Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Kaizoku »

Παιδιά. Έχω πάρει 1 χρόνο αναβολή διαγνωσμένος με αγχώδης καταθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη. Μου προτεινε να πάρω cipralex ο ιατρος.

Τις τελευταίες μέρες έχω εντονη ανηδονία. Δεν με ευχαριστεί τίποτα και πολλες φορές σκέφτομαι για το τι υπάρχει μετα το θάνατο και γενικα με εχουν πιασει προβληματα τέτοιου είδους. Πολλες φορές φαίνομαι αρκετα νορμαλ και αμα ξεχαστω λιγάκι, απολαμβάνω την ζωή. Αλλα για λίγο. Η διαταραχή και η ανηδονία παραμένουν. Τα χάπια δεν τα παιρνω και δεν τα πηρα.

Απλά ήθελα να ρωτήσω, έτσι όπως ειμαι πιστευέτε θα καταφέρω να πάρω οριστική απαλλαγή ή θα μου πουν είσαι σχετικα οκ σε σχεση με άλλους οποτε παρε ενα ι4;

Απο την μια υπάρχουν ανθρωποι που ειναι χειρότερα απο εμένα αλλα απο την άλλη δεν μπορω να φανταστώ τον εαυτό μου να είμαι εκει μέσα. Τί πιστεύετε;

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

Καλησπέρα σας, τον Ιανουάριο μπαίνω στρατό. Πήγα έκοψα μόνος μου την αναβολή γιατί γενικότερα με τον ιό και με πολλά ακόμα πράγματα, η ζωή μου δεν πήγαινε καλά και έκοψα την αναβολή που είχα από την σχολή μου για να τελειώνω με το θέμα του στρατού. Το πρόβλημα είναι ότι πριν 4-3 χρόνια είχα για δύο χρόνια κρίσης πανικού. Αγχωνομουν για το τίποτα και μου έπεφτε η πίεση νομίζοντας ότι θα πεθάνω.+ Ότι πριν 2 χρόνια με έπιασε κάτι παρόμοιο και δεν μπορούσα να μπω στο μετρό (εκείνη την μέρα έγιναν πάρα πολλά ευτράπελα) . Τα ξεπέρασα μόνος μου όλα και δεν είχα κάποιο συμβάν τα τελευταία χρόνια και είμαι κοινωνικός θα έλεγα (όχι τέρμα) . Δεν έχω πάει σε γιατρούς γιατί πιστεύω ότι γνωρίζοντας περισσότερα θα γίνουν χειρότερα.

Τέλος πάντων ολα αυτά θα τα αναφέρω φαντάζομαι στην επιτροπή. Σε δύο μήνες μπαίνω και δεν με πιάνει ύπνος τελευταία όμως με τίποτα από το άγχος. Τι να κάνω; Πιστεύω ότι μπορώ να υπηρετήσω τουλάχιστον Ι4 από την άλλη όμως δεν ξέρω αν όντως θα μπορέσω. Θεωρώ τον εαυτό μου δυνατό για ότι κατάφερα μέχρι τώρα αλλά το άγχος δεν με βοηθάει να σιγουρευτώ ότι μπορώ να πάω ι4 ... Και ξέρω ότι θα απογοητεύσω τους πάντες αν πάω ι5

Art13
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Art13 »

Καλησπέρα παιδιά, περνάω από επιτροπή απαλλαγών Αθήνα για οριστικό ι5, με χαρτί γιατρού κ δύο αναβολές για ψυχολογικούς λόγους, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος, φοβάμαι ότι δεν θα μου δώσουν την απαλλαγή, ξέρετε τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από xristos1925 »

Art13 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, περνάω από επιτροπή απαλλαγών Αθήνα για οριστικό ι5, με χαρτί γιατρού κ δύο αναβολές για ψυχολογικούς λόγους, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος, φοβάμαι ότι δεν θα μου δώσουν την απαλλαγή, ξέρετε τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ

Δεν χρειαζεται να εχεις αγχος... Θα εχεις μαζι την γνωματευση απο τον ψυχιατρο, και τυχον συνταγη με φαρμακα αν σου εχει γραψει φαρμακα και αν γινεται και τα φαρμακα μαζι και πιστευω δεν θα εχεις καποιο προβλημα... Αλλα και να σου αρνηθουν την απαλλαγη και σε στειλουν για καταταξη, μπορεις παλι μεσα στο στρατοπεδο οταν πας να κανεις διαδικασια για απαλλαγη... Συνηθως τωρα για να μην τρεχεις, βαζουν επιτροπη απαλλαγων μεσα στα στρατοπεδα και ειναι καπως πιο ευκολο να παρεις απαλλαγη απο το στρατοπεδο... Οποτε ειτε τωρα ειτε πιο μετα μεσω στρατοπεδου πιστευω θα την παρεις την απαλλαγη...

Giorgos92K
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Giorgos92K »

themis έγραψε:Γιώργο92 τις πρώτες 2 αναβολές τις είχες πάρει σχετικά εύκολα;Τι σε είχαν ρωτήσει τοτε στη επιτροπή και πόσο είχε διαρκεσει;

Αρκετά εύκολα. Στην 1η είχα παρουσιαστεί στη Ρόδο και ήθελα να υπηρετήσω να φύγει απ τη μέση, αλλά δεν την πάλεψα και τους ζήτησα να περάσω από γιατρό και μου έδωσε κατευθείαν έναν χρόνο. Του είπα απλά ότι δεν είμαι καλά, πνίγομαι, δεν μπορώ να κοιμηθώ, δε μπορώ να φάω. Τη 2η φορά είχα πάει Θήβα με χαρτί ψυχιάτρου, οπότε είδαν το χαρτί στην επιτροπή, δε με ρώτησαν τίποτα και μου έδωσαν άλλο ένα χρόνο. Γενικά τις αναβολές τις δίνουν εύκολα. Βέβαια χωρίς χαρτί ψυχιάτρου πολύ πιθανό να πάρεις εξάμηνη αντί για χρόνο.

GeorgeYNWA

Δημοσίευση από GeorgeYNWA »

Παιδια εχω θεμα και χρειαζομαι βοηθεια. Εχω κοψει την αναβολη μου και σημερα μου ηρθε mail να παρουσιαστω Τριπολη Αεροπορια 11/1/21. Γενικα ειχα λιγο αγχος αλλα τις τελευταιες μερες που αρχισα να το σκεφτομαι λιγο καλυτερα εχω αναπτυξει τρομερο αγχος, δεν εχω φαι σχεδον τιποτα εδω και τρεις μερες, εχω αυπνιες και γενικα ειμαι σε πολυ κακη ψυχολογικη κατασταση και δεν νιωθω οτι μπορω να παω. Δεν εχω παει ποτε σε ψυχιατρο, ουτε εχω ιστορικο με αντιστοιχα περιστατικα ή συνταγη φαρμακων στο παρελθον. Ηδη σκεφτομαι να παω σε ψυχιατρο για βοηθεια αλλα δεν ξερω αν και πως μπορω να παρω απαλλαγη για ψυχολογικους λογους; Προλαβαινω; και αν ναι ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω?
Γιωργοσ

Δημοσίευση από Γιωργοσ »

Μολις με πηρανε απο την στρατολογια και ενω εχω δωσει χαρτι γιατρου οτι δεν μπορω να υπηρετησω και πρεπει να παρω απαλλαγη μου λενε οτι πρεπει να παρουσιαστω! Αν ειναι δυνατον με το πιστολι στο κεφαλι και με το ζορι?
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από naglorious »

Γιωργοσ έγραψε:Μολις με πηρανε απο την στρατολογια και ενω εχω δωσει χαρτι γιατρου οτι δεν μπορω να υπηρετησω και πρεπει να παρω απαλλαγη μου λενε οτι πρεπει να παρουσιαστω! Αν ειναι δυνατον με το πιστολι στο κεφαλι και με το ζορι;

Αθήνα έγινε αυτό ή κάπου αλλού; Εγώ Γενάρη παρουσιαζομαι για την τελική απόφαση

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από naglorious »

Art13 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, περνάω από επιτροπή απαλλαγών Αθήνα για οριστικό ι5, με χαρτί γιατρού κ δύο αναβολές για ψυχολογικούς λόγους, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος, φοβάμαι ότι δεν θα μου δώσουν την απαλλαγή, ξέρετε τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ

Τι έγινε τελικά στη δώσανε;

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

naglorious έγραψε:Αθήνα έγινε αυτό ή κάπου αλλού; Εγώ Γενάρη παρουσιαζομαι για την τελική απόφαση
Αθηνα, θα ξαναπαρω τηλεφωνο την δευτερα την επιτροπη απαλλαγων, γνωριζει καποιος γιατι εχω στεναχωρηθει παρα πολυ σε περιπτωση που παω και παρουσιαστω στην μοναδα θα υπαρξει θεμα με την δουλεια μου; Δηλαδη θα φανω οτι εχω μπει και εχω βγει απο τον στρατο; Θα χασω επιδοματα κτλ και την συμβαση μου?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Δεκ 18, 2020 10:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Να πω οτι μιλησα με την επιτροπη και μου ειπανε οτι δεν θα παρουσιαστω και να μπω σε εναν μηνα να δω την αποφαση στην στρατολογια
νικος1723

Δημοσίευση από νικος1723 »

Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω κατι για την θητεια και την αναβολη. Διεκοψα την αναβολη μου με σκοπο να καταταγω στην ΕΣΣΟ Α 2021. Μου ηρθε το χαρτι καταταξης και ειμαι στον Εβρο. Επειδη αλλαξα γνωμη δεν θελω να υπηρετησω στον στρατο. Θελω να παρω αναβολη και στην συνεχεια να βγω ι5. Ξερω λογω προστασιας προσωπικων δεδομενων δεν προκειται να εχω κανενα θεμα σε περιπτωση που θελησω να μπω στο Δημοσιο, εκτος και αν αφορα αστυνομια, στρατος. Οποτε ρωταω μονο για τον τροπο που πρεπει να ακολουθησω ωστε να λαβω την αναβολη και πως την ζηταω. Πρεπει να παω στον Εβρο για να την ζητησω; Και πως τι ακριβως πρεπει να επικαλεστω?
Wolf9
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Wolf9 »

Ειμαι και γω στην ιδια θεση και θα ηθελα να μαθαω. Εγω μενω επαρχια και στην περιοχη μου δεν υπαρχει φρουραρχειο. Πρεπει να παω Αθηνα ; Ξερει καποιος να μας πει ;
Επαμεινωνδας

Δημοσίευση από Επαμεινωνδας »

Παιδιά καλησπέρες, μου ήρθε μήνυμα να συμπληρώσω μία online πλατφόρμα για οπλίτης για τον στρατό ξηράς. Δεν το είχα ξανά ακούσει αυτό. Εβαλα οτι παίρνω φαρμακευτική αγωγή μια και θα μου γράψει χαρτί ιατρός για Ι5. Καλά έκανα ;
Στο τελος που γραφει Σημειο Υποδοχής Οπλιτών έιναι εκεί που θα παρουσιαστούμε και μας στέλνουν σίγουρα εκεί ;
OkToe518

Δημοσίευση από OkToe518 »

Καλημερα φιλοι μου,

Μεσα στον χρονο τελειωνει η αναβολη μου την οποια ελαβα για ψυχολογικους λογους. Φανταζομαι οτι θα με καλεσουν σε μια απο τις επομενες ΕΣΣΟ. Εχω συμπληρωσει δυο χρονια αναβολων οποτε θελω να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με την διαδικασια απαλλαγης.

• Λογω του οτι μενω στο εξωτερικο πλεον, και λογω των συνθηκων με τον κορονοιο (καραντινα κτλπ) θα ηθελα βοηθεια σχετικα με το τι ισχυει με την παρουσιαση μου και ποσο χρονο θα παρει. Απο οσο θυμαμαι στο παρελθον, για να παρω αναβολη παρουσιαζομουν πρωτα στο φρουραρχειο και στη στρατολογια και μετα απο 2-4 εβδομαδες πηγαινα στην επιτροπη αναβολων (απαλλαγων;) οπου μου εδιναν αναβολη. Αυτο θα ισχυσει και παλι; Θα χρειαστει να παω δυο φορες ή το χαρτι που θα λαβω θα με στειλει κατ'ευθειαν στην επιτροπη απαλλαγων; Ειναι σημαντικο για εμενα να ξερω καθως σε περιπτωση που θα χρειαστει να παω δυο φορες θα πρεπει να βρισκομαι για κανα μηνα στην Ελλαδα.

• Επισης θα ηθελα να ξερω ποτε θα με καλεσουν, ετσι ωστε να ταξιδεψω στην Ελλαδα εγκαιρα και να μην κριθω ανυποτακτος. Π. Χ. Απο οσο ξερω η επομενη ΕΣΣΟ ειναι Μαρτιο. Αν πχ πρεπει να παρουσιαστω στην ΕΣΣΟ Μαρτιου θα περασω απο επιτροπη απαλλαγων Μαρτιο ή Φεβρουαριο; Αν καποιος ξερει αναλυτικα θα με βοηθουσε να με ενημερωσει. Ειναι πολυ σημαντικο για μενα να ξερω πως να οργανωσω το ταξιδι μου.

• Τι ισχυει με κορονοιο για απαλλαγες; Νομιζω αναβολη μπορει καποιος να παρει ακομα και απο αποσταση;

• Υπαρχει περιπτωση να με κρινουν Ι4; Αυτη τη στιγμη παιρνω χαπια αλλα οχι απο Ελληνα ψυχιατρο. Ειναι αρκετο να αποδειξω οτι παιρνω χαπια απο το εξωτερικο ή θα μου πουν "εφοσον ζεις στο εξωτερικο εισαι καλα και θα υπηρετησεις; "

• Εφοσον παρω την απαλλαγη για ψυχολογικους λογους θα χρειαζεται να πηγαινω καθε 2-3 χρονια για επανεξεταση; Εκτος της ταλαιπωριας δηλαδη υπαρχει περιπτωση να υπηρετησω στα 40 μου που λεει ο λογος;

• Εχει δυσκολεψει η διαδικασια για απαλλαγες; Αν αναγκαστω να παω σε Ελληνα ψυχιατρο θα ειναι αρκετο ή πρεπει να πηγαινω στο δημοσιο απο εδω και περα; Δε θα μπορω να παρακολουθουμαι απο δημοσιο γιατρο τακτικα τα επομενα χρονια, οποτε σε περιπτωση επανεξετασης σε 2-3 χρονια αμφιβαλλω αν θα μπορεσω να εχω χαρτι απο δημοσιο γιατρο.

• Υπαρχει πιθανοτητα πχ αν πω οτι θελω να παω ή σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση να μου δωσουν οπλο ή λογω του οτι εχω ηδη αναβολη για καταθλιψη μπορω να υπηρετησω μονο ι4;

Ευχαριστω προκαταβολικα για τη βοηθεια σας.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες