Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Prowler
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Prowler »

Ιωσηφ έγραψε:
naglorious έγραψε: Μπορείς να πας φρουραρχειο και την ημέρα που παρουσιαζεσαι το γράφει στο χαρτί και μου το επιβεβαίωσαν και στην στρατολογια Πειραιά όπου πήγα χθες να παραλάβω το σημείωμα κατάταξης. Και εγώ τη Δευτέρα πρέπει να παρουσιαστώ στη Θήβα αλλά θα πάω από νωρίς στο φρουραρχειο

Ευχαριστω πολυ! Δηλαδη την Δευτερα που θα πηγαινα Θηβα μπορω να παω απευθειας εκει αντ´ αυτου. Πρεπει πρωτα να κανω καποια δηλωση στο ρουφ η κατι τετοιο; Το μονο που εχω τωρα ειναι το χαρτι καταταξης και η βεβαιωση του γιατρου μου

Ο, τι χαρτιά έχεις από γιατρούς, σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα.

Γιάννης 1993
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Γιάννης 1993 »

Ξέρει κανείς επειδή δεν πρόλαβα να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχειου πως πάει η διαδικασία απαλλαγής μέσα από το στρατόπεδο έχω είδη 2 χρόνια αναβολής για ένα θέμα υγειας μου είχαν βρει στο 401 μτ από νοσηλεια και στο φεκ λέει διετης αναβολή και ι5 χρειάζομαι χαρτιά γιατρού η θα με εξετασουν στο 401 πάλι και πόσες μέρες παίρνει συνήθως μέσα απ το στρατόπεδο η απαλλαγή;
vasilis401
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από vasilis401 »

Lyapunov13 έγραψε:Ωραία. Αρα απο Φρουραρχειο για Ρουφ φευγουμε με 3 νεα χαρτια στα χερια:

+ Παραπεμπτικο

+ Συνολικες Κινησεις Περιστατικου

+ Γνωματευση Ϋγειονομικης Επιτροπης Φρουραρχειου

+ τη γνωματευση του προσωπικου μας γιατρου που εχουμε ηδη

+ το σημειωμα καταταξης που εχουμε ηδη

Γνωρίζει κανεις τι απο αυτα κρατανε στο Ρουφ και τι πρεπει να εχουμε οταν παρουστιαστουμε στην Επιτροπη Απαλλαγων στο 401;

Στο Ρουφ κρατάνε όλα τα χαρτιά που ανέφερες, πλην τη γνωμάτευση του προσωπικού σου γιατρού -δε σου τη ζητάνε καν. Όταν εμφανιστείς στην Επιτροπή Αναβολών πρέπει να έχεις προαιρετικά (ναι τη χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη) τα χαρτιά του ιδιώτη γιατρού σου, και προφανώς την ταυτότητα σου. Όσον αφορά τα χαρτιά που σου κρατάνε στο Ρουφ, αυτά τα παίρνει η Επιτροπή Αναβολών ενδοϋπηρεσιακά, επομένως δε χρειάζεται να τα έχεις μαζί σου τότε. Προσωπικά πάντως, είχα προνοήσει να βγάλω αντίγραφα.

Η διαδικασία στο Ρουφ είναι απλή και γρήγορη. Πήγα στις 7 και είχε καμιά 40αριά άτομα στην πύλη (όχι όλα για τον ίδιο λόγο). Περνάτε από το φυλάκιο δυο-δυο, σας σημειώνουν στο βιβλίο επισκεπτών και σας στέλνουν στο κτίριο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Αθηνών, όπου περιμένετε στην ουρά στο 1ο γραφείο δεξιά. Εκεί για να επισπευσθεί η διαδικασία σας μοιράζουν κάτι υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες συμπληρώνετε στο ποδάρι (αν δεν ήσασταν εκεί τη στιγμή που μοιράστηκαν, μπαίνετε μέσα και τη ζητάτε). Μόλις μπείτε (πάλι δυο-δυο εξυπηρετείστε) σας ζητάνε τα χαρτιά που αναφέραμε πιο πάνω, συν την υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώσατε. Έπειτα σας εκτυπώνουν ένα έγγραφο με τα στοιχεία σας στο οποίο βάζετε απλώς μια τζίφρα (το κρατάνε κι αυτό). Σας ενημερώνουν ότι μετά από 2-3 βδομάδες θα έρθει χαρτί στο σπίτι σας για να παρουσιαστείτε στην Επιτροπή Αναβολών κι αυτό ήταν όλο.

Χρόνος 1 ώρα και κάτι.

Κάτι παράξενο ήταν ότι μου ζήτησαν βεβαίωση σπουδών ή πτυχίο (είχα αναβολή λόγω σπουδών που έληξε), αλλιώς μου είπαν ότι θα μου επιβληθεί 1 μήνας θητεία έξτρα ο οποίος είναι εξαγοράσιμος έναντι 90ε. Δεν είχα τα χαρτιά. Ζμπουτσαμ.

manosmelas
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από manosmelas »

Προσωπικά πήγα σήμερα στο φρουραρχείο Θεσσαλονίκης και δεν με εξυπηρέτησαν επειδή δεν είμαι δημότης Θεσσαλονίκης. Οπότε μάλλον αυτό ισχύει σαν γενικός κανόνας, να πηγαίνεις στο φρουραρχείο του δήμου που ανήκεις. Από αυτά που είδα θα κάνω την διαδικασία μέσω στρατοπέδου, γιατί το μόνο μειονέκτημα του είναι το περιβάλλον που σε ταράζει (και φυσικά μην τύχει και σε κρατήσουν). Αλλιώς η διαδικασία είναι λιγότερο κουραστική πρακτικά απ' ότι κατάλαβα και απ' ότι μου την περιέγραψαν. Αν και πολύ ψυχοφθόρα.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παίδες,

Μάλλον ισχύει ό, τι πρέπει να πηγαίνει κανείς στο φρουραρχείο που είναι κοντά στην πόλη του.

Αλλά και να μην ισχύει, συνιστώ σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι εκτός Αθηνών να πάνε στην πόλη τους.

Εγώ καλού κακού πήγα στη Χαλκίδα όπου υπάγομαι και γλίτωσα την ουρά του φρουραρχείου της ΑΘήνας.

Δεν είχε καθόλου κόσμο και σε μισή ώρα είχα ξεμπερδέψει.

Για κάποιο λόγο μου έδωσαν κατ' ευθείαν εντός του στρατοπέδου τη Γνωματευση Ϋγειονομικης Επιτροπης Φρουραρχειου. Δε χρειάστηκε να με παραπέμψουν στο 401 κι έτσι δεν πήρα καθόλου στα χέρια μου τα χαρτιά:

+ Παραπεμπτικο

+ Συνολικες Κινησεις Περιστατικου

Μόλις έλαβα τη Γνωματευση Ϋγειονομικης Επιτροπης Μου ζητήθηκε να τη στείλω μαζί με τη γνωμάτευση του προσωπικού μου γιατρού και το χαρτί στρατολόγησης με fax μέσω ΚΕΠ στη στρατονομία όπου υπάγομαι. Αυτή η τελευταία διαδικασία πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών.

Ύστερα περιμένεις περίπου 20 μέρες να σε ειδοποιήσουν να παρουσιαστείς στην επιτροπή αναβολών.

Συμβουλή: Μην ψαρώνετε. Πιάστε κουβέντα με όποιον άλλον βρίσκεται εκεί για την ίδια διαδικασία και βοηθήστε ο ένας τον άλλον όπως μπορείτε αλληλοσυμπληρώνοντας ό, τι ξέρετε και εμψυχώνοντας ο ένας τον άλλον. Όλοι έχουμε μια αμηχανία και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ενδεχομένως να απολαμβάνουν να σε ψαρέψουν λίγο. Μη μασάτε. Πληρώνονται σε αυτή τη θέση για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά, να σας εξυπηρετήσουν.

naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από naglorious »

Σήμερα ολοκλήρωσα την διαδικασία και ορίστε πως ήταν. Έφτασα φρουραρχειο Αθηνών στις 6 και είχε ήδη 250-300 άτομα ουρά που αυξανόταν συνέχεια.

Κάποια στιγμή ένα παιδί είπε ότι είχε έρθει τις προάλλες και δεν τον δέχθηκαν και ότι του είπαν πως την Δευτέρα θα έχουν προτεραιότητα όσοι ήταν να παρουσιαστούν σήμερα ώστε να μην έχουν πρόβλημα.

Αφού πήγαμε στην πύλη μπροστά και υπήρχε συνωστισμός κάποιος λοχαγός προσπάθησε μάταια να μας βγάλει έξω ώστε να μπουν αυτοί που παρουσιάζονται σήμερα αλλά έγινε ντου.

Ακριβώς στο σημείο όπου είναι τα γραφεία και 3 κοντεινερ κατάφερε να μας ελέγξει και δεχόταν αρχικά αυτούς που παρουσιάζονται σήμερα. Εγώ (που πήγα για ψυχολογικό) ήμουν τυχερός και ήμουν στην ουρά για τον γιατρό κοντά στα 150-200 άτομα. Μπήκα στην ουρά για τον γιατρό περίπου 7.45. Η σειρά μου να με δει ήρθε στις 11.45. Υπήρχε θέμα με την ουρά γιατί ήταν εντελώς ανοργανωτοι με μόλις έναν ψυχίατρο μέσα στο κοντεινερ και κάποιο στέλεχος είχε βάλει μπροστά στην πόρτα ένα θρανίο με αποτέλεσμα να σπάει η σειρά. Αφού με δέχθηκε ο γιατρός ζήτησε να δει την γνωμάτευση του γιατρού και το σημείωμα κατάταξης μου και τίποτα άλλο. Δεν με ρώτησε απολύτως τίποτα παρά μόνο πόση αναβολή είχα προηγουμένως. Μου έδωσε ένα παραπεμπτικο και στο ίδιο κοντεινερ ακριβώς ήταν οι γιατροί οι οποίοι απλώς συμπλήρωσαν την γνωμάτευση και μου είπαν να πάω τα χαρτιά στο ρουφ. Ο γιατρός δεν κρατάει απολύτως κανένα έγγραφο δικό σας απλώς διαβάζει την γνωμάτευση σημειώνει πόση αναβολή πιστεύει ότι θα χρειαστείς, γράφει την δικιά του γνωμάτευση η οποία είναι περιληπτικά η γνωμάτευση του προσωπικού σου ιατρού. Αφού σε δεχτεί ο γιατρός, και αν έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα, σε 5 λεπτά τελειώνεις.

Μέσα σε 5 λεπτά τελείωσα και στο ρουφ αλλά ήμουν τυχερός γιατί ανήκω Πειραιά όπου δεν έχει καθόλου ουρά.

Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι να πάει κάποιος την ημέρα που θα πρέπει να παρουσιαστεί ώστε να εξυπηρετηθεί 100%. Για το ρουφ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί άπαξ και σας δει ο γιατρός στο φρουραρχειο έχετε διορία 3 εργάσιμες

komitis

Δημοσίευση από komitis »

Ρε παιδια, εγω μεσα στην βιασυνη μου, δεν εβγαλα φωτοτυπια τα χαρτια απο Φρουραρχειο και στο Ρουφ κατεθεσα τα πρωτοτυπα. Υπαρχει περιπτωση να εχω τρεχαματα?
Bairaz

Δημοσίευση από Bairaz »

O naglorious έχει δίκιο νομίζω. Θα ήταν καλύτερα αύριο να προσέλθουν μόνο αυτοί που κατατάσσονται αύριο. Το σύστημα είχε καταρρεύσει πριν καν ανοίξουν οι πόρτες. Στις 4:30 που πήγα απο τους πρώτους 40 άρχισαν οι πρώτες αψιμαχίες για το ποιός πρέπει να έχει προτεραιότητα: Αυτοί που έφτασαν πρώτοι ή αυτοί που τους είχαν ήδη διώξει απο τη Πέμπτη και κατατάσσονταν σήμερα.

Προφανώς νίκησαν οι τελευταίοι και εγώ όπως και πολλοί άλλοι που είχαμε κάτσει στην ουρά απλά δεν εξυπηρετηθήκαμε. Οπότε αύριο μόνο όσοι κατατασσόμαστε αύριο.
Leo

Δημοσίευση από Leo »

Ρε παιδιά εγώ ρώτησα τον φαντάρο στην πύλη στο φρουραρχίο αθηνών και μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο και εξυπηρετούν κανονικά απο όπου και αν είναι τα χαρτια σου. Ας επιβεβαιώσει κάποιος.
Manos

Δημοσίευση από Manos »

Καλησπέρα, πήγα σήμερα για να κάνω αίτηση για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, αλλα στην πύλη μου είπαν έλα την μέρα που παρουσιάζεσαι γιατί έχουμε πολλά άτομα μέσα. Στο ΡΟΥΦ όμως μου είχαν πει να πάω τουλάχιστον 5 μέρες πριν παρουσιαστώ. Στην πύλη μου έδωσαν και ένα χαρτάκι. Λέτε να ξαναπάω πολύ πρωί μπας και με βάλουν μέσα η πάλι θα με διώξουν;
vasilis401
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από vasilis401 »

komitis έγραψε:Ρε παιδια, εγω μεσα στην βιασυνη μου, δεν εβγαλα φωτοτυπια τα χαρτια απο Φρουραρχειο και στο Ρουφ κατεθεσα τα πρωτοτυπα. Υπαρχει περιπτωση να εχω τρεχαματα;

Όχι δε θα 'χεις. Το έγραψα και παραπάνω. Αυτό μου είπαν στη γραμματεία της ΣΥ Αθήνας, αυτό σας μετέφερα.

komitis

Δημοσίευση από komitis »

Ευχαριστω Βασιλη
Bairaz

Δημοσίευση από Bairaz »

Καλό θα ήταν, βάσει των σημερινών εμεπιριών, να πούμε αύριο θα πρέπει να έρθετε αυτοί που κατατάσσεστε αύριο 7/5. Δεν είχε σημασία πόσο πρωί πήγαμε σήμερα (4:30). Από ένα σημείο και μετά η γραμμή εξαφανίστηκε από μπουλούκια ανθρώπων που άρχισαν να πλευροκοπούν τη πύλη και μπήκαν σωρηδόν όταν άνοιξε. Οπότε ο πρωινός των 4:00 και ο πρωινός των 7:00 είχαν την ίδια αντιμετώπιση: Αν κατατάσσονταν σήμερα εξυπηρετήθηκαν, αν όχι, έφυγαν.

Επειδή το σύστημα έχει καταρρεύσει εξαιτιάς των 2 μαζεμένων ΕΣΣΟ και των στρατηγικών αργιών που ανακοίνωσε για τον εαυτό του ο στρατός αύριο προσερχόμαστε στο Φρουραρχείο ΜΟΝΟ όσοι κατατασσόμαστε αύριο με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί λιγότερο χάος για όλους. Να μείνετε ανυπότακτοι δεν υπάρχει περίπτωση.Μην αγχώνεστε.
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Το γράφει πίσω και απ΄το σημείωμα κατάταξης μπορείς να πας φρουραρχείο πέντε μέρες πριν εως και την ημέρα που θα παρουσιαστείς. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου αρνηθούν στο φρουραρχείο να σε δεχτούν την ημέρα που θα παρουσιαστείς. Δεν θα βγείτε ανυπότακτοι και θα εξυπηρετηθείτε. Απλά μην πάτε χαλαροί στις 11 το πρωί. Φροντίστε να πάτε 5.30-6.00 ώστε να είστε λίγο πιο μπροστά στο αναπόφευκτο ντου που θα γίνει. Δυστυχώς η έλλειψη οργάνωσης και η παρουσία μόνο ενός γιατρού (ένας ήταν για το ψυχολογικό για το παθολογικό δεν γνωρίζω) το κάνουν χρονοβόρο.
Πιάστε κουβέντα με τους γύρω σας θα σας βοηθήσει να περάσει η ώρα γρήγορα.
Ακόμα και 2 το μεσημέρι να τελειώσετε απ'το φρουραρχείο δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας καθώς θα έχετε 3 εργάσιμες διορία για να καταθέσετε τα έγγραφα που θα σας δώσουν στο ρουφ.
Πάρτε καφέ τσιγάρα νερό να είστε κομπλέ.
Θα ταλαιπωρηθείτε αλλά αν έχετε υπομονή και είστε πονηροί (δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται για να χωθείς κάπως) θα τελειώσετε.
Και το βασικό μην κάνετε μανούρες παιδιά όλοι για τον ίδιο λόγο πήγαμε και δεν θέλουμε να περιμένουμε αλλά είναι αναγκαίο κακό
naglorious
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Leo έγραψε:Ρε παιδιά εγώ ρώτησα τον φαντάρο στην πύλη στο φρουραρχίο αθηνών και μου είπε οτι δεν παίζει ρόλο και εξυπηρετούν κανονικά απο όπου και αν είναι τα χαρτια σου. Ας επιβεβαιώσει κάποιος.

Αν ανήκεις στην Αττική θα πας στο φρουραρχείο Αθηνών. Εγώ άλλαξα διεύθυνση στο Ρουφ γιατί ήμουν ακόμα δηλωμένος κυκλάδες και θα έπρεπε να τρέχω στη Σύρο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες