Ποιος ασκεί διοίκηση στο στρατό;

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

1. Και εγω εχω την ιδια απορια με τον δεκανεα!
2. Στις επιχειρησεις ποιοι δινοθν τις διαταγες, αξιωματικοι που προερχονται απο τα σωματα 'η απο τα οπλα... ;
3. Οι δοιηκητες των στρατοπεδων ειναι αξιωματικοι που προερχονται απο τα σωματα 'η απο τα οπλα... ;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Γιωργαρας έγραψε:1. Και εγω εχω την ιδια απορια με τον δεκανεα!
2. Στις επιχειρησεις ποιοι δινοθν τις διαταγες, αξιωματικοι που προερχονται απο τα σωματα 'η απο τα οπλα... ;
3. Οι δοιηκητες των στρατοπεδων ειναι αξιωματικοι που προερχονται απο τα σωματα 'η απο τα οπλα... ;

ρε γιωργάρα, μια μονάδα σώματος, πχ εφοδιασμού και μεταφορών (ΣΕΜ), εννοείται πως έχει Δκτη ΣΕΜ !
και όταν μια μονάδα πχ ΕΜ βγαίνει σε επιχείρηση,10ήμερο, πες το όπως θες, δεν παίρνουν πεζικάριους και τέθωρες για να διατάζουν! Οι ίδιοι είναι!

(τα 3 πρώτα χρόνια ΣΣΕ άλλωστε είναι κοινά για όπλα κ σώματα, στον 4ο χωρίζονται)
Anonymous

Απλα στις επιχειρησεις καποιος εχει την ανωτατη δοιηκηση, αυτος προερχεται απο τα οπλα ή απο τα σωματα... ;
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Velerefontis »

Οι αξιωματικοι που υπηρετουν στα οπλα θεωρουνται αρχαιοτεροι των ομοιοβαθμων τους αξιωματικων που υπηρετουν στα σωματα. Ελπιζω να σε καλυψα
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Αν εννοείς τον ταξίαρχο (τον λέμε και "νήσαρχο" στη σάμοΕικόνα), συνήθως είναι πεζός, τέθωρας, τώρα στη σάμο πήγε καταδρομέας ταξχος.

αλλά μιλάω για επίπεδο νήσου.

Εσύ όταν λες "στις επιχειρησεις καποιος εχει την ανωτατη δοιηκηση" ποιόν εννοείς; Τον Αρχηγό ΓΕΣ; Αυτός (Αντγος) προέρχεται από όπλα (οι εκ των σωμάτων φτάνουν μάξιμουμ Υπτγοι)

Anonymous

Οχι απαραιτητα! Στις επιχειρησεις καποιος καθοριζει τις θεσεις μαχης, πως θα κινηθουν οι στρατιωτες, τα αρματα μαχης κτλ... Αυτος προερχεται απο τα οπλα ή απο τα σωματα... ;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Γιωργαρας έγραψε:καποιος καθοριζει τις θεσεις μαχης, πως θα κινηθουν οι στρατιωτες, τα αρματα μαχης κτλ.

απλά θα σου πώ:
το πως θα κινηθούν τα άρματά μας και που θα πάνε και από ποιο δρομολόγιο, αυτό ήταν της μονάδας μας και τα περιγράφαμε ωραία κ γλαφυρά στον Ταξχο και μας έλεγε "μπράβο! "
Anonymous

Αυτος ο Ταξχο προερχεται απο τα οπλα ή απο τα σωματα... ;
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Velerefontis »

Τα τεθωρακισμενα ειναι οπλο
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kallitexnis »

Γιωργαρας έγραψε:1. Και εγω εχω την ιδια απορια με τον δεκανεα!
Εξαρτάται το στρατόπεδο. Κυρίως το γενικό πρόσταγμα στις ασκήσεις το έχει ο Α/ΓΕΣ και έπειτα οι διοικητές των ΑΔΤΕ. Όμως στα ΚΕΝ πχ. ΚΕΥΠ έχει Διοικητή από ΣΥΠ. Ευχαριστώ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες