Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Μανώλης

Δημοσίευση από Μανώλης »

Παιδιά καλησπέρα, εγώ πέρυσι πήρα την πρώτη με ιδιώτη πολύ γρήγορη και τυπική διαδικασία. Γενικά λιγομίλητος και ανταλλάξαμε κάποιες κουβεντες μόνο και μου έδωσε ένα χρόνο. Προλαβαίνετε ακόμα γενικά. Αν έχετε πρόβλημα ψάξτε στα επείγοντα αν εφημερεύει κάποιος ψυχίατρος και πείτε του είτε την αλήθεια είτε ότι δεν μπορείτε να κλείσετε ραντεβου (με το παλιό χαρτί αν έχετε) και θέλετε αν γίνεται να σας γράψει μια γνωμάτευση.
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Τώρα για τη δεύτερη συνεχίζεις με τον ίδιο ιδιώτη ή σκέφτεσαι να στραφείς σε δημόσιο για να το χεις πιο σίγουρο;
Alex

Δημοσίευση από Alex »

Εγώ έχω 2 χ ετήσιες αναβολές με χαρτί από δημόσιο ΚΨΥ. Τώρα όμως με τις καταστάσεις είναι δύσκολο να ξανά πάρω το χαρτί, καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις... Με χαρτί από ιδιώτη, θα μπορέσω να πάρω την απαλλαγή;

rigasman
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rigasman »

Καλημέρα, έχω και εγώ 2 ετήσιες αναβολές από δημόσιο και τώρα για την τελευταία θα πάω σε ιδιώτη. Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ γνωρίζω αν δυσκολεύει την κατάσταση το να έχεις χαρτί αλλά όχι από δημόσιο. Εμένα στο σημείωμα κατάταξης μου γράφει πως είμαι υπόχρεος 1 μήνα πρόσθετης θητείας. Γνωρίζει κάποιος για ποιους λόγους το αναφέρουν αυτό; Ήμουν τυπικός σε όλα τα χρονοδιαγράμματα με τις επιτροπές.
giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από giorikas »

Μήπως δεν δικαιολόγησης την αρχική αναβολή; Π. Χ. Με το πτυχίο σου; Και εγώ υποτίθεται ότι έχω 1 μήνα εξτρά, επειδή δεν πήγα στο περιθώριο που θέλαν το πτυχίο. Αλλιώς είναι 90? εξαγοράσιμος. Σε ποια πόλη είσαι;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Liapunov13 »

rigasman έγραψε:Εμένα στο σημείωμα κατάταξης μου γράφει πως είμαι υπόχρεος 1 μήνα πρόσθετης θητείας. Γνωρίζει κάποιος για ποιους λόγους το αναφέρουν αυτό; Ήμουν τυπικός σε όλα τα χρονοδιαγράμματα με τις επιτροπές.

Και εδω το ιδιο. Επειδη ειχα παρει αναβολη για διδακτορικο και δεν τους το εχω παει ακομα. Μολις πας το πτυχιο για το οποιο πηρες αναβολη τοτε σβηνεται. Αν δεν εχεις παρει το πτυχιο τοτε πληρωνεις προστιμο 90 ευρω που οριζει ο στρατιωτικος νομος για "κακη χρηση αναβολης".

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Καλησπέρα. Διαβάζω στο φόρουμ οτι αιτήσεις αναβολής για κοινωνικούς λόγους δεν γίνονται πλέον δεκτές και σκέφτομαι αν υπάρχει η πιθανότητα να γίνει και για λόγους υγείας το ίδιο. Με παρακολουθεί ψυχίατρος εδώ και τρία χρόνια και παίρνω και αγωγή. Την πρώτη φορά πήγα χαρτι από το γιατρό μου και μου έδωσαν 1 χρόνο αναβολή μέσα στον οποίο η κατάστασή μου έχει χειροτερέψει (θα μου ξαναδώσει ξανά χαρτι να πάω). Μόνο στην ιδέα του στρατού με πιάνει δυσπνοια και αυτή τη περίοδο έχουν βγει όλα τα ψυχοσωματικά
G

Δημοσίευση από G »

Καλησπέρα

Είχα πάρει μέσω της διαδικασίας του φρουράρχειου Αθηνών 1 ετος αναβολή υγειας. Τώρα ομως θα ερθει χαρτι να παρουσιαστώ στο 251ΓΝΑ. Μπορώ να το αποφύγω και να ξαναπάω μεσω του φρουραρχειου;

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Γιάννης έγραψε:Καλησπέρα. Διαβάζω στο φόρουμ οτι αιτήσεις αναβολής για κοινωνικούς λόγους δεν γίνονται πλέον δεκτές και σκέφτομαι αν υπάρχει η πιθανότητα να γίνει και για λόγους υγείας το ίδιο. Με παρακολουθεί ψυχίατρος εδώ και τρία χρόνια και παίρνω και αγωγή. Την πρώτη φορά πήγα χαρτι από το γιατρό μου και μου έδωσαν 1 χρόνο αναβολή μέσα στον οποίο η κατάστασή μου έχει χειροτερέψει (θα μου ξαναδώσει ξανά χαρτι να πάω). Μόνο στην ιδέα του στρατού με πιάνει δυσπνοια και αυτή τη περίοδο έχουν βγει όλα τα ψυχοσωματικά

Που το είδες αυτό; Ένα άτομο μόνο δεν πήρε την αναβολή για κοινωνικούς λόγους. Νομίζω δεν θα επηρεάσει την αναβολή για ψυχολογικούς.

giorikas
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

G έγραψε:Καλησπέρα

Είχα πάρει μέσω της διαδικασίας του φρουράρχειου Αθηνών 1 ετος αναβολή υγειας. Τώρα ομως θα ερθει χαρτι να παρουσιαστώ στο 251ΓΝΑ. Μπορώ να το αποφύγω και να ξαναπάω μεσω του φρουραρχειου;

Θαρρώ πως ναι, γιατί να έχεις πρόβλημα;

Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Για ποιο λόγο δε δίνουν αναβολές για κοινωνικούς λόγους, προέκυψε από κάπου;
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από panos7 »

Καλησπέρα σε όλους, με λένε Παναγιώτη και είμαι 24 χρονών. Θέλω την βοήθεια σας για το θέμα του Στρατού. Είχα πάρει αναβολή από τα 18 μου λόγο σπουδών για 5 χρόνια και πέρσι τον Μάιο έπρεπε να παρουσιαστώ. Πήγα κανονικά και την επόμενη μέρα έφυγα με αναβολή. Ο λόγος είναι ότι έχω προσωπικά θέματα με τους γονείς μου που χώρισαν πρόσφατα και είμαι φρέσκο χωρισμένος μετά από 8 χρόνια σχέσης και 2 χρόνια αρραβώνα και είμαι χάλια ψυχολογικά. Επίσης έχω γενικά θέμα με τις κρίσεις πανικού και λιποθυμίες γενικά δεν μπορώ να είμαι με πολλά άτομα γύρω μου. Ακόμα και στο σπίτι όταν μαζεύεται κόσμος εγώ είμαι μόνος μου γιατι με πιάνει μυρμήγκιασμα και πονοκέφαλος και μετά πέφτω κάτω.

Το έχω από μικρός αυτό και οι γιατροί μου είπαν ότι απλά πρέπει να το αποβάλλω μόνος μου δεν είναι παθολογικό θέμα. Επίσης έχω την μητέρα μου άρρωστη οπότε προφανώς δεν θέλω να την αφήσω μόνη της τώρα που είμαστε μόνοι μας ειδικά. Το έπαιξα λίγο παραπάνω βέβαια μόλις μπήκα μέσα να πω την αλήθεια, ώστε να με πάνε στο αναρρωτήριο και την επόμενη να με δει ο γιατρός και από εκεί να πάω στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την αναβολή.

Εντωμεταξύ, όταν μπαίνεις την πρώτη μέρα σε πάνε σε γιατρούς που σου μιλάνε και όλα αυτά, εγώ είχα πει ότι έχω αυτά τα θέματα οπότε ήμουν καλυμμένος και είχα την "σιγουριά" ότι θα την πάρω την αναβολή.(τα είχαν γράψει κιόλας για τον φάκελο μου οπότε αυτά τα είδαν όλοι) αλλά όπως σας είπα όντως το έχω αυτό το θέμα, βέβαια χωρίς γνωματεύσεις γιατρών και όλα αυτά γιατί είναι καθαρά από άγχος, οπότε δεν είναι παθολογική ασθένεια όπως σας είπα παραπάνω.

Όσες φορές πήγα στο Νοσοκομείο όταν με έπιανε και λιποθυμούσα, όλο μου έκαναν εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα και δεν είχα τίποτα,(δεν μπορούν να σου κάνουν και κάτι άλλο) γιατί είναι κάτι που προκαλείτε από μόνο του. Επίσης, μόλις πριν λίγο δέχτηκα το τηλεφώνημα για να πάω να πάρω το χαρτί που παρουσιάζομαι στην Θήβα στις 4 Ιουνίου.

Σκέφτομαι τώρα, να ξανά πάω να κάνω το ίδιο ή είναι τσάμπα ταλαιπωρία για εμένα πιο πολύ; Μέχρι να συμπληρώσω τις 3 αναβολές για να απαλλαγώ (αν ισχύει αυτό που έχω ακούσει). Η άλλη λύση είναι το "τρελόχαρτο", αλλά δεν ξέρω τις συνέπειες για μετά. Δηλαδή θα μπορώ να δουλεύω κανονικά εκτός από το Δημόσιο; Στο χαρτί θα φαίνεται ότι απαλλάχτηκα λόγο ψυχολογικών προβλημάτων η δεν φαίνεται καθόλου;

Αυτά. δεν νομίζω να ξέχασα κάτι, εσείς τι προτείνετε; Ο πιο εύκολος/απλός τρόπος (αν υπάρχει) για να πάρεις απαλλαγή ποιος είναι; Πέρσι όπως σας είπα έκανα το λάθος και μπήκα κανονικά στο θάλαμο, ντύθηκα κανονικά και έκατσα μια μέρα εκεί μέχρι την επόμενη που πέρασα από τον γιατρό (την περασμένη νύχτα λιποθύμησα κιόλας για αυτό και με πήγαν στον γιατρό) αλλά το θέμα είναι να μην ξανά πάθω το ίδιο για να τους πείσω. Δεν θα λιποθυμάω εγώ για να καταλάβουν ότι κάποιος δεν μπορεί να υπηρετήσει. Τώρα, απλά μόλις πάω να πω ότι ήρθα για αναβολή έτσι;

Χωρίς να μπω στον κόπο να περάσω όλα αυτά όπως πέρσι. Θα το δεχτούν όμως; Εγώ θα πω τα προβλήματα που έχω όπως σας είπα πιο πάνω (να μου πείτε όποιος θέλει μπορεί να τα πει αυτά αλλά είναι αλήθεια τι να κάνουμε) δεν μπορώ να τα αποδείξω. Δεν νομίζω να πάρουν ευθύνη να με κρατήσουν. Οπότε τα βήματα ποια είναι; Να παω να πω ήρθα για απαλλαγή να πω όλα αυτά και λέτε να μου την δώσουν;

Δεν θέλω να φτάσω σε σημείο να τους πω χειρότερα δηλαδή ότι έχω τάσεις αυτοκτονίας και τέτοια. Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας!(ξέρω θα υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν αλλά ο καθένας έχει την γνώμη του και την άποψη του και επίσης έχω σοβαρούς λόγους).

Επίσης, κάτι τελευταίο με το χαρτί κατάταξης μπορώ να κάνω κάτι τώρα πριν έρθει η μέρα για να παρουσιαστώ; Δηλαδή να πάω στο 401 από τώρα για να τους πω για να μην χρειαστεί να παω στο στρατόπεδο η δεν προλαβαίνω τώρα; Όλα αυτά πιστεύω ανήκουν στην κατηγορία ψυχολογικών λόγων.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από xristos1925 »

Πανο7

Οσον αφορα την απαλλαγη δεν θα εχεις κανενα προβλημα στην δουλεια στον ιδιωτικο τομεα ουτε στο ευρυτερο δημοσιο. Απλα δεν θα μπορεις να δηλωσεις συμμετοχη σε προκυρηξεις σε ενοπλες δυναμεις αλλα και Σωματα ασφαλειας οπως, αστυνομια, πυροσβεστικη, λιμενικο κλπ. Το χαρτι που παιρνεις δεν γραφει πανω τον λογο για τον οποιο πηρες απαλλαγη, μονο το οτι εχεις νομιμως απαλλαχθει απο τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις. Οσον αφορα το προβλημα σου, μπορεις να πας σε ενα ψυχιατρο να του εξηγησεις το προβλημα και οτι υπαρχει προβλημα οσον αφορα την στρατευση κλπ και να σου δωσει γνωματευση. Με αυτην την γνωματευση πας μεχρι και 5 εργασιμες μερες πριν την ημερομηνια καταταξης (μπορεις να πας και την μερα που κατατασεσαι αν δεν μπορεσεις τις υπολοιπες 4) Στο φρουραρχειο, εχωντας μαζι ταυτοτητα, σημειωμα καταταξης και την γνωματευση απο τον ψυχιατρο. Οταν πας εκει θα πεις οτι θες αναβολη για ψυχολογικους λογους. Η διαδικασια ειναι περισσοτερο τυπικη καθως ο γιατρος του φρουραρχειου που σου γραφει την γνωματευση απλα αντιγραφει το τι αναφερει η γνωματευση του ψυχιατρου. Μετα θα σου πουν εκει τι πρεπει να κανεις, θα σου δωσουν καποια χαρτια να τα πας στην στρατολογια. Θα σε ενημερωσουν εκει... Οσον αφορα την απαλλαγη πρεπει να εχεις συμπληρωσει 2 χρονια αναβολων για να παρεις απαλλαγη και η διαδικασια ειναι ιδια με την απαλλαγη... Προπαντων μην αγχωνεσαι... Δεν υπαρχει λογος... Οταν καποιος εχει προβληματα ψυχολογικα στον στρατο δεν τον κρατανε κοιτανε να τον διωξουν γιατι αμα γινει τιποτα την κατσανε ολοι οσοι τον αφησαν να καταταγει (επιτροπη απαλλαγων που επικυρωνει τις αναβολες/απαλλαγες, στρατιωτικοι γιατροι κλπ). Οποτε δεν υπαρχει λογος αγχους...

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από panos7 »

Φίλε καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Χωρίς χαρτί πχ δεν θα πειστούν ε; Εγώ σκέφτηκα να πάω την ημέρα που παρουσιάζομαι πχ και απλά να πω ότι ήρθα για απαλλαγή και λογικά δεν θα με πάνε στην σειρά για να μιλήσω με τον γιατρό; Από λόγια δεν θα πάρει λες ε; Όπως έκανα και πέρσι δηλαδή απλά πέρσι είχα μπει κανονικά μέσα και το βράδυ της πρώτης ημέρας που λιποθύμησα με πήγαν στον γιατρό και την άλλη μέρα έφυγα. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να με κρατήσουν εκεί. Ξέρω η γρήγορη λύση είναι να πάω σε γιατρό αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου χρήματα, εκτός άμα κλείσω σε δημόσιο πιάνει; Ψυχίατρο η ψυχολόγο; Στο φρουραρχείο άμα πάω έτσι και απλά να μιλήσω δεν υπάρχει περίπτωση ε; Εικόνα
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από xristos1925 »

panos7 έγραψε:Φίλε καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Χωρίς χαρτί πχ δεν θα πειστούν ε; Εγώ σκέφτηκα να πάω την ημέρα που παρουσιάζομαι πχ και απλά να πω ότι ήρθα για απαλλαγή και λογικά δεν θα με πάνε στην σειρά για να μιλήσω με τον γιατρό; Από λόγια δεν θα πάρει λες ε; Όπως έκανα και πέρσι δηλαδή απλά πέρσι είχα μπει κανονικά μέσα και το βράδυ της πρώτης ημέρας που λιποθύμησα με πήγαν στον γιατρό και την άλλη μέρα έφυγα. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να με κρατήσουν εκεί. Ξέρω η γρήγορη λύση είναι να πάω σε γιατρό αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου χρήματα, εκτός άμα κλείσω σε δημόσιο πιάνει; Ψυχίατρο η ψυχολόγο; Στο φρουραρχείο άμα πάω έτσι και απλά να μιλήσω δεν υπάρχει περίπτωση ε;Εικόνα
Ειτε Δημοσιο είτε Ιδιωτικο δεν υπαρχει προβλημα. Το ιδιο κανει. Αν μπορεις να βγαλεις απο Δημοσιο ακομα καλυτερα. Ψυχιατρο θα βρεις οχι ψυχολογο. Ο ψυχιατρος μπορει να σου δωσει ιατρικη γνωματευση ή ενδεχωμενος να σου γραψει φαρμακευτικη αγωγη κλπ... Αν θες να πας την ημερομηνια καταταξης πρεπει να παρουσιαστεις με καποιον συνοδο και να πεις θελω να παρω αναβολη. Καλο είναι να εχεις και χαρτι απο ψυχιατρο μαζι. Αν δεν εχεις χαρτι και πεις θελω απαλλαγη δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να στην δωσουν. Αν θες για αναβολη χωρις χαρτι απο γιατρο μπορει να σου δωσουν 6 μηνες αντι για 1 ετος.Aπαλλαγη κατευθειαν χωρις να εχεις συμπληρωσει 2 ετη αναβολων δεν μπορεις να παρεις. Στο φρουραρχειο αν πας ετσι χωρις χαρτι γιατρου το πιο πιθανον ειναι να σε στειλουν Πεντελη που ειναι το Στρατιωτικο Ψυχιατρικο Νοσοκομειο να σου δωσει γνωματευση ή να σου γραψουν 6 μηνες αναβολη αν δεν θα εχεις χαρτι απο ψυχιατρο. Αν δεν εχεις λεφτα ψαξου και με το Δημοσιο σε ψυχιατρους κλπ υπαρχουν τροποι πιστευω... Ή το πολυ πολυ παρουσιαζεσαι με συνοδο την ημερομηνια καταταξης για να μην σε κρατησουν μια μερα μεσα και εξηγεις το προβλημα σου οταν σε δει ο ψυχολογος... Αλλα και στο φρουραρχειο αμα πας να πεις οτι θες αναβολη θα σου πουν δωσε μας την γνωματευση... Αν πεις δεν εχω δεν ξερω μετα τι γινεται αν σε στελνουν στην Πεντελη ή σου λενε να σε δει ο γιατρος του φρουραρχειου... Αλλα οταν σε δει εξηγησε την κατασταση σου και ισως σου δωσει 6 μηνες αναβολη...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες