Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου (2020)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 127

Δημοσίευση από xristos1925 »

antreas606 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εν τέλει πήρα γνωμάτευση και πήρα ρώτησα στη στρατολογία τι πρέπει να κάνω.Το γράφω εδώ σε περίπτωση που είναι και κάποιος άλλος από Ιωάννινα.

Μου είπαν πως θα πρέπει πρώτα να πάω στο φρουραρχείο, μετά στη Στρατολογία και μετά θα μου κλείσουν ραντεβού να με Στείλουν στο Πέραμα στο στρατόπεδο για να με δει στρατιωτικός γιατρός.

Λοιπόν, μου είπαν πως πρέπει να πάω 5 μέρες πριν μπω φαντάρος, όχι νωρίτερα. Αλλά 5 μέρες νωρίτερα είναι Σάββατο. Οπότε να πάω την Δευτέρα ή την Παρασκευή πριν το Σάββατο, τι μου προτείνετε;

Επίσης, η γνωμάτευση που πήρα από τον γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο μου φάνηκε λίγο περίεργη και θα ήθελα την γνώμη σας, είναι εντάξει ή να πω να μου ξαναγράψει

γνωμάτευση;

Λέει τα εξής:

Εξετάσθηκε την τάδε ημερομηνία (πριν δυο βδομάδες) καθώς και σήμερα. Αναφέρει πως τελευταία λόγω της επερχόμενης στράτευσης του, είναι

αναστατωμένος και κατά χρονικά διαστήματα βρίσκεται σε απόγνωση επειδή όπως λέει ανατρέπεται ο σχεδιασμός της ζωής του με συνέπειες και στην οικογένειά του που βρίσκεται στο εξωτερικό

Τι λέτε;

Πιστεύω θα την πάρεις την αναβολή. Οταν σε εξετασαν τους είπες και οτι λογω του στρατου δεν μπορεις να πας σε καποια δουλεια που ειχες κανονισει και δεν μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα; Ισως για αυτό να το έγραψαν αυτό. Αλλά πιστεύω ότι θα στην δώσουν την αναβολή και ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Demetres

Δημοσίευση από Demetres »

Ναι αλλά αφού η στρατολογία μου είπε ότι έχει στείλει τα χαρτιά από την Δευτέρα πως γίνεται να πάω εκεί και να μου το δώσουν ; Μπορούν να εκδώσουν καινούριο εκείνη τη στιγμή δηλαδή ; Ή θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω να φτάσει στο τμήμα ;
lambis17
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lambis17 »

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής: Εγώ είχα πάρει 3ετη αναβολή επειδή έκανα θεραπεία σε κέντρο για χρήση ουσιών. Πλέον η αναβολή μου έληξε ωστόσο εγώ ακόμα παλεύω τα θέματα μου, χωρίς ωστόσο να παίρνω φάρμακα παρά μόνο κάνοντας συμβουλευτική υποστήριξη. Για να πάρω νέα αναβολή/απαλλαγή θα πρέπει να έχω χαρτί ψυχίατρου ή αρκεί από τον σύμβουλο μου;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Demetres έγραψε:Ναι αλλά αφού η στρατολογία μου είπε ότι έχει στείλει τα χαρτιά από την Δευτέρα πως γίνεται να πάω εκεί και να μου το δώσουν ; Μπορούν να εκδώσουν καινούριο εκείνη τη στιγμή δηλαδή ; Ή θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω να φτάσει στο τμήμα ;

Μπορείς να το πάρεις και απο εκεί αν δεν στο στείλουν έγκαιρα. Πάντως μπορείς να κάνεις διαδικασία μέσω φρουραρχείου ακόμα και την μέρα της κατάταξης. Εμένα μου το έστειλαν σήμερα το πρωϊ και πήγα και το πήρα απο το αστυνομικό τμήμα. Επίσης αν δεν στο έχουν στείλει μπορείς και αύριο να πας να το πάρεις. Πιστεύω κατα πάσα πιθανότητα να στο στείλουν αύριο. Εμένα μου το έστειλαν απο την παρασκευή και το πήρα σήμερα. Εσένα μπορεί να σε πάρουν απο το τμήμα για να το πάρεις αύριο.

terrylocker

Δημοσίευση από terrylocker »

Καλημέρα σας,Σήμερα είχα το καθιερωμένο ραντεβού με την ψυχίατρό μου σε ιατρείο δημοσίου.
Της ανέφερα για τον στρατό και ότι παρουσιάζομαι σε λιγότερο από 2 εβδομάδες και μου έγραψε γνωμάτευση η οποία αναφέρει την μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή καθώς και την αγοραφοβία που αυτή μου προκαλεί, τις κρίσεις πανικού και το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή.
Μου είπε ότι αν θέλουν από την επιτροπή μπορούν να δουν και την αγωγή που λαμβάνω ακριβώς.

1ον) Το τελευταίο ισχύει;
2ον) Η γιατρός τη γνωμάτευση την έγραψε "για κάθε νόμιμη χρήση" και όχι "κομμένη και ραμμένη" για αναβολή.

Δεν αναφέρει ότι προτείνει αναβολή στράτευσης ούτε για πόσο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πρόβλημα;

3ον) 28 Φεβρουαρίου σήμερα και παρουσιάζομαι στις 11 Μαρτίου. Χαρτί ακόμα δεν έχει έρθει, και έχω περάσει και από το αστυνομικό τμήμα. Πότε να το περιμένω ώστε να ακολουθήσω τη διαδικασία φρουραρχείου;

George92
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από George92 »

Καλησπέρα σας,

Έχω το εξής θέμα: Μου ήρθε σήμερα το χαρτί κατάταξης για τον Έβρο που είναι για τις 10 Μαρτίου. Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών που πλεόν έληξε (στην πορεία την παράτησα την σχολή) και τώρα θέλω να πάρω αναβολή ή απαλλαγή λόγω υγείας. Εδώ και χρόνια πάσχω από αγχώδη διαταραχή και πιο συγκεκριμένα ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και κάνω θεραπείες (συνεδρίες-φάρμακο) και ο γιατρός που με παρακολουθεί μου έχει πει ότι μπορεί να μου γράψει χαρτί για αναβολή ή για απαλλαγή. Φυσικά είναι αδύνατον να παραστώ στην Αλεξανδρούπολη και λόγω οικονομικού αλλά και λόγω υγείας όπως προανέφερα πριν. Και το ερώτημα είναι το εξής:

Πρέπει να παραστώ στο κέντρο κατάταξης και να δώσω το χαρτί του γιατρού έτσι ώστε να πάρω την αναβολή ή την απαλλαγή ή μπορώ να αποφύγω όλη την ταλαιπωρια πηγαίνωντας στο φρουραρχείο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημήτρης Μ.

Δημοσίευση από Δημήτρης Μ. »

Παιδιά καλησπέρα σας. Θα κάνω όλη τη βαβούρα μέσω φρουραρχείου σε λίγες μέρες για αναβολή λόγω ψυχολογικών λόγων. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι για αυτούς που έχουν περάσει την επιτροπή να μου πουν αν υπάρχει περίπτωση να ζητήσουν να μπεις μαζί με τον συνοδό μέσα. Στην περίπτωση μου θα είναι ο πατέρας μου. Αν μπορεί κάποιος να μου πει την εμπειρία του θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Καλησπέρα. Σήμερα πήγα το πρωϊ στο φρουραρχείο, ευτυχώς δεν είχε παρα πολλά άτομα όπως τον περασμένο Ιούλιο. Καμια 20αρια το πολύ. Περίμενα καμια ώρα περίπου, ήρθε η σειρά μου, παω στον γιατρο του δειχνω την γνωματευση που ειχα, με ρωταει τι προβλημα υπαρχει κλπ του απανταω, μου γραφει την απαλλαγη και περιμενω απ'εξω να φωναξουν το ονομα μου. Μολις ακουσα το ονομα μου παω παλι μεσα και παραλαμβανω ολα τα χαρτια και μετα παω στρατολογια... Μολις πάω στρατολογία ευτυχώς και εκεί δεν είχε κόσμο και τέλειωσα γρήγορα...Tώρα περιμένω χαρτί για να περάσω επιτροπή... Μην αγχώνεστε όσοι πάτε πιστεύω να τελειώσετε γρήγορα...
berek91
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από berek91 »

Καλησπέρα.

Σημερα με πηραν τηλεφωνο από την αστυνομια να με ενημερωσουν ότι παρουσιάζομαι 11 του Μαρτη στη Χιο.

Θελω συνοπτικα να πω ότι το θεμα στρατος τους τελευταίους 2-3 μηνες (περα από του ότι γενικα δεν με ενδιαφερει και ιδεολογικα σαν διαδικασια) Με αγχωνει απίστευτα αλλα και ότι γενικα σαν ανθρωπος είμαι τρομερα αγχωδης με συχνες καταθληπτικες εξαρσεις καθως και αρρωστοφοβικος και μου είναι δυσκολο να προσαρμοστω σε αγχωδη πλαισια ή να συναστρεφομαι με πολλα ατομα που δεν γνωρίζω.
Εν' ολίγοις θελω να παρω αναβολη για ψυχολογικούς λογους όμως δεν ειχα ποτε το κουραγιο να επισκεφθω καποιον ψυχιατρο. Θα ήθελα ορισμένες πληροφοριες σχετικα:

1) Κλεινεις απλα ένα ραντεβού με ιδιωτη; Και αν ναι μπορει να σου βγαλει χαρτι/γνωματευση με ένα μονο ραντεβού; Δεδομενου ότι δεν παιζεις και θεατρο μαλιστα, αλλα εχεις οντως θεματα.

2) Ξερει κανεις αν υπαρχει φρουραρχειο στη χιο; Υπαρχει σε κάθε περιοχη; Συγγνωμη αν είναι γελοια ερωτηση αλλα μεχρι σημερα δεν ειχα ξανα ακουσει καν τον ορο.

3) Τι συμβαινει στην επαρχια με το θεμα ψυχιατρου; Σε παραπεμπουν στο νοσοκομειο;(Δεν γνωρίζω αν εχει ψυχιατρικο το νοσοκομειο της Χιου) ή υπάρχει κάποιος στο φρουραρχειο/στρατονομια;

Τέλος θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους γραφουν εδώ μεσα διοτι ειλικρινα σημερα νιώθω να πεθαίνω από το αγχος και εστω και λιγο νιώθω καλυτερα διαβαζοντας τις εμπειριες σας.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

terrylocker έγραψε:Καλημέρα σας,Σήμερα είχα το καθιερωμένο ραντεβού με την ψυχίατρό μου σε ιατρείο δημοσίου.
Της ανέφερα για τον στρατό και ότι παρουσιάζομαι σε λιγότερο από 2 εβδομάδες και μου έγραψε γνωμάτευση η οποία αναφέρει την μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή καθώς και την αγοραφοβία που αυτή μου προκαλεί, τις κρίσεις πανικού και το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή.
Μου είπε ότι αν θέλουν από την επιτροπή μπορούν να δουν και την αγωγή που λαμβάνω ακριβώς.

1ον) Το τελευταίο ισχύει;
2ον) Η γιατρός τη γνωμάτευση την έγραψε "για κάθε νόμιμη χρήση" και όχι "κομμένη και ραμμένη" για αναβολή.

Δεν αναφέρει ότι προτείνει αναβολή στράτευσης ούτε για πόσο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πρόβλημα;

3ον) 28 Φεβρουαρίου σήμερα και παρουσιάζομαι στις 11 Μαρτίου. Χαρτί ακόμα δεν έχει έρθει, και έχω περάσει και από το αστυνομικό τμήμα. Πότε να το περιμένω ώστε να ακολουθήσω τη διαδικασία φρουραρχείου;

1) Αν λέει η γνωμάτευση για φάρμακα θα σε ρωτήσουν για φάρμακα. Αλλά και να μην λέει θα σε ρωτήσουν έτσι και αλλιώς.

2) Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει στο να μην σου δώσουν αναβολή. Το χαρτί Λέει την πάθηση που έχεις. Την αναβολή θα την αποφασίσει ο γιατρός του φρουραρχείου που θα δει την γνωμάτευση του γιατρού καθώς και το πόσο χρονικό διάστημα και κατόπιν η επιτροπή απαλλαγών που θα επικυρώσει την απόφαση του γιατρού στο φρουραρχείο.

3) Πάρε την στρατολογία τηλέφωνο να δεις τι έγινε με το χαρτί. Εμένα μόλις χθες το στείλανε το τμήμα και με πήραν τηλέφωνο να πάω να το πάρω.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

George92 έγραψε:Καλησπέρα σας,

Έχω το εξής θέμα: Μου ήρθε σήμερα το χαρτί κατάταξης για τον Έβρο που είναι για τις 10 Μαρτίου. Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών που πλεόν έληξε (στην πορεία την παράτησα την σχολή) και τώρα θέλω να πάρω αναβολή ή απαλλαγή λόγω υγείας. Εδώ και χρόνια πάσχω από αγχώδη διαταραχή και πιο συγκεκριμένα ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και κάνω θεραπείες (συνεδρίες-φάρμακο) και ο γιατρός που με παρακολουθεί μου έχει πει ότι μπορεί να μου γράψει χαρτί για αναβολή ή για απαλλαγή. Φυσικά είναι αδύνατον να παραστώ στην Αλεξανδρούπολη και λόγω οικονομικού αλλά και λόγω υγείας όπως προανέφερα πριν. Και το ερώτημα είναι το εξής:

Πρέπει να παραστώ στο κέντρο κατάταξης και να δώσω το χαρτί του γιατρού έτσι ώστε να πάρω την αναβολή ή την απαλλαγή ή μπορώ να αποφύγω όλη την ταλαιπωρια πηγαίνωντας στο φρουραρχείο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν μπορεί να σου γράψει ο γιατρός που σε παρακολουθεί κάποιο χαρτί για αναβολή τότε πες του να σου γράψει. Μπορείς μέχρι 5 εργασιμες πριν την ημερομηνια καταταξης να πας στο φρουραρχειο με την γνωματευση και το σημειωμα καταταξης και να κανεις διαδικασια για αναβολη χωρίς να χρειαστεί να πας στον Έβρο. Αναβολη το πιθανοτερο εφοσον εχεις γνωματευση να σου δωσουν 1 ετος. Απαλλαγη δεν μπορεις να παρεις κατευθειαν πρεπει να κλεισεις 2 ετη (24 μηνες αναβολων). Και εφοσον συνεχιζει να υπαρχει το προβλημα σου, σου γραφει γνωματευση ο γιατρος παλι για απαλλαγη και θα κανεις ιδια διαδικασια που θα κανεις για αναβολη.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

berek91 έγραψε:Καλησπέρα.

Σημερα με πηραν τηλεφωνο από την αστυνομια να με ενημερωσουν ότι παρουσιάζομαι 11 του Μαρτη στη Χιο.

Θελω συνοπτικα να πω ότι το θεμα στρατος τους τελευταίους 2-3 μηνες (περα από του ότι γενικα δεν με ενδιαφερει και ιδεολογικα σαν διαδικασια) Με αγχωνει απίστευτα αλλα και ότι γενικα σαν ανθρωπος είμαι τρομερα αγχωδης με συχνες καταθληπτικες εξαρσεις καθως και αρρωστοφοβικος και μου είναι δυσκολο να προσαρμοστω σε αγχωδη πλαισια ή να συναστρεφομαι με πολλα ατομα που δεν γνωρίζω.
Εν' ολίγοις θελω να παρω αναβολη για ψυχολογικούς λογους όμως δεν ειχα ποτε το κουραγιο να επισκεφθω καποιον ψυχιατρο. Θα ήθελα ορισμένες πληροφοριες σχετικα:

1) Κλεινεις απλα ένα ραντεβού με ιδιωτη; Και αν ναι μπορει να σου βγαλει χαρτι/γνωματευση με ένα μονο ραντεβού; Δεδομενου ότι δεν παιζεις και θεατρο μαλιστα, αλλα εχεις οντως θεματα.

2) Ξερει κανεις αν υπαρχει φρουραρχειο στη χιο; Υπαρχει σε κάθε περιοχη; Συγγνωμη αν είναι γελοια ερωτηση αλλα μεχρι σημερα δεν ειχα ξανα ακουσει καν τον ορο.

3) Τι συμβαινει στην επαρχια με το θεμα ψυχιατρου; Σε παραπεμπουν στο νοσοκομειο;(Δεν γνωρίζω αν εχει ψυχιατρικο το νοσοκομειο της Χιου) ή υπάρχει κάποιος στο φρουραρχειο/στρατονομια;

Τέλος θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους γραφουν εδώ μεσα διοτι ειλικρινα σημερα νιώθω να πεθαίνω από το αγχος και εστω και λιγο νιώθω καλυτερα διαβαζοντας τις εμπειριες σας.

1) Κλεινεις ραντεβου με ιδιωτη, του λες το προβλημα σου του εξηγεις την κατασταση και σχετικα με τον στρατο και οτι θελεις να σου βγαλει καποια γνωματευση για να παρεις αναβολη με βαση το προβλημα σου.

2) Στην Χιο δεν ξερω αν υπαρχει φρουραρχειο, αλλά εσύ απο οτι καταλαβα δεν θες να παρουσιαστεις Χιο που λεει το χαρτί.

3) Στην επαρχία δεν ξέρω τι συμβαίνει με θέμα ψυχιατρου, αλλα εσυ καλου κακου στο φρουραρχιο (ρωτα στην στρατολογια που ανηκεις τι ισχυει αν μενεις σε επαρχια να σου πει στα σιγουρα) Που θα πας να κανεις διαδικασια για αναβολη να εχεις την γνωματευση που θα σου δωσει ο ιδιωτης ψυχιατρος για να μην χρειαστει να σε στειλουν σε καποιο ψυχιατρικο νοσοκομειο να σου δωσουν γνωματευση...

Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν δικαιούμαι αναβολη(και αν ναι ποσο)για καρκίνο στους όρχεις και χημειοθεραπεία που τελείωσα πριν 20 μέρες; Το χαρτι κατάταξης έχει εκδοθεί αλλά δεν μου έχει έρθει ακομα.. μπορώ να πάω στο φρουραρχειο χωρίς αυτό για αναβολη;
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Κωνσταντίνος έγραψε:Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν δικαιούμαι αναβολη (και αν ναι ποσο) για καρκίνο στους όρχεις και χημειοθεραπεία που τελείωσα πριν 20 μέρες; Το χαρτι κατάταξης έχει εκδοθεί αλλά δεν μου έχει έρθει ακομα. Μπορώ να πάω στο φρουραρχειο χωρίς αυτό για αναβολη;

Πρωτον πάρε χαρτια αποδεικτικα κλπ για τις παθησεις σου που εχεις... Για το σημείωμα καταταξης, παρε τηλεφωνο στην στρατολογια να σου πει, το πιθανοτερο να το εχουν στειλει στο αστυνομικο τμημα και να μην εχει παει ακομα... Αλλα αναβολή/απαλλαγη μεσω φρουραρχείου μπορεις να κάνεις και την ημέρα της κατάταξης που λέει το σημείωμα κατάταξης, οπότε μην αγχώνεσαι. Αρα καλού κακού πάρε τηλ την στρατολογια και θα σου πει περισσοτερες πληροφοριες. Εύχομαι να πάνε καλά όλα με το πρόβλημα που έχεις

Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από Κωνσταντίνος »

Ευχαριστώ πολύ.. Έχω χαρτια από τον ογκολογο του νοσοκομείου.. Σήμερα μου ήρθε ειδοποίηση στο email ότι το χαρτί κατάταξης έχει σταλεί αλλά στην αστυνομία που πήρα μου είπαν ότι από τριτη θα παραλάβουν τα χαρτιά. Απλα αγχώθηκα γιατί παρουσιαζομαι 10 του μηνός Μυτιλήνη που οπως και να το κάνουμε δεν είναι είναι δίπλα.. γιαυρο γ ρώτησα αν γινεται να ξεκινήσω τη διαδικασία μόνο με το χαρτί του νοσοκομείου χωρίς το χαρτι καταταξης..
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης