Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Είναι η πρώτη ή η δεύτερη αναβολή που παίρνεις; μας προτείνεις καλύτερα να κάνουμε τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου ή στρατοπέδου;
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Τελικά και για μένα ήταν εύκολη η διαδικασία και χωρίς τη γνωμάτευση, απλά με τη συνταγή του γιατρού. Γενικά δε με ρώτησαν σχεδόν τίποτα ούτε στο φρουραχείο, ούτε στο στρατιωτικό νοσοκομείο που με έστειλαν, απλά συμπλήρωσαν τα χαρτιά και τώρα περιμένω να με καλέσουν στην επιτροπή.
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Νίκος έγραψε:Είναι η πρώτη ή η δεύτερη αναβολή που παίρνεις; Μας προτείνεις καλύτερα να κάνουμε τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου ή στρατοπέδου;
Είναι η πρώτη.

Κοίτα, επειδή εγώ παρουσιαζόμουν Μυτιλήνη και μένω Πάτρα, είναι μεγάλος κόπος για μένα.1 λεωφορείο + πλοιο ή αεροπλάνο για να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο, να κάνω τη διαδικασία, και να μείνω και μέσα αφού δε θα είχα συνοδό. Μεγάλη ταλαιπωρία. Προτίμησα λοιπόν να το κάνω μέσω Φρουραρχείου κια να κάνω μόνο ένα μικρό ταξιδάκι στην Τρίπολη. Ο δικός μου τρόπος είναι λίγο πιο αγχωτικός γιατί δε ξεμπερδεύεις με αυτά σε 1-2 μέρες, όπως αν έκανες τον τρόπο του στρατοπέδου. Αλλά είναι κάπως πιο ξεκούραστος. Αποφασίζεις και παίρνεις. Αν μένεις πχ Αθήνα και σε καλέσανε Θήβα λεω εγώ, ίσως να είναι καλύτερο να πας στο στρατόπεδο και να τελειώσεις έτσι.

Καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι.

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Εγώ αυτή τη στιγμή βασικά διέκοψα τη θητεία μου(έχω κάνει 2μιση μήνες) για τους ίδιους λόγους και μου χορηγήθηκε ετησια αναβολή, οπότε την επόμενη φορά που θα ρθει χαρτί κατάταξης θα ναι κατευθείαν στη μονάδα όχι σε κέντρο λογικά, εάν είναι μακριά δε με βολεύει να πάω, θα το πάω μέσω Φρουραρχείου
GVS13
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GVS13 »

Καλησπέρα παιδια! Ακούστε τώρα και τη δική μοτ περίπτωση και πείτε μου αν εχει ξαναγίνει κάτι τεέοιο πανελλαδικά.

Είμαι στα Χανιά, ειμαι 40 χρονων ανυποτακτος. Μου ήρθε χαρτι κατάταξης για αύριο 15/07 και έτσι πήγα στο φρουραρχείο για τη γνωστή διαδικασία με πολλά θέματα υγείας και γνωματεύσεις γιατρών για αναβολή.

Εκεί λοιπόν μου έδωσαν το τηλέφωνο της γιατρού ώστες να την πάρω και να κλείσω ραντεβού στο ΝΝΚ. ΜΙλάω με την κυρία, της αναφέρω τα προβλήματά μου και μου απανταει πως δε μπορεί να κάνει κάτι και δε μπορεί να μου συμπληρώσει το χαρτί καθώς τα θέματα που έχω δε με εμποδίζουν να πάω στη μονάδα κατάταξης μου.

Μου είπε λοιπόν να πάω στον Έβρο και εκεί να κρίνουν αν θα πάρω αναβολή ή θα με κρίνουν ι3 κτλ και θα παω κανονικά. Εννοείται πως αντέδρασα και μου ανέφερε ρητώς πως δε συμπληρώνει κανένα χαρτί για διαδικασία φρουραρχείου και να πάω εκει που λέει το χαρτί μου για να ζητήσω αναβολή.

Πέρνω λοιπον πίσω στο φρουραχείο και η απάντηση τους ήταν πως έπεσα στην περίπτωση και πως σε άλλους δίνει και σε άλλους όχι. Επίσης με ρώτησαν αν εχω πολιτικό μέσο τωρα που θα γίνονταν οι εκλογές να με τακτοποιησει οπως είπαν. Και ρωτάω, είμαστε σοβαροι;

Υπάρχει έστω ενας στην Ελλάδα που του έχουν αρνηθεί τη διαδικασία φρουραρχείου; Είναι νόμιμο όλο αυτο;
Φυσικά αύριο εννοείται δε θα πάω και μάλλον δε θα ξανα ασχοληθώ με το θέμα στρατός απο εδώ και πέρα.
Άβαταρ μέλους
Chiki
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Chiki »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας,

Έχω 3 ερωτήσεις..

1. Υπάρχει δυνατότητα 3μηνης αναβολής λόγω υγείας;

2. Αν στο παραπεμπτικο ο γιατρός γράψει 3μηνη αναβολή υπάρχει περίπτωση στην επιτροπή να μου την κάνουν 6μηνη;

3. Σε περίπτωση που δεν περάσω επιτροπή μπαίνω με την επόμενη ΕΣΣΟ ή σύντομα;

Σας ευχαριστώ.

komitis

Δημοσίευση από komitis »

Καλησπερα, γνωριζει καποιος πως μαθαινουμε τα αποτελεσματα της επιτροπης απαλλαγων; Ευχαριστω.
Stratologia

Δημοσίευση από Stratologia »

Θα μπεις στη stratologia.gr με τα στοιχεία σου
mario2007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από mario2007 »

Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος για το τι Ι παίρνει κάποιος με αφαίρεση όρχι με κακοήθεια (καρκίνος) και δυο μήνες χημειοθεραπείες; Επίσης έχω κάνει άλλα δυο χειρουργεία στον εναπομείναντα όρχι. Εάν γνωρίζει κάποιος με σώζει γιατί έχω ψάξει παντού και δεν έχω βρει κάτι και στο ΦΕΚ δεν λέει ακριβώς για καρκίνο όρχεως τι Ι βγάζει κάποιος.
Αντώνης

Δημοσίευση από Αντώνης »

takis94 έγραψε:Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος για το τι Ι παίρνει κάποιος με αφαίρεση όρχι με κακοήθεια (καρκίνος) και δυο μήνες χημειοθεραπείες; Επίσης έχω κάνει άλλα δυο χειρουργεία στον εναπομείναντα όρχι. Εάν γνωρίζει κάποιος με σώζει γιατί έχω ψάξει παντού και δεν έχω βρει κάτι και στο ΦΕΚ δεν λέει ακριβώς για καρκίνο όρχεως τι Ι βγάζει κάποιος.
Περαστικά σου καταρχήν φίλε.

Δεν είμαι σίγουρος νομίζω ι5 παθολογικό απαλλαγή

mario2007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση απλά ήλπιζα μήπως κάποιος έχει εμπειρία ο ίδιος ή από γνωστό του με αυτό το πρόβλημα. Και πάλι ευχαριστώ πάντως!
Fsasa

Δημοσίευση από Fsasa »

Όχι φίλε δεν υπηρετείς.
mario2007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Το γνωρίζεις σίγουρα έχεις κάποιον γνωστό με αυτό το θέμα ή το υποθέτεις; Συγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός!
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Chiki έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας,

Έχω 3 ερωτήσεις.

1. Υπάρχει δυνατότητα 3μηνης αναβολής λόγω υγείας;

2. Αν στο παραπεμπτικο ο γιατρός γράψει 3μηνη αναβολή υπάρχει περίπτωση στην επιτροπή να μου την κάνουν 6μηνη;

3. Σε περίπτωση που δεν περάσω επιτροπή μπαίνω με την επόμενη ΕΣΣΟ ή σύντομα;

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα.

1) Δεν υπάρχει 3μηνη αναβολή για λόγους υγείας. Για λόγους υγείας από όσο ξέρω πάνε 6-12-24, με κάθε επιφύλαξη. Για 3 μηνες, παίρνεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους, η οποία ουσιαστικά είναι ότι μπαίνεις με την επόμενη ΕΣΣΟ.

2) Από ό, τι μου έχουν πει κι μένα, ό, τι γράψει ο γιατρός, αυτό κάνει και η επιτροπή. Ξανά, με κάθε επιφύλαξη για την επιτροπή.

3) Τι εννοείς αν δε περάσεις επιτροπή;

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Καλήσπερα σας,

Εχω δυο ερωτηματα

1. Υπάρχει ψυχίατρος στο φρουραρχείο Αθηνών ή πρέπει να παω στο ψυχιατρικό νοσοκομείο;

2. Μπορώ να παω στο αντι στο ρουφ για να καταθέσω τα χαρτιά για την αναβολή για λόγους υγείας;

Ευχαριστώ

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες