Εθελοντές Πυροσβέστες
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 3
Εθελοντές Πυροσβέστες
Απλά να διορθώσω κάτι, η υποχρέωση είναι 3 8ωρα τον μήνα και όχι 4!
- espapadaki
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 7
Εθελοντές Πυροσβέστες
Καλησπερα, υπαρχει κανεις που ειχε κανει τα χαρτια του εως τον Σεπτεμβριο τοθ 20' και περιμενει ακομη να ξεκινησει η εκπαιδευση;
Εθελοντές Πυροσβέστες
espapadaki έγραψε:Καλησπερα, υπαρχει κανεις που ειχε κανει τα χαρτια του εως τον Σεπτεμβριο τοθ 20' και περιμενει ακομη να ξεκινησει η εκπαιδευση;
Καλησπερα! Λογικα η εκπαιδευση θα ξεκινησει απο νοεμβριο μαζι με τους φετινους υποψηφιους εθελοντες! Δεν νομιζω να καλεσουν μεσα στο καλοκαιρι για εκπαιδευση μαζι με την αντιπυρικη περιοδο! Και εννοειται αν η κατασταση ειναι καλυτερα σε σχεση με τον κορονοιο γιατι αλλωστε γι αυτο δεν εγινε και η εκπαιδευση. Εδω ακομα εχουν σε αναστολη τους εθελοντες γιατι ο χαρδαλιας του χαρακτηρισε υγειονομικη βομβα
- espapadaki
- Posts in topic: 7
Εθελοντές Πυροσβέστες
margie έγραψε:
Καλησπερα! Λογικα η εκπαιδευση θα ξεκινησει απο νοεμβριο μαζι με τους φετινους υποψηφιους εθελοντες! Δεν νομιζω να καλεσουν μεσα στο καλοκαιρι για εκπαιδευση μαζι με την αντιπυρικη περιοδο! Και εννοειται αν η κατασταση ειναι καλυτερα σε σχεση με τον κορονοιο γιατι αλλωστε γι αυτο δεν εγινε και η εκπαιδευση. Εδω ακομα εχουν σε αναστολη τους εθελοντες γιατι ο χαρδαλιας του χαρακτηρισε υγειονομικη βομβα
αν ειναι δυνατον... Αν δεν υπηρχαν και οι εθελοντες να δω τι θα εκαναν... Ευχαριστω πολυ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Τρί Απρ 13, 2021 4:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εθελοντές Πυροσβέστες
Γνωρίζει κανείς εάν θα πάρουνε φέτος νέους εθελοντές;
- Ε'ΜΚ
- Posts in topic: 1
Εθελοντές Πυροσβέστες
Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα, οντως γνωριζετε εαν θα μπορεσουμε να κανουμε φετος αιτηση για εθελοντες η θα παρει τους περσινους μονο που δεν εκπαιδευτηκαν περυσι; Ευχαριστω.
Εθελοντές Πυροσβέστες
Παιδιά μην αγχώνεστε. Σε συζήτηση που είχα προχθές με τον αξιωματικό υπεύθυνο των εθελοντών στην υπηρεσία μου είπε ότι το πιθανότερο είναι να εκπαιδευτούν όλοι μαζί από Νοέμβριο και οι περσινοί και οι φετινοί. Μέσα στο καλοκαίρι είναι απίθανο να γίνει εκπαίδευση για τον απλό λόγο ότι οι εκπαιδευτές είναι άτομα από τις βάρδιες του κάθε σταθμού και τώρα με την αντιπυρική περίοδο τρέχουν όλοι. Σίγουρα πάντως αναμένεται μεγάλη συμμετοχή φέτος.
Εθελοντές Πυροσβέστες
Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ελάτε όσοι το θέλετε πραγματικά και μη βλέπετε μόνο τα μόρια που παίρνουμε (που στη τελική οι εποχικοί προηγούνται πάντα οι εθελοντές είναι σε δεύτερη μοίρα) γιατί θα απογοητευτείτε πολύ σύντομα. Ο εθελοντής στο ΠΣ πιστεύω διαφέρει σημαντικά από άλλες κατηγορίες εθελοντισμού στην Ελλάδα και πολλές φορές θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή. Τέλος να πω ότι το σώμα δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι μας για μονιμοποίηση ή ένταξη μας σε οποιαδήποτε θέση παρά τα όσα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς (μόνη εξαίρεση η συμμετοχή στις πανελλαδικές με ποσοστό θέσεων)
Εθελοντές Πυροσβέστες
Το θέλω για να μπω στο σώμα από πανελλαδικές, διότι μου δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια πολύ αργά.
Εθελοντές Πυροσβέστες
Ναι φίλε καλά το σκέφτεσαι και καλή επιτυχία σου εύχομαι απλά ξαναλέω θέλει υπομονή μέσα δεν είναι όλα ιδανικά και ρόδινα (χωρίς να θέλω να απογοητεύσω ή να μειώσω κανέναν) .
Εθελοντές Πυροσβέστες
Rafailito έγραψε:Το θέλω για να μπω στο σώμα από πανελλαδικές, διότι μου δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια πολύ αργά.
Θα πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεται 3 έτη πραγματικής υπηρεσίας ως εθελοντής στο σώμα και να μην έχεις ξεπεράσει το 33ο έτος της ηλικίας σου για να μπορέσεις να συμμετάσχεις ως ιδιώτης στις πανελλαδικές για το ΠΣ.
Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία σου εύχομαι!
Εθελοντές Πυροσβέστες
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση παιδιά να στε καλά. Είναι ένα δύσκολο έργο. Αλλά θα προσπαθήσω. Απ' όσο γνωρίζω το ποσοστό απορρόφησης εθελοντών μέσω πανελλαδικών είναι κυριολεκτικά δέκα άτομα. Ή κάνω λάθος;
Εθελοντές Πυροσβέστες
Οι αιτήσεις για όσους ενδιαφέρονται για εθελοντές έχουν ανοίξει από σήμερα. Θυμίζω ότι σε πρώτο χρόνο θα πρέπει να συμπληρώσετε μία αίτηση στην πλησιέστερη ΠΥ του τόπου διαμονής σας και για τα υπόλοιπα θα ενημερωθείτε από το εκεί προσωπικό.
Πως μπορώ να γίνω εθελοντής πυροσβέστης;
Πως μπορώ να γίνω εθελοντής πυροσβέστης;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Εθελοντές Πυροσβέστες
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα μια διευκρίνηση αν κάποιος γνωρίζει. Στην ιστοσελίδα υπάρχει η παρακάτω αναφορά για τους πολίτες κρατών - μελών της Ε. Ε:
11. Για όσοι είναι πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται επιπρόσθετα Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι:
α) διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία και β) ότι ομιλούν και γράφουν την ελληνική γλώσσα, όπως αυτή η ικανότητα πιστοποιείται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (παρ.1 άρθρου 10 Ν.2413/1996), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας τουλάχιστον Β΄ Επιπέδου ή με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.
Εγώ που είμαι πολίτης κράτους - μέλους της Ε. Ε. Αλλά έχω μεγαλώσει εδώ και έχω τελειώσει κανονικά Ελληνικό Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο χρειάζομαι δηλαδή κάποιο πιστοποιητικό μετά απο εξέταση για να αποδείξω ότι μπορώ και ομιλώ και γράφω την ελληνική γλώσσα ή μήπως μπαίνω σε κάποια άλλη κατηγορία;
Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Θα ήθελα μια διευκρίνηση αν κάποιος γνωρίζει. Στην ιστοσελίδα υπάρχει η παρακάτω αναφορά για τους πολίτες κρατών - μελών της Ε. Ε:
11. Για όσοι είναι πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται επιπρόσθετα Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι:
α) διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία και β) ότι ομιλούν και γράφουν την ελληνική γλώσσα, όπως αυτή η ικανότητα πιστοποιείται με Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (παρ.1 άρθρου 10 Ν.2413/1996), που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας τουλάχιστον Β΄ Επιπέδου ή με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας.
Εγώ που είμαι πολίτης κράτους - μέλους της Ε. Ε. Αλλά έχω μεγαλώσει εδώ και έχω τελειώσει κανονικά Ελληνικό Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο χρειάζομαι δηλαδή κάποιο πιστοποιητικό μετά απο εξέταση για να αποδείξω ότι μπορώ και ομιλώ και γράφω την ελληνική γλώσσα ή μήπως μπαίνω σε κάποια άλλη κατηγορία;

Ευχαριστώ για την βοήθεια!
Εθελοντές Πυροσβέστες
Από τη στιγμή που έχεις τελειώσει σχολείο στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Για να είσαι 100% σίγουρος ρώτα στη γραμματεία τής υπηρεσίας που θα κάνεις την αίτηση
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης