Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Βασιλης

Δημοσίευση από Βασιλης »

Με ενημερωσαν και εμενα οπως τον απο πανω να εκτυπωσω την απαλλαγή μου απο το site, αλλα δε βρίσκω κάπου στο site που να γινεται αυτο, αν γνωρίζει κάποιος ας ενημέρωσει..
Φραντζεσκος

Δημοσίευση από Φραντζεσκος »

Γεια σας θα γλιτωσω λιγο χρονο και θα μπω στο ψητο.Ειχα παρει I5 για να απαλλαγω απο τον στρατο επειδη ενιωθα οτι καποιος με καταδικαζει σε κατι υποχρεωτικο.

Ειχα πει ψεματα οτι εχω αυτοκτονικες τασεις γιατι δεν ενιωθα ετοιμος

Το εχω μετανιωσει παρα πολυ ομως και θα ηθελα να να δηλωσω οτι θελω να κανω στρατο θα με παρουνε; Η μηπως με παρουνε και κοβω πατατες στην κουζινα.:D

Ευχαριστω

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Παιδια εχω παρει αναβολή 2 χρονια για λόγους υγείας , τωρα ξανα ηρθε το χαρτι για 15\1\2020 εχω γνωμάτευσης απ ιδιώτη γιατρο κ φαρμακευτική αγωγή , δεν θέλω να κάτσω ουτε μερα εκει μεσα θα το παρω το ι5?;
Nικος

Δημοσίευση από Nικος »

Πες μας τελικά τι έγινε, την πήρες μέσω στρατοπέδου ή Φρουραρχείου;
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Jay27 »

Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω αν η διαταραχή των απεκκρίσεων (π. χ. νυχτερινή ούρηση) εντάσσεται στο ψυχολογικό και μπορείς να απαλλαγείς. Μπορεί να σου γίνει κάποιου είδους εξέταση σε νοσοκομείο; Πάντως στο ΦΕΚ είδα ότι είναι στις ψυχικές διαταραχές. Ευχαριστώ. Εικόνα
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπέρα. Μένω εξωτερικό 4.5 χρόνια δουλεύω και έχω οικογένεια. Έχω έρθει φαντάρος στη χιο. Αλλά σήμερα πήρα αναβολή. Τι πρέπει να κάνω για να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και αν το κάνω τι θητεία θα κάνω. επισης το ψυχολογικό Ι5 με επειρεαζει να ανοίξω μαγαζί στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα;
Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Το Ι5 δεν σε επηρεάζει ΠΟΥΘΕΝΑ. Το μόνο που ΔΕΝ θα μπορείς να κάνεις ως Ι5, είναι να εργαστείς στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας (πράγμα που ούτως ή άλλως δεν ενδιαφέρει κανέναν που θέλει απαλλαγή).
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γιωργος έγραψε:Το Ι5 δεν σε επηρεάζει ΠΟΥΘΕΝΑ. Το μόνο που ΔΕΝ θα μπορείς να κάνεις ως Ι5, είναι να εργαστείς στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας (πράγμα που ούτως ή άλλως δεν ενδιαφέρει κανέναν που θέλει απαλλαγή).

Και στα σώματα ασφαλείας να συμπληρώσω απλά.

Κατά τα άλλα ισχύει ότι στο ευρύτερο δημόσιο δεν ενδιαφέρει κανέναν η σωματική ικανότητα των υποψηφίων.

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα περυσι πηρα μονοετη αναβολη για ψυχολογικούς λόγους. Φετος θα κανω την ιδια διαδικασία( πρώτα φρουραρχειο, μετα Νοσοκομείο Λάρισα), αυτό που με βασανίζει ειναι αν θα παρω και φετος αναβολή η θα παρω την απαλλαγή για να ξεμπερδευω.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα. Παίρνω αγωγή zyprexa 10mg και Minitran 4-25 πρωί-βράδυ και έχω διάγνωση από ψυχίατρο με κωδικό f28 ( https://www.galinos.gr/web/drugs/main/icdcodes/F28 ). Θα πάρω σίγουρα αναβολή από τον στρατό; Και σε δύο χρόνια με το ίδιο χαρτί μπορώ να πάρω ακόμα και απαλλαγή; Ευχαριστώ!
makis_nomotagis

Δημοσίευση από makis_nomotagis »

Art έγραψε:Γεια σας κι από εμένα,

Την Πέμπτη πέρασα από το φρουραρχειο για να με παραπέμψουν στον ψυχίατρο (πάσχω από αγχωδες διαταραχές λαμβάνω και αντικαταθλιπτικά). Ό γιατρός με παρέπεμψε στην Επιτροπή απαλλαγών γράφοντας ΣΙ5 με παράγραφο 341. Στο δεν η 341 δεν είναι για Ι5 τι γίνεται Τώρα; Έκανε λάθος;

Φίλε τελικά τι είχε γίνει τότε; Πάω για οριστική απαλλαγή μετά από 2 ετήσιες αναβολές. Έχω ένδειξη 341 στην γνωμάτευση. Παίζει να με βγάλουν Ι4 βάσει του ΦΕΚ;

Sirmoleon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Sirmoleon »

Καλημέρα σας,

Ελπίζω να δημοσίευσα στη σωστή θεματική ενότητα του forum. Πριν 1-2 χρόνια περίπου πέρασα ψύχωση των οποίων τα συμπτώματα δεν έχουν εξαμφανιστεί τελείως ακόμη. Η διάγνωση μου είναι "μη καθορισμένη ψυχωσική διαταραχή" ή κάπως έτσι. Η γιατρός που με παρακολουθεί και που μου χορηγεί 30 mg abilify 100 zoloft και 5mg zyprexa μου λέει ότι είναι νωρίς για να καθορίσει την περίπτωση μου. Ωστόσο μου έχει πει ότι μπορώ να αποφύγω τελείως τη στατιωτική μου θητεία.

Έχω δει και δεύτερο γιατρό σε περίοδο που μου είχε πει η γιατρός μου ότι καλό είναι για λίγες μέρες να μπω σε κλινική και η δεύτερη γιατρός μου είπε ότι δε θα πάω στρατό. Τα φάρμακα θα τα συνεχίσω μου έχουν πει για πολλά χρόνια ακόμη καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να τα παίρνω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Για αν είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να μην πάω στρατό. Το όνειρο μου ήταν να καταχθώ στους αξιωματικούς αστυνομίας αλλά για λόγους οικονομικούς αποφάσισα να μπω σε άλλη σχολή όπου θα μπορούσα να δουλεύω παράλληλα ενώ σπούδαζα.

Ήμουν ένα παιδί που ζώριζε το μυαλό του όλη μέρα και συνέχιζε ανεξαρτήτου τα ψυχολογικά του ζωρίσματα τα οποία είναι με απόλυτη πειθαρχία μέχρι που έσκασα. Υπήρχαν περίοδοι κατάθλιψης πριν την ψύχωση όπου ζωριζόμουν ψυχολογικά αλλά παρόλλα αυτά το έκρυβα και συνέχιζα με μεγάλο δυναμισμό. Όλα όμως άλλαξαν μόλις πέρασα την ψύχωση...

Θα σας παρακαλούσα πολύ να μου πείτε αν ένα ψυχωσικό επισόδειο και δεδομένου ότι θα είμαι σε αγωγή επαρκεί για να μην καταταχθώ σε κάποιο στατιωτικό σώμα. Επίσης, αν δικαιούμαι απαλλαγή έχετε κάποιες συμβουλές να μου δώσετε στο να την πάρω νωρίτερα;

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

dimitris90
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από dimitris90 »

Καλημερα, φιλε. Με το προβλημα που εχεις θα παρεις απαλλαγη Ι5. Εχω περαση την διαδικασια για το ιδιο προβλημα και την πειρα χωρις κανενα προβλημα ολοι τους ηταν πολυ ευγενικοι και κυριως στην επιτροπη. Δε θα εχεις κανενα θεμα την στιγμη που εχεις καποιο θεμα υγειας με παρακολουθηση και αγωγη απο δημοσιο νοσοκομειο.

Η διαδικασια εχει ως εξης

Σου ερχεται χαρτι καταταξης, μαζι με αυτο την ταυτοτητα σου και ενα προσφατο χαρτι γνωματευσης απο την γιατρο σου θα πας φρουραρχειο αθηνων στην μεσογειων εως 5 εργασιμες πριν την παρουσιαση σοου στο στρατο και θα πεις το θεμα σου.

Εκει θα σου συστηση 1 ετος η 2 ετη αναβολης. Θα περασης απο επιτροπη απαλλαγων 401 για επικυρωση και μολις κλεισης τα 2 ετη θα παρεις την οριστικη απαλλαγη

Οτι θες στη διαθεση σου.

Sirmoleon
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Sirmoleon »

Δημήτρη, καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Εγώ πηγαίνω σε ιδιώτη γιατρό... Χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω; Επίσης μπορώ με δικιά μου επιθυμία να τελέσω τη στρατιωτική μου θητεία ή δε θα με δεχθούν;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες