Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από naglorious »

Leo έγραψε:με ενα χαρτί π. Χ το συμβόλαιο του σπιτιου σου την αλάζουν την διεύθηνση;

Δεν μου ζήτησε τίποτα προσωπικά γιατί είχα πάει να παραλάβω σημείωμα κατάταξης και απλά μου έβγαλε ένα χαρτί με τα στοιχεία μου και μου είπε να απλώς να τα αλλάξω.

Ίσως μου έκανε εξυπηρέτηση επειδή πλησίαζε η μέρα κατάταξης μου

manos.m
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από manos.m »

Παιδιά από αυτούς που καταφέρατε να μπείτε σήμερα στο φρουραρχιο στην Αθήνα πείτε μας αν είχατε κάποιο πρόβλημα... Και περίπου πόση ώρα σας πήρε η διαδικασία. Ευχαριστώ...
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Καλησπέρα παιδιά! Πήγε χτες η αστυνομία στο πατρικό μου και με έψαχνε, καθώς έπρεπε να παρουσιαστώ λέει. Το θέμα είναι ότι μένω εξωτερικό και δεν είχε πάει νωρίτερα καμιά ειδοποίηση στους δικούς μου (από αστυνομία κλπ) για να με ενημερώσουν... Θα μπορούσε να μου πει κανείς την διαδικασία που πρέπει να κάνω και αν μπορώ να πάψω να είμαι ανυπότακτος και να πάρω αναβολή;
Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Lyapunov13 »

Dimitris έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Πήγε χτες η αστυνομία στο πατρικό μου και με έψαχνε, καθώς έπρεπε να παρουσιαστώ λέει. Το θέμα είναι ότι μένω εξωτερικό και δεν είχε πάει νωρίτερα καμιά ειδοποίηση στους δικούς μου (από αστυνομία κλπ) για να με ενημερώσουν... Θα μπορούσε να μου πει κανείς την διαδικασία που πρέπει να κάνω και αν μπορώ να πάψω να είμαι ανυπότακτος και να πάρω αναβολή;

πρεπει να μιλησεις αμεσα με τη στρατολογια γιατι αυτες τις μερες θα σου εκδωσουν προστιμο 6000 ευρω στην εφορια. Εξηγησε τους την κατασταση σου (δεν σε ειδοποιησαν, μενεις εξωτερικο κτλ) και οτι θελεις να παρουσιαστεις κανονικα και να σε βαλλουν σε καποια ΕΣΣΟ (πιθανοτατα με την επομενη, Αυγουστος Γ' ΕΣΣΟ 2019). Αν γινει αυτο, πας με γνωματευση απο ψυχιατρο (βρες εναν στην γειτονια σου ή μεσω google) + το χαρτι καταταξης + ταυτοτητα στο Φρουραρχειο (απο 5 εργασιμες πριν εως και τη μερα καταταξης) οπως ολοι μας εδω και κανεις τη γνωστη διαδικασια (διαβασε προσεχτικα αυτο το topic για περισοτερες λεπτομερειες επι της διαδικασιας).

manos.m
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από manos.m »

Ερώτηση προς τους πιο παλιούς. Πάνω στο χαρτί που πήρα από το Φρουραρχιο με σκοπό να το πάω στο Ρουφ είχε το ΔΑ (δυετης αναβολή) . Σε λίγες μέρες θα πρέπει να πάω στο 401. Αυτό σημαίνει ότι αυτή θα είναι η αναβολή μου ή δεν παίζει κανέναν ρόλο;
Γεώργιος

Δημοσίευση από Γεώργιος »

manos.m έγραψε:Ερώτηση προς τους πιο παλιούς. Πάνω στο χαρτί που πήρα από το Φρουραρχιο με σκοπό να το πάω στο Ρουφ είχε το ΔΑ (δυετης αναβολή) . Σε λίγες μέρες θα πρέπει να πάω στο 401. Αυτό σημαίνει ότι αυτή θα είναι η αναβολή μου ή δεν παίζει κανέναν ρόλο;
Αυτό είναι ότι σου γράφει ο ψυχίατρος

Στην επιτροπή μπορεί να γίνει και 1 έτος αυτή είναι που δίνει αναβολή η απαλλαγή

Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Αδιαφορώ για την ειρωνική και άτοπη απάντηση του katsipanos και ενημερώνω για μελλοντικές απορίες άλλων.

Γράφτηκε στο ρουφ πάνω στο σημείωμα κατάταξης ότι δεν παρουσιάστηκα λόγω αντικειμενικής αδυναμίας (ήρθε το χαρτί στις 8/5 το απόγευμα στην Αθήνα για παρουσίαση στις 8/5 στο Σουφλί) και αφού συμπλήρωσα μια αίτηση όπου ζητώ παράταση 5 ημερών (σήμερα 10/5), θα πάω την Δευτέρα να ζητήσω αναβολή για κοινωνικούς λόγους.

Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι το αν θα καταφέρω να την πάρω, δεδομένου πως μέσα στο σ/κ δεν θα μπορώ να βγάλω δικαιολογητικά. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα!

kostas

Δημοσίευση από kostas »

Αν η επιτροπή δεν εγκρίνει την αναβολή τι γίνεται; Μπαίνεις μεσα στις επόμενες μέρες ή στην επόμενη ΕΣΣΟ;
marioscs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από marioscs »

Λοιπόν παιδιά να ξέρετε ότι όσοι είναι ναυτικό και αεροπορία και πάνε φρουραρχείο φεύγουν με παραπεμπτικό για ΝΝΑ η 401 και δεν εξετάζονται στο φρουραρχείο. Το ίδιο πιστεύω θα ισχύει και στις επόμενες ΕΣΣΟ.
Κανένας

Δημοσίευση από Κανένας »

Όχι 401, το 251 είναι της αεροπορίας. Και πάντα έτσι ήταν για τα άλλα 2 σώματα, αυτό που άλλαξε, είναι πως για την ξηρά ότι κατέβασαν τους Γιατρούς από το 414 της Πεντέλης στο φρουραρχείο εδώ και...2 χρόνια (ή λίγο λιγότερο).

marioscs
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από marioscs »

Κανένας έγραψε:Όχι 401, το 251 είναι της αεροπορίας. Και πάντα έτσι ήταν για τα άλλα 2 σώματα, αυτό που άλλαξε, είναι πως για την ξηρά ότι κατέβασαν τους Γιατρούς από το 414 της Πεντέλης στο φρουραρχείο εδώ και...2 χρόνια (ή λίγο λιγότερο).
Ναι φίλε έχεις δίκιο έκανα λάθος. Απλά το είπα γιατί και εγώ δεν είχα διαβάσει κάτι και είχα την εντύπωση ότι θα εξεταζόμουν εκεί.

Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Dimitris έγραψε:Γράφτηκε στο ρουφ πάνω στο σημείωμα κατάταξης ότι δεν παρουσιάστηκα λόγω αντικειμενικής αδυναμίας (ήρθε το χαρτί στις 8/5 το απόγευμα στην Αθήνα για παρουσίαση στις 8/5 στο Σουφλί) και αφού συμπλήρωσα μια αίτηση όπου ζητώ παράταση 5 ημερών (σήμερα 10/5), θα πάω την Δευτέρα να ζητήσω αναβολή για κοινωνικούς λόγους.

Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι το αν θα καταφέρω να την πάρω, δεδομένου πως μέσα στο σ/κ δεν θα μπορώ να βγάλω δικαιολογητικά. Θα ενημερώσω όταν έχω νέα!

Μην αγχώνεσαι για το χαρτί γιατρού, δίνουν αναβολή από το Φρουραρχείο και χωρίς χαρτί γιατρού. Φρόντισε όμως να το έχεις οταν περάσεις στην Επιτροπή Απαλλαγών μέσα σε ένα μήνα, εκεί είναι σημαντικό να έχεις γνωμάτευση μαζί σου.

kostas

Δημοσίευση από kostas »

Lyapunov13 έγραψε:[Μην αγχώνεσαι για το χαρτί γιατρού, δίνουν αναβολή από το Φρουραρχείο και χωρίς χαρτί γιατρού. Φρόντισε όμως να το έχεις οταν περάσεις στην Επιτροπή Απαλλαγών μέσα σε ένα μήνα, εκεί είναι σημαντικό να έχεις γνωμάτευση μαζί σου.

εμένα μου κράτησαν και τα χαρτιά του γιατρού στο Ρουφ. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα;

Lyapunov13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

kostas έγραψε:εμένα μου κράτησαν και τα χαρτιά του γιατρού στο Ρουφ. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα;

Ενοεις το χαρτι γνωματευσης του προσωπικου σου γιατρου; Αν ναι, τοτε εαν το Ρουφ το στειλει μαζι με το φακελο σου στην Επιτροπη Απαλλαγων δε θα εχεις προβλημα, καθως χρειαζεσαι το χαρτι γνωματευσης του προσωπικου σου γιατρου η Επιτροπη. Αν οχι, πηγαινε οπωσδηποτε στο Ρουφ και ζητα το χαρτι σου πισω, γιατι θα εχεις προβλημα.

Τα μονα χαρτια που το Ρουφ κραταει οταν επιστρεφεις απο το Φρουραρχειο ειναι:

1) Σημειωμα καταταξης

2) Παραπεμπτικο σημειωμα Ιατρου Μοναδας (το μικρο χαρτακι-τρικακι)

3) Γνωματευση Υγειονομικης Επιτροπης

Σε καμια περιπτωση δε δινουμε τη γνωματευση του προσωπικου μας γιατρου στο Ρουφ.

Giorgos79

Δημοσίευση από Giorgos79 »

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι 40 χρονών και ανυπότακτος εσωτερικού. Πρίν λίγες μέρες μου είχε έρθει για ακόμα μία φορά σημείωμα κατάταξης για τις 07/05. Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στην ασφάλεια μετά απο τηλέφωνο τους όπου και υπέγραψα μια υπεύθυνη δήλωση πως δε παρουσιάστηκα για λόγους υγείας και πως επιθυμώ να περάσω απο επιτροπή, σύμφωνα με την υπόδειξη του αστυνομικού ακολουθώντας τη διαδικασία του Φρουραρχείου.

Έχω αρκετά προβλήματα υγείας όπως προκαρκινικό οισοφάγο Barrett, εκκολπωμάωση παχέως εντέρου, αναιμία, πέτρες στη χολή, αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα στα όρια απόφραξης και μια επέμβαση στο χέρι με μόνιμη βλάβη σε ωλένιο νεύρο και αρτηρία, μέσο νεύρο και καμια 10ρια τένοντες και νεύρα δακτύλων.

Για όλα τα παραπάνω έχω εξετάσεις όπως γαστροσκοπήσεις, κολονοσκοπησεις, αιματολογικές, υπέρηχους κτλ συν την βεβαίωση απο δημόσιο νοσοκομείο για την επέμβαση στο χέρι.

Μέσα σε όλα αυτά έχω και μια δερματίτιδα που προκαλείται απο άγχος και είναι εμφανής για την οποία δεν υπάρχει επίσημη γνωμάτευση.

Στις εξειδικευμένες εξετάσεις οισοφάγου που έχω κάνει στο συμπέρασμα αναφέρεται πως έχω σπλαχνική υπερευαισθησία και συνιστάται η χρήση αντικαταθλιπτικών.

Η ερώτησή μου είναι τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωσή μου; Και αν θα πάρω αναβολή ή όχι; Εαν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει σας παρακαλώ;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες