Αγροτική άδεια στο Στρατό
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 310
- Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2015 10:16 am
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Όπως το είπες, είναι θέμα διοικητή. Η αγροτική είναι στις ειδικές άδειες μαζί με την φοιτητική και είναι 12 μέρες αν θυμάμαι καλά. Σαν ειδική άδεια, μπορείς να πάρεις ή 12 μέρες αγροτική ή 12 μέρες φοιτητική ή να μοιράσεις τις 12 μέρες άλλες σε αγροτική και άλλες σε φοιτητική παρουσιάζοντας κάθε φορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Συνήθως φοιτητικές άδειες δίνουν αλλά όχι και τις 12 μέρες. Αγροτικές είναι πιο δύσκολο να σου δώσουν αν δεν εγκρίνει ο διοικητής, καθώς όλοι σχεδόν έχουν ένα χωράφι και ζητάνε για να την αράξουν και όχι για αγροτικές εργασίες.
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Θα ήθελα να ρωτήσω από που μπορούμε να πάρουμε τη βεβαίωση για την αγροτική άδεια εκτός από τον δήμο. Ισχύει ότι μπορούμε επίσης να την πάρουμε από τον αγροτικό σύλλογο ή την κοινότητα του χωριού ; Εγώ δεν τη δικαιούμαι λογικά αλλά γνωρίζω τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου. Γίνεται να μου την δώσει την βεβαίωση χωρίς δικαιολογητικά ; Και τέλος χρειάζεται μόνο αυτό το χαρτί να πάω στο στρατό ; Γενικά πείτε μου όλη την διαδικασία άμα μπορεί κάποιος.
Αγροτική άδεια στο Στρατό
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1813 22 Δεκεμβρίου 2005
Άρθρο 5
Αγροτική άδεια
1. Η αγροτική άδεια χορηγείται στους κατ' επάγγελμα αγρότες, στους έχοντες αγροτικές ασχολίες και σ' όσους είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ' επάγγελμα αγρότης. Το ύψος της αγροτικής άδειας είναι τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι (20) ημέρες. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.
2. Η αγροτική άδεια δεν είναι υποχρεωτική και χορηγείται οποτεδήποτε μετά την βασική και ειδική εκπαίδευση εφάπαξ ή σε τμήματα των δύο (2) τουλάχιστον ημερών το καθένα.
3. Όσοι λαμβάνουν αγροτική άδεια, μετά την επιστροφή τους απ' αυτή, οφείλουν να προσκομίσουν στη Μονάδα τους βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ήτου Δημάρχου ή του οργάνου που διοικεί τον αγροτικό συνεταιρισμό ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας πουέχει έδρα στον τόπο διαμονής αυτών που έλαβαν την άδεια, από την οποία να προκύπτει ότι αυτοί είναι κατ'επάγγελμα αγρότες ή ότι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες ή ότι είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ' επάγγελμα αγρότης και ότι κατά την διάρκεια της άδειας πραγματοποίησαν ή συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες.
4. Για την εφαρμογή του άρθρου αυτού θεωρείται ως κατ' επάγγελμα αγρότης κάθε φυσικό πρόσωπο, μέλος αγροτικού νοικοκυριού, που εργάζεται για την παραγωγή γεωργικών (φυτικής ή ζωϊκής κατεύθυνσης), δασικών κι αλιευτικών προϊόντων και εντάσσεται στον αγροτικό τομέα, ως κομμάτι του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Καλησπέρα. Με την αγροτική άδεια τι ισχύει πια; Γιατί θέλω να πάρω και μάλλον δε μου δίνουν. Έχω τον πατέρα μου γραμμένο στον ΟΓΑ και ήξερα ότι αρκεί. Τώρα μου λένε ότι πρέπει να είμαι μόνο εγώ αγρότης.
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Kostas-penteli έγραψε:Καλησπέρα. Με την αγροτική άδεια τι ισχύει πια; Γιατί θέλω να πάρω και μάλλον δε μου δίνουν. Έχω τον πατέρα μου γραμμένο στον ΟΓΑ και ήξερα ότι αρκεί. Τώρα μου λένε ότι πρέπει να είμαι μόνο εγώ αγρότης.
http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/adeies-4.asp
- gimitrop
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 186
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2016 1:43 pm
Αγροτική άδεια στο Στρατό
osfp7 έγραψε:Kostas-penteli έγραψε:Καλησπέρα. Με την αγροτική άδεια τι ισχύει πια; Γιατί θέλω να πάρω και μάλλον δε μου δίνουν. Έχω τον πατέρα μου γραμμένο στον ΟΓΑ και ήξερα ότι αρκεί. Τώρα μου λένε ότι πρέπει να είμαι μόνο εγώ αγρότης.
http://www.ellinikos-stratos.com/thiteia/adeies-4.asp
Eπειδή προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είχα ζητήσει κι εγώ, σπάνια τη δίνουν πια
Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Υπάρχει κανένας που να πήρε πρόσφατα αγροτική άδεια; Ξέρει κανείς τι χρειάζεται;
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Δικαιούμαι αγροτική άδεια για έκταση μονοετής καλλιέργειας;
- Paul1995
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 1
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 03, 2020 1:41 am
- Τοποθεσία: Επποπ
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Δε μου δίνουν αγροτική άδεια τι να κάνω; Ούτε μια δεν μου έχουν δώσει. Που να απευθυνθώ;
Αγροτική άδεια στο Στρατό
Καλησπέρα μπορώ να μάθω για αγροτική τι έγγραφα χρειάζεται και από πού;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης