Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
paul081

Δημοσίευση από paul081 »

Χαιρετε κι απο μενα! Κι ευχαριστουμε για ολα μεχρι στιγμης! Ειστε κατατοπιστικοτατοι.

Μια πρακτική απορία έχω και θα ημουν ευγνωμων αν μου τη λυνατε:

Αφου τελειωσει ο γολγοθάς του φρουραρχείου και ερθει γραμμα που θα παραπεμψει για την επιτροπη αναβολης στο 401 θα πρέπει εγω ο ίδιος να κλείσω το ραντεβού εντός 30 ημερών ή σου λένε αυτοί έλα οποτε θες εντος καποιων ημερών; Και αν τελικά μπορείς να κλείσεις εσύ ραντεβού, είναι ευκολο να κλείσεις την επόμενη μέρα που θα σου έρθει το γραμμα ή εντός της επόμενης εβδομάδας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

kapito55

Δημοσίευση από kapito55 »

Στην Θεσσαλονίκη (424 ΣΤΡ ΝΟΣ) έπρεπε να πάρω τηλέφωνο εγώ. Έχουν συγκεκριμένες μέρες που δέχονται (θα στις πούνε πχ ΔΕΥΤ - ΤΕΤ - ΠΑΡ). Υποτίθεται ότι κλείνεις ραντεβού αλλά πρακτικά λένε 11:00 σε όλους. Πας εκεί, θα αφήσετε τα χαρτιά σας, και μετά θα σας φωνάζουν με ονόματα. Για την ημέρα και το πόσο σύντομα θα καταφέρεις να "κλείσεις" ραντεβού μπορεί να αλλάζει ανά ΕΣΣΟ. Προσωπικά μόλις μου ήρθε το χαρτί, μπορούσα να κλείσω ραντεβού μετά από 3+ μέρες.
paul081

Δημοσίευση από paul081 »

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση!Να είσαι καλά!

giorgios94

Δημοσίευση από giorgios94 »

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς, αφού τελειώσει η διαδικασία με το φρουραρχείο, που περνάς επιτροπή αναβολών για την επαρχία; Συγκεκριμένα εμείς από χαλκίδα περνάμε στην Αθήνα στο 401, ή κάπου αλλού;

Ευχαριστώ

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από xristos1925 »

Να πω και εγώ την εμπειρία Μου.4/7/2019 πήγα κατά τις 07:00-07:30 και κάτι στο φρουραρχείο για την αναβολή. Είχα μαζί μου το χαρτί από τον γιατρό και μαζί με άλλα άτομα περιμέναμε για να μας δει ψυχίατρος. Ευτυχώς δεν ήταν πολλά τα άτομα. Δεν έκανα πάρα πολύ ώρα.

Μόλις πέρασα κ εγώ από ψυχίατρο μου έβαλα υπογραφή και σε κάτι άλλα χαρτιά που μου έδωσαν και με αυτά πήγα την ίδια μέρα στο ρουφ για να τα καταθέσω. Για όσους δεν μπορέσουν την ίδια μέρα μπορούν να πάνε και την επόμενη εργάσιμη... Τελικά από ότι ρώτησα την κοπέλα στο ρουφ να δει ηλεκτρονικά πόσους μήνες έχω σύνολο αναβολή είναι 18 μήνες. Για αυτό και το σημείωμα κατάταξης έλεγε 18 μήνες Α. Υ δηλαδη Αναβολή Υγείας από ότι ρώτησα στο φρουραρχείο...

Και μου έδωσαν 6 μήνες ακόμα αναβολή επειδή δεν γινόταν παραπάνω... Έγραφαν στο χαρτί Δ' 6μηνο αναβολής δηλαδη τεταρτο εξαμηνο αναβολης. Ρώτησα και στο ρουφ μολις τελειωσει και αυτη η αναβολη αν θα βγαινει απαλλαγη και ειπε ναι. Πάλι καλά δεν είχε πολύ κόσμο, καμια 50αρια-60αρια άτομα, επειδη λεγανε οι φανταροι εκει οτι την προηγουμενη εσσό είχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόσμο και γινόταν χαμός.

Και τώρα περιμένω το χαρτί για να με καλέσουν στην επιτροπή. Δεν ήταν και κάτι το τρομερό. Για όσους αγχώνονται για την αναβολη απο το φρουραρχείο, δεν είναι και κάτι. Απλα επειδή θα έχει κόσμο θα χρειαστεί να περιμένουν καποια ώρα αναλογα τα ατομα. Αλλα τελικά ολα θα πάνε καλα. Μπορούν ακόμα και την ημέρα κατάταξης αν είναι απο νωρίς στο φρουραρχειο και θα εξυπηρετηθουν δεν θα τους αφησουν ετσι...

Για να σας δώσουν αναβολή πρέπει να έχετε γνωμάτευση απο κάποιο γιατρό, ιδιωτικο-δημοσιο δεν παιζει ρολο και ουτε καν το κοιτανε αναλυτικα. Απλα του ριχνουν μια ματια για να δουν οτι πραγματι υπαρχει καποιο θεμα με βαση την γνωματευση. Ουτε την κρατανε, εμενα δεν μου την κρατησαν. Απλά μια ματια της εριξαν και τελος.
Νικόλας

Δημοσίευση από Νικόλας »

Καλημέρα σας παιδιά. Το θέμα μου είναι σχετικό και κάπως επείγον οπότε θα ήθελα τη γνώμη όλων αν γίνεται. Εδώ και δύο μήνες εκτελώ τη θητεία μου. Αρχικά ήμουν Ελλάδα στο κέντρο Θήβας και έπειτα ήρθα Κύπρο. Ε

ξαρχής εγώ δε ψηνόμουν για το στρατό, λίγο το ότι έχω τάσεις αγοραφοβίας και είμαι αντικοινωνικό άτομο, λίγο η ηλικία (πάω 27) ήξερα ότι ίσως δε τη παλέψω. Στη Θήβα όλα καλά, εδώ στη Κύπρο όμως άρχισαν να με Κρίσεις άγχους αϋπνίες ταχυπαλμιες και πάει λέγοντας. Ζήτησα επαναπατρισμό και εδώ και λίγο διάστημα είμαι στα ιατρεία ως φιλοξενούμενος μέχρι να περάσω από επιτροπή ψυχολόγους κλπ.

Βέβαια το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γυρίσω Ελλάδα θα με πάνε σίγουρα κανένα Έβρο και τρέχα γυρευε. Το πλάνο μου είναι το εξής, επειδή εδώ στα ιατρεία η κατάσταση είναι χαλαρή με λίγα άτομα κλπ, θα προσπαθήσω να ζητήσω να με βάλουν ως κωλυόμενο στα ιατρεία. Εαν δε γίνει αυτό σκέφτομαι να ζητήσω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και μετά να το πάω για απαλλαγή σε βάθος χρόνου (στην ΕΛΔΥΚ δίνουν 6μηνη αναβολή αμέσως, το έκανε ενα παιδί πρόσφατα που χε θέμα υγείας ο πατέρας του).

Η ερώτηση μου είναι, εαν ξεκινήσω τις διαδικασίες για απαλλαγή λέτε να με βάλουν στο μάτι επειδή διέκοψαν τη θητεία μου για ψυχολογικούς λόγους ή αντιθέτως θα με νωρίτερα στις επιτροπές επειδή θα δουν ότι υπηρέτησα 2 μήνες οπότε αποδεδειγμένα δεν άντεξα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή συνέχεια
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Καλησπέρα,

Πρέπει να παρουσιαστώ κι εγώ σε μια βδομάδα, και θέλω να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με τη διαδικασία μέσω του φρουραρχείου. Πήγα σε έναν ιδιώτη ψυχίατρο και μου έγραψε μια συνταγή για αντικαταθλιπτικά και μια σύντομη επεξήγηση του προβλήματός μου, αλλά για να μου δώσει γνωμάτευση μου ζήτησε επιπλέον 200 ευρώ! Πιστεύετε ότι αρκεί η συνταγή ή είναι απαραίτητο να πάρω και τη γνωμάτευση;

Ευχαριστώ πολύ!
kirk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kirk »

kapito55 έγραψε:Στην Θεσσαλονίκη (424 ΣΤΡ ΝΟΣ) έπρεπε να πάρω τηλέφωνο εγώ. Έχουν συγκεκριμένες μέρες που δέχονται (θα στις πούνε πχ ΔΕΥΤ - ΤΕΤ - ΠΑΡ). Υποτίθεται ότι κλείνεις ραντεβού αλλά πρακτικά λένε 11:00 σε όλους. Πας εκεί, θα αφήσετε τα χαρτιά σας, και μετά θα σας φωνάζουν με ονόματα. Για την ημέρα και το πόσο σύντομα θα καταφέρεις να "κλείσεις" ραντεβού μπορεί να αλλάζει ανά ΕΣΣΟ. Προσωπικά μόλις μου ήρθε το χαρτί, μπορούσα να κλείσω ραντεβού μετά από 3+ μέρες.

Αγαπητέ φίλε @kapito55 ένα μικρό υποερώτημα είχα σχετικά με τον τηλεφωνικό αριθμό που καλούμε για να κλείσουμε ραντεβού στην Ε. Α. αυτο που ακριβώς μπορούμε να το βρούμε; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ή σε κάποιο site; Ευχαριστώ!

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από xristos1925 »

kirk έγραψε:Αγαπητέ φίλε @kapito55 ένα μικρό υποερώτημα είχα σχετικά με τον τηλεφωνικό αριθμό που καλούμε για να κλείσουμε ραντεβού στην Ε. Α. Αυτο που ακριβώς μπορούμε να το βρούμε; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ή σε κάποιο site; Ευχαριστώ!

kirk

Εμενα μου ειχε ερθει χαρτι και υπηρχαν εκει και τα τηλεφωνα για να παρω και πηρα τηλ και συννενοηθηκα

xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Μιχάλης έγραψε:Καλησπέρα,

Πρέπει να παρουσιαστώ κι εγώ σε μια βδομάδα, και θέλω να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους με τη διαδικασία μέσω του φρουραρχείου. Πήγα σε έναν ιδιώτη ψυχίατρο και μου έγραψε μια συνταγή για αντικαταθλιπτικά και μια σύντομη επεξήγηση του προβλήματός μου, αλλά για να μου δώσει γνωμάτευση μου ζήτησε επιπλέον 200 ευρώ! Πιστεύετε ότι αρκεί η συνταγή ή είναι απαραίτητο να πάρω και τη γνωμάτευση;

Ευχαριστώ πολύ!
Επειδή κι εγώ μόλις εχθές πήρα το χαρτί-γνωμάτευση από τον γιατρό, πλήρωσα απλά την κανονική τιμή της επίσκεψης (50 ευρώ). Αν σου ζητάει 200, κάτι δε πάει καλά υποθέτω. Γίνεται να βρεις άλλον;

Απλος πολιτης

Δημοσίευση από Απλος πολιτης »

Για καλο και για κακο παρε την γνωματευση του ιδιωτη ψυχιατρου για να εισαι ενταξει. Και ζητα του να σου γραψει και τα χαπια που παιρνεις μεσα στην γνωματευση που θα σε δωσει
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Παιδιά καλησπέρα, κάποιον ιδιώτη ψυχίατρο γνωρίζετε στην Αθήνα που να ήταν συνεργάσιμος και να σας βοήθησε με το θέμα αυτό; ευχαριστώ εκ των προτέρων
tsklgn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tsklgn »

Καλησπέρα, μια ερώτηση μήπως κάποιος γνωρίζει.

Θα πάω αύριο στο φρουραρχείο για να κάνω τη διαδικασία για αναβολή με χαρτί από ψυχίατρο (ήμουν ανυπότακτος). Απ'οτι καταλαβαίνω αφού τελειώσω εκεί θα χρειαστεί να περάσω από την ΕΑ μετά από κάποιες μέρες.

Το πρόβλημά μου είναι ότι 10 Αυγούστου ταξιδεύω σε εκτός Σένγκεν χώρα οπότε θα χρειασθεί να μην έχω ξαναβγεί ανυπότακτος και με σταματήσουν - ξέρετε αν χρονικά θα προλάβω να ολοκληρώσω τη διαδικασία; Μέχρι να περάσεις επιτροπή θα θεωρείσαι ανυπότακτος δεδομένου ότι δεν πήγες στο στρατόπεδο ή έχεις κάποιου είδους "προσωρινής" αναβολής μέχρι να περάσεις επιστροπή;

Unknown

Δημοσίευση από Unknown »

Καλησπέρα παίδες ! Πόσο καιρό έκανε να σας έρθει το συστημένο γράμμα για την επιτροπή απαλλαγών ;
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Ας πω κι εγώ λοιπόν την εμπειρία μου στο ΚΕΤΧ στην Πάτρα.

Πήγα με όλα τα χαρτιά μου (χαρτί κατάταξης, ταυτότητα, και γνωμάτευση ιδιωτικού γιατρού) στην πύλη. Είπα στα παιδιά εκεί οτι ήρθα για αναβολή για ιατρικούς λόγους. Αφού πρώτα φωτοτύπησα τα πάντα, στην συνέχεια με στείλανε αμέσως στο ιατρείο. Εκεί, παρέδωσα τα φωτοτυπημένα χαρτιά μου όλα και μου είπανε να περιμένω λίγο έξω.

Δε με ρώτησε απολύτως τίποτα, παρά μόνο αν έχω χαρτί γιατρού, όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ένα παιδί μερικές σελίδες πιο πίσω. Υποθέτω για τυπικούς λόγους το ρωτάνε. Αφού συμπληρώσανε κάτι χαρτιά, με φωνάξανε μέσα, υπέγραψα κάπου, μου είπανε ότι θα συμπληρώσουν αυτοί ένα άλλο χαρτί, και τέλος μου δώσανε ένα μικρό χαρτάκι με μια σημείωση για ΕΑ και να το πάω δίπλα στην στρατολογία.

Πήγα δίπλα, έδωσα το χαρτάκι, συμπλήρωσα μία υπεύθυνη δήλωση ότι πρέπει να παρουσιαστώ εντός 30 ημερών από την μέρα που μου έρθει το παραπεμπτικό για την Επιτροπή Απαλλαγών, και έφυγα.20 λεπτά max η όλη διαδικασία. Ελπίζω να τα έκανα σωστά όλα και να μη τρέχω μετά. Καλώς ερχόντων των πραγμάτων, σε 15-20 μέρες περιμένω από τα ΕΛΤΑ το χαρτί για να κλείσω ραντεβού στην Τρίπολη. Αυτά.

Ευχαριστώ για την βοήθεια που δίνετε εδώ και ελπίζω κι εγώ να βοήθησα με την διαδικασία που έγραψα μόλις. Δεν υπήρχε τελικά άγχος ως εδώ, ελπίζω να μην αγχωθώ και στην Επιτροπή.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες