Εξαγορά θητείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
vasilis844
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από vasilis844 »

Είμαι 35 ετών, πριν 10 χρόνια είχα βγει Ι5 αφού είχα υπηρετήσει 75 μέρες (κέντρο, ειδικότητα και λίγες μέρες στη μονάδα). Αφού αλλάξω ικανότητα μετά από αίτηση μου μπορώ να εξαγοράσω την υπόλοιπη θητεία χωρίς να υπηρετήσω; Και αν ναι μπορώ να εξαγοράσω την θητεία πριν με καλέσουν να καταταχτώ ή πρέπει να περιμένω το χαρτί κατάταξης για να εξαγοράσω την θητεία?
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Mparmpas »

Ναι μπορεις, θα πληρωσεις για οσο σου μενει μεχρι το 8μηνο η 9μηνο. Αφου αλλαξες το Ι σου θα ερθει χαρτι, θα παρουσιαστεις και απο

μεσα θα κανεις τα χαρτια σου για εξαγορα. Θα σου παρει συνολικα μερικες μερες, λογικα 4-5 εργασιμες.

vasilis844
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Δεν έχω αλλαξει ικανότητα ακόμη. Μετά την αλλαγη πρέπει να κάνω τα χαρτιά από μέσα (έχοντας ήδη υπηρετήσει τον προαπαιτούμενο χρόνο για την εξαγορά) δεν μπορώ να εξαγοράσω την θητεία χωρίς να παρουσιαστώ?
vasilis844
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Mparmpas

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Mparmpas »

Η εξαγορα γινεται απο μεσα. Γιατι θα αλλαξεις το Ι σου, αρα σημαινει οτι πρεπει να υπηρετησεις το υπολλοιπο. Αρα θα ερθει

χαρτι να παρουσιαστεις και με το που πατησεις το ποδι σου μεσα θα ζητησεις αμεσως εξαγορα. Καλα δεν τρεχει τιποτα, για

λιγες μερες θα κατσεις, διακοπες.

vasilis844
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εξαγορά θητείας

Ευχαριστω!
yanisz
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από yanisz »

Γράφω το συγκεκριμμένο μήνυμα για να βοηθήσω όσους έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και έχουν αναγκαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας, κάποιου στρατολογικού γραφείου ή των υπόλοιπων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους - που ως γνωστόν δουλεύουν όλα στην εντέλεια.

Κλήθηκα να παρουσιαστώ στον ελληνικό στρατό τέλη 2013, οπότε και παρουσιάστηκα, και υπηρέτησα περίπου 2μιση μήνες, διάστημα μετά το οποίο πήρα ετήσια αναβολή (για... Ψυχολογικούς λόγους).

Ξανακλήθηκα να υπηρετήσω λοιπόν μετά από ένα χρόνο, για την ακρίβεια με την ΕΣΣΟ Ιανουαρίου 2015. Με τη διαφορά ότι μερικές μέρες πριν εγώ είχα ήδη φύγει για Ισπανία, όπου και βρίσκομαι ακόμα, με αποτέλεσμα να βγω ανυπότακτος.

Μετά από αυτό, με κυνήγησε η ΚΥΠ, η Interpol, η CIA, και... Μετά ξύπνησα. Αυτό που όντως έγινε είναι ότι ένας βαριεστημένος αστυνομικός πήρε τηλέφωνο στο πατρικό μου, οι γονείς μου έδωσαν τη διεύθυνσή μου εδώ, και η εφορία... Μού έστειλε σημείωμα μέσω του προξενικού γραφείου για να ενημερώσει για το πρόστιμο των 6000.(Σε κάτι τέτοια, όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί δουλεύουν τέλεια). Για όποιον αναρωτιέται, από το πρόστιμο δεν έχω πληρώσει - κι ουτε έχω πρόθεση - απολύτως τίποτα.

Μετά από κάποιο καιρό, και έχοντας ήδη ανοικτό επάγγελμα εδώ, το προξενείο με θεώρησε ανυπότακτο ΕΞωτερικού, όπερ σημαίνει ότι μπόρεσα να ανανεώσω το διαβατήριο μου μέσω του προξενικού γραφείου.

Fast forward στο 2019, οπότε και βάσει του νέου νόμου καθώς θεωρούμαι στρατιωτικά ήδη 33, είχα τη δυνατότητα να εξαγοράσω το υπόλοιπο. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Για να κάνω την ιστορία πιο σύντομη, και να μην αναφερθώ στο τι αλληλοαντικρουόμενες μπούρδες άκουσα από ενα σωρό άτομα, τελικά ποιά είναι η διαδικασία:

- Πρώτα πρέπει να γίνει διακοπή της ανυποταξίας. Αυτή, αν είσαι στην Ελλάδα γίνεται ς' ένα - οποιοδήποτε - στρατολογικό γραφείο. Αν δεν είσαι, κλείνεις ένα ραντεβού με τον ακόλουθο άμυνας της πρεσβείας στη χώρα που είσαι, στον οποίο παρουσιάζεσαι, κι εκείνος βεβαιώνει ότι... Διακόπτεις την ανυποταξία σου, και σε "προγραμματίζει" με την επόμενη ΕΣΣΟ

(τα παρακάτω είναι με την προϋπόθεση ότι έχει υπηρετηθεί πλέον των 20 ημερών που απαιτούνται για εξαγορά, όπως στην περίπτωση μου - σε αντίθετη περίπτωση, καλό κουράγιο!)

- Μόλις το χεις κάνει (προσοχή, αυτό και το παρακάτω βήμα πρέπει να χουν ημερομηνία ίδια ή μεταγενέστερη της διακοπής της ανυποταξίας, ειδάλλως η αίτηση θα απορριφθεί), συμπληρώνεις στο προξενικό γραφείο μια τυποποιημένη αίτηση προς την στρατολογία σου που δηλώνεις ότι ζητάς την εξαγορά

- Επίσης συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση που λέει ότι θέλεις να εξαγοράσεις το υπόλοιπο των στρατιωτικών υποχρεώσεών σου, ότι δεν δικαιούσαι μειωμένης θητείας (εκτός κι αν δικαιούσαι προφανώς), κι ότι θέλεις να εξαγοράσεις το υπόλοιπο εφάπαξ (ή σε Χ δόσεις)

- Όταν τα εν λόγω σταλούν από την πρεσβεία στο στρατολογικό σου γραφείο, το στρατολογικό γραφείο εκδίδει ένα παράβολο (27 ευρώ για κάθε μέρα που σού λέιπει) το οποίο στέλνει πίσω στην πρεσβεία

- Παίρνεις το παράβολο από την πρεσβεία, το πληρώνεις (αν είσαι εκτός Ελλάδας, υποχρεωτικά μέσω e-banking από ελληνικό τραπεζικο λοογαριασμό) και στέλνεις στο στρατολογικό σου γραφείο (με fax ή email) το παραπάνω παράβολο + την απόδειξη πληρωμής του από την τράπεζα

Σε 2-3 μέρες μετά,you are free.

Εμένα μού πήρε περίπου 1.5 βδομάδα,2 ταξίδια στην πρεσβεία της Μαδρίτης, άφθονο διάβασμα της νομοθεσίας και περίπου 666 τηλέφωνα στις μισές χώρες της Ευρώπης. Ελπίζω για εσάς να είναι κατάτι ευκολότερο.

Υ. Γ. Κάπου εδώ, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του προξενικού γραφείου της Μαδρίτης, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν εξαιρετικά εξυπηρετικοί, και τον υπεύθυνο στρατολογικών θεμάτων της ελληνικής πρεσβείας στο... Βερολίνο, ο οποίος παίζει να ναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που είναι πραγματικά γνώστες του θέματος.

PanosNer
Πολίτης
Πολίτης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από PanosNer »

Συγχαρητήρια παιδιά για το φόρουμ και το αντίστοιχο θέμα. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους στην ίδια φάση με σένα! Μετά από ... Μισό διδακτορικό στη Γερμανία και καπάκι δουλειά σε εταιρεία εδώ και κάποια χρόνια, μου ήρθε και μένα το χαρτί και εξετάζω επιλογές. Είναι τρελό το πόσο παραπληροφορείσαι απο το καθένα ή από το ίδιο το στρατολογικό γραφείο, όταν έχεις την ατυχία να μιλάς με ανθρώπους που δε ξέρουν τι έχει ψηφιστεί ως ρύθμιση.

Δύο ερωτήσεις στο γκρουπ:

1) Μου ήρθε μόλις το χαρτί και έχω κλείσει πενταετία στο εξωτερικό και τα 31. Ξέρει κανείς τι γίνεται μέχρι την ηλικία για τα 33 ώστε να μπεί στη ρύθμιση;

2) Μπορείς να συννενοηθείς με τη στρατολογία και μόνο για το 20ήμερο εκπαίδευση και τη μετέπειτα αποπληρωμή ή χρειάζεται δικηγόρος και ολόκληρη ιστορία;

George

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από George »

Δυο ερωτήσεις και για μένα για να σιγουρευτώ ότι έχω καταλάβει σωστά.

Προς το παρόν υπηρετώ τη θητεία μου (Β ΕΣΣΟ 2019). Είμαι γεννημένος Οκτώβρη του 1987.

1) Δικαίωμα εξαγοράς θα αποκτήσω από 1/1/2020, σωστά;

2) Αν προκύψει μια δουλειά που κυνηγάω, θα μπορούσα να πάρω μια 6μηνη αναβολή για δήθεν ψυχολογικούς λόγους (που θα λήγει μετά τη 1/1) και να κάνω εξαγορά όταν τελειώσει;

Η δεύτερη ερώτηση είναι καθαρά για το διαδικάστικο και όχι για το πόσο εύκολα ή όχι δίνουν αναβολή.

Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

George έγραψε:Δυο ερωτήσεις και για μένα για να σιγουρευτώ ότι έχω καταλάβει σωστά.

Προς το παρόν υπηρετώ τη θητεία μου (Β ΕΣΣΟ 2019). Είμαι γεννημένος Οκτώβρη του 1987.

1) Δικαίωμα εξαγοράς θα αποκτήσω από 1/1/2020, σωστά;

2) Αν προκύψει μια δουλειά που κυνηγάω, θα μπορούσα να πάρω μια 6μηνη αναβολή για δήθεν ψυχολογικούς λόγους (που θα λήγει μετά τη 1/1) και να κάνω εξαγορά όταν τελειώσει;

Η δεύτερη ερώτηση είναι καθαρά για το διαδικάστικο και όχι για το πόσο εύκολα ή όχι δίνουν αναβολή.

1) ναι, δικαιωμα εξαγορας αποκτας την 1η γεναρη του χρονου που γινεσαι 33, δηλαδη για εσενα το 2020. Απλα θα υπηρετησεις περιπου 10-20 μερες και μετα εξαγοραζεις, οπως οριζει το αντιστοιχο ΦΕΚ.

2) ναι, ακολουθεις κανονικα τη γνωστη διαδικασια του φρουραρχειου (τσεκαρε το αντιστοιχο τοπικ, εχε γνωματευση ψυχιατρου μαζι σου για να διευκολυνεις τη διαδικασια)

κανω κ εγω την ιδια διαδικασια με εσενα αλλα ειμαι του 88 οποτε χρειαζομαι ακομα μια αναβολη για ψυχολογικους.

καλη τυχη.

Απόστολος

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Απόστολος »

Καλησπέρα παιδιά καλή κατάταξη σε όλους. Είμαι 34 ετών απόφοιτος ιατρικής ανευ ειδικότητος είμαι ανυποτακτος εσωτερικού και τον Αύγουστο δήλωσα πως επιθυμώ να καταταγώ στον στρατό. Χθες είδα στον ιστότοπο της στρατολογίας πως παρουσιάζομαι 14/10/2019 στον πεζικό στον στρατόπεδο του υπιάτρου Τριανταφυλλίδη στο πετροχώρη Ξάνθης. Είχα προσκομίσει το πτυχίο τς ιατρικής στην στρατολογία ήθελα να ρωτήσω να με τοποθετήσουν στο υγειονομικο; Επίσης μου είπαν στην στρατολογία δυο τρεις φορες πως μπορω να κάνω εξαγορά. Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει εξαγορά να μου πει: Δήλωσε πως θα κανει εξαγορα την πρωτη μερα στο ΣΥΠΟ ή στην μοναδα; Γτ η στρατολογία μου είπε αν επιθυμω εξαγορα να το δηλώσω την Πρωτη μερα που θα καταταγω επίσης τις 20 μέρες που λενε οτι υπηρετεις, για να εχεις δικαίωμα εξαγορας, τι ακριβώς κάνεις; Πρέπει να έχω αντίγραφο του Πτυχιου μου και την πρώτη μέρα της κατάταξής μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Απόστολος

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Απόστολος »

Καλησπερα μπαινω 14/10 στο Πετροχωρι Ξανθης ειμαι 34 ετων επιθυμω να κανω εξαγορα. Μου ειπαν και στην στρατολογια που υπαγομαι για να κανω εξαγορα και πως το δηλωνω με το που μπω μεσα. Ηθελα να ρωτησω αν δν μπορω να μεινω μεσα 14 μερες που πρεπει λογω του νομου ν μεινεις μεσα κλπ υπαρχει περιπτωση να με αφησουν ν φυγω μετα απο δυο τρεις μερες απο τ μοναδα αλλα να κανω την εξαγορα κανονικα; Μπορει να πει καποιος τι κανεις τις πρωτες μερες στο στρατοπεδο αν δηλωσεις εξαγορα ; Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Πάρης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Πάρης »

Καλησπερα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε! Είμαι και γω για εξαγορά, θα μπορούσε κάποιος να μου πει με τους εκτός ΕΣΣΟ τι γίνεται; Δηλαδή μπορώ να παρουσιαστώ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εκτος των ΕΣΣΟ ή απλά διακόπτεις την ανυποταξία και μπαίνεις λίγο πολύ "οποιαδήποτε" ημερομηνία; Επίσης πότε θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να μπει κάποιος; Με ΕΣΣΟ ή εκτός ΕΣΣΟ;
Ευχαριστω πολυ!
Ανδρέας

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Καλησπέρα,

Είμαι 37, χθές ήρθα Ελλάδα, αύριο πάω στο Ρουφ να διακόψω ανυποταξία (ΜΚΕ), και απ'ότι κατάλαβα μπαίνω 5 μέρες μετά στη Θήβα (εκτός ΕΣΣΟ) να κάνω 20 μέρες, και μετά εξαγορά.

Μια ερώτηση που δεν βλέπω να έχει ρωτήσει κανείς μέχρι τώρα (περιέργως), εμάς που πάμε για εξαγορά τι ακριβώς μας βάζουν να κάνουμε αυτές τις 20 μέρες; Γιατί έχω ακούσει χίλια-δυό αντιφατικά. Θα βάλουμε στολή ή θα μας αφήσουν με πολιτικά; Θα κάνουμε βασική εκπαίδευση κανονική ή μας βάζουν σε μια γωνία να περάσουν μερικές μέρες (έχω ακούσει/διαβάσει από 2-3 εώς 14-15 μέρες) και μετά μας διώχνουν με φύλλο πορείας; Ξέρει κανείς;

Ευχαριστώ πολύ.

Μιχάλης

Εξαγορά θητείας

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Καλησπέρα! Αν μάθει κάποιος ποια ακριβώς είναι η διαδικασία κατά τη διάρκεια των 20 μερών, θα ήταν πολύ χτρήσιμο να ποστάρει εδώ :)
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 13 επισκέπτες