Εξαγορά θητείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από petrosio »

Μου το διόρθωσαν. Υγειονομικό είμαι κι εγώ αλλά όχι ΕΛΔΥΚ. Δεν έχει σημασία που σου λέει ΕΛΔΥΚ - εκτός κι αν δεν τους πεις για εξαγορά. Αφού για 20 μέρες πάμε.
petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Κεπβ κι εγώ στη Θήβα. Θα τα πούμε και μέσα στο στρατόπεδο.
pot235
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από pot235 »

Τέλεια! Τα λέμε μέσα τότε! Αν καταφέρεις μετέφερε μου τι σου είπαν μόλις μπεις ή πώς είναι τα πράγματα να έρθω προετοιμασμένος!
Παρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Παρης »

petrosio έγραψε:
Παρης έγραψε:Φιλε Petrosio αν θελεις μπορεις να περιγραψεις την διαδικασια που εκανες για καταταξη εκτος ΕΣΣΟ;

Επειδή γεννήθηκα το 1987, και 2020-1987=33 (άρα είμαι 33 ετών για το στρατό), πήγα αρχές του μήνα και τους είπα πως θέλω να μπω εκτός ΕΣΣΟ γιατί θέλω να εξαγοράσω τη θητεία μου, όπως και προβλέπεται. Στην οικεία στρατολογική υπηρεσία πήγα, και αυτοί διαβίβασαν το αίτημα στην υπηρεσία που υπάγομαι. Πρέπει να ζητήσεις να μπεις τουλάχιστον 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ μέρες μετά από τότε που θα τους επισκεφτείς.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Gigi86

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Gigi86 »

Μια μικρή λεπτομέρεια σχετικά με την εξαγορά θητείας με δόσεις την οποία δεν είχα δει πουθενά ούτε ειχα ενημερωθεί από κάποιον. Για κάθε δόση υπάρχει μια μικρή προσαύξηση της τάξης των 40 ευρώ από την εφορία. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό αλλά εμφανίζεται στη κατηγορία τοκοι/προσαυξήσεις οπότε φαντάζομαι ότι είναι τόκος
Παρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Παρης »

Gigi86 έγραψε:Μια μικρή λεπτομέρεια σχετικά με την εξαγορά θητείας με δόσεις την οποία δεν είχα δει πουθενά ούτε ειχα ενημερωθεί από κάποιον. Για κάθε δόση υπάρχει μια μικρή προσαύξηση της τάξης των 40 ευρώ από την εφορία. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό αλλά εμφανίζεται στη κατηγορία τοκοι/προσαυξήσεις οπότε φαντάζομαι ότι είναι τόκος

Να εισαι καλα για την πληροφορια φιλε Gigi86!

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας Την εμπειρία σου στη Θήβα;

Duster1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Duster1 »

Gigi86 έγραψε:Μια μικρή λεπτομέρεια σχετικά με την εξαγορά θητείας με δόσεις την οποία δεν είχα δει πουθενά ούτε ειχα ενημερωθεί από κάποιον. Για κάθε δόση υπάρχει μια μικρή προσαύξηση της τάξης των 40 ευρώ από την εφορία. Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό αλλά εμφανίζεται στη κατηγορία τοκοι/προσαυξήσεις οπότε φαντάζομαι ότι είναι τόκος

Την αίτηση την κάνεις με το που βγεις με στην άδεια από το στρατόπεδο; Και πότε καταβάλεις την πρώτη δοση;
Σε ευχαριστώ πολυ!

Αλεξ

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Αλεξ »

Παιδια ξερετε ποσα λεφτα κοστιζει η εξαγορα ολης της θητειας; ευχαριστω
petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Την 15η μέρα παίρνεις άδεια από το στρατόπεδο. Την επόμενη πας στη στρατολογία με το φύλλο μητρώου που σου δίνουν από το στρατόπεδο, κάνεις την αίτηση για να πληρώσεις (τους δίνεις και τυχόν άλλα χαρτιά που αποδεικνύουν πως δικαιούσαι μειωμένη θητεία, πχ πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση), σου φτιάχνουν το παράβολο που το κατεβάζεις από το ταξισνετ, και πληρώνεις είτε ηλεκτρονικά είτε σε τράπεζα. Τέλος, πας την απόδειξη με το παράβολο στη στρατολογία για να τους ενημερώσεις πως τελείωσες με την πληρωμή. Αυτοί ενημερώνουν τη μονάδα σου και πας την 21η μέρα να απολυθείς. Γενικά χρειάζεσαι 2 εργάσιμες μέρες.

810 ευρώ το μήνα. Αφαιρούν τις 20 μέρες που υπηρετείς. Για μένα που ήμουν για 8μηνο ήταν 5940 ευρώ.

Αλεξ

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Αλεξ »

Ευχαριστω πολυ φιλε μια τελευταια ερωτηση τα αυτα τα λεφτα ειναι ολα μαζι η πληρωνρις και αλλα 6000 που βαζουν στην εφορια δηλαδη συνολο 12.000 ευρω; Ευχαριστω

petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Δεν το ξέρω. Δεν ήμουν ανυπότακτος. Είχα αναβολή μέχρι το Δεκέμβρη
Αλεξ

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Αλεξ »

Τεσπα σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες εμενα λιγει η αναβολη μου τον δεκεμβρη του 2022 το 2033 γινομαι 33 και δεν ξερω αν ειμαι δικαιουχος να κανω μονο 20 μερες !!! Ευχαριστω για την προσοχη!

Παναγιώτης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Αποφάσισα να γράψω αναλυτικά τη διαδικασία που ακολούθησα για την εξαγορά, γιατί πιστεύω θα είναι χρήσιμη για τις επόμενες (λίγες) γενεές, μέχρι δηλαδή να αλλάξουν πάλι συθέμελα οι νόμοι . Έχουμε και λέμε:

1. Δικαίωμα εξαγοράς θεμελιώνεις την 1/1 του έτους που γίνεσαι 33 (ανεξάρτητα με το πότε έχεις γενέθλια).

2. Ένα από τα δικαιώματα που έχεις ως άνω των 33 είναι να καταταγείς εκτός ΕΣΣΟ. Αυτό θα πει ότι πηγαίνεις στην στρατολογία που ανήκεις και κάνεις μια αίτηση όπου δηλώνεις ποια μέρα θέλεις να παρουσιαστείς (πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 5 μέρες ανάμεσα στην αίτηση και την ημερομηνία κατάταξης που επιθυμείς). Την αίτηση αυτή μπορείς να την κάνεις μόνο μετά την 1/1 του έτους που γίνεσαι 33 (δηλαδή το συντομότερο που μπορείς να παρουσιαστείς είναι 7/1).

3. Πολύ σύντομα (ακόμα και την επόμενη μέρα) σε καλούν από τη στρατολογία για να παραλάβεις το χαρτί κατάταξης που σε ενημερώνει για το στρατόπεδο όπου πρέπει να παρουσιαστείς. Τον Γενάρη του 2020 όλοι οι εξαγοραίοι παρουσιαστήκαμε στη Θήβα και (από ότι κατάλαβα) αυτό είναι το default στρατόπεδο για τους εκτός ΕΣΣΟ. Αν μπεις με την ΕΣΣΟ σου θα σε στείλουν στο στρατόπεδο που ανήκεις κανονικά.(Συμβουλή: Μπες εκτός ΕΣΣΟ. Έτυχε να είμαι στο στρατόπεδο όταν μπήκε η ΕΣΣΟ, και έκανα τη σύγκριση.)

4. Παρουσιάζεσαι και υπηρετείς για 15 μέρες. Ευθύς εξαρχής τους λες οτι είσαι για εξαγορά. Αν έχεις παιδί έχεις άδεια όλα τα ΣΚ (δηλαδή Παρασκευή 15:00 έως Δευτέρα 07:00). Αν δεν έχεις παιδί εξαρτάται από τον διοικητή του στρατοπέδου το αν θα πάρεις άδεια. Δεν θα κάνεις βασική εκπαίδευση, δεν θα πάρεις όπλο και δεν θα ορκιστείς. Εμάς μας έβαλαν κατευθείαν άοπλες υπηρεσίες, δηλαδή θαλαμοφυλίκια και άοπλες σκοπιές (oh,yes). Κάνε υπομονή 15 μέρες είναι.

5. Την 15η Μέρα παίρνεις άδεια για να πας να τακτοποιήσεις τα της εξαγοράς. Πηγαίνεις στη στρατολογία με ότι δικαιολογητικά χρειάζεσαι για μειωμένη θητεία (if applicable) και υπογράφεις κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις. Διαλέγεις πώς θέλεις να πληρώσεις ( εφάπαξ ή σε δόσεις ) και σου εκδίδουν ένα ηλεκτρονικό παράβολο. Το πληρώνεις Και φεύγεις.

6. Επιστρέφεις στο στρατόπεδο την 21η Μέρα (δηλαδή, αν παρουσιάστηκες Τρίτη, φεύγεις με άδεια Τρίτη και επιστρέφεις Δευτέρα), πηγαίνεις στη στρατολογία του στρατοπέδου, τους δίνεις την προσωρινή στρατιωτική ταυτότητα, και παίρνεις το πολυπόθητο απολυτήριο.

Καλός πολίτης!
Αλεξ

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Αλεξ »

Φιλε παναγιωτη σε ευχσριστω παρα ποκυ ανα επιτρεπεται ποσα πληρωσες; 6000; Σε ευχαριστω παρα πολυ!

Duster1
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Duster1 »

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες Παναγιωτη!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης