Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Νεκτάριος έγραψε:Καλησπέρα,αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος. Τη Δευτέρα λοιπόν είχα πάει στο 401 για γνωμάτευσή, εκεί με έβγαλαν για κρίσεις άσθματος ι4 με αγωγή, να μη κουράζομαι, όχι ασκήσεις, μη παρουσία σε δύσκολα περιβαλλοντικα χώρους και εξέταση ξανά σε 30 μέρες. Επίσης έχω ήδη 2 χρόνια αναβολή λόγω άσθματος.

Σήμερα πήγα στη Θήβα όπου εκεί με έπιασαν κρίσεις, δύσπνοια κτλ και τώρα ξανά πάω αύριο στο 401.

Είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τι ακριβως γίνεται τώρα;

Πραγματικά δεν αντέχω άλλο παιδιά, δε καταλαβαίνω τι γίνεται και γιατί τόση ταλαιπωρία.

φιλε νεκταριε καλησπερα

Αν δεις το Φεκ λεει οτι η περιπτωση σου ειναι στο 556 για βρογχικο ασθμα επιμονο με συχνους παροξυσμους που προκαλουν λειτουργικες διαταραχες

Ενω Ι4 δινει αν δε προκαλει σοβαρες λειτουργικες διαταραχες.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Δημήτρης έγραψε:Θα πω και εγώ την εμπειρία μου από σήμερα στο φρουραρχειο Αθηνών.

Θυμόμουν πέρσι πόσο κόσμο είχε όταν είχα πάει κατά τις 6 και πήγα φέτος απτις 4.30.

Όταν έφτασα είχε μόνο 6 άτομα. Μέχρι την ώρα που μπήκαμε, στις 7.15 ζήτημα να είχε 100 άτομα.

Πριν μπούμε μας ενημέρωσαν ότι πρώτα θα μπουν αυτοί που έχουν χαρτάκι από άλλη μέρα καθώς και όσοι είναι ΑΜΕΑ και έκαναν αυτοί μια σειρά.

Αφού μπήκαν αυτοί μας έβαζαν έναν έναν και μας έδιναν νούμερο και μια αίτηση που θα δίναμε στον στρατολογο. Την αίτηση μπορείς να την συμπληρώσεις και αφού έχεις τελειώσει την εξέταση.

Μπήκαμε μέσα σε μια ουρά φώναξε άτομα από 1-10 καθώς και όσοι είναι ΑΜΕΑ και παθολογικο.

Κατά τις 8.20 φώναξε άτομα από 11-20. Εγώ είχα το 15.

Πήγαμε σε ένα μικρό αντισκοινο μας έδωσαν ένα παραπεμπτικο και πίσω στην ουρά για τον γιατρό.

Μέσος όρος αναμονής στην ουρά 5 λεπτά. Αφού με φώναξε ο γιατρός είδε τα χαρτιά, έγραψε την γνωμάτευση και στο ίδιο αντισκοινο μου συμπλήρωσαν κάτι χαρτιά.

Τελειώνοντας από εκεί πήγα σε ένα αντισκοινο που ήταν ένας στρατολογος, βεβαιώθηκε ότι είχα όλα τα χαρτιά και μου είπε ότι την αίτηση καθώς και τα υπόλοιπα χαρτιά θα τα δώσω σε έναν στρατολογο μπροστά στην πύλη.

Τα έδωσα με ενημέρωσε ότι μέσα σε 10 μέρες θα λάβω mail για να πάω επιτροπή απαλλαγών και το mail θα γράφει οδηγίες.

8 45 είχα τελειώσει όλη την διαδικασία.

Κόσμο πολύ δεν είχε και δεχονταν άτομα που παρουσιάζονται μέχρι και τις 12/6

Για παθολογικά δεν του στελαν στο 401;

Legend

Δημοσίευση από Legend »

Μια ερώτηση.

Αφού κάποιος πάρει την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου παίρνει κάποιο χαρτί που λεεί ότι έχει λάβει απαλλαγή;

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Legend έγραψε:Μια ερώτηση.

Αφού κάποιος πάρει την απαλλαγή μέσω φρουραρχείου παίρνει κάποιο χαρτί που λεεί ότι έχει λάβει απαλλαγή;

Παιρνει πιστοποιητικο στρατολογικης καταστασης που μπορει να κανει ηλεκτρονικη αιτηση και να το εκτυπωσει απο την σελιδα της στρατολογιας, αφου συνδεθει μεσω taxisnet

https://www.stratologia.gr/el/ekdosi_pistopoihtikoy

Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Χαιρεται!
Εμενα με εχουν καλέσει στον Πόρο, ωστόσο ειμαι απο Κρήτη αλλα ζω Αθήνα, έχω το χαρτί από τον Γιατρό, όμως δεν έχω καταλαβει αν μπορώ να παω στο φρουραρχειο Αθηνών, ή αν πρεπει να παω στην Κρήτη να το κανω.
Εγώ δεν μπορώ να κατεβω στην Κρήτη, θα έχω θέμα αν παω στο φρουραρχειο Αθηνων μια και καλή;

Πληροφοριακα τηλεφωνώ στο Φρουραρχειο Αθηνων και μου λενε "ΟΚ ελα σε εμας" μετα τηλεφωνω στο Φρουραρχειο Ηρακλειου και μου λενε "Δεν μπορεις να πας πανω θα ερθεις Στην κρητη"

Το έχω χασει γενικα.
Prowler
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Prowler »

Prodromoss έγραψε:Για παθολογικά δεν του στελαν στο 401;
Με παθολογικά θέματα πάνε κανονικά 401, πέρασα εγώ την Πέμπτη.

Prowler
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Prowler »

Μιχαλης έγραψε:Χαιρεται!
Εμενα με εχουν καλέσει στον Πόρο, ωστόσο ειμαι απο Κρήτη αλλα ζω Αθήνα, έχω το χαρτί από τον Γιατρό, όμως δεν έχω καταλαβει αν μπορώ να παω στο φρουραρχειο Αθηνών, ή αν πρεπει να παω στην Κρήτη να το κανω.
Εγώ δεν μπορώ να κατεβω στην Κρήτη, θα έχω θέμα αν παω στο φρουραρχειο Αθηνων μια και καλή;

Πληροφοριακα τηλεφωνώ στο Φρουραρχειο Αθηνων και μου λενε "ΟΚ ελα σε εμας" μετα τηλεφωνω στο Φρουραρχειο Ηρακλειου και μου λενε "Δεν μπορεις να πας πανω θα ερθεις Στην κρητη"

Το έχω χασει γενικα.

Εξ όσων γνωρίζω κοιτάνε την διεύθυνση που αναγράφει το σημείωμα κατάταξης. Αν εκεί λέει Κρήτη, μάλλον θα πρέπει να πας εκει. Βέβαια καλύτερα να συνεννοηθείς με το Φρουραρχείο Αθηνών πιο λεπτομερώς.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

Μιχαλης έγραψε:Χαιρεται!

Το έχω χασει γενικα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ:
https://frourarxeioathinon.army.gr/anavoli

3. Τι κάνεις την ιατρική γνωμάτευση

Η ιατρική γνωμάτευση με τα υπόλοιπα ιατρικά έγγραφα κατατίθενται από τον στρατεύσιμο στο στρατολογικό γραφείο που ανήκει μέχρι την ημερομηνία κατάταξης τους

Εάν κάποιος στρατεύσιμος δεν ανήκει σε στρατολογικό γραφείο του Λεκανοπεδίου Αττικής μπορεί να καταθέσει την ιατρική γνωμάτευση με τα υπόλοιπα ιατρικά έγγραφα στο Γραφείο Ετεροδημοτών που εδρεύει στο Στρατολογικό Γραφείο Αθηνών

Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει το τελευταίο. Για ψάξτο κ εσυ καλού κακού μηπως βρεις ακρη... Αφου σου ειπαν απο το φρουραρχειο στην Αθηνα να πας, δοκιμασε να πας, και να τους πεις σας πηρα τηλεφωνο και μου ειπατε να ερθω...

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikolas86 »

xristos1925 έγραψε:ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ:
https://frourarxeioathinon.army.gr/anavoli

3. Τι κάνεις την ιατρική γνωμάτευση

Η ιατρική γνωμάτευση με τα υπόλοιπα ιατρικά έγγραφα κατατίθενται από τον στρατεύσιμο στο στρατολογικό γραφείο που ανήκει μέχρι την ημερομηνία κατάταξης τους

Εάν κάποιος στρατεύσιμος δεν ανήκει σε στρατολογικό γραφείο του Λεκανοπεδίου Αττικής μπορεί να καταθέσει την ιατρική γνωμάτευση με τα υπόλοιπα ιατρικά έγγραφα στο Γραφείο Ετεροδημοτών που εδρεύει στο Στρατολογικό Γραφείο Αθηνών

Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει το τελευταίο. Για ψάξτο κ εσυ καλού κακού μηπως βρεις ακρη... Αφου σου ειπαν απο το φρουραρχειο στην Αθηνα να πας, δοκιμασε να πας, και να τους πεις σας πηρα τηλεφωνο και μου ειπατε να ερθω...

Νομίζω το σωστό είναι να πάει και στα δύο και όποιος του δώσει το καλύτερο χαρτί. Μα, τι τραβάει ο κόσμος σε αυτήν την χώρα...
Grteo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Grteo »

Καλημέρα παιδιά παρουσιαζομαι 18 Ιουνίου στο πολεμικό ΝαυτικόΛόγω οικονομικών δυσκολιών θα μπορέσω να πάρω μια έστω μια αναβολή;

Πια διαδικασία χρειάζεται?

Νεκτάριος
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Νεκτάριος »

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Παιδιά ένα έχω να πω, δε πάμε καλά και προβλήματα να μην είχε κάποιος θα τρελαινόταν.

Πήγα στην επιτροπή όπου εκεί μου είπαν δε μπορούν να κάνουν κάτι και τώρα να πάω πάλι σε ιδιώτη γιατρό να μου γράψει για ι5 να πάω Θήβα και να τους πω για την επανεξέταση για να ξαναπεράσω από 401 και επιτροπή πάλι για 3η φορά. Τρέλες πραγματικά πέρα δώθε και έχω χαλάσει και ένα σορό λεφτα Κιόλας. Τραγικές καταστάσεις, Ελλαδαρα.

Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Καλησπέρα φίλε, κι εγώ εχω διελυθυνση κατοικιας στο Ηρακλειο Κρητης εκει οπου μεγαλωσα, αλλα μενω αθηνα. Θα παω με το χαρτι του γιατρου στην Αθηνα και από ότι καταλαβα απο οσα λες θα καταφερω να κανω στο φρουραρχειο αθηνων την αλλαγη;
Παω με λογαριασμο δεκο φανταζομαι
Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Χαιρεται και παλι,
μπορώ να παω με το χαρτί της Καταταξης την ταυτοτητα μου και το χαρτι του γιατρού στο Φρουραρχειο Αθηνων (παρολο που ειναι δηλωμένη η διευθυνση κατοικιας μου στο Ηρακλειο Κρητης) ;
Και να κραταω εκει και αποφεικτικό ΔΕΚΟ;
Δεν μπορώ να κατεβω στην Κρητη.
Θα με αφήσουν να το κανω?
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

KΑλησπέρα παιδιά. Να κάνω μια ερώτηση. Όταν περάσεις απο την επιτροπή (αν και όταν πήγα εγώ δεν ήταν ακριβώς επιτροπή αλλά ενας κύριος μπροστά απο έναν υπολογιστή), μου είπε θα δεί τα χαρτιά σου η επιτροπή και θα ενημερωθείς μέσα σε ένα μήνα μέσω ίντερνετ για την απόφαση. Παίρνει όντως τόσο καιρό; Αν πάρω τηλέφωνο και δώσω τα στοιχεία μου, υπάρχει περίπτωση να μου πούν τι αποφάσισαν;
Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nontas »

Μπορείς να δοκιμάσεις αλλά δεν νομίζω. Αν τα είχαν έτοιμα τόσο γρήγορα θα σε ενημέρωναν
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες