Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 36

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Αντρέας ekwter. »

ypodiopos19 έγραψε:

Συγγνώμη, όταν λέω οτι δεν ίσχυσε ποτέ, αναφέρομαι στην παράταση των 30 ημερών... Όχι στην καταγραφή.

Όσον αφορά το PNR, υποχρέωση που υπάρχει και εντός του συστήματος Σένγκεν, είναι διαφορετικό πράγμα από τον έλεγχο εισόδου-εξόδου... Δεν σημαίνει οτι όλες αυτές οι πληροφορίες αναφέρονται στο τερματικό του συνοριακού ελέγχου έτσι απλά κι αυτόματα... Δεν είναι, άλλωστε, μέτρο ταυτοποίησης και συνοριακού ελέγχου... Ο νόμος αναφέρεται σε τρομοκρατία και σοβαρό έγκλημα... Καμία σχέση με τους ανυπότακτους δεν έχει η πρόβλεψη αυτή, ούτε και μπορεί να αξιοποιηθεί. Μπορείς να δεις στον ίδιο το νόμο σε ποιες περιπτώσεις γίνεται χρήση του συστήματος αυτού, π. Χ. Στο άρθρο 4.

https://collab.lawspot.gr/sites/default/files/mashup/feka/2018/fek-201-2018.pdf

Συνεπώς, εάν δεν χτυπήσουν την ταυτότητα, θα ξαναπώ οτι δε βλεπω με ποιον τρόπο ακριβώς μπορεί να καταγραφεί η είσοδος συγκεκριμένα. Και συχνά δεν τη χτυπάνε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει τίποτα να ελέγξουν... Ως Έλληνας πολίτης έχεις δικαίωμα εισόδου χωρίς προυποθέσεις, ασχέτως από που έρχεσαι. Στην έξοδο είναι διαφορετικά. Και γι'αυτό ζητάνε εισιτήρια, επειδή από μόνοι τους δε μπορούν να ισχυριστούν με κανένα τρόπο πότε μπήκες και πότε βγήκες.

Ο φίλος μας π. Χ. Μπήκε ας πούμε 15 Ιουλίου και θα φύγει από Σένγκεν χωρίς να καταγραφεί η έξοδος... Εάν δεν ξανάρθει μέχρι το τέλος του χρόνου, δε σημαίνει οτι θα καταγραφεί κάπου παραμονή 5,5 μηνών...

Το γνωρίζω το PNR από τότε που είχε βγει η οδηγία και γνωρίζω που αναφέρεται. Έστειλα το link για ενημέρωση ότι υπάρχει και αυτό και για να γίνει κουβέντα. Θεωρώ ότι είναι μέτρο ταυτοποίησης και συνοριακού ελέγχου. Αν η αστυνομία μετά τον έλεγχο στα κεντρικά της βρει ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ανυποταξία πχ πιστεύεις 100% ότι δεν θα στείλει στυνομικό να σε περιμένει στον έλεγχο των εισιτηρίων; Στοχεύει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους λόγους, αν θέλουν. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι σε τι βαθμό λειτουργεί στην Ελλάδα ή υπολειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα. Το PNR είναι πάντως κανονικότατο σύστημα καταγραφής του ποιος μπαίνει και βγαίνει από τη χώρα και φαίνονται τα πάντα.

Αν κάποιος φίλος, από το 2018 έως και σήμερα, επιχείρησε να φύγει από Ελλάδα με πτήση εντός Σένγκεν και αντιμετώπισε πρόβλημα σε "τυχαίο" έλεγχο, αν θέλει ας ενημερώσει εδώ το φόρουμ να μας πει την εμπειρία του. Θα είναι χρήσιμη η βοήθεια του για όσους μας διαβάζουν.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Παρ Σεπ 11, 2020 1:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ypodiopos19

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Οχι, δεν θα στειλει να σε περιμενει κανενας.

Καλο ειναι να ειμαστε ακριβεις με το νομο, αλλα μην τρομοκρατουμε και τον κοσμο... Το συστημα, που το διαχειριζεται διαφορετικη υπηρεσια απο την υπηρεσια προστασιας συνορων, ενεργοποιειται ΜΟΝΟ για τα αδικηματα τρομοκρατιας συν τα αδικηματα που αναφερει ο νομος. Κανεις δεν θα ασχοληθει με ανυποταξια μεσω του PNR, πρωτον γιατι δεν επιτρεπεται και δευτερον γιατι πραγματικα εχουν πολυ σοβαροτερα πραγματα να κανουν...

Επισης ενταλματα συλληψης εχουν ελαχιστοι ανυποτακτοι και κυριως εσωτερικου...

ypodiopos19

Επισης ο στοχος του μετρου αυτου δεν ειναι να παρεχει εξτρα πληροφοριες στα συνορα (και δεν το κανει), ούτε να βοηθάει στη σύλληψη οποιουδήποτε τυχόν έχει ένα ενταλμα.

Η επεξεργασια των δεδομένων επιτρέπεται μονο σε συγκεκριμενες περιπτώσεις και μόνο για τα αδικήματα που αναφέρονται... Διάβασε λίγο καλύτερα το νόμο αν θέλεις, π. Χ. Το άρθρο 8. Δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους "αν θέλουν"... Και φυσικά δεν θέλουν κιόλας, γιατί μιλάμε για ανυποταξία... Θα κάτσει να ασχοληθεί το intelligence service της Αστυνομίας (γιατί περί αυτού πρόκειται) με το να στείλει να περιμένουν έναν από τους 35 χιλιάδες ανυπότακτους, χωρίς καν αυτό να προβλέπεται από το νόμο; Νομίζω οτι είναι αστείο και να το συζητάμε...
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Οχι, δεν θα στειλει να σε περιμενει κανενας.

Καλο ειναι να ειμαστε ακριβεις με το νομο, αλλα μην τρομοκρατουμε και τον κοσμο... Το συστημα, που το διαχειριζεται διαφορετικη υπηρεσια απο την υπηρεσια προστασιας συνορων, ενεργοποιειται ΜΟΝΟ για τα αδικηματα τρομοκρατιας συν τα αδικηματα που αναφερει ο νομος. Κανεις δεν θα ασχοληθει με ανυποταξια μεσω του PNR, πρωτον γιατι δεν επιτρεπεται και δευτερον γιατι πραγματικα εχουν πολυ σοβαροτερα πραγματα να κανουν...

Επισης ενταλματα συλληψης εχουν ελαχιστοι ανυποτακτοι και κυριως εσωτερικου...

Φίλε νόμίζω ότι δεν σε τιμά αυτό που κάνεις. Επειδή σου είχα γράψει σε παλαιότερο μήνυμα να μην τρομοκρατούμε τον κόσμο και να είμαστε προσεχτικοί σε αυτά που γράφουμε, περίμενες την ευκαιρία για να μου το "ανταποδώσεις" γράφοντας μου το ίδιο πράγμα. Ανώριμη και παιδική η αντίδραση σου θεωρώ.

Τα έχω διαβάσει πριν δυο χρόνια, όπως σου ανέφερα.

Το συγκεκριμένο σύστημα κανονικά εφαρμόζεται σε κάθε πτήση. Ναι η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη και δεν αξίζει να ασχοληθούμε, αλλά εγώ το ανέφερα γιατί είπες ότι δεν υπάρχει καταγραφή εντός Σένγκεν, κάτι που είναι αναληθές και έδωσα και ένα παράδειγμα. ΄

Στο 0,01% που θα σε περιμένουν δεν θα σου πουν ότι έκαναν χρήση του ΠΝΡ, αλλά θα επικαλεστούν τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Είπα ότι το ανέφερα για να γίνει κουβέντα, για όποιον ενδιαφέρεται.

Αν ήθελα να τρομοκρατήσω θα το είχα αναφέρει εδώ και καιρό και θα έλεγα στον προηγούμενο φίλο να μην επιχειρήσει να βγει απο τη χώρα, ενώ εγώ του είπα προχώρα και δεν θα έχεις πρόβλημα εντός Σένγκεν. Έθεσα ένα προβληματισμό και ζήτησα αν κάποιος έχει μια εμπειρία να την μοιραστεί μαζί μας.

Εδώ προσπαθεί να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί. Είχες κάνει λάθος για την εξάλειψη της ανυποταξίας με εξαγορά θητείας και σε διόρθωσα, όχι για να στο παίξω έξυπνος, αλλά για να βοηθήσω. Ούτε σου είχα πει κάτι για να σε προκαλέσω.

Το πως λειτουργεί και αν τελικά λειτουργεί το PNR δεν είσαι σε θέση να το γνωρίζεις, ούτε και εγώ. Ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε τι "παραθυράκια" υπάρχουν. Η ξερολίαση δεν βοηθάει πουθενά.

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Επισης ο στοχος του μετρου αυτου δεν ειναι να παρεχει εξτρα πληροφοριες στα συνορα (και δεν το κανει), ούτε να βοηθάει στη σύλληψη οποιουδήποτε τυχόν έχει ένα ενταλμα.

Η επεξεργασια των δεδομένων επιτρέπεται μονο σε συγκεκριμενες περιπτώσεις και μόνο για τα αδικήματα που αναφέρονται... Διάβασε λίγο καλύτερα το νόμο αν θέλεις, π. Χ. Το άρθρο 8. Δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους "αν θέλουν"... Και φυσικά δεν θέλουν κιόλας, γιατί μιλάμε για ανυποταξία... Θα κάτσει να ασχοληθεί το intelligence service της Αστυνομίας (γιατί περί αυτού πρόκειται) με το να στείλει να περιμένουν έναν από τους 35 χιλιάδες ανυπότακτους, χωρίς καν αυτό να προβλέπεται από το νόμο; Νομίζω οτι είναι αστείο και να το συζητάμε...

Αν για κάποιο λόγο είχες την υποψία ότι ως ανυπότακτος εξωτερικού έχεις καταδικαστεί ερήμην ή ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης και γνώριζες για το PNR ή ως ΜΚΕ είχες ξεπεράσει το όριο ημερών ή Διάβαζες στις εφημερίδες ότι επίκειται επιστράτευση θα ήσουν τόσο άνετος να πάρεις πτήση εντός Σένγκεν; Εγώ δεν θα ήμουν και θα προτιμούσα άλλη λύση. Δεν θα το ρίσκαρα.

Σου απάντησα ότι δεν θα έρθουν ποτέ να σου πουν ότι έκαναν χρήση του ΠΝΡ, αλλά θα επικαλεστούν τυχαίο έλεγχο και αντε να αποδείξεις ότι δεν ήταν και ότι έκαναν χρηση του ΠΝΡ. Δεν θα στείλουν αστυνομικό. Απλώς θα ενημερώσουν τους ήδη υπάρχοντες σε κάθε πτήση.

Ti εννοείς να κάτσει να ασχοληθεί; Ένα κουμπακι πατάνε στη ΜΣΕ και φαίνονται όλα. Δέκα δεύτερα υπόθεση είναι. Αυτή είναι η δουλεία τους. Σε τσεκάρουν και για ότι προκύπτει, ενημερώνουν και προχωρούν στα προβλεπόμενα.

Πιστεύεις δηλαδή, ότι αν στα κεντρικά της ΜΣΕ σε "πατήσουν" και τους βγάλει ένα οποιοδήποτε ένταλμα σύλληψης για ένα οποιοδήποτε έγκλημα, δεν θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους στο αεροδρόμιο; Οκ, τι να πω;

Εσύ είπες γενικά ότι δεν γίνεται καταγραφή και έλεγχος, εντός Σένγκεν.

Επαναλαμβάνω σε όσους μας διαβάζουν δεν χρειάζεται πανικός. Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο σε μια απλή ανυποταξία εξωτερικού να συμβεί κάτι περίεργο.

Αλλά καταγραφή, έλεγχος και ταυτοποίηση υπάρχει και εντός Σένγκεν μέσω του PNR. Η επεξεργασία δεδομένων προηγείται για να διαπιστωθεί αν υπάρχει λόγος για να κινηθούν παρακάτω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Παρ Σεπ 11, 2020 5:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ypodiopos19

Φιλε μου δεν θα επεκταθω ουτε θα απαντησω σε αυτα που λες... Ειλικρινα δεν θυμομουν καν παλαιοτερη στιχομυθια μας με τον τρόπο που περιγράφεις... Απανταω μονο γιατι βλεπω οτι ναι μεν εχεις ολη την καλη διαθεση να βοηθησεις, αλλα φαινεται μερικες φορες βιάζεσαι να πεις πραγματα που δεν ισχυουν... Επειδη ολοι μας θα μπορουσαμε να πουμε κατι, αν δεν ειμαστε βεβαιοι, καλο ειναι να μη λεμε τιποτα γιατι το θεμα ειναι σοβαρο. Σχετικα με την εξαλειψη του αξιοποινου, ειχα ελλειπή πληροφόρηση και ς'ευχαριστώ και πάλι για τη διόρθωση που τότε είχες κάνει. Γι'αυτό άλλωστε και το είχα αναφέρει τότε, για συζήτηση.

Η πιθανοτητα ειναι μηδεν, οχι απλως απειροελαχιστη. Καλο ειναι να διαβασεις ολο το νομο, οχι μονο το αρθρο απο το lawspot... Ειναι πολύ πιθανοτερο καποιος να εχει θεμα με αλκοτεστ ή τροχαίο ατύχημα, παρά αυτο που περιγράφεις.

Δεν είπα οτι δεν υπάρχει καταγραφη PNR εντος Σενγκεν (το αντιθετο ειπα, αλλά μάλλον διάβασες πολύ βιαστικά... ) ... Είπα οτι δεν γίνεται καταγραφή εισόδου και εξόδου. Το οποίο και ισχύει απόλυτα, διαφορετικά γιατί προτείνεις σε κάποιον να προσπαθήσει να φύγει εντός Σένγκεν αφού κι εκεί -όπως λες- θα καταγραφεί... ;

Δεν έχω κάτι μαζί σου, κι ούτε σκοπεύω να συνεχίσω στο ύφος αυτό, αλλά θεωρώ η βασικότερη λειτουργία του συγκεκριμένου θέματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών από ανυπότακτους ή ειδικούς με το θέμα αυτό με κάποιον άλλο τρόπο... Εσύ είσαι κάτι από τα δύο; Ρωτώ διότι βλέπω συχνά οτι αναφέρεις πράγματα που δεν ισχύουν με χαρακτηριστική βεβαιότητα... Που τελικά δεν ξέρω ποιον και πως βοηθούν.

ypodiopos19

Δεν προτεινω ποτε σε κανεναν να ρισκαρει το οτιδηποτε, ουτε και να παραβει το νομο (οκ, λιγο οξυμωρο για ανυποτακτο... ). Ιδανικα 30 μερες προβλεπονται, τοσες πρεπει καθε ανυποτακτος να μενει στη χωρα.

Απλως οι θεωριες και οι πιθανολογιες δεν βοηθουν με καποιο τροπο... Ειναι τοση πολλη η πληροφορια που δε βοηθαει... Ειδικα για ανυποτακτους εξωτερικου που κατα κανονα ειναι ανθρωποι πολυ απασχολημενοι, με πολλα θεματα στο κεφαλι τους...

Αν δεν ειμαστε σιγουροι, ο, τι και να λεμε, να χαμε να λεγαμε για να περναει η ωρα ειναι...

Το πιο χρησιμο ειναι ο φιλος μολις επιστρεψει με το καλο στο σπιτι του μεσω Σενγκεν, να μας πει την εμπειρια του.

Για να συνεισφέρω κι εγώ με τη δική μου, μεσω Σενγκεν οχι απλως δεν εχω ελεγχθεί ποτέ, αλλά δεν εχω καν δει αστυνομικό στις πύλες εισόδου και εξόδου. Υπάρχει μόνο ο υπάλληλος της αεροπορικής που χτυπάει το boarding pass. Και για Αγγλία από πολύ γνωστούς μου ποτέ δεν έχω ακούσει να υπήρξε θέμα, απλώς ρωτάνε πότε ήρθες και ζητάνε το εισιτήριο για το συγκεκριμένο ταξίδι και μόνο (όχι για τα προηγούμενα μέσα στη χρονιά). Ομολογώ όμως οτι δεν έχω εμπειρία από υπέρβαση του ορίου ημερών.

ypodiopos19

Σχετικα με τη ΜΣΕ, αυτο που λες εχει τεσσερα βασικα κενα:

1) Το ενταλμα συλληψης αφορα ελαχιστους ανυποτακτους.

2) Ακομα και με ενταλμα, δεν θα κατσει κανενας να παταει τυχαια ονοματα στο συστημα... Θα πρεπει καποιος να το ζητησει. Ποιος ειναι αυτος και για ποιο λογο να το κανει; Ο εισαγγελεας του Στρατοδικειου; Μα αυτος γνωριζει που μενεις, δεν εχει κανενα λογο να σε ψαξει μεσω αναζήτησης... Οταν ειναι να σε καλεσει, θα σου στειλει ενα ωραιο συστημμενο στο σπιτι μεσω του προξενειου. Δε θα περιμένει ποτε θα κατεβεις διακοπες... Κι αν δε σε βρει, θα συνεχισει μονος του τη διαδικασια... Δεν ειμαστε στο CSI Miami...

3) Τα εισερχομενα αιτηματα στο συστημα διεπονται επισης απο τον ιδιο νομο. Συνεπως ακομη κι αν καποιος θελει να σε ψαξει για ανυποταξια, απλως δεν μπορει να το κανει μέσω του PNR, δεν το επιτρεπει ο νομος, πως να το πω... Η Ελλάδα παρ'ολα τα προβλήματά της παραμένει ένα κρατος που διοικειται απο ενα συνολο νομων.

4) Πιστεύω (δεν γνωρίζω) οτι κανένας απο τη ΜΣΕ δε θα σηκωσει το τηλεφωνο για το λόγο που λες. Η δουλειά τους δεν ειναι να κυνηγάνε το ένταλμα του κάθε πικραμένου, εκτός πια κι αν λυθούν όλες οι τρέχουσες υποθέσεις για τους 25-30 τύπους εγκλήματος που κυνηγάνε και έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο να κυνηγάνε και τα υπόλοιπα καθ'υπέρβαση καθήκοντος... Αλλά αλήθεια, για την ΕΛΑΣ μιλάμε, ή για το FBI;Εικόνα Την τελευταία φορά που προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Αρχηγείο, διαπίστωσα οτι μετά τις 2 δεν υπάρχει ούτε άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο...

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Φιλε μου δεν θα επεκταθω ουτε θα απαντησω σε αυτα που λες... Ειλικρινα δεν θυμομουν καν παλαιοτερη στιχομυθια μας με τον τρόπο που περιγράφεις... Απανταω μονο γιατι βλεπω οτι ναι μεν εχεις ολη την καλη διαθεση να βοηθησεις, αλλα φαινεται μερικες φορες βιάζεσαι να πεις πραγματα που δεν ισχυουν... Επειδη ολοι μας θα μπορουσαμε να πουμε κατι, αν δεν ειμαστε βεβαιοι, καλο ειναι να μη λεμε τιποτα γιατι το θεμα ειναι σοβαρο. Σχετικα με την εξαλειψη του αξιοποινου, ειχα ελλειπή πληροφόρηση και ς'ευχαριστώ και πάλι για τη διόρθωση που τότε είχες κάνει. Γι'αυτό άλλωστε και το είχα αναφέρει τότε, για συζήτηση.

Η πιθανοτητα ειναι μηδεν, οχι απλως απειροελαχιστη. Καλο ειναι να διαβασεις ολο το νομο, οχι μονο το αρθρο απο το lawspot... Ειναι πολύ πιθανοτερο καποιος να εχει θεμα με αλκοτεστ ή τροχαίο ατύχημα, παρά αυτο που περιγράφεις.

Δεν είπα οτι δεν υπάρχει καταγραφη PNR εντος Σενγκεν (το αντιθετο ειπα, αλλά μάλλον διάβασες πολύ βιαστικά... ) ... Είπα οτι δεν γίνεται καταγραφή εισόδου και εξόδου. Το οποίο και ισχύει απόλυτα, διαφορετικά γιατί προτείνεις σε κάποιον να προσπαθήσει να φύγει εντός Σένγκεν αφού κι εκεί -όπως λες- θα καταγραφεί... ;

Δεν έχω κάτι μαζί σου, κι ούτε σκοπεύω να συνεχίσω στο ύφος αυτό, αλλά θεωρώ η βασικότερη λειτουργία του συγκεκριμένου θέματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών από ανυπότακτους ή ειδικούς με το θέμα αυτό με κάποιον άλλο τρόπο... Εσύ είσαι κάτι από τα δύο; Ρωτώ διότι βλέπω συχνά οτι αναφέρεις πράγματα που δεν ισχύουν με χαρακτηριστική βεβαιότητα... Που τελικά δεν ξέρω ποιον και πως βοηθούν.

1. "Εντός Σένγκεν δεν υπάρχει καταγραφή, ούτε και έλεγχος από αστυνομικό όργανο, σε καμία φάση της εισόδου/εξόδου. "

Αυτό είπες. Αναληθέστατο. Γίνεται καταγραφή από τη ΜΣΕ πριν την πτήση στη φάση εξόδου και εισόδου.

2. Πες μου σε ποια πράγματα αναφέρεσαι. Διαφορετικά τα όσα λες είναι συκοφαντίες και λάσπη. Και μάλιστα είπες συχνά. Περιμένω να μου απαντήσεις.

3. Υπήρξα ανυπότακτος εξωτερικού.

4. Το ποιος θεωρείς ότι είναι σωστό να εκφέρει άποψη, δεν νομίζω να απασχολεί κανέναν. Έχουμε δημοκρατία.

5. Το ποιος έχει ελλιπή ενημέρωση, φαίνεται και από το ύφος του ξερόλα που χρησιμοποιεί και απαξιώνει τους υπόλοιπους.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Παρ Σεπ 11, 2020 6:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Σχετικα με τη ΜΣΕ, αυτο που λες εχει τεσσερα βασικα κενα:

1) Το ενταλμα συλληψης αφορα ελαχιστους ανυποτακτους.

2) Ακομα και με ενταλμα, δεν θα κατσει κανενας να παταει τυχαια ονοματα στο συστημα... Θα πρεπει καποιος να το ζητησει. Ποιος ειναι αυτος και για ποιο λογο να το κανει; Ο εισαγγελεας του Στρατοδικειου; Μα αυτος γνωριζει που μενεις, δεν εχει κανενα λογο να σε ψαξει μεσω αναζήτησης... Οταν ειναι να σε καλεσει, θα σου στειλει ενα ωραιο συστημμενο στο σπιτι μεσω του προξενειου. Δε θα περιμένει ποτε θα κατεβεις διακοπες... Κι αν δε σε βρει, θα συνεχισει μονος του τη διαδικασια... Δεν ειμαστε στο CSI Miami...

3) Τα εισερχομενα αιτηματα στο συστημα διεπονται επισης απο τον ιδιο νομο. Συνεπως ακομη κι αν καποιος θελει να σε ψαξει για ανυποταξια, απλως δεν μπορει να το κανει μέσω του PNR, δεν το επιτρεπει ο νομος, πως να το πω... Η Ελλάδα παρ'ολα τα προβλήματά της παραμένει ένα κρατος που διοικειται απο ενα συνολο νομων.

4) Πιστεύω (δεν γνωρίζω) οτι κανένας απο τη ΜΣΕ δε θα σηκωσει το τηλεφωνο για το λόγο που λες. Η δουλειά τους δεν ειναι να κυνηγάνε το ένταλμα του κάθε πικραμένου, εκτός πια κι αν λυθούν όλες οι τρέχουσες υποθέσεις για τους 25-30 τύπους εγκλήματος που κυνηγάνε και έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο να κυνηγάνε και τα υπόλοιπα καθ'υπέρβαση καθήκοντος... Αλλά αλήθεια, για την ΕΛΑΣ μιλάμε, ή για το FBI;Εικόνα Την τελευταία φορά που προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Αρχηγείο, διαπίστωσα οτι μετά τις 2 δεν υπάρχει ούτε άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο...

1. Δεν απάντησες θα το ρίσκαρες;

2. Το ένταλμα σύλληψης φαίνεται στην οθόνη κανονικότατα με το πάτημα ενός κουμπιού. Κανένα τυχαίο όνομα δεν θα πατάει. Μου αρέσει που είσαι και σίγουρος. Ο έλεγχος γίνεται στους επιβάτες πριν την πτήση.

3. Λέει πουθενά ότι ο έλεγχος γίνεται μόνο μετά από αίτημα; Δεν θα σε ψάξει κανείς για ανυποταξία. Πατάνε απλώς το κουμπάκι και ενημερώμουν. Δέκα δεύτερα υπόθεση. Τι άλλο να εξηγήσω;

4. Είναι άποψη σου.

ypodiopos19

Ελεγχος εισοδου-εξοδου εντος Σενγκεν δεν υφισταται. Ο ελεγχος ειναι ενα ενεργητικο πραγμα, σημαινει οτι καποιος τον κανει. Δεν σημαινει οτι απλως υπαρχει καπου καποτε ενα στοιχειο που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει εναντιον σου. Εαν εχεις ποτε ταξιδεψει εκτος Ελλαδος (αμφιβαλλω), γνωριζεις σε τι αναφερομαι. Εχεις καποια αντιθετη εμπειρια να μοιραστεις μαζι μας; Ειλικρινα, θα ηταν πολυ χρησιμο.

Απο μενα σταματαει εδω διοτι βλεπω οτι συνεχιζεις ορεξατος την αντιπαραθεση επι προσωπικου και δεν προσφερει κατι ολο αυτο στους λοιπους φιλους και αναγνωστες...

Καλη συνεχεια!

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ypodiopos19 έγραψε:Δεν προτεινω ποτε σε κανεναν να ρισκαρει το οτιδηποτε, ουτε και να παραβει το νομο (οκ, λιγο οξυμωρο για ανυποτακτο... ). Ιδανικα 30 μερες προβλεπονται, τοσες πρεπει καθε ανυποτακτος να μενει στη χωρα.

Απλως οι θεωριες και οι πιθανολογιες δεν βοηθουν με καποιο τροπο... Ειναι τοση πολλη η πληροφορια που δε βοηθαει... Ειδικα για ανυποτακτους εξωτερικου που κατα κανονα ειναι ανθρωποι πολυ απασχολημενοι, με πολλα θεματα στο κεφαλι τους...

Αν δεν ειμαστε σιγουροι, ο, τι και να λεμε, να χαμε να λεγαμε για να περναει η ωρα ειναι...

Το πιο χρησιμο ειναι ο φιλος μολις επιστρεψει με το καλο στο σπιτι του μεσω Σενγκεν, να μας πει την εμπειρια του.

Για να συνεισφέρω κι εγώ με τη δική μου, μεσω Σενγκεν οχι απλως δεν εχω ελεγχθεί ποτέ, αλλά δεν εχω καν δει αστυνομικό στις πύλες εισόδου και εξόδου. Υπάρχει μόνο ο υπάλληλος της αεροπορικής που χτυπάει το boarding pass. Και για Αγγλία από πολύ γνωστούς μου ποτέ δεν έχω ακούσει να υπήρξε θέμα, απλώς ρωτάνε πότε ήρθες και ζητάνε το εισιτήριο για το συγκεκριμένο ταξίδι και μόνο (όχι για τα προηγούμενα μέσα στη χρονιά). Ομολογώ όμως οτι δεν έχω εμπειρία από υπέρβαση του ορίου ημερών.

Το τι θα λέει ο καθένας δεν θα το κρίνεις εσύ. Αν αισθάνεσαι πιεσμένος, είναι σεβαστό, αλλά δεν σημάινει τίποτα.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να θέτει προβήματισμούς κια θέματα προς ανάλυση. Αν πιέζεσαι, μπορείς να μην συμμετέχεις στην κουβέντα. Σε καμμία όμως περίπτωση να πετάς λάσπη και να υπονοείς ότι μιλάω χωρίς να έχω εμπειρία.

Το ότι δεν είδες αστυνομικούς στη δική σου πτήση δεν σημαίνει τίποτα. Εγώ πάντα βλέπω στις δικές μου μλεσω Σένγκεν. Για UK γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου (με διπλό διαβατήριο) που είχε θέμα.

Ο φίλος δεν μου παραπονέθηκε για κάτι, σε αντίθεση με εσένα που καταλαβαίνω ότι έχεις εμπάθεια προς το πρόσωπο μου. Λυπάμαι για τη λάσπη που μου πέταξες.

Πρέπει να καταλάβεις επιτέλους ότι δεν είσαι ο χωροφύλακας των σχολίων και να αλλάξεις ύφος.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Παρ Σεπ 11, 2020 7:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Τον κάνει η ΜΣΕ. Έλεος. Έλεγχος είναι και αυτός από το 2018.

Με λασπολόγησες και με προσέβαλες και λες ότι είμαι ορεξάτος επειδή αντιδράω; Αυτό προσφέρει στη συζήτηση ε;

Υπήρξα ανυπότακτος εξωτερικού σε χώρα εντός Σένγκεν.

Το περίμενα. Οι λασπολόγοι την κάνουν με ελαφριά όταν καλούνται να αποδείξουν.

Φίλε αν πιέζεσαι δεν σου φτάινε οι άλλοι, υπάρχουν ειδικοί.

Αν δεν είσαι τρολ (αμφιβάλλω) σε παρακαλώ να ανακαλέσεις τα όσα είπες για το πρόσωπό μου.

Φιλικά.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αντρέας ekwter. την Παρ Σεπ 11, 2020 7:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Chris

Δημοσίευση από Chris »

KΑλησπέρα,

Σχετικά με το ΠΝΡ, για να μπορούν να δουν στο σύστημα αν υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή κάποια άλλη καταδίκη στο όνομά σου θα πρέπει να χτυπήσουν αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας... Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι διαθέσιμοι στις αρχές για πτήσεις εντός σένγκεν καθώς δεν απαιτούνται για το κλείσμο αεπροπορικών εισιτηριων απο τις εταιριες που ουσιαστικα μεταβιβάζουν τα στοιχεία στις αρχές...

Τα υπόλοιπα στοιχεία που καταγράφονται, όπως όνομα, τροπος πληρωμής εισητηρίου, θέση στο αεροπλάνο, αιρθμό αποσκευών, προορισμός και ταξιδιωτικό ιστορικό δεν αποκαλύπτουν τίποτα για το ποινικο μητρώο κάποιου, ή αν υπάρχει απαγόρευση εξόδου... (και μάλιστα μετά από έξι μήνες το όνομα σβήνεται, το οποίο βέβαια από μόνο του δε λεει και τίποτα. Φαντάσου κάποιον να τον λένε Παπαδόπουλο, πόσους Παραδόπουλους έχουμε στην Ελλάδα.).

Απλά αυτά τα στοιχεία, καταγράφονται στα αρχεία για να δημιουργηθεί με τον καιρό μια βάση δεδομένω κατα κύριω λόγο, και μεταγενέστερα, πιθανόν να ελέγχονται σε περίπτωση που υπάρχει κάποια υποψία που συνδέεται με τρομοκρατία ή άλλο σοβαρό έγκλημα όπως ναρκωτικά... (Παράξενος τρόπος πληρωμής, ασυνήθιστο ιστορικό δρομολόγιου, ή το όνομα κάποιου στη θέση που δεν αντιστοιχεί στο όνομα του εισηρίου γιατί σε πολλά ευρωπαϊκα αεροδρόμια δε χρειάζεται να επιδείξεις ούτε ταυτότητα κατά την επιβιβαση, όλα γίνονται ηλεκτρονικά) ...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Σεπ 12, 2020 1:38 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
UKcitizen

Δημοσίευση από UKcitizen »

Πολύ σωστός ο Chris σε αυτό που γράφει για PNR, κρίμα για τη διαμάχη πιο πάνω.

Σε απάντηση ερώτησης παραπάνω δε θα δίσταζα να κλείσω εισιτήριο μέσω πχ Ολλανδίας με τελικό προορισμό Λονδίνο (όταν φεύγεις από Ελλάδα πετάς για χώρα εντός schengen, το πού πας μετά δεν έχει σχέση και δεν αφορά την ελληνική αστυνομία, καθώς περνάς passport control στην Ολλανδία). Δε θα έκανα δύο ξεχωριστές κρατήσεις για κάτι τέτοιο που διάβασα παραπάνω από άλλο χρήστη. Μην καταλήξουμε και σε επίπεδο παράνοιας...

Επίσης ποτέ κανείς δε ζήτησε το εισιτήριο εισόδου στη χώρα, το βλέπουν άλλωστε όταν σκανάρουν διαβατήριο σε απευθείας πτήση από Αγγλία. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί μόνο αν έρθεις πχ μέσω Γερμανίας (και θεωρώ χαζό να μη φύγεις με τον ίδιο τρόπο... ).

Για να είναι εύκολη, γιατί είναι μικρή και κυλά σα νερό:

1) Αν σκοπεύεις να πετάξεις Ελλάδα μέσω schengen, τότε είναι σοφό να φύγεις με τον ίδιο τρόπο (δεν καταγράφεται στο διαβατήριο κάπως)

2) Αν σκοπεύεις να πετάξεις Ελλάδα απευθείας από μη schengen, τότε είναι σοφό να φύγεις με τον ίδιο τρόπο (καταγράφεται στο διαβατήριο ή ταυτότητα η είσοδος και έξοδος- το θεωρώ χαζό να δίνει κάποιος ταυτότητα, πλέον από τον Απρίλιο του 2019 τα χτυπάνε όλα στο σύστημα... )

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι εννοεί ο πρωθυπουργός με την αναθεώρηση του πλαισίου της θητείας που ανέφερε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και αν θα μας επηρεάσει κάπως

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες