Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Αντωνης

Δημοσίευση από Αντωνης »

SifuJ έγραψε:Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Τι ερωτησεις εκανε ο γιατρός; Σε ενημέρωσαν σχετικά με την Επιτροπή Απαλλαγών/Αναβολών ποτε θα πας, αν θα εχει καθυστερηση κλπ;

Δινουν ενα χαρτι που σου λεει οτι δεν τελειωσε εδω η διαδικασια, θα σου στειλουμε μεσω μειλ ποτε θα πας στην επιτροπη. Καθυστερηση δεν ξερω αν θα χει, και για να μαι ειλικρηνης ουτε αυτοι δεν νομιζω να ξερουν.

Γιωργος έγραψε:Ευχαριστούμε Αντώνη. Εσύ πήγες σήμερα αρα ηταν 6 μέρες στην ουσία απο την 1/6. Για κάποιον που παρουσιάζεται 4/6 μπορεί να πάει στις 28/5; Γιατί εγώ εχω κατάλαβα 5 μέρες συμπεριλαμβανομενης της ημέρας κατάταξης. Στο φρουραρχείο δεν το σηκώνουν.

5 εργασιμες χωρις την ημερα που παρουσιαζεσαι το μετρησα εγω, και νομιζω ετσι μετριεται. Δεν ειμαι ειδικος ομως, αν καποιος ξερει επισημα ας το γραψει.

Τhomas

Δημοσίευση από Τhomas »

Ναι μπορείς από τις 28 να πας.5 εργάσιμες πριν. Η μέρα κατάταξης δεν πιάνεται στις 5 αυτές.
SifuJ

Δημοσίευση από SifuJ »

Πως ηταν οι ερωτησεις του γιατρου; Ποση ωρα μιλησατε;
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Αντώνη και Θωμά, σας ευχαριστώ πολύ.
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, Φρουραρχείο και 424------

Φρουραρχείο 8 παρά, γύρω στα 30 άτομα απ'έξω

Μπαίναμε 5-5 και φορούσαμε αντισηπτικό + γάντια + μάσκα

Συμπλήρωνες το παραπεμπτικό και βουρ για 424

(έκανα γύρω στις 2 ώρες αν και δεν είχα πολλά άτομα μπροστά μου)

Στο 424 έπαιρνες νουμεράκι από την είσοδο (για όλα τα εξωτερικά) και περίμενες... Περίμενες...

Είμασταν γύρω στα 70 άτομα για ΨΥΧ και ήταν μια ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ψυχίατρος.

0 ερωτήσεις ακόμα και ς'αυτούς που ήταν για απαλλαγή.

Τα χαρτιά δεν μας άφησαν να τα πάμε την ίδια ημέρα στρατολογία, αλλά από αύριο (εξτρά ταλαίπα). Επίσης δεν τα πας στην ουσία στρατολογία, αλλά στην είσοδο αριστερά στο Φρουραρχείο.

Αναμένουμε την επιτροπή τώρα...

chris-chris

Δημοσίευση από chris-chris »

Καλά νέα λοιπόν από το 424. Έχω 2 ετήσιες και πάω για απαλλαγή. Έχω χαρτί μόνο από ιδιώτη ψυχολόγο αυτή τη φορά, καθώς δεν γινόταν να κλείσω στα εξωτερικά ψυχιατρικής λόγω του ιού. Άκουσα ότι φέτος δεν θα έχει επιτροπή απαλλαγών και ότι τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και θα τα βλέπεις με τους κωδικούς του ΤΑΞΙΣ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζετε; Πέρυσι και πρόπερσι πχ η επιτροπή απαλλαγών απλά σου ανακοίνωνε το αποτέλεσμα έπειτα από την εισήγηση του γιατρού του 424. Οπότε διόλου απίθανο να παρακαμφθεί φέτος αυτό το κομμάτι λόγω του ιού.
Πέτρος

Δημοσίευση από Πέτρος »

Επιβεβαιώνω και εγώ, την περιγραφή.

Περάσανε 90 άτομα, αλλά νομίζω πως στη συνέχεια μπήκανε μερικοί ακόμη. Άκουσα έναν αξιωματικό να λέει ότι από αύριο θα βάζουν μέχρι 140 άτομα κάθε μέρα.

Είναι 5 εργάσιμες ΧΩΡΙΣ να συμπεριλαμβάνεται η μέρα που παρουσιάζεται κανείς

Στην πύλη κάνανε θερμομέτρηση όσους έμπαιναν και χωρίς μάσκα (έπρεπε να έχεις δική σου, δεν έδιναν εκεί) δεν περνούσες.

Ο ψυχίατρος ήταν πολύ ευγενικός και έκανε κουβέντα στο πλαίσιο που μπορούσε. Ερωτήσεις του τύπου, πώς είσαι γενικά, με τι ασχολείσαι στη ζωή σου και πώς είναι η καθημερινότητά σου. Διάβασε το χαρτί μου και μου ζήτησε απλώς να περιγράψω το πρόβλημά μου. Μου έγραψε μια σχεδόν μονολεκτική γνωμάτευση με την πάθησή μου με ένδειξη Ι5. Βγαίνοντας παρέδωσα στο στρατολόγο αντίγραφο του χαρτιού από το δικό μου γιατρό που είχα μαζί μου.

Ο στρατολόγος φεύγοντας μου είπε να αναμένω ειδοποίηση μέσα σε 15-20 μέρες, δε γνωρίζω κατά πόσο θα επηρρεαστεί ο χρόνος αυτός από την κατάσταση με τον COVID.

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

chris-chris έγραψε:Άκουσα ότι φέτος δεν θα έχει επιτροπή απαλλαγών και ότι τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και θα τα βλέπεις με τους κωδικούς του ΤΑΞΙΣ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζετε; Πέρυσι και πρόπερσι πχ η επιτροπή απαλλαγών απλά σου ανακοίνωνε το αποτέλεσμα έπειτα από την εισήγηση του γιατρού του 424. Οπότε διόλου απίθανο να παρακαμφθεί φέτος αυτό το κομμάτι λόγω του ιού.

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας ενημερώσει!

SifuJ

Δημοσίευση από SifuJ »

Αθήνα ή Θεσσαλονικη αυτα;
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Πέτρος έγραψε:Επιβεβαιώνω και εγώ, την περιγραφή.

Περάσανε 90 άτομα, αλλά νομίζω πως στη συνέχεια μπήκανε μερικοί ακόμη. Άκουσα έναν αξιωματικό να λέει ότι από αύριο θα βάζουν μέχρι 140 άτομα κάθε μέρα.

Είναι 5 εργάσιμες ΧΩΡΙΣ να συμπεριλαμβάνεται η μέρα που παρουσιάζεται κανείς

Στην πύλη κάνανε θερμομέτρηση όσους έμπαιναν και χωρίς μάσκα (έπρεπε να έχεις δική σου, δεν έδιναν εκεί) δεν περνούσες.

Ο ψυχίατρος ήταν πολύ ευγενικός και έκανε κουβέντα στο πλαίσιο που μπορούσε. Ερωτήσεις του τύπου, πώς είσαι γενικά, με τι ασχολείσαι στη ζωή σου και πώς είναι η καθημερινότητά σου. Διάβασε το χαρτί μου και μου ζήτησε απλώς να περιγράψω το πρόβλημά μου. Μου έγραψε μια σχεδόν μονολεκτική γνωμάτευση με την πάθησή μου με ένδειξη Ι5. Βγαίνοντας παρέδωσα στο στρατολόγο αντίγραφο του χαρτιού από το δικό μου γιατρό που είχα μαζί μου.

Ο στρατολόγος φεύγοντας μου είπε να αναμένω ειδοποίηση μέσα σε 15-20 μέρες, δε γνωρίζω κατά πόσο θα επηρρεαστεί ο χρόνος αυτός από την κατάσταση με τον COVID.

Φίλε Πέτρο στο Φρουραρχείο Αθηνών αυτά;

Dean

Δημοσίευση από Dean »

Μέραρχια Γιάννενα ξέρουμε τι παίζει;
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Παιδιά την γνωμάτευση πρέπει να έχουμε την πρωτότυπη ή μπορούμε να δείξουμε και φωτοτυπία; Έχουν θέμα σε αυτό;
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Πρωτότυπη στο γιατρό, φωτοτυπία για επιτροπή.
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επειδή δεν έχω καταφέρει να βρω γιατρό για να μου γράψει καινούρια γνωμάτευση λόγω κορωνοιου. Μπορώ να πάω με την παλιά σου σε φωτοτυπία και να επικαλεστώ τα ίδια προβλήματα (ψυχολογικά) ;
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Πας για απαλλαγή ή αναβολή; Αν είσαι για αναβολή, λογικά θα την πάρεις χωρίς πρόβλημα (ίσως ακόμα και χωρίς χαρτί). Αν είσαι για απαλλαγή, ίσως δυσκολευτείς.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης