Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
ypodiopos19
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 07, 2020 11:05 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Καλημερα,

Ευχαριστω για την απαντηση.

Αυτο το "εφ'οσον απαιτηθει" η αληθεια ειναι οτι αλλαζει εντελως την ερμηνεια... Αυτο που μου λετε ειναι διαφορετικο απο αυτο που καταλαβα και που ειπα προηγουμενως... Οτι δηλαδη βγαινει αποφαση εφ'οσον απαιτηθει να βγει αποφαση (δηλαδη για να διευκρινισει διαδικασιες, οπου αυτο ειναι απαραιτητο). Ξαναλεω, δεν ειμαι νομικος... Ισως για ενα δικηγορο να ειναι ξεκαθαρη η παραγραφος αυτη.

Σχετικα με την απαγορευση εξοδου, εντέλει ρώτησα κι έμαθα στην Αστυνομία. Βγαίνει κανονικότατα και για μας, απλώς με την ένδειξη Εξωτερικού, οπότε έχω. Αναζήτηση δεν υπάρχει, καθώς ενημέρωσα από πριν, συνεπώς δε χρειάστηκε να σταλεί σήμα να με ψάξει κάποιος. Όπως επίσης ούτε ένταλμα σύλληψης βγαίνει αυτόματα... Αυτό είναι αρμοδιότητα του στρατιωτικού εισαγγελέα αφού λάβει την υπόθεσή σου και αν κρίνει οτι υπάρχει κάποιος λόγος, δεν έχει σχέση με τη Στρατολογία απ'ότι κατάλαβα.

Τέλος πάντων, όσο ανοίγει το πράγμα και κατέβουμε, ας μοιραζόμαστε εδώ τι παιζει γενικά, να έχουμε μια ιδέα...

Περι εξαγοράς, ένα άλλο θεμα που θελω να θίξω. Έχει ειπωθεί και είχα πάντα την εντύπωση αυτή, οτι η μόνη περίπτωση ποινικής τακτοποίησης της ανυποταξίας είναι η επταετία με ΜΚΕ, ενώ σε κάθε άλλη περιπτωση απλώς είναι πιο επιεικείς αν στο μεταξύ έχεις υπηρετήσει ή εξαγοράσει... Στην ευχέρειά τους πάντα. Ωστόσω με βάση το νόμο περί εξαγοράς (άρθρα 4 και 5), φαίνεται οτι ακριβώς το ίδιο ισχύει επισήμως και όταν κάποιος εξαγοράσει τη θητεία του αφού υπηρετήσει τις 20-30 μέρες που απαιτούνται:

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n3421-2005/arthro-57-nomos-3421-2005

Θεωρητικά θα έπρεπε να καλύπτει και το πρόστιμο, αλλά ας πούμε οτι περιοριζόμαστε στο ποινικό κομμάτι. Υπάρχει κάποιος που έχει εξαγοράσει και τακτοποίησε με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες;

(το γράφω εδώ και όχι στο thread της εξαγοράς, καθώς αφορά αποκλειστικά όσους εξαγόρασαν μετά από ανυποταξία)

emmanouilbit
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Δευ Ιουν 15, 2020 10:42 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από emmanouilbit »

Καλησπερα σε ολους. Εχω μπερδευτει και εγω με τις επιλογες που εχω ως κατοικος εξωτερικου και θα ηθελα λιγη βοηθεια. Ζω και εργαζομαι στο Λονδινο τα τελευταια πεντε χρονια οποτε δεν πληρω τις προυποθεσεις μονιμου κατοικου εξωτερικου και η αναβολη μου ληγει στο τελος του χρονου. Εχω σκοπο να συνεχισω να μενω και να εργαζομαι εδω. Αμα κηρυχθω ανυποτακτος ειτε εξωτερικου ειτε εσωτερικου, μπορω να παρω απαλαγη του προστιμου σε δυο χρονια που θα συμπληρωσω τα 7 ετη, αφου κυρηχθω μονιμος κατοικος εξωτερικου; Αν οχι, η μονη μου επιλογη, εχωντας αποφασισει να παραμεινω στο εξωτερικο, ειναι να αφησω την εργασια μου και να στρατολογηθω, η να κανω καποιο μεταπτυχιακο για να αποφυγω τις επικυρωσεις; Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Άβαταρ μέλους
ypodiopos19
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 07, 2020 11:05 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Ναι, μπορείτε να απαλλαγείτε από όλες τις συνέπειες της ανυποταξίας αν βγείτε μόνιμος κάτοικος με βιοποριστική εγκατάσταση στο εξωτερικό για 7 χρόνια (τα δικαιολογητικά και οι προυποθέσεις ίσως διαφέρουν από προξενείο σε προξενείο, καλύτερα ρωτήστε στο δικό σας από τώρα, για να είστε σίγουρος οτι θα τα έχετε).

Πάντως απ´ ότι καταλαβαινω, όταν θα σας καλέσουν θα είστε ήδη περίπου στην εξαετία... Απο κει και πέρα υπάρχουν διαφόρων ειδών αναβολές για να είστε νόμιμος όσο περισσότερο γίνεται... Π. Χ. Η αναβολή κοινωνικών λόγων, αν συντρέχουν λόγοι και δοθεί, δίνει 4 με 6 μήνες επιπλέον. Στη χειρότερη μένετε ανυπότακτος εξωτερικού για 6 μήνες - 1 χρόνο και μόλις συντρέχουν οι προυποθέσεις για επταετία, κινείτε τις διαδικασίες και παραγράφονται όλα. Βέβαια για να είμαι ξεκάθαρος, υπάρχουν πάντοτε μερικά ρίσκα που πρέπει να εκτιμηθούν στην επιλογή αυτή, π. Χ. Αλλαγή νομοθεσίας ή μη αναγνώριση επταετίας στο χρόνο που υπολογίζετε για τον Χ ή τον Ψ λόγο.

Η αναβολή για μεταπτυχιακό δίνεται μόνο μέχρι τα 28 και, στην πράξη, αν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τα 28 για να το παρακολουθήσετε. Π. Χ. Αν τη ζητήσει κάποιος στα 27 και 6 μήνες, δεν είναι υποχρεωμένοι να τη δώσουν.

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 45
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Τρί Δεκ 24, 2019 10:13 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Nikolas86 »

@ypodiopos19
Νομίζω ότι για το "εφόσον απαιτηθεί" εννοεί ο νομοθέτης ότι πρέπει να γίνει αυτό σε κάθε περίπτωση που απαιτείται. Δηλαδή, εφόσον η παράγραφος εκφράζει κάτι που μπορεί εν δυνάμει να γίνει, νομίζω ότι για να γίνει θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη απόφαση. Πάντως, προφανώς και χωράνε κι άλλες ερμηνείες, καθώς δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για κάτι ανάλογο σχετικά πρόσφατα.

Για την απαγόρευση εξόδου και το ένταλμα σύλληψης, ο νόμος λέει ότι οι ανυπότακτοι δεν έχουν το δικαίωμα αποδημίας, αλλά οι ανυπότακτοι εξωτερικού μπορούν να εισέλθουν και να παραμείνουν στην Ελλάδα για το πολύ 30 ημέρες, χωρίς να ελεγχθούν για την στρατολογική τους κατάσταση. Ο νόμος δεν λέει κάτι για την έξοδο των ανυποτάκτων εξωτερικού από την χώρα. Άρα, η αστυνομία καλείται την ώρα που κάποιος άνδρας πάει να βγει από την χώρα, με βάση το άρθρο 54 του στρατολογικού νόμου να αποφασίσει εάν έχει δικαίωμα αποδημίας. Εάν όμως είναι ανυπότακτος εξωτερικού και έχει παραμείνει για 30 ημέρες το πολύ στην Ελλάδα, δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει την στρατολογική του κατάσταση. Για να μάθει όμως αν είναι ανυπότακτος και άρα απαγορεύεται η αποδημία του, πρέπει να ελέγξει την στρατολογική του κατάσταση... Άρα, εκείνη την ώρα, έρχεται το Άγιο Πνεύμα και λαμβάνει χώρα μια μικρή επιφοίτηση στο κεφάλι του αστυνομικού οργάνου, που του δίνει την δυνατότητα να ελέγχει την στρατολογική κατάσταση όσων δεν τυγχάνει να είναι ανυπότακτοι εξωτερικού, ώστε να μην παρανομήσει ο/η αντίστοιχος αστυνομικός. Το ανάλογο άρθρο 205 του Ποινικού Κώδικα περί παράνομης αποδημίας έχει πάντως καταργηθεί... Και για την απαγόρευση εξόδου από την χώρα, πάντως, απαιτείται συνήθως διάταξη δικατηρίου ή εισαγγελέως ή ανακριτού. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε έναν νόμο που προβλέπει τη στέρηση εξόδου από την χώρα (αποδημία), αλλά χωρίς κάτι περαιτέρω, κάποια ποινή ή κάτι. Τέλος πάντων...

Τώρα, το ένταλμα σύλληψης, ναι, πρέπει να το εκδώσει ο εισαγγελέας, καθώς πρόκειται για αυτόφωρο πλημμέλημα.

Για την εξαγορά είναι όπως τα γράφετε και δεν έχει τονιστεί αρκετά. Θα μπορούσε δηλαδή, κάποιος αντί για 6000 πρόστιμο, να παρουσιαστεί και μετά από 15-20 ημέρες να πληρώσει 6000 ευρώ εξαγορά και να τελειώνει. Μόνο που συνήθως οι περισσότεροι καλούνται για πρώτη φορά πριν τα 33, και άρα δεν μπορούν να εξαγοράσουν... Έχετε δίκαιο πάντως ότι εάν εξαγοράσει κανείς, παύουν οι κυρώσεις της ανυποταξίας. Άρα, αξίζει μάλλον κανείς να πάει να εξαγοράσει κάποιες μέρες πριν απολυθεί τις 1-2 μέρες που απομένουν, ώστε να τελειώνει με την ανυποταξία και βάσει νόμου, καθώς αλλιώς, με κοινή θητεία, παύουν οι κυρώσεις μόνο εάν παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2020.

Καλώς πάντως που το επισημάνατε, γράφοντας:

"Περι εξαγοράς, ένα άλλο θεμα που θελω να θίξω. Έχει ειπωθεί και είχα πάντα την εντύπωση αυτή, οτι η μόνη περίπτωση ποινικής τακτοποίησης της ανυποταξίας είναι η επταετία με ΜΚΕ, ενώ σε κάθε άλλη περιπτωση απλώς είναι πιο επιεικείς αν στο μεταξύ έχεις υπηρετήσει ή εξαγοράσει... Στην ευχέρειά τους πάντα. Ωστόσω με βάση το νόμο περί εξαγοράς (άρθρα 4 και 5), φαίνεται οτι ακριβώς το ίδιο ισχύει επισήμως και όταν κάποιος εξαγοράσει τη θητεία του αφού υπηρετήσει τις 15-20 μέρες που απαιτούνται:

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n3421-2005/arthro-57-nomos-3421-2005

Θεωρητικά θα έπρεπε να καλύπτει και το πρόστιμο, αλλά ας πούμε οτι περιοριζόμαστε στο ποινικό κομμάτι. Υπάρχει κάποιος που έχει εξαγοράσει και τακτοποίησε με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες;

(το γράφω εδώ και όχι στο thread της εξαγοράς, καθώς αφορά αποκλειστικά όσους εξαγόρασαν μετά από ανυποταξία) "

Άβαταρ μέλους
ypodiopos19
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: Κυρ Ιουν 07, 2020 11:05 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ypodiopos19 »

Και πάλι ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες απαντήσεις.

Αυτό με την εξαγορά πάντως πολύ καλό νέο ("νέο" για μένα τουλάχιστον), μιας και η ηλικία εξαγοράς καθορίζεται μόνο από το νόμο... Ενώ η επταετία από τις συνθήκες και τα προξενεία επίσης, δυστυχώς. Δε μπορεί κανείς να προβλέψει, για παράδειγμα, αν στο διάστημα αυτό μείνει άνεργος με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η επταετία... Ξέρω περιπτώσεις που τους αναγνώρισαν με 12 μήνες π. Χ. Ανεργία (με επίδομα), ενώ σε άλλους όχι.

Για την έξοδο από τη χώρα τι να πω... Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο έχει μείνει τόσο στον αέρα το συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ οφείλω να ομολογήσω οτι για άλλες περιπτώσεις οι στρατολογικοί νόμοι και διαδικασίες είναι πολύ πιο ξεκάθαροι από τους πολιτικούς.

Πάντως ρώτησα και δικηγόρο που ασχολείται με τα στρατολογικά και επιβεβαιώνει αυτό που λέτε, οτι δηλαδή ο νόμος δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των 30 ημερών, αλλά αφού δεν έχει βγει απόφαση, ισχύουν οι 30 προς το παρόν.

Για την απαγόρευση εξόδου, συγκεκριμένα στη δική μου περίπτωση επιβλήθηκε απευθείας από τη Στρατολογία και στο σύστημα της Αστυνομίας ενημερώθηκα οτι αναφέρει ακριβώς την κατάστασή μου. Τώρα το αν είναι τόσο "ισχυρή" η απαγόρευση αυτή σε σχέση με μια που έχει εκδοθεί από δικαστικό όργανο, δεν το γνωρίζω. Πάντως επειδή αναφέρει το οτι ειμαι ανυπότακτος εξωτερικού, φαίνεται οτι δίνει κάποιο "άλλοθι" στον αστυνομικό, ο οποίος απλά θα χτυπήσει το διαβατήριο και το σύστημα θα τον ενημερώσει αναγκαστικά...

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 45
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Τρί Δεκ 24, 2019 10:13 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Nikolas86 »

Για τα προξενεία, νομίζω ότι μπορεί να γίνει forum shopping κάποιες φορές. Δηλαδή, αν το τάδε προξενείο, π. Χ. Στην Καραϊβική, αναγνωρίζει τα έγγραφα και ένα άλλο όχι, εάν κοστίζει λιγότερο από την εξαγορά το να νοικιάσει κάποιος ένα σπίτι για ένα μήνα στην Καραϊβική και να πάει εκεί για 1-2 μέρες, να βγάλει τα ανάλογα έγγραφα και να τα δώσει στο εκεί προξενείο, μπορεί να το κάνει έτσι.

Δεν θεωρώ επίσης καθόλου απίθανο ορισμένοι συμπατριώτες μας να έχουν αγοράσει τα απαραίτητα έγγραφα από αρχές και επιχειρήσεις χωρών στην Αφρική ή στην Νότιο Αμερική, και να εμφανίστηκαν στα 20 τους να έχουν ζήσει και δουλέψει 10-15-500+ χρόνια στο Τζιμπουτί ή στο Περού. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι άμα σκάσει κανείς 5.000 ευρώ σε κάποια κράτη, δεν θα πάρει ό, τι έγγραφο θέλει, και θα γλυτώσει και 1.000 ευρώ από το πρόστιμο των 6.000. Αλλά, τέλος πάντων, ναι, κάτι πρεσβείες όπως αυτές του Λονδίνου είχαν υπαλλήλους που νόμιζαν ότι επιτελούν έργο, κάνοντας ό, τι μπορούν για να βασανίσουν τους ανυπότακτους.

Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι εκλέγει ανθρώπους χαμηλού επιπέδου για βουλευτές. Αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να σκεφτούν λύσεις για απλά προβλήματα, αλλά δεν ενδιαφέρονται καν. Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε από τις λίγες χώρες στον "πολιτισμένο" κόσμο που επιτρέπουμε άσχετες τροπολογίες σε σχεδόν όλα τα νομοσχέδια. Αυτό προκαλεί ένα χάος, καθώς μία τροπολογία για τους μισθούς των στρατιωτικών μπορεί να είναι σε ένα νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, ή μία τροπολογία για τους ανυπότακτους σε ένα νομοσχέδιο για τους θαλάσσιους αερολιμένες. Σε σχεδόν όλες τις άλλες χώρες, οι τροπολογίες είναι σχετικές με τα νομοσχέδια, εκτός εάν είναι κάτι κατεπείγον, και στις περισσότερες χώρες η νομοθεσία όχι μόνο τιτλοφορείται σωστά, αλλά και είναι κωδικοποιημένη και ανηρτημένη στο δίκτυο. Στην Ελλάδα, ακόμα και αυτό, δεν γίνεται από το ίδιο το κράτος, αλλά από εταιρείες (και ευτυχώς που το κάνουν κι αυτές τα τελευταία χρόνια). Έτσι, είναι τρομερά δύσκολο να δει κανείς και ποιοι νόμοι ισχύουν, αλλά και τι πραγματικά προβλέπουν οι διατάξεις τους, αλλά και οι διατάξεις των νομοσχεδίων και των τροπολογιών. Δηλαδή, μια τροπολογία, μπορεί να αλλάζει ένα άρθρο νόμου περί της στρατολογίας, το οποίο εισήχθη με τροπολογία σε ένα νόμο περί των σχολικών κτηρίων, και να λέει, καταργείται το άρθρο 5 παράγραφος 17 του τάδε νόμου. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον μέσο πολιτικό που θα έχει να ψηφίσει 5+ τροπολογίες, με 2-5 άσχετα μεταξύ τους άρθρα. Δηλαδή, στην ίδια τροπολογία για ένα νομοσχέδιο για την αλιεία, το υπουργείο εθνικής αμύνης μπορεί να μειώνει το πρόστιμο για την ανυποταξία, να καταργεί κάποιους βαθμούς, να μειώνει τους μισθούς, και, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, να οριοθετεί στρατιωτικές ζώνες ανά την επικράτεια, αλλάζοντας τροπολογίες που ενσωματώθηκαν σε άσχετα νομοσχέδια και έγιναν νόμοι, και δημιουργώντας νέους νόμους, σε ένα εκ νέου άσχετο νομοσχέδιο.

Τέλος πάντων...

Τώρα, για την απαγόρευση εξόδου είναι ένα περιοριστικό μέτρο. Άρα, δεν μπορεί να επιβληθεί χωρίς κάποια δικαστική διάταξη. Αυτό που έχει (μάλλον) η αστυνομία είναι μια απλή ένδειξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα (απαγόρευσης αποδημίας), εκτός εάν έχει εκδοθεί κάτι από ανακριτή, εισαγγελέα ή κάποιο δικαστικό συμβούλιο, κάποιο δικαστήριο. Δηλαδή, η συγκεκριμένη απαγόρευση δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, εάν γίνει απόπειρα να παραβιαστεί, γιατί δεν νομίζω ότι έχει προκύψει από κάποια δικαστική διάταξη, αλλά από απλή ενημέρωση από την στρατολογία ότι είστε ανυπότακτος και άρα ο νόμος δεν επιτρέπει την αποδημία. Γι'αυτό και δεν έχουν κυρώσεις οι ανυπότακτοι όταν φεύγουν από την χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, κάποιος π. Χ. Που είναι κατηγορούμενος σε μία υπόθεση και παραβιάσει την απαγόρευση για έξοδο από την χώρα, με το που ξαναμπεί, θα συλληφθεί, ενώ ένας ανυπότακτος εσωτερικού, αν φύγει από την χώρα και γίνει ανυπότακτος εξωτερικού, δεν νομίζω ότι θα συλληφθεί άμα ξανάρθει, καθώς έχει καταργηθεί το 205 ΠΚ.
Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 45
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: Τρί Δεκ 24, 2019 10:13 pm

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Nikolas86 »

Το άρθρο 205 του Ποινικού Κώδικα που καταργήθηκε, έλεγε:

Άρθρο 205 Παράνομη αποδημία 1. Όποιος φεύγει στην αλλοδαπή χωρίς άδεια και για να αποφύγει τη στράτευση, καθώς και όποιος βρίσκεται στην αλλοδαπή και δεν προσέρχεται εγκαίρως για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.2. Όποιος φεύγει στην αλλοδαπή χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτεί ο στρατολογικός νόμος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή.

Τώρα, ναι μεν απαγορεύεται η αποδημία των ανυπότακτων από τον νόμο, αλλά δεν προβλέπεται κάποια ποινή ή κύρωση πλέον, και εάν δεν είναι απόφαση κάποιας δικαστικής αρχής η απαγόρευση, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποια δικαστική αρχή να τιμωρήσει την παραβίαση αυτού του νόμου (καθώς δεν προβλέπεται ποινή) [εκτός και αν είχε λάβει κάποια τέτοια αρχή αντίστοιχη απόφαση που παραβιάστηκε].
Fpap88

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Fpap88 »

Καλησπερα παιδια!! Ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι, μενω στο Λονδινο και εχω βγει ανυποτακτος εξωτετικου εδω και σχεδον 7 χρονια, κλεινω 7 γεματα χρονια το Σεπτεμβρη. Εχω παει πολλες φορες Ελλαδα αυτα τα χρονια και απο αρχες του 2019 αρχισαν ολα τα στοιχεια μου να φαινονται στο customs control στο αεροδομιο. Καθε φορα απλα μου κρατανε ποσες μερες μενω Ελλαδα και μετα φευγω κανονικα.

Χθες ωστοσο, μου ηρθε ενα email απο τη στρατονομια για καταταγη μου μεσα στο 2020 και να μπω στο taxis net για το χαρτι της καταξης μου και για περαιτερω πληροφοριες. Γνωριζετε αμα οσο εισαι ανυποτακτος εξωτερικου, χρειαζεται αυτο να ανανεωνεται; Γιατι δεν μου ειχαν πει κατι τετοιο. Εγω απλα γνωριζα οτι η στρατονομια ξερει οτι λειπω και απλα περιμενω 7 χρονια για να γινω μονιμος κατοικος.

Ευχαριστω πολυ!!!

Fpap88

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Fpap88 »

Καλησπερα παιδια! Ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι, μενω στο Λονδινο και εχω βγει ανυποτακτος εξωτετικου εδω και σχεδον 7 χρονια, κλεινω 7 γεματα χρονια το Σεπτεμβρη. Εχω παει πολλες φορες Ελλαδα αυτα τα χρονια και απο αρχες του 2019 αρχισαν ολα τα στοιχεια μου να φαινονται στο customs control στο αεροδομιο. Καθε φορα απλα μου κρατανε ποσες μερες μενω Ελλαδα και μετα φευγω κανονικα. Χθες ωστοσο, μου ηρθε ενα email απο τη στρατονομια για καταταγη μου μεσα στο 2020 και να μπω στο taxis net για το χαρτι της καταξης μου και για περαιτερω πληροφοριες. Γνωριζετε αμα οσο εισαι ανυποτακτος εξωτερικου, χρειαζεται αυτο να ανανεωνεται; Γιατι δεν μου ειχαν πει κατι τετοιο. Εγω απλα γνωριζα οτι η στρατονομια ξερει οτι λειπω και απλα περιμενω 7 χρονια για να γινω μονιμος κατοικος. Ευχαριστω πολυ!
one

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από one »

Ολους, ακομα και τους ανυποτακτους εξωτερικου, τους καλουνε τυπικα ανα καποια χρονικα διαστηματα και αν δεν παρουσιαστεις παλι. Δεν αλλαζει κατι. Παραμενεις ανυπ. Εξωτ. Χωρις περαιτερω κυρωσεις. εφοσον στο μεσοδιαστημα δεν εχεις διακοψει την ανυποταξια σου.
ΜΑΝΟΣ

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ΜΑΝΟΣ »

Καλησπερα , Μια ερώτηση εχω γιατι σήμερα αγχώθηκα παρά πολυ. Εχω βγει ανυποτακτος εξωτερικου περσυ τον Μάιο μου έβαλαν το προστιμο των 6,000? και το πλήρωσα. Σήμερα λοιπόν μου έστειλαν εμαιλ για κατάταξη τον άλλον μήνα. Πως γίνετε αυτό; Ελλάδα δεν εχω πάει. Εφόσον ειμαι από περσυ ανυποτακτος εξωτερικου για ποιον λόγο με κάλουν για τον μήνα. Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει.
Ηρακλής

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Ηρακλής »

Καλησπέρα / Καλημέρα σε όλους σας ! Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους σας εδώ για την απίστευτη βοήθεια σας! Επίσης να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη σε περίπτωση που κάνω κάποιο από εσάς να επαναληφθεί.

Ονομάζομαι Ηρακλής. Είμαι γεννημένος τον Αύγουστο του 1996.(23). Θα σας πω λίγο χρονολογικά τι συμβαίνει μιας και η υπόθεση μου είναι λίγο Ιδιαίτερη. Είμαι κάτοικος εξωτερικού για λόγο σπουδών από τον Οκτώβρη του 2014. Έφυγα από την Ελλάδα με ταυτότητα για τα Σοφία της Βουλγαρίας. Εκεί έμεινα μέχρι και τις 4 Ιουνίου του 2020. Εκπλήρωσα της σπουδές μου για 4 ακαδημαϊκά χρόνια και τον πέμπτο χρόνο έκανα απλά γλώσσα για έναν χρόνο.

Μεταξύ του δεύτερου μου έτους και του τελευταίου εμένα για 4 μήνες στης ΗΠΑ για λόγους εργασίας. Δηλαδή ας πούμε περίπου 3 καλοκαίρια. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια πέρα από της σπουδές μου, ταξίδευα για εβδομάδες αραιά και που, δε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είχα πάει και από Ρωσία για περίπου δυο εβδομάδες το 2016. Όπως είπα όμως για την Βουγλαρία δεν υπάρχει κάποια σφραγίδα επάνω στο διαβατήριο μιας και διαβατήριο είχα βγάλει το 2016, και μετέπειτα χρησιμοποιούσα την ταυτότητα για την είσοδο μου στην χώρα τους. Τον Ιούνιο όπως είπα επισκέφτηκα της ΗΠΑ για τελευταία φορά και από εκεί έκανα τα χαρτιά μου για το δεύτερο μου bachelor στο τοροντο στον Καναδά όπου και είμαι τώρα.

Έχω αρκετές ευκαιρίες εδώ Και έχω φτιάξει την ζωή μου εξολοκλήρου. Το 2023 Θα Κάνω Αίτηση για να γίνω καο μόνιμος κάτοικος του Καναδά (το λεγόμενο Permanent resident). Το διαβατήριο μου το ανανέωσα πριν λίγες εβδομάδες και από ότι ενημερώθηκα θα είναι valid μέχρι και το 2025. Ωστόσο έχω αναβολή μέχρι τον Απρίλιο του 2024 όπως ενημερώθηκα από την μητέρα μου. Θέλω να ενταχθώ σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και να πάρω την αναβολή αυτή που θα μου επιτρέπει είσοδο μόνο 30 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα.

Δεν έχω σκοπό να έρχομαι όπως και να έχει πάνω από 14 ημέρες όποτε είμαι εντάξει με αυτό. Το θέμα είναι ότι δεν θα έχω συμπληρώσει τα 11 χρόνια που χρειάζονται για να το δικαιολογήσω. Έχω Αρραβωνιαστεί πρόσφατα και έχω αρκετές επαγγελματικές ευκαιρίες εδώ. Διάβασα κάτι 185 ημέρες ανά ημερολογιακό χρόνο και για εμένα το 2014 με αυτή την λογική δεν πιάνει. Τι κάνω ; Δεν θέλω να έχω πρόβλημα. Όπως είπα το διαβατήριο μου θα λήξει λογικά τον Ιούνιο του 2025. Έχω πάθει πανικό τελευταία με το όλο θέμα.

Σας παρακαλώ παρά πολύ βοηθήστε με λίγο. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έρθω Ελλάδα να υπηρετήσω. Με όλο τον σεβασμό. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
KostasDE
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Φεβ 25, 2020 11:56 am

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από KostasDE »

Φίλε μου ΜΑΝΟΣ

Ο Στρατός θα συνεχίσει να σε αναζητεί και να εκδίδει Σημειώματα Κατάταξης μέχρι να τακτοποιηθεί το στρατολογικό σου θέμα. Με την Βεβαίωση Ανυποταξίας γνωρίζει ότι κατοικείς στο εξωτερικό και οτι είσαι ανυπότακτος εξωτερικού και όχι Ελλάδας.

ΜΑΝΟΣ

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από ΜΑΝΟΣ »

Ευχαριστω για την απάντηση. Άρα κάθε φορα που θα μου στέλνουν σημείωμα κατάταξης πρέπει να τους στέλνω μεσω πρεσβείας βεβαίωση κατοικίας ; Εαν ναι, ποτέ πρέπει να την στείλω την βεβαίωση κατοικίας πριν η μετά την ημερονια κατάταξης ; Επισης γνωρίζεις μήπως εαν υπάρχει περίπτωση να μου ξαναβάλουν και δεύτερο προστιμο των 6,000? ;
Γιωργος

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Γιωργος »

Καλησπέρα παιδιά . έχω μια ερώτηση. Είμαι από φέτος ανυπότακτος εξωτερικού με βεβαίωση και τα σχετικά . Είμαι Ελλάδα από 23 Ιουνίου έως 18 ιουλιου που σημαίνει 25 ημέρες και μου απομένουν άλλες 5 . Γνωρίζει κάποιος από πρώτο χέρι τι συμβαίνει αν μείνεις παραπάνω; Πώς μπορεί αυτό να βρεθεί στο αεροδρόμιο; Ελέγχεται στο διαβατήριο; Υπάρχει κάποιο παράθυρο ώστε να μείνεις παραπάνω ημέρες;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες