Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από giorikas »

Μπορείς 5 μέρες πριν έως και την ημέρα που παρουσιάζεσαι, να κάνεις τη διαδικασία απαλλαγής μέσω φρουραρχείου. Αλλιώς στο στρατόπεδο όταν παρουσιάζεσαι. Αν πας μόνος, λογικά θα μείνεις 1 ημέρα μέσα, με συνοδό θα φύγεις.
Ατμός

Δημοσίευση από Ατμός »

Ευχαριστώ και πάλι!Συνοδός θα υπάρχει, γονέας.

Η Θήβα βρίσκεται σχετικα πιο κοντά στην πόλη μας, θα την προτιμήσουμε λογικά. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας τρέξουν για τις απαραίτητες εξετάσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας...

supermario91
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από supermario91 »

Καλησπέρα, είχα διετή αναβολή για λόγους υγείας και τώρα πρέπει να παρουσιαστώ στις 5 Ιουνίου και θέλω να το πάω για απαλλαγή το θέμα. Έχω γνωμάτευση από ιδιωτικό ψυχολόγο από τον Μάρτιο, πρέπει να ξαναπάρω μία πιο φρέσκια; Έχω ακούσει ότι δεν δέχονται γνωματεύσεις ιδιωτικών ψυχολόγων, ισχύει κάτι τέτοιο; Αν παρουσιαστώ μόνος μου στο στρατόπεδο θα με κρατήσουν σίγουρα ένα βράδυ ή υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδέψω επί τόπου;
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Λογικά θα σε κρατήσουν ένα βράδυ γιατί δεν θα προλάβουν να σε πάνε νοσοκομείο για εξέταση. Δεν μπορείς φρουραρχείο να κάνεις τη διαδικασία;

Επίσης, μπορείς να πάρεις χαρτί από ψυχίατρο; Θα βοηθήσει πολύ περισσότερο.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο από πού είναι, λένε ότι του δημοσίου συνήθως είναι πιο ισχυρό αλλά και αυτό μη το δένεις κόμπο.
Άβαταρ μέλους
pgbe
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pgbe »

avsnikos έγραψε:Καλησπέρα σας, είμαι καινούριος στο forum και δεν έχω ιδέα που θα έπρεπε να γράψω για να ρωτήσω μερικά πράγματα.Αρχικά, είμαι 17 ετών μαθητής Β λυκείου και θα ήθελα να μάθω αν του χρόνου που θα κλείσω τα 18 θα είναι εφικτή η κατάταξη μου.

Θα ήθελα επίσης να μάθω, πως γίνεται να καταταχθω στους καταδρομείς και τι απαιτείται για αυτό και τέλος, αν είναι δυνατόν μετά το πέρας της θητείας μου να μείνω ως ΕΠΟΠ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συμπληρώνοντας τα 18 σου έτη μπορείς να αιτηθείς την κατάταξή σου στις Ειδικές Δυνάμεις ως πρότακτος μέσω ΚΕΠ ή καλύτερα μέσω της Στρατολογικής Υπηρεσίας που ανήκεις και στη συνέχεια περιμένεις τη σχετική ειδοποίηση για να παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ. Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου η απάντηση είναι όχι.Η διαδικασία πρόσληψης Επαγγελματιών οπλιτών γίνεται ύστερα από προκύρηξη πλήρωσης θέσεων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά από εισήγηση του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων. Με την προκύρηξη θα καθοριστούν και τα δικαιολογητικά και ο χρόνος υποβολής τους και ότι άλλο εν πάση περιπτώσει σχετικό...

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από dimitris90 »

Γεια σας και παλι. Παρακαλω θελω τα φωτα σας Εχω παρει 2ετη αναβολη λογω ψυχολογικου θεματος απ ευθειας και παρουσιαζομαι θηβα με την Γ εσσο.

Εχω διπολικη διαταραχη με αγχωδη διαταραχη και ψυχωτικα συμπτωματα

Περνω αγωγη με 2 αντιψυχωτικα 1 αντικαταθλιπτηκο και 2 ηρεμιστικα

Θελω να κανω την διαδικασια του φρουραρχειου. Επειδη εχω υπερβολικο αγχος μηπως καποιος μπορει να μου πει αν υπαρχει περιπτωση να με βαλουν ως Ι-4; Επειδη η παθηση μου υπαρχει και ως Ι-4 αν ειναι σε υφεση.

Επεισης υπαρχει περιπτωση αν με κοψουν μεσω φρουραρχειου και παω στρατοπεδο μηπως πουν οτι κριση σωματικης ικανοτητας δεν ξανα βγαινει; Καποιο παιδι εδω ειπε οτι αν φας ακυρο πας με κινηση ξανα και ξανα, γινεται αυτο;

Υ. Γ πασχω στα αληθεια απο αυτες τις παθησεις και εχω προσφατο χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο

Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

dimitris90 έγραψε:Γεια σας και παλι. Παρακαλω θελω τα φωτα σας Εχω παρει 2ετη αναβολη λογω ψυχολογικου θεματος απ ευθειας και παρουσιαζομαι θηβα με την Γ εσσο.

Θελω να κανω την διαδικασια του φρουραρχειου. Επειδη εχω υπερβολικο αγχος μηπως καποιος μπορει να μου πει αν υπαρχει περιπτωση να με βαλουν ως Ι-4; Επειδη η παθηση μου υπαρχει και ως Ι-4 αν ειναι σε υφεση.

Επεισης υπαρχει περιπτωση αν με κοψουν μεσω φρουραρχειου και παω στρατοπεδο μηπως πουν οτι κριση σωματικης ικανοτητας δεν ξανα βγαινει; Καποιο παιδι εδω ειπε οτι αν φας ακυρο πας με κινηση ξανα και ξανα, γινεται αυτο;

Υ. Γ πασχω στα αληθεια απο αυτες τις παθησεις και εχω προσφατο χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο

Φίλε όλοι κάτι έχουμε όσοι ζητήσαμε/ζητάμε αναβολή/απαλλαγή. Εντάξει υπάρχουν κάποιοι που βαριούνται ή έχουν δουλειές κλπ ή άλλος που το κάνει προσωρινά για να πάει του χρόνου πχ, αλλά, αμα έχει άγχος και πρόβλημα στρατό δεν πας αστους να λένε ότι θέλουν, ακόμα και μέσα στο στρατόπεδο να μπεις αμα δε μπορείς πως θα σε κρατήσουν πες μου; Δεν είναι ανάγκη να σου δώσουν όπλο, δεν είναι το όπλο το θέμα υπάρχουν πολλά προβλήματα.Προσπάθησε να ηρεμήσεις και όλα θα πάνε καλά, δε χρειάζεται να ανησυχείς τόσο.
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

ΔΕΝ θα σε κόψουν. Τελειώνει εκεί η συζήτηση :)
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Liapunov13 »

dimitris90 έγραψε:Γεια σας και παλι. Παρακαλω θελω τα φωτα σας Εχω παρει 2ετη αναβολη λογω ψυχολογικου θεματος απ ευθειας και παρουσιαζομαι θηβα με την Γ εσσο.

Γεια σου φιλε, με την παθηση που εχεις θα παρεις οριστικη απαλλαγη χωρις κανενα προβλημα. Μην αγχωνεσαι αδικα.

Καλος πολιτης κ σιδερενιος

supermario91
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ψυχίατρο είναι η γνωμάτευση που έχω, το autocorrect μας τα έκανε μπάχαλο. Όπως είπα την έχω από τον Μάρτιο όμως, παίζει κάποιο ρόλο επειδή πρέπει να παρουσιαστώ τον Ιούνιο; Αν το κάνω μέσω φρουραρχείου μου έχουν πει ότι πρέπει να παρουσιαστώ πάλι μετά από έναν μήνα το οποίο δεν με βολεύει. Ισχύουν όλα αυτά;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

supermario91 έγραψε:Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Από ψυχίατρο είναι η γνωμάτευση που έχω, το autocorrect μας τα έκανε μπάχαλο. Όπως είπα την έχω από τον Μάρτιο όμως, παίζει κάποιο ρόλο επειδή πρέπει να παρουσιαστώ τον Ιούνιο; Αν το κάνω μέσω φρουραρχείου μου έχουν πει ότι πρέπει να παρουσιαστώ πάλι μετά από έναν μήνα το οποίο δεν με βολεύει. Ισχύουν όλα αυτά;

1. Δημοσιο ή ιδιωτικο χαρτι απο ψυχιατρο. Και τα δυο κανουν

2. Οι γνωματευσεις πρεπει να ειναι 2 μηνων προσφατες (με βαση τα λεγομενα τους περυσι σε αλλα παιδια που ειχαν παλαιοτερες γνωματευσεις γιατρων).

3. Μετα το φρουραρχειο πας Ρουφ και καταθετεις τα παραπεμπτικα. Το Ρουφ στελνει τα χαρτια σου στην Επιτροπη Απαλλαγων στο 401. Οταν τα χαρτια φτασουν στην Επιστροπη, εχεις ενα μηνα διορια να παρουσιαστεις ενοπιον της Επιτροπης. Προσφατα βεβαια, λογω της καταστασης με τον ιο, το δευτερο βημα με την επιτροπη παρακαμφθηκε ακουσα, αλλα πρεπει να ρωτησεις τη στρατολογια για 100% σιγουρια.

supermario91
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σ'ευχαριστώ πολύ μάστορα. Έχω επίσης χαρτί για χειρουργείο και φυσιοθεραπείες που πρεπει να κάνω από έξω, θα χρειαστεί να το μεταφράσω ή δεν τους νοιάζει καθόλου και να μην μπω στη διαδικασία; Ευχαριστώ και πάλι και καλή συνέχεια.
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

supermario91 έγραψε:Σ'ευχαριστώ πολύ μάστορα. Έχω επίσης χαρτί για χειρουργείο και φυσιοθεραπείες που πρεπει να κάνω από έξω, θα χρειαστεί να το μεταφράσω ή δεν τους νοιάζει καθόλου και να μην μπω στη διαδικασία; Ευχαριστώ και πάλι και καλή συνέχεια.

απο εμπειρια με τη στρατολογια, οτιδηποτε χαρτι ειχα απο εξωτερικο το ηθελαν παντοτε μεταφρασμενο.

Prodromoss
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 47

Δημοσίευση από Prodromoss »

Και όταν δεν ήταν πρόσφατο τι κάνανε?2ον φαντάζομαι αυτό για το πρόσφατο ισχύει σε περιπτώσεις όπως ψυχολογικα. Εγώ έχω σάκχαρο από μικρός κ έχω χαρτιά από τ παίδων. Τι θα Μ πουν φέρε πρόσφατο; αφού αυτό είναι για μια ζωή
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης