Εξαγορά θητείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Gigi86

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Gigi86 »

Live ενημέρωση από Θήβα,2020 Α Εσσο. Τη πρώτη μέρα δηλώνεις εξαγορα. Βρίσκομαι στη 3η μέρα από τη μέρα που παρουσιάστηκα. Οι εξ αναβολής που μπήκαμε μαζί ήμασταν πάρα πολλοί με αποτέλεσμα να μην έχουμε πάρει ακόμα ρουχισμό κάποιοι και να κυκλοφορούμε με τα πολιτικά. Είμαστε για ρουχισμό μέσα στη μέρα κάποια στιγμη, φωτογραφία, ταυτότητες. Απ ότι μας είπαν θα παίξει και έξοδος το ΣΚ (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα) για όλους, όχι μόνο αυτούς που θα εξαγοράσουν.

Ως τωρα δεν έχουμε κάποια διαφορετική μεταχείριση εκτός απ το ρουχισμό όπου θα μπούμε τελευταίοι, λογικά για να παρουμε τα απομεινάρια για τη τιμή των όπλων.

Θα ενημερώσω για τα υπόλοιπα...

TestUser

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από TestUser »

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση,keep it up :)
Gigi86

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Gigi86 »

Update : όσοι θα κάνουνε εξαγορα λάβανε άδεια την 10η-12η μέρα (ανάλογα με το πότε μπήκε ο καθένας) , αμέσως μόλις έφυγαν για μεταθέσεις οι εξ αναβολής που μπήκαν με τη ΕΣΣΟ. Η άδεια είναι μέχρι και τη μέρα που θα πάρουμε τη ταυτότητα τους (20η), μετά τη διευθέτηση της εξαγοράς στο στρατολογικό γραφείο, οπότε είναι ουσιαστικά άδεια απολαύσεως.

Σχετικά με τα στρατιωτικά ρούχα, η φάση είναι πολύ ο, τι να ναι. Κάποιοι πήραν κάποιοι όχι. Όσους πήραν τους κοίταγαν τα στελέχη καμία φορά και τους λέγανε "καλά, εσάς γιατί σας έδωσαν στρατιωτικά;". Ξέρω γω; για να περνάει η ώρα. Έτσι κι αλλιώς η οκνηρία είναι τόση εκεί μέσα που πρέπει να βρεις κάτι για να καταπιάνεσαι.

Καλή συνέχεια μάγκες!

Παρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Παρης »

Ευχαριστουμε παρα πολυ για την ενημερωση Gigi86! Με τα κινητα τι γινεται; Απλα δεν ασχολουνται πλεον ή το εχεις στο μπουφαν και απλα λες οτι δεν εχεις μαζι σου κινητο οταν μπαινεις πρωτη φορα; Ευχαριστουμε παντως για την αψογη ενημερωση!
Αντρέα αν θες πες μας και την δικη σου εμπειρια.
Gigi86

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Gigi86 »

Με τα κινητά στους εξ αναβολής της 2020 Α ΕΣΣΟ δεν έγινε κανένας έλεγχος. Γενικά, δεν έγινε κανένας έλεγχο στα πράγματα πάρα μόνο μια ερώτηση αν έχουμε τίποτα παράνομο και ίσως περιστασιακά κάποιο άνοιγμα τσάντας (χωρίς να κοιτάξουν μέσα).

Γενικά η χρήση κινητών ήταν ελεύθερη, εκτός από την αναφορά οπου εκεί οκ φώναζαν να μη καπνίζουμε, να μη μιλάμε και να μη παίζουμε στα κινητά

TestUser

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από TestUser »

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!
Πάρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Πάρης »

Ευχαριστούμε πάρα πολύ!
petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από petrosio »

Καλησπέρα σας. Είμαι κι εγώ για εξαγορά, και είναι να μπω εκτός ΕΣΣΟ 4/2. Το σημείωμα κατάταξης με βάζει Θήβα στα τεθωρακισμένα - ΕΛΔΥΚ (ΟΠΛ). Στο μεταξύ εγώ είμαι ιατρός και έχω τελειώσει και ειδικότητα παθολογίας, οπότε περίμενα να με τοποθετεί στο υγειονομικό. Ξέρει κανείς αν είναι τυπικό το θέμα επειδή πάω για εξαγορά, ή αν απλά επέλεξαν να βάλουν έναν παθολόγο εκτός Υγειονομικού;
Παρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Παρης »

Φιλε Petrosio αν θελεις μπορεις να περιγραψεις την διαδικασια που εκανες για καταταξη εκτος ΕΣΣΟ;
Tassos

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Tassos »

Καλησπέρα,

@petrosio μου έληξε η αναβολή στις 31/12/19 (λόγω απόκτησης ιατρικής ειδικότητας) και μου ήρθε στην αρχή του μήνα SMS ότι είμαι Β΄ ΕΣΣΟ. Πήγα στο Στρατολογικό Γραφείο Αττικής, κατέθεσα τον τίτλο ειδικότητας και δήλωσα επισθυμία για κατάταξη εκτός ΕΣΣΟ και με ρώτησαν αν 10/02/2020 είναι καλά και απάντησα καταφατικά. Προς το παρόν δεν μου έχει έρθει καν χαρτί. Εσύ αν επιτρέπεται πότε σε ενημέρωσαν και αν ακολούθησες την ίδια ή άλλη διαδιακασία.

Ευχαριστώ πολύ!

pot235
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από pot235 »

petrosio έγραψε:Καλησπέρα σας. Είμαι κι εγώ για εξαγορά, και είναι να μπω εκτός ΕΣΣΟ 4/2. Το σημείωμα κατάταξης με βάζει Θήβα στα τεθωρακισμένα - ΕΛΔΥΚ (ΟΠΛ). Στο μεταξύ εγώ είμαι ιατρός και έχω τελειώσει και ειδικότητα παθολογίας, οπότε περίμενα να με τοποθετεί στο υγειονομικό. Ξέρει κανείς αν είναι τυπικό το θέμα επειδή πάω για εξαγορά, ή αν απλά επέλεξαν να βάλουν έναν παθολόγο εκτός Υγειονομικού;

Καλησπέρα σε όλους,

έληξε η αναβολή μου στις 31.12.2019 (λόγω απόκτησης ιατρικής ειδικότητας) και μου ήρθε SMS στο κινητό ότι υπάγομαι στη B' ΕΣΣΟ (Μάρτιος) και να επισκευθώ το parousiasi.army.gr. Στο link συμπληρώνοντας τα στοιχεία δεν με άφηνε να μπω (λάθος στοιχεία σύνδεσης), οπότε και πήγα στο Στρατολογικό Γραφείο Αττικής και κατέθεσα τον τίτλο ειδικότητας και δήλωσα επιθυμία κατάταξης εκτός ΕΣΣΟ οπότε και με ρώτησαν αν με εξυπηρετεί να μπω 10.02.2020. Προς το παρόν δεν μου έχει έρθει κανένα χαρτί.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να μου πεις πότε το παρέλαβες εσύ και αν ακολούθησες αντίστοιχη διαδικασία!

Ευχαριστώ πολύ!

petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

pot235 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,

έληξε η αναβολή μου στις 31.12.2019 (λόγω απόκτησης ιατρικής ειδικότητας) και μου ήρθε SMS στο κινητό ότι υπάγομαι στη B' ΕΣΣΟ (Μάρτιος) και να επισκευθώ το parousiasi.army.gr. Στο link συμπληρώνοντας τα στοιχεία δεν με άφηνε να μπω (λάθος στοιχεία σύνδεσης), οπότε και πήγα στο Στρατολογικό Γραφείο Αττικής και κατέθεσα τον τίτλο ειδικότητας και δήλωσα επιθυμία κατάταξης εκτός ΕΣΣΟ οπότε και με ρώτησαν αν με εξυπηρετεί να μπω 10.02.2020. Προς το παρόν δεν μου έχει έρθει κανένα χαρτί.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να μου πεις πότε το παρέλαβες εσύ και αν ακολούθησες αντίστοιχη διαδικασία!

Ευχαριστώ πολύ!

Τα ίδια. Έληξε η αναβολή για ειδικότητα το Δεκέμβρη και τους πήγα τα χαρτιά μου αρχές Γενάρη. Πριν μια εβδομάδα τους ζήτησα να μπω 4/2 και σήμερα ήρθε με φαξ το χαρτί στην αστυνομία. Αλλα με τοποθετεί τεθωρακισμένα κι όχι υγειονομικό.

pot235
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από pot235 »

Ευχαριστώ για την απάντηση! Ελπίζω και το δικό μου να είναι εκεί, γτ έχω ακούσει ότι σχετικά για εμάς που πάμε για 15 ημέρες είναι αρκετά καλά και ελπίζω και να καταφέρουμε να τα πούμε και από κοντά!

Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι είναι αρκετά τελευταία στιγμή αλλά αφού παρουσιάζεσαι και μία εβδομάδα νωρίτερα τότε είμαι ακόμη καλά

petrosio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Παρης έγραψε:Φιλε Petrosio αν θελεις μπορεις να περιγραψεις την διαδικασια που εκανες για καταταξη εκτος ΕΣΣΟ;

Επειδή γεννήθηκα το 1987, και 2020-1987=33 (άρα είμαι 33 ετών για το στρατό), πήγα αρχές του μήνα και τους είπα πως θέλω να μπω εκτός ΕΣΣΟ γιατί θέλω να εξαγοράσω τη θητεία μου, όπως και προβλέπεται. Στην οικεία στρατολογική υπηρεσία πήγα, και αυτοί διαβίβασαν το αίτημα στην υπηρεσία που υπάγομαι. Πρέπει να ζητήσεις να μπεις τουλάχιστον 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ μέρες μετά από τότε που θα τους επισκεφτείς.

pot235
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από pot235 »

Βγήκε σήμερα στο site και η δική μου κατάταξη, οπότε σύντομα και το χαρτί υποθέτω. Εμένα γράφει: Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Υγειονομικό - ΕΛΔΥΚ. Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) (ΘΗΒΑ) στις 10-02-2020.

Αν μάθεις κάτι εσύ που θα μπεις νωρίτερα, ενημέρωσε να έρθω προετοιμασμένος.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης