογικά θα πάρεις απαλλαγή, αλλά οι πιθανότητες να σε βγάλουν Ι4 ίσως να αυξάνονται. Εξαρτάται σε τι επιτροπή θα πέσεις. Και καλό είναι να μην αναφέρεις αυτό που είπες ότι είσαι σε χειρότερη φάση αν δεν παίρνεις φάρμακα γιατί ψυχιατρικά δεν στέκει. Όσο χειρότερα είσαι, τόσο πιο πιθανή είναι η φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να γίνεις καλύτερα. Αν σε παρακολουθεί δηλαδή κάποιος γιατρός και διακρίνει ότι χρειάζεται να πάρεις φάρμακα, θα σου συστήσει να πάρεις. Δεν θα σε αφήσει να χειροτερεύεις.
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Αυτα λεει ο νομος περι στρατολογιας. Ουτε καθε 3 ετη ουτε καθε 2 ουτε 1 ουτε τιποτε.Ψαρωμα στρατοκαυλων που εχουν σκατα για εγκεφαλο.

3. Οι υπαγόμενοι στις διατάξεις της παραγράφου 1 α του παρόντος άρθρου υπέχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις, εφόσον, πριν από τη συμπλήρωση του τεσσαρακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, παύσουν να υφίστανται οι λόγοι της απαλλαγής. Στις γνωματεύσεις ακαταλληλότητας των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών ή συμβουλίων αναγράφεται υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της παθήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθορίζονται η διαδικασία και ο χρόνος της αυτεπάγγελτης παραπομπής για επανεξέταση της σωματικής ικανότητας ορισμένων ή όλων των απαλλαγέντων από τη στράτευση, περιοδικά ανά πενταετία ή έκτακτα κατά την κρίση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι υποχρεώσεις των παραπεμπομένων και οι συνέπειες της μη τήρησής τους, οι υποχρεώσεις των στρατολογικών γραφείων και των υγειονομικών επιτροπών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες