Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

xristos1925 έγραψε:Νομίζω χωρίς γνωμάτευση σου δίνουν συνήθως 6 μήνες. Αναλογα και που θα πέσεις βεβαια αλλα και απο αλλους που δεν ειχαν γνωματευση τους εδωσαν 6 μηνες... Απλα ισως δυσκολευτεις λιγο γιατι δεν εχεις καποιο δικαιολογητικο που να αποδυκνυει οτι εχεις καποιο προβλημα οποτε υπαρχει και περιπτωση να σου πουν να πας Ψυχιατρικο Νοσοκομειο στην Πεντελη (αν κανεις διαδικασια φρουραρχειου στην Αθηνα).

Αλλα δεν ειναι σιγουρο ομως... Ισως σου δωσουν απλα 6 μηνες. Ειναι οπως ειπα και πριν σε τι περιπτωση θα πεσεις. Αν πεσεις σε καλη περιπτωση θα σου δωσει κατευθειαν 6 μηνες χωρις να τρεχεις στο Ψυχιατρικο Νοσοκομειο. Αν εισαι ατυχος ισως σου πει να πας εκει να σου παρεις γνωματευση.
Υπάρχει ψυχίατρος στο φρουραρχείο γιατι να γίνει αυτό; Θα έχω την παλιά μαζί μου.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

BigSoldier έγραψε: Υπάρχει ψυχίατρος στο φρουραρχείο γιατι να γίνει αυτό; Θα έχω την παλιά μαζί μου.

Απλα Καλου κακου αν μπορεις να βγαλεις μια καινουργια. Επειδη αφορα ψυχολογικα προβληματα μπορει να σου πει η γνωματευση ειναι παλια που ξερω εγω αν συνεχιζεις να τα εχεις και τωρα ή είσαι καλά. Για αυτό θέλει σχετικά πρόσφατη,1-2 μηνες πριν περιπου... Δεν λεω οτι θα στο πει σιγουρα. Απλα στο στρατο φρουραρχειο κλπ ποτε δεν ξερεις αμα τυχεις σε κανεναν περιεργο μπορει να στο πει... Βεβαια μπορεις να πας και με την παλια σου βεβαιωση αλλα το ρισκαρεις και δεν ξερεις τι θα σου πει...

Άβαταρ μέλους
BigSoldier
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 61

Δημοσίευση από BigSoldier »

Οκ Χρήστο. Θα το φροντίσω.
Δημήτρης Μ.

Δημοσίευση από Δημήτρης Μ. »

Καλησπέρα παιδιά. Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου που πέρασα σήμερα από την επιτροπή του 401 για ψυχολογικούς λόγους. Είχα ραντεβού 1 το μεσημέρι. Πήρα το πρωί νωρίς ένα τηλέφωνο τη γραμματεία της επιτροπής, γιατί έτσι μου είχαν πει όταν έκλεισα το ραντεβού, και μου παν να είμαι εκεί στις 12.

Έφτασα εκεί 12 παρά 20 και ήταν άδειο το κτήριο. Έδωσα το παραπεμπτικό στην γραμματεία, περίμενα 1 λεπτό να μου δώσουν κάποια χαρτιά (φαντάζομαι τα χαρτιά από το φρουραρχείο και τη στρατολογία) και πέρασα μέσα στο γραφείο της επιτροπής όπου ήταν ένας στρατιωτικός (δεν ξέρω αν ήταν γιατρός ή όχι). Μου είπε να του δώσω τα χαρτιά συν ότι άλλο έχω από κάποιον γιατρό. Τα έδωσα, τα κοίταξε 10 δευτερόλεπτα και έβαλε υπογραφές.

Μου έδωσε μετά ένα χαρτί και μου είπε να μπω σε 1 με 1μιση μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας να δω την αναβολή μου. Δεν μου είπε πόσο θα πάρω, άρα θα το μάθω σε 1μιση μήνα. Γενικά όλο το άγχος που είχα χτίσει ήταν για το τίποτα.

Ηρεμία πάνω απ' όλα παιδιά, έχουμε όλο το άγχος ήδη με τον ιό, ας μην προσθέτουμε άλλο.
Sifu J

Δημοσίευση από Sifu J »

Για αναβολή ή για απαλλαγή πηγες αν επιτρεπεται;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημήτρης Μ. έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου που πέρασα σήμερα από την επιτροπή του 401 για ψυχολογικούς λόγους. Είχα ραντεβού 1 το μεσημέρι. Πήρα το πρωί νωρίς ένα τηλέφωνο τη γραμματεία της επιτροπής, γιατί έτσι μου είχαν πει όταν έκλεισα το ραντεβού, και μου παν να είμαι εκεί στις 12.

Έφτασα εκεί 12 παρά 20 και ήταν άδειο το κτήριο. Έδωσα το παραπεμπτικό στην γραμματεία, περίμενα 1 λεπτό να μου δώσουν κάποια χαρτιά (φαντάζομαι τα χαρτιά από το φρουραρχείο και τη στρατολογία) και πέρασα μέσα στο γραφείο της επιτροπής όπου ήταν ένας στρατιωτικός (δεν ξέρω αν ήταν γιατρός ή όχι). Μου είπε να του δώσω τα χαρτιά συν ότι άλλο έχω από κάποιον γιατρό. Τα έδωσα, τα κοίταξε 10 δευτερόλεπτα και έβαλε υπογραφές.

Μου έδωσε μετά ένα χαρτί και μου είπε να μπω σε 1 με 1μιση μήνα στην ιστοσελίδα της στρατολογίας να δω την αναβολή μου. Δεν μου είπε πόσο θα πάρω, άρα θα το μάθω σε 1μιση μήνα. Γενικά όλο το άγχος που είχα χτίσει ήταν για το τίποτα.

Ηρεμία πάνω απ' όλα παιδιά, έχουμε όλο το άγχος ήδη με τον ιό, ας μην προσθέτουμε άλλο.

Ναι την αναβολή την παίρνεις πιο εύκολα. Αλλά και πάλι δεν θέλει αγχος όπως και να χει. Εφόσον εχεις ολα τα δικαιολογητικα κλπ δεν εχεις να φοβασαι κατι. Το πολυ πολυ να σε ρωτησει κατι ή να σου πει κατι να σε ψαρωσει αμα πας για απαλλαγη.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Sifu J έγραψε:Για αναβολή ή για απαλλαγή πηγες αν επιτρεπεται;

Αναβολή

Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Mpell13 »

Προσωπική μου άποψη μπες με την β εσσο και όταν περάσεις απο ψυχολόγο κάνε μια συζητησουλα μαζί του στο κάτω κάτω δεν θα σε φάνε είναι κομπλέ εξήγησε του τον λόγο και θα παροτρύνει αυτός στο θέμα της αναβολής γιατί τώρα δύσκολα θα βγάλεις άκρη
pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

Αν έχεις ανίατη ασθένεια όπως σάκχαρο γιατί να χρειάζεται πρόσφατο χαρτι; Και 2ον υπάρχει ποτέ αν έχεις χαρτιά να σου πουν να σου κάνουν και εξετάσει;
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από antreas606 »

BigSoldier έγραψε:
pro777 έγραψε:Πηγενε και ότι γίνει. Όποιος ξέρει ας απάντησει. Εγώ πχ π έχω διαβήτη που είναι ανίατη ασθένεια δεν έχω πρόβλημα π τ χαρτι είναι από μικρός που τ έχω γιατί δεν γίνεται να σταματήσει ο διαβήτης ποτέ

Αν δεν έχεις γνωμάτευση παίρνεις αναβολή από φρουραρχείο;

Όχι, και αν ναι, πολύ δύσκολα
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Makis87 έγραψε: Σας κράτησαν την γνωματευση που ειχατε απο τον ιδιωτη ιατρο κατα την καταθεση των δικαιολογητικων στην στρατολογικη υπηρεσία; Εμενα παντως οχι αν και την διαβασε ο στρατιωτικος ψυχιατρος.
Εμένα στα Γιάννενα μου κράτησε η στρατολογική υπηρεσία το χαρτί του ιδιώτη γιατρού και δεν είχα βγάλει φωτοτυπία κιόλας! Τώρα την σε έξι μέρες έχω ραντεβού με την επιτροπή για την πρώτη αναβολή. Ελπίζω να μην μου πουν κάτι, θα τους πω ότι την κράτησε η στρατολογία την γνωμάτευση
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

mboxre έγραψε: Σήμερα πέρασα για δεύτερη και (ελπίζω) τελευταία φορά τη διαδικασία του Φρουραρχείου, οπότε σκέφτηκα να γράψω την εμπειρία μου γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμη σε κάποιους. Έφτασα στο Φρουραρχείο Αθηνών γύρω στις 07:45. Υπήρχε μια ουρά στην πύλη αλλά κινήθηκε γρήγορα. Στη συνέχεια περάσαμε όλοι στο χώρο του Φρουραρχείου όπου ένας ένστολος μας εξήγησε πως όσοι είναι για παθολογικούς λόγους θα πάρουν παραπεμπτικό για το 401, ενώ για ψυχολογικούς θα "εξεταστούν" εκεί. Να αναφέρω εδώ για όσους αναρωτιούνται, πως τα χαρτιά που είχα μαζί μου ήταν:

• Αστυνομική ταυτότητα
  • Σημείωμα κατάταξης (το παρέλαβα από το Α. Τ. Της περιοχής μου)
  • Γνωμάτευση ιδιώτη ψυχιάτρου
Η συντριπτική πλειοψηφία ήμασταν εκεί για ψυχολογικούς λόγους, οπότε μας οδήγησαν σε μια σκηνή με παγκάκια (είχε πολύ κρύο το πρωί) έξω από το κοντέηνερ στο οποίο βρίσκονταν η ψυχίατρος. Ένας-ένας περάσαμε μέσα, η διαδικασία εντελώς τυπική, η ψυχίατρος απλώς αντέγραφε τη γνωμάτευση του χαρτιού που έφερνε ο καθένας. Όταν τελείωσε αυτό, έφυγα με ένα χαρτί με τίτλο "Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής" όπου έγραφε τη διάγνωση, και την ένδειξη για αναβολή/απαλλαγή (στην περίπτωσή μου έγραφε Ι5 καθώς έχω συμπληρώσει 2 χρόνια αναβολών), καθώς και με ένα χαρτάκι με τίτλο "Παραπεμπτικό σημείωμα ιατρού μονάδας". Στην έξοδο απ' το Φρουραρχείο υπήρχε μια μικρή σκηνή με ένα άτομο της στρατολογίας που απλά έριχνε μια τελευταία ματιά στα χαρτιά, για να αποφυγούν λάθη (φαντάζομαι τυπογραφικά, συμπλήρωσης κλπ κλπ). Με αυτά φεύγω από το Φρουραρχείο και πάω στη Στρατολογία στο Ρουφ. Εκεί συμπληρώνω μια υπεύθυνη δήλωση και δίνω:

• Σημείωμα κατάταξης (βλ. Παραπάνω)
  • Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (από Φρουραρχείο)
  • Παραπεμπτικό σημείωμα ιατρού μονάδας (επίσης από Φρουραρχείο, το χαρτάκι)
  • Την υπεύθυνη δήλωση που μόλις είχα συμπληρώσει
Επίσης έδειξα την ταυτότητά μου. Αφού έγιναν όλα αυτά, η υπάλληλος τύπωσε μια αίτηση με τα στοιχεία μου και μου ζήτησε να κοιτάξω και να επιβεβαιώσω ότι ήταν όλα οκ. Αφού έγινε και αυτό, με ενημέρωσε ότι θα έρθει συστημένη επιστολή για να περάσω από την επιτροπή απαλλαγών εντός 20 ημερών. Αν αυτό δε συμβεί, μπορώ να πάω ξανά εκεί (στο Ρουφ) και να το εκτυπώσω επί τόπου.

Μετά έφυγα για σπίτι.

Σε 20 μέρες-1 μήνα ξεμπέρδεψα (ελπίζω) οριστικά (αυτό κι αν το ελπίζω!)

Την γνωμάτευση του ιδιώτη ψυχιάτρου στην κράτησαν στην στρατολογία; Θυμάσαι φίλε μου;
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Καλημέρα. Με πήραν μόλις από την επιτροπή απαλλαγών τηλέφωνο και μου είπαν πως Λόγω της κατάστασης δε θα χρειαστεί να περάσω Από την επιτροπή απαλλαγών και ότι πήρα αυτόματα 6μηνη αναβολή.
milos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από milos »

καλησπερα.. γνωριζει καποιος μεχρι. ποσες αναβολες δικαιουμαστε;
pro777
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από pro777 »

antreas606 έγραψε:Καλημέρα. Με πήραν μόλις από την επιτροπή απαλλαγών τηλέφωνο και μου είπαν πως Λόγω της κατάστασης δε θα χρειαστεί να περάσω Από την επιτροπή απαλλαγών και ότι πήρα αυτόματα 6μηνη αναβολή.

Τους άφησες την πρωτότυπη γνωματευση σου στο φρουραρχειο;

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης