Εφτασα στο Φρουραρχειο στις 03.15 και ημουν 5ος στη σειρα. Ο κοσμος αυξανοτανε εκθετικα και η ουρα κατα τις 06.00 ηταν πραγματικα πανω απο 500μετρα. Οι πυλες ανοιξανε στις 06.50 οπου για κακη μου τυχη ο Λοχαγος εδωσε εντολη να εξυπηρετηθουν πρωτοι οσοι παρουσιαζονται στις 6 Μαιου (σημερα) οποτε απο 5ος εφτασα να ειμαι 505ος στην κυριολεξιαγιατι παρουσιαζομουν στις 9 Μαιου! Δεν πτοηθηκα και απλα περιμενα με το πληθος! Εξυπηρετηθηκα στις 11.30 τελικα.
Η διαδικασια ηταν πολυ ευκολη αυτη την εβδομαδα σε σχεση με οτι γραφτηκε στις προηξουμενες σελιδες. Οι αξιωματικοι συνεχως λεγανε "μην αγχωενεστε και μην σπρωχνετε ολοι θα παρετε αναβολη". Για ψυχολογικους λογους υπηρχε ΜΟΝΟΝ μια ουρα σε ενα μικρο κονταινερ. Στο κονταινερ υπηρχε ψυχιατρος, και καποια αλλα μελη που σου δινανε τα εξης δικαιολογητικα:
- παραπεμπτικο σημειωμα Ιατρου μοναδας
- γνωματευση υγειονομικης επιτροπης
Δεν υπηρχε καμια ερωτηση εκ μερους τους παρα μονον το "εχεις χαρτι γιατρου; ". Οσοι ειχανε χαρτια γιατρου πηρανε 12 μηνες αναβολη. Οσι δεν ειχανε πηρανε μονον 6 μηνες. Καποιες εξαιρετικες και εξωφλαμες περιπτωσεις παιδιων που οντως ειχανε προβλημα πηρανε 24μηνη αναβολη.
Τα δυο παραπανω δικαιολογητικα μαζι με το φυλλο καταταξης τα καταθετουμε στο Ρουφ. Εκει συμπληρωνουμε μια αιτηση οτι θα περασουμε ενωπιον την Επιτροπης Απαλλαγων εντος 30 ημερων (αλλιως θα επιβληθει προστιμο). Θα ερθει χαρτι ταχυδρομικος στο σπιτι απο ποια ημερομηνια και μετα μπορουμε να περασουμε στην επιτροπη.
Σχολια
- Οι αξιωματικοι ηταν πολυ βοηθητικοι σε ολη την διαδικασια. Σε αντιθεση με πολλα ***** στην ουρα που ηταν αγενης και σπρωχνανε να χωθουν πιο μπροστα στην ουρα. Κανενας σεβασμος πραγματικα.
- Το μεγαλυτερο μπλεξιμο στη διαδικασια το δημιουργουν οι συνοδοι γονεις. Χωρις καμια δικαιολογια, επειδη μπορουν λογω ηλικιας, πανε και χωνονται παντα μπροστα στην ουρα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
vasilis401 έγραψε:Κάτι παράξενο ήταν ότι μου ζήτησαν βεβαίωση σπουδών ή πτυχίο (είχα αναβολή λόγω σπουδών που έληξε), αλλιώς μου είπαν ότι θα μου επιβληθεί 1 μήνας θητεία έξτρα ο οποίος είναι εξαγοράσιμος έναντι 90ε. Δεν είχα τα χαρτιά. Ζμπουτσαμ.
Μου ζητησαν και εμενα τη βεβαιωση του διδακτορικου μου. Αλλα ρωτησα την κοπελα και μου ειπε μπορουμε να το παμε εως και μια ημερα πριν παρουσιαστουμε. Επειδη ομως δεν προκειταε ποτε να γινει αυτο (αν πανε ολα καλα και παρουμε το Ι5) δεν υπαρχει προστιμο μου ειπε. Ειναι μονον για οσους καποια στιγμη οντως παρουσιαστουνε κανοινκα.