ΔΥΚ - Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Θανάσης

Δημοσίευση από Θανάσης »

Γειά σας θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να πάω ουκ στην θητεία μου από στρατό ξηράς η αν από πολεμικο ναυτικο και αν μπορώ να μείνω μόνιμος επίσης είμαι από επαλ με ειδικότητα πλοιάρχου λόγω αυτής της ειδικότητας με παίρνει κατευθείαν το ναυτικο;
ThomasD
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ThomasD »

Λοιπόν επειδή το έζησα το σχολείο χωρίς να το τελειώσω θα σας πω κάποια πράγματα για αυτό.

Για να πας σε σχολείο πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος. Αν δεν είσαι συνειδητοποιημένος πως θέλεις να πας και να το τελειώσεις ΜΗΝ ΠΑΣ είναι θέμα χρόνου να εγκαταλείψεις. Είναι πολύ απαιτητικό και πιστεύω πως κάποιος που θέλει να πάει σε εκείνο το σχολείο πρέπει να είναι άρτια προετοιμασμένος. Αν με ρωτούσε ο κολλητός μου τι να κάνω για να πάω στο σχολείο θα του έλεγα το εξής:

Καταρχήν το πρώτο και κύριο να πήγαινε σε ένα κολυμβητήριο να τον μάθουν να κολυμπάει σωστά και να του φτιάξουν την αντοχή. Να είναι σε θέση να κάνει 20 κανονικότατες έλξεις τουλάχιστον 50 κάμψεις και 50 κοιλιακούς (όχι σε πάγκο, αλλά σε δάπεδο στο τσιμέντο κάτω, έχει σημασία αυτό για να μάθει να πέφτει αλλιώς η ουρά του θα του κάνει πληγή και δεν θα αντέχει τον πόνο όταν θα μπαίνει θάλασσα). Πρέπει να είναι δυνατός και ευλύγιστος. Η ευλυγισία είναι το α και το ω. Η δύναμη και η ευλυγισία είναι αυτή που θα βοηθήσει κάποιον να πιάσει τους χρόνους στον στίβο μάχης. Να μπορεί να τρέχει τουλάχιστον μία ώρα τρέξιμο, να τρέχει όχι να κάνει τζόκινγκ. Δεν χρειάζεται να είναι σωματαράς κάποιος, δεν θέλουν σωματαράδες, θέλουν δυνατούς και ευλύγιστους.

Ακόμα και αυτή η προετοιμασία που θα τον βοήθησει πάρα πολύ για να του είναι εύκολη η εκπαίδευση, η εκπαίδευση ποτέ δεν θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να διαγράψει τον όρο "εγκαταλείπω" και να δώσει στον εαυτό του την υπόσχεση, πως από τη ΜΥΚ θα βγει είτε με την πουλάδα, είτε σαν τραυματίας. Αν τυχόν τραυματιστεί κάποιος έχει 48 ώρες διορία για να επανέλθει στο σχολείο με σύμφωνη γνώμη γιατρού, διαφορετικά σταματάει.

Εγώ αν ήταν να πήγαινα πάλι σε σχολείο θα ξεκινούσα μια τέτοια προετοιμασία δύο χρόνια πριν μπω σε αυτό, για να ήμουν έτοιμος την ώρα που θα έμπαινα.

Με ευλυγισία, δύναμη και αποδοχή πως θα κάνω ό, τι μου λένε και δεν θα εγκαταλείψω κατά 90% θα το περάσει κάποιος. Το 10% είναι ο παράγοντας τύχη, αν κάποιος πχ τραυματιστεί και ο τραυματισμός του δεν του επιτρέψει να συνεχίσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό εκτός αν είναι μόνιμος που θα δοκιμάσει για 2η φορά.

Αν θεωρείτε δύσκολη την εκπαίδευση σε ΛΟΚ ή στη ΣΧΑΛ μην πηγαίνετε παιδιά η δουλειά τους εκεί μέσα είναι να ξεχωρίσουν τους συνειδητοποιημένους και αυτούς που πραγματικά είναι διατεθιμένοι να μάθουν τα όρια τους και κάθε φορά θα δίνουν ένα τσικ παραπάνω το οποίο θα το αντιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτές και έτσι αισίως κάποια στιγμή θα το τελειώσετε!

Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Θα ήθελα να μάθω έναν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει στα ΟΥΚ στην στρατιωτική του θητεία. (Όπως με λίγα λόγια γίνεται και στα υπόλοιπα τμήματα των ειδικών δυνάμεων.)
Άβαταρ μέλους
velv
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από velv »

Γεια σας συμπατριωτες. Ειμαι φοιτητης και εχω καποιες ερωτησεις. Ονειρο ζωης ειχα να εκπαιδευτω στους Ο. Υ. Κ ετσι ωστε να μαθω ολα αυτα που τους κανουν ατρωτους πολεμιστες, την ψυχολογια, τον επαγγελματισμο αυτον των ατομων που βρισκονται εκει μεσα και οποια αλλη γνωση εχουν να με προσφερουν. Προσφατα ομως εμαθα οτι δεν γινετε να υπηρετησω σε αυτο το σωμα οποτε, αναγκαστικα θα παω στους λοκατζηδες (35 ΜΚ) οπως με προτειναν πολλα ατομα που υπηρετησαν εκει.

Ρωτω λοιπον υπαρχει κανας τροπος να κανω εστω και την βασικη τους εκπαιδευση; Αυτα που εχω να μαθω στους ΟΥΚαδες ειναι πολλα περισσοτερα απο οσα προκειται να μαθω στους λοκατζηδες γιατι ειμαι της αποψης οτι αν ειναι να χαλασω τα γονατα μου η να αποκτησω καποιο κουσουρι διχως να εχω να κερδισω πολλες περισσοτερες ικανοτητες απο εναν λοκατζη ειναι ανοησια. Επισης για την εκπαιδευση τους αν τελικα με δεχτουν, θα πρεπει να προετοιμαστω για τα τρεξιματα το κολυμπι σκοποβολη Τους πνιγμους που ακουω ολους να λενε και να κατουραν τα βρακια τους και οτι αλλο θα με περιμενει εκει.

Ευχαριστω για τον χρονο σας, παρακαλω εγκυρες πληροφοριες και οχι φημες, αναφερεται αν σας επιτρεπετε καποια απο τα τραβηγμενα πραγματα εκει μεσα γιατι οσα και να ρωτησα εναν φιλο μου λοχαγο με ελεγε συνεχως οτι ειναι πολυ σκληρα

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Πλέον από θητεία μπορείς να πάρεις μέρος σε σχολείο Υ/ΚΤ. Στην προπαιδευση περνάει κλιμάκιο της ΔΥΚ και ζητάνε ναύτες.
πολιτης

Δημοσίευση από πολιτης »

Καλησπερα σας. Ειμαι 20 χρονων καιP θελω να Βγαλω το σχολειο των ουκ και αν ειναι δυνατον να μεινω. Διαβασα επισης οτι δεν ειναι δυνατον αυτο αν δεν εισαι μονιμο στελεχος αλλα προσφατως 2 φιλοι μου εκαναν αιτηση και τους δεχτηκαν (αν και κοπηκαν επειτα) σαν φανταροι. Τελικα τι ισχύει και αν δεν γινεται με 12 μηνη θητεια γινεται εθελοντικα να τη παρατεινω για να υπηρετησω στη μοναδα?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από D.Y.K »

πολιτης έγραψε:

Καλησπερα σας. Ειμαι 20 χρονων καιP θελω να Βγαλω το σχολειο των ουκ και αν ειναι δυνατον να μεινω. Διαβασα επισης οτι δεν ειναι δυνατον αυτο αν δεν εισαι μονιμο στελεχος αλλα προσφατως 2 φιλοι μου εκαναν αιτηση και τους δεχτηκαν (αν και κοπηκαν επειτα) σαν φανταροι. Τελικα τι ισχύει και αν δεν γινεται με 12 μηνη θητεια γινεται εθελοντικα να τη παρατεινω για να υπηρετησω στη μοναδα;

Για να υπηρετήσεις στην ΔΥΚ ως μόνιμος θα πρέπει να είσαι είτε απόφοιτος παραγωγικής σχολής (ΣΝΔ ή ΣΜΥΝ), είτε ως επαγγελματίας οπλίτης του Ναυτικού.

Από εκεί και πέρα οι άλλες δύο επιλογές είναι, είτε το να το παρακολουθήσεις ως κληρωτός ναύτης (πλέον υπάρχει και πάλι αυτή η δυνατότητα), είτε ως ΟΒΑ με δυνατότητα παραμονής με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε περίπτωση επιτυχούς αποφόιτησης από το σχολείο.

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Εάν ολοκληρώσεις σαν ναύτης από την θητεία σου το σχολείο, υπάρχει εσωτερική διαδικασία που σε κρατάει η ΔΥΚ σαν ΟΒΑ πλέον με το γνωστό 3+3 χρόνια. Από εκεί και έπειτα υπάρχει πιθανότητα να σε μονιμοποιησουν χωρίς να είναι σίγουρο. Πάντως ξαναλέω για όσους ενδιαφέρονται ΝΑΙ ΜΟΟΡΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑΥΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Υ/ΚΤ
guest

Δημοσίευση από guest »

Γιάννης έγραψε:Εάν ολοκληρώσεις σαν ναύτης από την θητεία σου το σχολείο, υπάρχει εσωτερική διαδικασία που σε κρατάει η ΔΥΚ σαν ΟΒΑ πλέον με το γνωστό 3+3 χρόνια. Από εκεί και έπειτα υπάρχει πιθανότητα να σε μονιμοποιησουν χωρίς να είναι σίγουρο. Πάντως ξαναλέω για όσους ενδιαφέρονται ΝΑΙ ΜΟΟΡΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑΥΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Υ/ΚΤ

πως θα μαθουμε με σιγουρια;

Άβαταρ μέλους
velv
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από velv »

Ευχαριστω για την πληροφορηση, στο θεμα της εκπαιδευσης τωρα ως βατραχανθρωπος εχεις να μαθεις πολλα περισσοτερα απο εναν λοκατζη της 35ΜΚ ας πουμε;Επισης αν μπορειτε ενημερωστε με σε ποια κομματια θα πρεπει να προετοιμαστω πχ αυπνια κρυο νερο πεινα κολυμπι κλπ κλπ

Άβαταρ μέλους
GeoCommand
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία

Δημοσίευση από GeoCommand »

Όλα αυτά σε λογικά (για τη μοίρα) πλαίσια

τα υπόλοιπα μπορούν να σε απαντήσουν οι αρμόδιοι

Άμμες δέ γ' εσσόμεθα πολλώ κάρρονες
Archangel

Δημοσίευση από Archangel »

Έχω αρκετές ερωτήσεις μιας και φετος δινω πανελλήνιες.1) Από ΣΝΔ και μετά από αποφοίτηση από ΣΥΚ μπαίνεις μετά από συστηματική φυσικα εκπαίδευση στις ομάδες. Αυτες οι ομάδες ως βάση έχουν το Πεύκο ή είναι στο Σκαραμαγκά; Γιατί δεν γινεται απλα να είναι παντού στην επικράτεια, καπου έχουν τους οπλοβαστους, τις αποθήκες κτλπα. Ξερει κανεις που είναι, σε ποια βάση;

2) Ως απόφοιτος της ΣΝΔ πάντα και έχοντας τελειωσει παλι ΣΥΚ αντί να μπεις στις ομάδες της ΔΥΚ μπορείς να μεταταχθείς στο Λιμενικό (ως αξιωματικός, γιατί από ΟΒΑ ξερω γινεται) ή πλεον το λιμενικό έχει αποσπαστεί από το πολεμικό ναυτικό?

3) Ως μέλος των ομάδων είτε της ΔΥΚ είτε του ΛΣ (είτε οαπ είτε οεα) η καθημερινότητα ποια είναι; Δλδ είναι όπως των υπολοίπων μόνιμων (7πμ μέσα μέχρι τις 3μμ εκπαίδευση και μετά σπίτι και αν προκύψει εκπαίδευση ή αποστολή τοτε έχουν και απογευματινή-νυχτερινή «απασχόληση»?

4) Έχω ρωτήσει αρκετούς πρωιν (και έναν εν ενέργεια) ΟΥΚαδες αν οι ομάδες μας επιχειρούν σε πραγματικές στρατιωτικές αποστολές και ποσο συχνά και από όλους εκανα την εξής απάντηση: Ναι, συχνά.

Φυσικα αυτες οι δυο λέξεις καλύπτουν εν μέρη την ερώτηση, αλλα αν ξερει κανεις (udt 71 ισως), να με διαφωτίσουν περισσότερο ή να μιλήσουν για παλιές μετά του 2000 αποστολές όπως αυτή πριν κάποια χρόνια στην Αίγυπτο με την πρεσβεία.

Archangel

Τους ειδα 28Σεπτ 2019 μετά το πέρας της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη στο λιμάνι πριν μπουν στο αρματαγωγό για να φύγουν (μαλλον). Ήμουν περαστικός από εκει. Δεν ξερω φιλε μου Θωμά αλλα οταν τους ειδα ένιωσα ακριβως αυτα που περιέγραψες εσυ και όλοι όσοι έχουν μιλήσει για το σχολειο αυτο. Από τρεξίματα τι παίζει εκει μπορείς να μ πεις; Δεν μαρεσει καθόλου το τρέξιμο μπορω να πω (δεν σημαίνει πως ως αθλητής δεν μπορω να τρέξω, απλα σαν διαδικασία την βαριέμαι και με επηρεάζει ψυχολογικά και είναι σαν να με κουράζει παραπάνω δεν τι φαση ακριβως). Για τα κολύμπια δεν έχω τετοιο θεμα τα πάω καλα με ρο νερό. Τιμή και δόξα στα βατράχια!
Άβαταρ μέλους
GeoCommand
Ενδιαφέροντα: Στρατός- σχέδιο-Αεροπορία

Δημοσίευση από GeoCommand »

Εε φίλε ωραία όπως τα λες αλλά μην ξεχνάς ότι το τρέξιμο "παίζει" σε όλες τις στρατιωτικές σχολές/μονάδες και των τριών κλάδων.Ειδικά στο ΣΥΚ που λες σίγουρα το τρέξιμο θα το υποστείς.

Εύχομαι και στους 2 να μπείτε!

Άβαταρ μέλους
Archangel
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Καποιος που να ξερει να απαντησει στα 4 ερωτηματα;

Όριο μου είναι ο θάνατος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση