Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Στέφανος

Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)

Δημοσίευση από Στέφανος »

Δυστυχώς κάτι πήγε στραβά στη μορφοποίηση του κειμένου μου και αναμειχθηκαν κάπως. Προς διευκρύνηση:2023-2024 κτλπ, είναι οι χρονιές που μπορούν να γίνουν οι συγκεκριμένες διαδικασίες.
Άβαταρ μέλους
Μητσος32
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Μητσος32 »

Καλησπερα παιδες, εχω μια ερωτηση σχετικα με την διαδικασια αιτητης ανυποτακτου εξωτερικου. Δυστηχως δεν ηταν δυνατον να συνεχιστει η αναβολη μου (κανω Ausbildung στην Γερμανια) κ δεν πατησα οταν με καλεσαν (προφανως). Μετα χαρας θα πηγαινα στρατο εφοσον τελειωνα με τις σπουδες μου πρωτα, αλλα το κρατος δε καταλαβαινει απ'οτι φαινεται. Εχω αναγκη την βοηθεια καθως με το προξενειο δεν βγαζω ακρη τηλεφωνικως.

-Τι χαρτια χρειαζομαι για την αιτηση; Και τα πως στο προξενειο;

-Καποιο αλλο tip απο καποιον που ειναι ανυποτακτος εξωτερικου;

Σας ευχαριστω πολυ!Εικόνα

Ισοβίτης

Δημοσίευση από Ισοβίτης »

Καλησπέρα, πήρα την ιδιότητα του ΜΚΕ στο προξενείο του Düsseldorf λόγω Γερμανικής υπηκοότητας. Υπάρχει όντως νόμος απο το 1961 Σύμφωνα με τον οποίο δικαιούνται αόριστη αναβολή όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα (ισχύει μόνο για ελληνογερμανους! Γκουγκλαρέ το).

Αυτο δεν το ηξερα καν κ μου το ειπαν στο προξενείο. Απο την αλλη έχω κάνει εδώ το Referendariat (κάτι σαν Ausbildung, δηλ. Το αγροτικό) και δεν ηξεραν καν τι είναι... Εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις, εδώ και χρόνια ήμουν δυστυχώς παραπληροφορημενος... Δεν ξέρω εάν μου έκαναν τόσο καιρό Καψόνι ή όντως δεν είχαν ιδέα.
Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Αντρέας ekwter. »

Γεια σου φίλε, αν μου επιτρέπεις λίγες ερωτήσεις,

1. Πόσα χρόνια ήσουν περίπου ανυπότακτος; Κηρύχθηκες πριν το 2010;

2. Σου ήρθε χαρτί κατάταξης με σημειωμένο πανς του το Ανυπ χειρογράφως ή σε ειδοποίησαν με άλλο τρόπο για την ανυποταξία σου (πχ με αστυνομία στο σπίτι);

3. Σου ήρθε πρόστιμο 6000; Αν σου ήρθε το πλήρωσες; Θα σου επιστραφεί;

4. Είχες κάνει ποτε τα χαρτιά σου στο προξενείο για να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού; Είχες ενημερώσει ποτέ το προξενείο ή τη ΔΟΥ ότι διαμένεις μόνιμα στη Γερμανία πριν αποφασίσεις να κάνεις τα χαρτια σου για ΜΚΕ;

5. Ηρθε ποτέ κάποιο χαρτι απο στρατοδικείο στο σπίτι σου στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσειςΕικόνα

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 45

Δημοσίευση από Nikolas86 »

Ταναγιας έγραψε:Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να βγω τον Ιούλιο ανυπότακτος εξωτερικού (όντας 4 χρόνια μέχρι τώρα βιοπορισμού στη Γερμανία) .

Τον Ιούνιο ανοίγω την δική μου επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα.

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρξει πρόβλημα το ότι θα είμαι ιδιωτικός υπάλληλος με την δική μου επιχείρηση; Τόσο για βεβαίωση ανυπότακτου όσο και στο μέλλον για ΜΚΕ

Ευχαριστώ

Για την ανυποταξία, δεν θα υπάρξει μάλλον πρόβλημα. Αλλά, για το ΜΚΕ, είναι ανάλογα με τον υπάλληλο και το τι θα δεχθεί, στην πράξη. Θεωρητικά, πάντως, δεν θα έπρεπε και πάλι να υπάρχει πρόβλημα.

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

@Στέφανος
Προφανώς, και έχετε σχεδόν απόλυτα δίκιο. Οι εργασίες που κάνατε ήταν βιοποριστικές (ίσως ακόμα και τα minijobs). Αλλά βρίσκεστε στο έλεος του κάθε Έλληνα /της κάθε Ελληνίδας που τυγχάνει υπεύθυνος για τα στρατολογικά στο αρμόδιο προξενείο / πρεσβεία. Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε ένα Rentenversicherungsverlauf από το Deutsche Rentenversicherung, ένα ιστορικό δηλαδή των συνταξιοδοτικών σας εισφορών. Σε αυτό φαίνονται μόνο οι εισφορές που δηλούν ότι εργαζόσασταν και όχι οι εργασίες που κάνατε (θέσεις) που είχατε. Μετά, μπορείτε τηλεφωνικά ή και αυτοπροσώπως να δείτε σε ποιο προξενείο ή πρεσβεία μπορείτε να πάτε ώστε να τα δεχτούν (forum shopping) και να βγείτε ΜΚΕ. Εάν έχετε χρόνο, και δεν δέχετε κανείς τα πιστοποιητικά σας, μπορείτε να πάτε και μέσω συνηγόρου του πολίτη ή/και δικαστικά. Ο νόμος μιλάει για βιοπορισμό, αλλά τα προξενεία, οι πρεσβείες και το ΓΕΕΘΑ κατά καιρούς ερμηνεύουν τον νόμο όπως τους έρθει. Βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδος και της τότε Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η οποία ισχύει μέχρι σήμερα, εφόσον έχετε και την γερμανική και την ελληνική υπηκοότητα και εργάζεστε στη Γερμανία, τότε έχετε "μόνιμη αναβολή". Φυσικά, αυτό πρέπει να δηλωθεί στο ελληνικό κράτος (στρατολογία, μέσω προξενείου) και να αναγνωριστεί. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποποιηθείτε την ελληνική υπηκοότητα, αφού ακόμα και έτσι, θα έχετε εφορία στην Ελλάδα και άλλα τινά, ούτως ή άλλως. Την γερμανική υπηκοότητα μπορείτε να πάρετε και μετά από 6 χρόνια, εάν γνωρίζετε καλά γερμανικά (από Β2 και πάνω) ή μετά από 7 χρόνια αφού περάσετε μάθημα ένταξης, περί ιστορίας, ηθών και εθίμων της Γερμανίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να περάσετε και το ανάλογο τεστ. Εάν δεν είστε πλέον Έλληνας, προφανώς δεν υπέχετε στρατιωτικής υποχρέωσης στην Ελλάδα, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να έχετε στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Γερμανία, εάν επανέλθει η υποχρεωτική θητεία εκεί. Γενικά, ένα πρόστιμο των 6000 ευρώ στέλνουν πλέον, εκτός εάν κάπως διακόψετε την ανυποταξία, αλλά προσπαθήστε να μην βγείτε ανυπότακτος εάν γίνεται. Τέλος, προφανώς και μπορείτε να παντρευτείτε στην Ελλάδα, απλά λόγω των 30 ημερών ανά έτος, μην κάνετε μήνα του μέλιτος (μόνο) εν Ελλάδι.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Νικόλα, γράψε και το υπόλοιπο για να συμπληρώσω το μήνυμα σου, λόγω μεγέθους της παράθεσης κόπηκε.
Ισοβίτης

Αντρέας ekwter. έγραψε:Γεια σου φίλε, αν μου επιτρέπεις λίγες ερωτήσεις,

1. Πόσα χρόνια ήσουν περίπου ανυπότακτος; Κηρύχθηκες πριν το 2010;

2. Σου ήρθε χαρτί κατάταξης με σημειωμένο πανς του το Ανυπ χειρογράφως ή σε ειδοποίησαν με άλλο τρόπο για την ανυποταξία σου (πχ με αστυνομία στο σπίτι) ;

3. Σου ήρθε πρόστιμο 6000; Αν σου ήρθε το πλήρωσες; Θα σου επιστραφεί;

4. Είχες κάνει ποτε τα χαρτιά σου στο προξενείο για να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού; Είχες ενημερώσει ποτέ το προξενείο ή τη ΔΟΥ ότι διαμένεις μόνιμα στη Γερμανία πριν αποφασίσεις να κάνεις τα χαρτια σου για ΜΚΕ;

5. Ηρθε ποτέ κάποιο χαρτι απο στρατοδικείο στο σπίτι σου στην Ελλάδα;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσειςΕικόνα

Καλημέρα,η αναβολή μου έληξε το 2007 κ ήμουν από τότε ανυπότακτος. Είχα αλλάξει εντωμεταξύ διευθύνσεις κ δε πήρα καμία ειδοποίηση για το πρόστιμο κτλ. Τέλη του 2018 με έψαχνε η αστυνομία στους συγγενείς μου λόγω της ανυποταξίας κ τότε πήρα τηλέφωνο το προξενείο για να πληροφορηθώ τι μπορούσα να κάνω.

Εκει με ενημέρωσαν για τον λεγόμενο νόμο περί αόριστης αναβολής ελληνογερμανων υπηκόων αφου ειχα προσπαθησει καθημερινά Σχεδόν 3 βδομάδες μάταια να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την αρμόδιο για στρατολογικές υποθέσεις (απλά δε το σήκωναν).

Απο αυτά που έχω καταλάβει οι 6000? επιστρέφονται εάν βγεις ΜΚΕ Αλλά εφόσον καταδικαστεί κάποιος από το στρατοδικείο η καταδίκη δεν σβήνεται από το ποινικό μητρώο (το αν θα γίνει στρατοδικείο είναι θέμα τύχης αλλά πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να γινει αυτο).

Τις περισσότερες απαντήσεις τις πήρα τηλεφωνικώς από το αρμόδιο στρατολογικό Μουγραφείο στην Ελλάδα. Να σκεφτείς ήταν τόσο εξυπηρετικοί κ ευγενικοί μαζί μου που αναρωτιόμουν μέσα μου γιατί δεν πήγα φαντάρος... Εικόνα Εάν καλεστείς σε στρατοδικείο θα σου ειδοποιήσουν με συστημένο γράμμα (απο αυτο που μου ειπαν).

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Μητσος32 έγραψε:Καλησπερα παιδες, εχω μια ερωτηση σχετικα με την διαδικασια αιτητης ανυποτακτου εξωτερικου. Δυστηχως δεν ηταν δυνατον να συνεχιστει η αναβολη μου (κανω Ausbildung στην Γερμανια) κ δεν πατησα οταν με καλεσαν (προφανως). Μετα χαρας θα πηγαινα στρατο εφοσον τελειωνα με τις σπουδες μου πρωτα, αλλα το κρατος δε καταλαβαινει απ'οτι φαινεται. Εχω αναγκη την βοηθεια καθως με το προξενειο δεν βγαζω ακρη τηλεφωνικως.

-Τι χαρτια χρειαζομαι για την αιτηση; Και τα πως στο προξενειο;

-Καποιο αλλο tip απο καποιον που ειναι ανυποτακτος εξωτερικου;

Σας ευχαριστω πολυ!Εικόνα

Χρειάζεται το σημείωμα κατάταξης, ταυτότητα (ή διαβατήριο) και μια αίτηση-βεβαίωση που θα κάνετε στο προξενείο.

Καταχρηστικά, ζητάνε επίσης το Wohnmeldungsbescheinigung / Anmeldungsbescheinigung / Anmeldungsbestätigung από το γερμανικό δήμο, καθώς και κάποια βεβαίωση ότι εργάζεστε / σπουδάζετε / είστε δηλωμένος στη Γερμανία ως άνεργος. Αυτά είναι όμως αυθαίρετα, καθώς ο νόμος λέει:
"Η ανυποταξία, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία διατελεί η Χώρα κατά την ημερομηνία έναρξής της, διακρίνεται σε ανυποταξία ειρήνης, μερικής ή γενικής επιστράτευσης και πολέμου,ανάλογα δε με τον τόπο διαμονής του ανυπότακτου κατά την έναρξη της ανυποταξίας, σε εσωτερικού και εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση που η χώρα μεταπέσει σε διαφορετική κατάσταση από εκείνη στην οποία τελούσε κατά την ημερομηνία έναρξης του αδικήματος, μεταβάλλεται και ο νομικός χαρακτηρισμός τούτου. Οι ανυπότακτοι εξωτερικού η εσωτερικού μεταπίπτουν στην κατηγορία του ανυπότακτου εσωτερικού η εξωτερικού αντίστοιχα εφόσον μεταβληθεί ο τόπος της διαμονής τους."

Άρα, από την στιγμή που σας βλέπουν στο εξωτερικό και υπογράφετε κιόλας, είναι κανονικά υποχρεωμένοι να δηλώσουν στην στρατολογία ότι τώρα είστε ανυπότακτος εξωτερικού. Αλλά, αφού μπορούν να ζητήσουν ό, τι τους κατέβει, γιατί να μην το κάνουν; Βέβαια, εάν στους αυθαιρετούντες υπαλλήλους (που κάνουν Έλληνες πολίτες να θέλουν να απαρνηθούν την υπηκοότητά τους, μπας και ξεμπλέξουν), έρχονταν άμεση μετάθεση για Μακρόνησο, μάλλον δεν θα το ξανάκαναν.

TIP: Εάν μπορείτε, πληρώστε το πρόστιμο ή έστω βάλτε το σε δόσεις, να μην τρέχετε με την εφορία και να έχει το κράτος μας λεφτά.

Nikolas86
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Ισοβίτης έγραψε:Καλημέρα,η αναβολή μου έληξε το 2007 κ ήμουν από τότε ανυπότακτος. Είχα αλλάξει εντωμεταξύ διευθύνσεις κ δε πήρα καμία ειδοποίηση για το πρόστιμο κτλ. Τέλη του 2018 με έψαχνε η αστυνομία στους συγγενείς μου λόγω της ανυποταξίας κ τότε πήρα τηλέφωνο το προξενείο για να πληροφορηθώ τι μπορούσα να κάνω.

Εκει με ενημέρωσαν για τον λεγόμενο νόμο περί αόριστης αναβολής ελληνογερμανων υπηκόων αφου ειχα προσπαθησει καθημερινά Σχεδόν 3 βδομάδες μάταια να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την αρμόδιο για στρατολογικές υποθέσεις (απλά δε το σήκωναν).

Απο αυτά που έχω καταλάβει οι 6000? επιστρέφονται εάν βγεις ΜΚΕ Αλλά εφόσον καταδικαστεί κάποιος από το στρατοδικείο η καταδίκη δεν σβήνεται από το ποινικό μητρώο (το αν θα γίνει στρατοδικείο είναι θέμα τύχης αλλά πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να γινει αυτο).

Τις περισσότερες απαντήσεις τις πήρα τηλεφωνικώς από το αρμόδιο στρατολογικό Μουγραφείο στην Ελλάδα. Να σκεφτείς ήταν τόσο εξυπηρετικοί κ ευγενικοί μαζί μου που αναρωτιόμουν μέσα μου γιατί δεν πήγα φαντάρος... Εικόνα Εάν καλεστείς σε στρατοδικείο θα σου ειδοποιήσουν με συστημένο γράμμα (απο αυτο που μου ειπαν).

Οι 6000 γενικά δεν πολυεπιστρέφονται. Απλά, εάν δεν έχουν πληρωθεί και κάποιος υπηρετήσει, βγει ΜΚΕ, βγει Ι5, υπαχθεί σε κάποιο άρθρο για "μόνιμη αναβολή", παύει να υπάρχει το πρόστιμο. Μετά από πολύ κυνήγι, μπορεί κάποτε να επιστραφούν όσα έχουν πληρωθεί, αλλά γενικά και οι νόμοι που βγήκαν κινούνται στο "όσα πληρώθηκαν, πληρώθηκαν".

Δείτε και εδώ:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=19680

Ο νόμος προβλέπει "μόνιμη αναβολή" όσο κάποιος έχει και την γερμανική και την ελληνική υπηκοότητα, διαμένει στη Γερμανία και εργάζεται εκεί.

Είναι διακρατική συμφωνία, που έχει κυρωθεί με το Ν. Δ.4187/1961 (ΦΕΚ Α΄ 145/2.9.1961).

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Φίλε μου ευχαριστώ Για την απάντηση! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής: Είπες ότι δεν έλαβες χαρτί για το πρόστιμο. Πώς είδες οτι χρώστούσες 6000; Στο είπαν απο τη στρατολογία; Τα είδες περασμένα στο ΤaxisNet, στην εφορία δηλαδή, ή απλώς Υπέθεσες ότι σου έβαλαν πρόστιμο; Εικόνα
Ισοβίτης

Ναι, ακριβώς, μου το είπαν στη στρατολογία. Ο υπάλληλος στον οποίο πέτυχα, απλαμ διάβασε όλον το φάκελο μου. Το ότι δεν είχα καν ειδοποιηθεί δεν φάνηκε να τον παραξένεψε...

Αντρέας ekwter. έγραψε: Φίλε μου ευχαριστώ Για την απάντηση! Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής: Είπες ότι δεν έλαβες χαρτί για το πρόστιμο. Πώς είδες οτι χρώστούσες 6000; Στο είπαν απο τη στρατολογία; Τα είδες περασμένα στο ΤaxisNet, στην εφορία δηλαδή, ή απλώς Υπέθεσες ότι σου έβαλαν πρόστιμο; Εικόνα

Αντρέας ekwter.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Μήπως σου είπαν για 6μηνη πρόσθετη υποχρέωση-θητεία εξαγοράσιμη προς 1000 ευρω το μηνα; Αυτη όντως δεν ερχεται στην εφορια και δεν σου ερχεται ουτε χαρτι. Στο λεω γιατι ησουν ανυπότακτος του 2007 και αυτη ισχύει για οσους βγήκαν ανυποτ μεχρι το Σεπ του 2010.Το κανονικο προστιμο των 6000 (και οχι την 6μηνη ΠΣΥ που επιλεγεις αν θα την υπηρετησεις ή θα την εξαγορασεις 6000) ισχύει για οποιον βγηκε ανυπ απο το Σεπ του 2010 και μεχρι σημερα και οχι για εσενα. Για να ισχυε το "κανονικο" 6000ρο για εσενα θα επρεπε να διακοπει Με στρατοδικειο ή με αλλο τροπο η ανυποταξια σου, να σε καλεσουν να παρουσιαστεις με την επομενη ΕΣΣΟ, να μην πας και επομενως να κηρυχθεις ξανα ανυπ και τότε εκτος απο την εξαγορασιμη 6μηνη ΠΣΥ που ειχες (που εχει καταργηθει πλεον για εκεινους που κηρυχθηκαν ανυπ απο Σεπ '10 και μετα) θα σου εβαζαν και το καινουργιο προστιμο των 6000 που πρέπει να πληρωθει απο τον ανυπ αναγκαστικα γιατι σου ερχεται στην εφορια.

Αν σου ειπαν παντως για "καθαρό" προστιμο 6000 και οχι για 6μηνη εξαγορ. ΠΣΥ Απο τη Στρατολογια τότε κοιταξε το μην εχει γινει καποιο Στρατοδικειο. Και αν δεν εχει γινει και ισχυει το "κανονικο" προστιμο που σου ειπαν τοτε είναι παρα πολυ περιεργο το γιατι δεν σου ήρθε ποτε στην εφορία στην Ελλαδα. Πλεον ως ΜΚΕ εισαι ενταξει, αλλα απλως μου κανει εντυπωση που σου ειπαν κατι τετοιο, το λεω επειδη ησουν ανυπ του 2007.

Αν κανω καπου λαθος, παρακαλω ας με διορθωσει καποιος.

Ισοβίτης

Αντρέας ekwter. έγραψε:Μήπως σου είπαν για 6μηνη πρόσθετη υποχρέωση-θητεία εξαγοράσιμη προς 1000 ευρω το μηνα; Αυτη όντως δεν ερχεται στην εφορια και δεν σου ερχεται ουτε χαρτι. Στο λεω γιατι ησουν ανυπότακτος του 2007 και αυτη ισχύει για οσους βγήκαν ανυποτ μεχρι το Σεπ του 2010.Το κανονικο προστιμο των 6000 (και οχι την 6μηνη ΠΣΥ που επιλεγεις αν θα την υπηρετησεις ή θα την εξαγορασεις 6000) ισχύει για οποιον βγηκε ανυπ απο το Σεπ του 2010 και μεχρι σημερα και οχι για εσενα. Για να ισχυε το "κανονικο" 6000ρο για εσενα θα επρεπε να διακοπει Με στρατοδικειο ή με αλλο τροπο η ανυποταξια σου, να σε καλεσουν να παρουσιαστεις με την επομενη ΕΣΣΟ, να μην πας και επομενως να κηρυχθεις ξανα ανυπ και τότε εκτος απο την εξαγορασιμη 6μηνη ΠΣΥ που ειχες (που εχει καταργηθει πλεον για εκεινους που κηρυχθηκαν ανυπ απο Σεπ '10 και μετα) θα σου εβαζαν και το καινουργιο προστιμο των 6000 που πρέπει να πληρωθει απο τον ανυπ αναγκαστικα γιατι σου ερχεται στην εφορια.

Αν σου ειπαν παντως για "καθαρό" προστιμο 6000 και οχι για 6μηνη εξαγορ. ΠΣΥ Απο τη Στρατολογια τότε κοιταξε το μην εχει γινει καποιο Στρατοδικειο. Και αν δεν εχει γινει και ισχυει το "κανονικο" προστιμο που σου ειπαν τοτε είναι παρα πολυ περιεργο το γιατι δεν σου ήρθε ποτε στην εφορία στην Ελλαδα. Πλεον ως ΜΚΕ εισαι ενταξει, αλλα απλως μου κανει εντυπωση που σου ειπαν κατι τετοιο, το λεω επειδη ησουν ανυπ του 2007.

Αν κανω καπου λαθος, παρακαλω ας με διορθωσει καποιος.

Λοιπόν, αυτο με το 6000αρο δεν είμαι σίγουρος πως το εννοούσαν κ δε θέλω να παραπληροφόρησω κανεναν εδω στο φορουμ, αλλα την περίπτωση να έχει γίνει στρατοδικείο όντως μου την ανέφεραν κ με συμβουλεψαν να το ψάξω. Ευτυχώς είχα τύχη... Οπως έγραψα καλύτερα να κανει κάποιος 1-2 τηλεφωνήματα στη στρατολογία, Εκει πήρα όλες τις διαβεβαιώσεις ότι όντως ξεμπέρδεψα. Καλη τύχη σε όλους που έχουν μπλέξει ς'αυτό το χάος

Dimitris444

Δημοσίευση από Dimitris444 »

Καλησπέρα. Ειμαι 27 και σε λίγους μήνες λήγει η αναβολή. Ειμαι στο εξωτερικό ΗΒ 2 χρόνια. Τι γίνεται σε περίπτωση που βγω ανυπότακτος εξωτερικού; τρώω 6000 πρόστιμο και με πάνε σίγουρα σε δίκη; Όταν διακόψω την ανυποταξία με πάνε σε δίκη; γενικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κρατήσω λευκό το ποινικό μητρώο. Ευχαριστώ
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες