Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Alex57
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alex57 »

Kaizoku έγραψε:Παιδια περναω κατευθείαν από επιτροπή με χαρτι από ιδιωτη ιατρο. Δεν με εστειλαν ποτε σε δικο τους ιατρο ο οποιος θα προτεινε και την αναβολη. Γιατι εγινε αλλιως η διαδικασια; Τωρα εχω μονο ένα χαρτι από ιδιωτη ιατρο και θα παρουσιαστω στην επιτροπή με αυτό. Διαβασα ότι αλλοι εχουν και χαρτι από στρατιωτικο ιατρο ο οποιος προτεινει την διαρκεια αναβολης. Τωρα λογικα θα είναι πιο αυστηροι σε μενα.
Μπορείς να αναφέρεις με περισσότερες λεπτομέρειες την διαδικασία που ακολούθησες; Απλά έδωσες το χαρτί κατάταξης και του ιδιώτη γιατρού στο φρουραρχείο;

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Kaizoku »

Alex57 έγραψε:
Kaizoku έγραψε:Παιδια περναω κατευθείαν από επιτροπή με χαρτι από ιδιωτη ιατρο. Δεν με εστειλαν ποτε σε δικο τους ιατρο ο οποιος θα προτεινε και την αναβολη. Γιατι εγινε αλλιως η διαδικασια; Τωρα εχω μονο ένα χαρτι από ιδιωτη ιατρο και θα παρουσιαστω στην επιτροπή με αυτό. Διαβασα ότι αλλοι εχουν και χαρτι από στρατιωτικο ιατρο ο οποιος προτεινει την διαρκεια αναβολης. Τωρα λογικα θα είναι πιο αυστηροι σε μενα.
Μπορείς να αναφέρεις με περισσότερες λεπτομέρειες την διαδικασία που ακολούθησες; Απλά έδωσες το χαρτί κατάταξης και του ιδιώτη γιατρού στο φρουραρχείο;

πρωτα πηγα σε ένα κτιριο που μοιαζε με ιατρειο διπλα από το φρουαρχειο οπου ενας πολύ νεος στρατιώτης στο γραφειο (δεν ξερω αν ηταν ιατρος) απλα συμπληρωσε κατι στοιχεια σε χαρτι χωρις να με ρωτησει τιποτα και στο τελος του χαρτιου ηταν σημειωμενο κατι τυπου ότι είμαι ικανος για να παω να με ελεγξει η επιτροπή απαλλαγων. Δεν εγραφε τιποτα για χρονο αναβολης. μετα πηγα φρουαρχειο και μετα στρατολογια.
George908
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από George908 »

Παιδια εφοσον έχεις χαρτί απο στρατιοτικο γιατρό πνσ δινει αναβολή Υπάρχει περίπτωση να μν στο εγκρίνει η Επιτροπή και να μν παρεις αναβολη;
socratis1000
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από socratis1000 »

Ερωτηση για οσους ξερουνπροχθες περασα εξετασεις στος 401, πηγα φρουραρχειο παλι και με εστειλαν ρουφ. Πηγα την επομενη μερφα στο ρουφ να τα καταθεσω, ολα πηγαν μια χαρα εκει. Μου ειπαν οτι θα σου ερθει χαρτι σε λιγες μερες

Σημερα το πρωι ξυπνησα ομως και μου ηρθε μηνυμα στο κινητο

Σας επινθυμιζουμε οτι εχετε υποχρεωση να καταθεσετε δικαιολογητικα για τον ελεγχο αναβολης εως 9 μαρτιου 2020

Τι παιζει; Μηπως ειναι απο το φρουραρχιο και εχθες στο ρουφ που τα πηγα δεν τα εχουν στειλει ακομα;

Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Στο χαρτί κατάταξης, στη παράγραφο 5, γράφει ότι μέχρι και 5 μέρες πριν τη κατάταξη θα πρέπει να πάω στην επιτροπή. Αν πάω αργότερα δε θα με δεχτούν; Επειδή έχω κάτι χαρτιά από νοσοκομεία που είχαν κρατήσει στο ΙΚΑ και λένε μπορούν να μου τα δώσουν το λιγότερο στις 9/3 και η κατάταξη είναι στις 11/3.
Pope

Δημοσίευση από Pope »

Καλησπέρα, πέρασα την διαδικασία χτες οπότε γράφω την διαδικασία για τους υπόλοιπους.

Πήγα στις 7 παρά το πρωί και είχε ήδη μια τεράστια ουρά που έκανε κύκλο έξω από το Φρουραρχείο. Κατά τις 7.30 νομίζω μας έβαλαν μέσα και αυτοί που ήθελαν να δουν ψυχίατρο κάναμε μια ουρά έξω από τα προκάτ. Ο γιατρός κράταγε κάθε ενδιαφερόμενο περίπου ένα λεπτό και η ουρά προχωρούσε γρήγορα. Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες στο Φρουραρχείο ήταν ευγενέστατοι και κατατοπιστικοί. Στις 9.30 τελείωσα αφού ο γιατρός αφού είδε την γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό που είχα, και το μονο που με ρώτησε ήταν αν θέλω 6 μήνες ή 1 χρόνο αναβολή και αν ειναι η πρώτη φορά που ζητάω αναβολή. Πήρα τις υπογραφές και έφυγα για Στρατολογία.

Εκεί είχε μια μικρότερη ουρά, κατέθεσα τα χαρτιά αφού υπέγραψα και μια υπέυθυνη δήλωση οτι αν δεν παρουσιαστώ στην Επιτροπή Απαλλαγών θεωρούμαι ανυπότακτος κτλ (κάτι που η ανθυπολοχαγός της στρατολογίας μου το ανέφερε με υφάκι 2 φορές - ήθελα τόσο να της πω οτι, ξέρω να διαβάζω τι υπογράφω κοπέλα μου, το έχετε με bold και κεφαλαία, αλλα δεν έδωσα σημασία, γενικά κάθε φορά που έχω πάει στην Στρατολογία μου έχουν βγάλει το λάδι, νοιώθω οτι χάνουν την επαφή με την κοινή λογική.

Τέλος πάντων κατέθεσα όλα τα χαρτιά μου εκεί, μαζί με το σημείωμα κατάταξης και μου είπαν οτι περιμένω χαρτί για να παρουσιαστώ στην Επιτροπή.

Δεν πήρα τίποτα που να αποδεικνύει οτι ολοκλήρωσα την διαδικασία βέβαια, κάτι που με ανησυχεί στην περίπτωση που χαθεί κάτι.

Τώρα στην Επιτροπή Απαλλαγών δεν ξέρω πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα, παντως στο Φρουραρχείο η διαδικασία είναι απλή.

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

Pope έγραψε: Καλησπέρα, πέρασα την διαδικασία χτες οπότε γράφω την διαδικασία για τους υπόλοιπους.

Πήγα στις 7 παρά το πρωί και είχε ήδη μια τεράστια ουρά που έκανε κύκλο έξω από το Φρουραρχείο. Κατά τις 7.30 νομίζω μας έβαλαν μέσα και αυτοί που ήθελαν να δουν ψυχίατρο κάναμε μια ουρά έξω από τα προκάτ. Ο γιατρός κράταγε κάθε ενδιαφερόμενο περίπου ένα λεπτό και η ουρά προχωρούσε γρήγορα. Οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες στο Φρουραρχείο ήταν ευγενέστατοι και κατατοπιστικοί. Στις 9.30 τελείωσα αφού ο γιατρός αφού είδε την γνωμάτευση από ιδιώτη γιατρό που είχα, και το μονο που με ρώτησε ήταν αν θέλω 6 μήνες ή 1 χρόνο αναβολή και αν ειναι η πρώτη φορά που ζητάω αναβολή. Πήρα τις υπογραφές και έφυγα για Στρατολογία.

Εκεί είχε μια μικρότερη ουρά, κατέθεσα τα χαρτιά αφού υπέγραψα και μια υπέυθυνη δήλωση οτι αν δεν παρουσιαστώ στην Επιτροπή Απαλλαγών θεωρούμαι ανυπότακτος κτλ (κάτι που η ανθυπολοχαγός της στρατολογίας μου το ανέφερε με υφάκι 2 φορές - ήθελα τόσο να της πω οτι, ξέρω να διαβάζω τι υπογράφω κοπέλα μου, το έχετε με bold και κεφαλαία, αλλα δεν έδωσα σημασία, γενικά κάθε φορά που έχω πάει στην Στρατολογία μου έχουν βγάλει το λάδι, νοιώθω οτι χάνουν την επαφή με την κοινή λογική.

Τέλος πάντων κατέθεσα όλα τα χαρτιά μου εκεί, μαζί με το σημείωμα κατάταξης και μου είπαν οτι περιμένω χαρτί για να παρουσιαστώ στην Επιτροπή.

Δεν πήρα τίποτα που να αποδεικνύει οτι ολοκλήρωσα την διαδικασία βέβαια, κάτι που με ανησυχεί στην περίπτωση που χαθεί κάτι.

Τώρα στην Επιτροπή Απαλλαγών δεν ξέρω πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα, παντως στο Φρουραρχείο η διαδικασία είναι απλή.

μια χαρα εισαι. Εμενα με στελνουν κατευθείαν επιτροπή χωρις να εχω περασει από στρατιωτικο ιατρο που να προτεινει χρονο αναβολης. Μονο με το χαρτι του ιδιωτη.
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Δηλαδη τι; Αν ειχες αναβολη λογω σπουδων ας πουμε δεν θα σου δωσουν αλλη αναβολη για λογους υγειας;
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

berek91 έγραψε: Δηλαδη τι; Αν ειχες αναβολη λογω σπουδων ας πουμε δεν θα σου δωσουν αλλη αναβολη για λογους υγειας;
σου δινουν απλα να φροντισετε να εχετε μαζι σας το πιστοποιητικο αλλιως δεν ξερω τι γινεται. εμενα η απορια μου είναι για ποιο λογο δεν με εστειλαν σε στρατιωτικο ιατρο. Φυσικα αυτό δεν εχει να κανει με την αναβολη σπουδων
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Αν επιτρεπεται σε ποια περιοχη αναφερεσαι;(Σορρυ, δεν ξερω να κανω παραθεση)
George908
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από George908 »

Παιδια η επιτροπή στό 401 μολις δει χαρτι απο στρατιωτικό γιατρο γ αναβολη συνήθως δινει αναβολη; Πως ειναι η επιτροπή ξέρει κάποιος να μας πει σε ρωτάνε παλι η απλα. κοιτανε μόνο τα χαρτιά σ;
socratis1000
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από socratis1000 »

Πληρωνεις 90 ευρω οταν και αν παρουσιαστεις, αυτο γινεται, ειναι τυπικο το θεμα
Αλέξανδρος

socratis1000 έγραψε:Πληρωνεις 90 ευρω οταν και αν παρουσιαστεις, αυτο γινεται, ειναι τυπικο το θεμα

Σε ποιον;

Αλέξανδρος

Αν μου εγκρίνουν την αναβολή και ψάξω για δουλεία τι θα Πω στους εργοδότες όταν με ρωτήσουν για τη στρατιτική κατάσταση;
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Να ρωτήσω, η ουρά έξω από στρατιωτικό γιατρό του Φρουραρχείου ήταν εκείνων όσων δεν είχαν χαρτί από ιδιώτη ψυχίατρο; Ή πάνε και όσοι έχουν από ιδιώτη απλά για ένα έξτρα χαρτί; ευχαριστώ
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης