Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Kaizoku »

Παιδιά. Έχω πάρει 1 χρόνο αναβολή διαγνωσμένος με αγχώδης καταθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη. Μου προτεινε να πάρω cipralex ο ιατρος.

Τις τελευταίες μέρες έχω εντονη ανηδονία. Δεν με ευχαριστεί τίποτα και πολλες φορές σκέφτομαι για το τι υπάρχει μετα το θάνατο και γενικα με εχουν πιασει προβληματα τέτοιου είδους. Πολλες φορές φαίνομαι αρκετα νορμαλ και αμα ξεχαστω λιγάκι, απολαμβάνω την ζωή. Αλλα για λίγο. Η διαταραχή και η ανηδονία παραμένουν. Τα χάπια δεν τα παιρνω και δεν τα πηρα.

Απλά ήθελα να ρωτήσω, έτσι όπως ειμαι πιστευέτε θα καταφέρω να πάρω οριστική απαλλαγή ή θα μου πουν είσαι σχετικα οκ σε σχεση με άλλους οποτε παρε ενα ι4;

Απο την μια υπάρχουν ανθρωποι που ειναι χειρότερα απο εμένα αλλα απο την άλλη δεν μπορω να φανταστώ τον εαυτό μου να είμαι εκει μέσα. Τί πιστεύετε

Giorgos543
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giorgos543 »

Καλησπέρα. Το Δεκέμβριο 2020 έληξε η αναβολή μου για διδακτορικές σπουδές. Θέλω να πάρω αναβολή για ψυχιατρικούς λόγους.

Έχω 3 απορίες:
(1) Μου ήρθε email που ζητάει πιστοποιητικό σπουδών. Εγώ δεν ολοκλήρωσα τις διδακτορικές μου σπουδές. Αυτό απλά έχει ένα πρόστιμο;
(2) Στο ίδιο email ζητάει να στείλω κάποια πράμματα στον στρατό ξηράς για κατάταξη σε μονάδα και ειδικότητα. Αν θέλω να πάρω αναβολή πρέπει να τα στείλω αυτά;
(3) Τέλος, που μπορώ να δω αν είναι να μπω στην Β ΕΣΣΟ; Στο στρατολογια. Γρ δε βρίσκω κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προταίρων και σόρρυ για την νουμποσύνη.
dimit88

Δημοσίευση από dimit88 »

Ξέρεις κάποιος αν λόγω της πανδημίας μπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά τα χαρτιά για αναβολή για ψυχιατρικούς λόγους
help

Δημοσίευση από help »

Καλησπερα σας.Θελω να μου πείτε αν παρω απαλλαγή για αχνώδης διαταραχή υπάρχει περίπτωση να χάσω το δίπλωμα το πολιτικο.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

help έγραψε:Καλησπερα σας.Θελω να μου πείτε αν παρω απαλλαγή για αχνώδης διαταραχή υπάρχει περίπτωση να χάσω το δίπλωμα το πολιτικο.

Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.
foiththz
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από foiththz »

Καλησπερα, για πρωτη αναβολη μεσω φρουραρχειου αν στην ψυχιατρικη γνωματευση μου εχουν γραψει φαρμακευτικη αγωγη ρωτανε λεπτομερειες σχετικα με το αν την λαμβανω;
αν ερωτηθω και ειμαι ειλικρινης και πω οτι δεν την ακολουθω αλλα Εκανα ψυχοθεραπεια για αρκετο καιρο για θεματα που οντως Εχω, μπορει να με απορριψουν για αναβολη;

Kaizoku
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Kaizoku »

ΑΑρχές Μαιου παρουσιάζομαι και θέλω να πάω για τον δεύτερο χρόνο αναβολής.2 ερωτήσεις:

1) η δεύτερη αναβολή είναι πιο εύκολη από την πρώτη; Στην πρώτη απλα είδε το χαρτι ότι έχω αγχωδες καταθλιψης, ψυχαναγκαστικη διαταραχή και ότι πρεπει να παιρνω Cipralex και μου γραψε 1 χρόνο αναβολή. Μέτα στην επιτροπή ήταν μόνος 1. Είδε το χαρτί του ιατρού (του στρατου) και με ρώτησε αν θα αλλάξει κάτι μέσα σε 1 χρόνο. Του είπα κάτι τυπου δύσκολα κλπ και απλά έγνεψε το κεφάλι του και με πολυ άνεση μου λέει πάρε 1 χρόνο και μετά το βλέπεις. Ούτε ψάρεμα ουτε τιποτα. Ήταν στο νοσοκομείο της Θεσσνίκης. Βέβαια ήταν και η φάση με τον ιό, οποτε δεν ξέρω αν έπαιξε ρολο και αυτο.

2) Αν υποθέσουμε ότι βαλω μπρος την διαδικασία φρουαρχείου στις 4 Μαιου. Μέχρι πότε μπορώ να παρουσιαστώ στην Επιτροπη; Ο χρόνος μετράει απο την στιγμή που τελειώνω με το φρουαρχείο ή απο την στιγμη που θα έρθει το χαρτι επιτροπης για να κλεισω ραντεβου;

gio_kode

Δημοσίευση από gio_kode »

Καλησπέρα μάγκες! Πήρα ετήσια αναβολή λίγο μετά τις 20 Ιουλίου το 2020. Θα μπω με την ΕΣΣΟ του Ιουλίου φέτος ή μια αργότερα; Ξέρει κανένας;

Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από antreas606 »

Γειά σε όλους.

Έχω πάρει ήδη δύο εξάμηνες αναβολές για ψυχολογικούς λόγους (ξεκινώντας τον Μάρτιο του 2020)

Στις 3 Μαίου λήγει η αναβολή και πρέπει να παρουσιαστώ στην ΕΣΣΟ του Ιουλίου.

Βέβαια θα ξανακάνω την διαδικασία για αναβολή καθώς θέλω να πάρω απαλλαγή, το πρόβλημά μου είναι πως θα δουλεύω σεζόν και θα μου είναι δύσκολο να παρατήσω την δουλειά στη μέση για να κάνω την διαδικασία ξανά.

Αναρωτιόμουν εαν υπάρχει τρόπος να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους από μακριά Και μετά να ξαναπάω με τα χαρτιά απ'τον ψυχίατρο τρεις μήνες αργότερα για να ξαναπάρω αναβολή.

Βέβαια έχω ακούσει πως μπορώ μέχρι 3 αναβολές μαξ να πάρω, οπότε δεν ξιέρω τι παίζει.

Αν μπορεί κάποιος να δώσει καμια ιδέα, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων

PanPap

Δημοσίευση από PanPap »

Καλησπέρα παίδες. Θα ήθελα τις εμπειρίες σας αναφορικά με την ενδεχόμενη δυσπιστία που βιώσατε από τις αρμόδιες επιτροπές. Παρακολουθούμαι από ψυχίατρο από το 2016 λόγω διαταραχής πανικού, υποχονδρίαση, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με έμμονες ιδέες αυτοκτονίας και διαταραχή αποπροσωποποίησης (για τους γνώστες ή συμπάσχοντες). Σκέφτομαι να αιτηθώ την 1η αναβολή για λόγους υγείας, αλλά στη σκέψη ότι θα θεωρήσουν το όλο ιστορικό μου θέατρο τα όσα βιώνω επιδεινώνονται πολύ. Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη!
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Devilangel »

Δεν θεωρώ ότι θα έχεις θέμα στη πρώτη αναβολή με βάσει αυτά που έχω δει απο κοντά και αυτά που έχω διαβάσει γενικότερα από εμπειρίες άλλων. Συνήθως παίρνεις και την πρώτη ετήσια αλλά και την δευτερη.

Νικ

Δημοσίευση από Νικ »

Καλησπερα, η αναβολη μου ληγει στις 2-06-2021 αλλα ακομα δεν εχει εκδωθει σημειωμα καταταξης... Επειδη ελεγα να παρω και δευτερη ισχυει οτι μπορω να παω μια βδομαδα πριν; Δηλαδη 23 με 29 μαιου; Θα εχει εκδοθει μεχρι τοτε το σημειωμα καταταξης;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Νικ έγραψε:Καλησπερα, η αναβολη μου ληγει στις 2-06-2021 αλλα ακομα δεν εχει εκδωθει σημειωμα καταταξης... Επειδη ελεγα να παρω και δευτερη ισχυει οτι μπορω να παω μια βδομαδα πριν; Δηλαδη 23 με 29 μαιου; Θα εχει εκδοθει μεχρι τοτε το σημειωμα καταταξης;

αφου η αναβολη σου ληγει 2 Ιουνιου, δλδ μετα το περας της Γ ΕΣΣΟ, θεωρω θα σε καλεσουν με την Δ ΕΣΣΟ. ΠΑρε και τηλεφωνο την στρατολογια να το βεβαιωσεις. Σε καθε περιπτωση, αν δεν εχεις χαρτι καταταξης, εν μπορεις να πας στο Φρουραρχειο ή στο στρατοπεδο για αναβολη.

Mortifer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Mortifer »

Καλησπέρα σε όλους.

Ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία που είχα με τον γιατρό του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς μου φάνηκε πολύ περίεργη η στάση του.

Πάσχω από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και γενικότερα αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα σε χώρους με πολύ κόσμο, κυρίως κλειστούς, τα τελευταία 8 χρόνια. Ειδικά με τις κρίσεις πανικού έχω φοβερό πρόβλημα, καθώς έχω νοσηλευτεί 2 φορές σε νοσοκομείο καθώς νόμιζα πως είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Με το τέλος της αναβολής σπουδών που είχα λάβει, κλήθηκα για κατάταξη στο Ναυτικό. Με το χαρτί της γνωμάτευσης του ψυχιάτρου μου που με παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια, πέρασα από το Φρουραρχείο. Καταπληκτικοί και απίστευτα εξυπηρετικοί και ευγενικοί όλοι μέσα στο Φρουραρχείο. Να μας εξηγήσουν τα πάντα κτλ.

Μου έδωσαν παρεπεμπτικό για το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί έπειτα από αρκετή ταλαιπωρία και 2 κρίσεις πανικού, έφτασε η ώρα να περάσω από τον ψυχίατρο του νοσοκομείου.

Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε εξαρχής αρνητική και επιθετική στάση απέναντι μου και αμφισβητούσε όσα του έλεγα. Ήμουν απίστευτα αγχωμένος και καταπονεμένος από τη διαδικασία (από τις 7:30 το πρωί στο Φρουραρχείο, μπήκα στον γιατρό στις 12 παρά). Εν τέλει μου έγραψε 6μηνη αναβολή και με ειρωνικό τρόπο μου είπε πως "να τα βρεις με τον ψυχίατρο σου και να έρθεις να υπηρετήσεις, είναι καθήκον σου".

Μεταξύ άλλων ερωτήσεων που μου έκανε για καταχρήσεις ναρκωτικών/αλκοόλ, με ρώτησε και πως πορεύομαι βιοποριστικά και του απάντησα πως εργάζομαι από το σπίτι εδώ και χρόνια, καθώς έχω πτυχίο πληροφορικής, ώστε να μην έρχομαι σε επαφή με κόσμο κτλ. Άρα μου λέει πως τα φέρνεις πέρα με δυσκολία, οπότε και την θητεία σου θα την φέρεις εις πέρας με λίγη δυσκολία.

Η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνω είναι Efexor (150mg εδώ και μερικούς μήνες από 75mg, καθώς έχει χειροτερέψει η κατάσταση μου).

Τώρα περιμένω να περάσω ενημέρωση για την επιτροπή απαλλαγών.

Γενικότερα είμαι απίστευτα τρομοκρατημένος μετά από αυτό που έζησα. Δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να περάσω πάλι για αναβολή. Παθαίνω κρίσεις πανικού και μέσα στο σπίτι μου πλέον και είμαι με τα Xanax αγκαλιά. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσω όλο αυτό στο μέλλον και ήδη τρέμω στην ιδέα τι θα γίνει αν χρειαστεί να παρουσιαστώ.

Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος να με καθοδηγήσει και να με βοηθήσει για τα επόμενα βήματα θα του ήμουν υπόχρεος. Ο λόγος ανησυχίας από πλευράς μου είναι υπαρκτός ή τα έχω χειροτερέψει τόσο πολύ εγώ στο κεφάλι μου;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Φιλε δυστηχως επεσες στην περιπτωση. Επισης απο Φρουραρχειο επειδη βλεπουν καθημερινα πολυ κοσμο (χιλιαδες, πραγματικα!) καθε μερα που αρκετοι παιζουν και θεατρο θεωρω εχουν σκλυρηνει, οποτε την επομενη φορα να κανεις τη διαδικασια κατευθειαν απο το κεντρο καταταξης. Θεωρω ειναι πιο επαγγελματιες εκει και προσωπικα δεν ακουσει τετοιο τραμπουκισμα σε οποιον εκανε τη διαδικασια απο το κεντρο καταταξης.

Mortifer έγραψε:.Μεταξύ άλλων ερωτήσεων που μου έκανε για καταχρήσεις ναρκωτικών/αλκοόλ, με ρώτησε και πως πορεύομαι βιοποριστικά και του απάντησα πως εργάζομαι από το σπίτι εδώ και χρόνια, καθώς έχω πτυχίο πληροφορικής, ώστε να μην έρχομαι σε επαφή με κόσμο κτλ. Άρα μου λέει πως τα φέρνεις πέρα με δυσκολία, οπότε και την θητεία σου θα την φέρεις εις πέρας με λίγη δυσκολία.

Εδω θεωρω δεν απαντησες σωστα, καθως πρεπει να του δωσεις να καταλαβεις οτι η κατασταση ειναι πολυ σοβαρη, εισαι σε πτωχη λειτρουγικοτητα και δεν μπορεις να κανεις τιποτα απολυτως αρα εισαι ακαταλληλος για στρατευση. Οποτε την επομενη φορα απεφυγε να πεις για δουλεια. Πες σε συντηρει ή οικογενεια σου ή κατι παρομοιο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Πέμ Μάιος 27, 2021 10:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες