Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Didaktor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Didaktor »

Μόνο με χαρτιά διδακτορικού είναι δύσκολο νομίζω. Ζήτα αναβολή υγείας, αλλά στήριξέ την σε έντονο άγχος πχ, ή κάτι παρόμοια. Οικονομικά προβήματα που σου δημιουργούν άγχος κτλ. Μην πας απλά να πεις κάνω διδακτορικό και δεν μπορώ να φύγω. Κατάλαβες πως το εννοώ?
manos.m
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από manos.m »

Καλησπέρα. Έχετε κάνει πολύ χρήσιμη δουλειά...Έχω μια απορία. Έχοντας χάρτη από ιδιωτικό ψυχίατρο υπάρχουν πιθανότητες να μην πάρω αναβολή; Να μου την απορρίψουν; Αν έχω καταλάβει καλά για απαλλαγή πρέπει να πάρω σύνολο αναβολών 2 χρόνια σωστα ; Και αν έχω πάλι καταλάβει σωστά θα πάρω από 3 μήνες έως οριστικό 2 χρόνια ισχύει και αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Jay27 »

Γεια σας και εγώ παρουσιάζομαι 6 Μαϊου θέλω να ρωτήσω πόσες μέρες θα με πάρει συνολικά για να ολοκληρώσω την διαδικασία+την επιτροπή των απαλλαγών. Ακόμα δεν έχω καμία αναβολή για λόγους υγείας. Σε πόσες μέρες αφού ολοκληρώσω με φρουραρχείο-νοσοκομείο-στρατολογία θα κληθώ για να παρουσιαστώ στην επιτροπή; Επίσης ψυχολόγοι υπάρχουν στο φρουραρχείο ή θα τρέχω στο νοσοκομείο 414; Ευχαριστώ.
Theo28

Δημοσίευση από Theo28 »

KΑλησπέρα. Παρουσιάζουμαι 14 μαιου. Ισχύει το 5 εργάσιμες πριν για αναβολή από φρουραχείο ή γίνεται κάποιο μπλέξιμο με αυτούς που μπαίνουν στις 6 του μαίου?
ms13

Δημοσίευση από ms13 »

Γεια σας. Γνωριζετε τι αλλαζει με το καινουριο νομοσχεδιο για τους ανυποτακτους; Αν καποιος πασχων απο βαρυ παθολογικο προβλημα εχει κυρυχτει ανυποτακτος μεχρι ποτε μπορει να προσκομισει δικαιολογητικα για αναβολη/απαλλαγη; Αν στο μεταξυ λαβει δελτιο καταταξης υπαρχει λογος να επισπευσει τις διαδικασιες ωστε να μην επιβαρυνθει με νεα ανυποταξια;
vasilis401
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από vasilis401 »

Καλησπέρα παιδιά. Είναι να καταταγώ στις 6/5/2019, αλλά επιθυμώ να πάρω αναβολή μέσω Φρουραρχείου εξαιτίας ενός επικείμενου χειρουργείου που έχω να κάνω.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σημείωμα κατάταξης, αλλά ομολογώ πως έχω χαθεί στη μετάφραση... Φωτίστε με αν μπορείτε.

Λοιπόν, σας κάνω παράθεση από το σημείωμα κατάταξης:
Σε περίπτωση που αδυνατείς να μετακινηθείς για κατάταξη για λόγους υγείας και δεν νοσηλεύεσαι στα ιδρύματα της προηγούμενης παραγράφου, θα πρέπει μέχρι και πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την κατάταξή σου, να εξετασθείς για την κατάσταση της υγείας σου από την αρμόδια επιτροπή ή συμβούλιο.

Τι να πω, ίσως να είναι το άγχος μου, αλλά το bold κομμάτι που επισήμανα μου φαίνεται κάπως αμφίσημο. Άλλοτε (πιο συχνά) το εκλαμβάνω ως "Το νωρίτερο 5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης", δηλαδή έγκυρες μέρες είναι οι 5 εργάσιμες ΠΡΙΝ την κατάταξη, και άλλοτε ως "το αργότερο 5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία κατάταξης", οπότε έγκυρες μέρες είναι όλες ΕΚΤΟΣ από τις τελευταίες 5 εργάσιμες πριν την κατάταξη.

Από την απάντηση του kostas888 σε παρόμοιο ερώτημα λίγο πιο πάνω, το συμπέρασμα είναι πως σημαίνει "το νωρίτερο 5 εργάσιμες πριν", αλλά είναι σίγουρο αυτό; Έχει κάποιος σχετική εμπειρία;

manos.m
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από manos.m »

Είχα την ίδια απορία για της μέρες. Εγώ θα έμπαινα 9/5 . Χθες που πήρα τηλ μου είπαν ότι μπορώ να πάω όποια μέρα θέλω κάτι που αναιρεί τις 5 εργάσιμες. Θα σας πω την Τετάρτη. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη καθώς δεν είναι όλες οι πληροφορίες που δίνουν τηλεφωνικά σωστές εν τέλη.
Petran

Δημοσίευση από Petran »

Manos.m πες μας αν τελικά πηγες. Τι σου ειπαν; εγω μπαινω 8/5 και σκέφτομαι να παω 6/5 μα κάνω τη διαδικασία. Χρειάζεται να πας και στο νοσοκομείο 401 αφού ξεμπλεξεις την ίδια μέρα από το φρουραρχειο ή γίνεται όλη η διαδικασία στο φρουραρχειο;
ΚΩΣΤΑΣ24

Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ24 »

Καλημέρα σε όλους!! Θέλω βοήθεια οποίος γνωρίζει.. παρουσιάζομαι 6/5 Υπηρέτησα 6 μήνες αλλά πήρα αναβολή για προσωπικούς λόγους τότε. Γράφτηκα 4 χρόνια σε μια σχολή για την αναβολή την οποία σχολή δεν τελείωσα ποτέ. Τι μπορώ να κάνω για να μην μπω ξανά ;
unicks
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από unicks »

Καλήμερα,

Διαβάζω πολλές απορίες με το φρουραρχείο και θα σα ενημερώσω καθώς το έκανα πέρυσι πρώτη φόρα και πήρα το πρώτο χρόνο αναβολής.

Αφου παρουσιαζόμαστε στις 6 του Μήνα αυτό σημαίνει ότι από τη 1η μέχρι και τη 5η του μήνα μπορούμε να πάμε στο φρουραρχείο. Στο φρουραρχείο τους λέμε απλά ότι δε μπορούμε να μεταβούμε στο στρατόπεδο που παρουσιαζόμαστε κανονικά γιατί δεν είμαστε καλά. Δε χρειάζονται καν λεπτομέρειες γιατιί. Απλά δε μπορούμε να μεταβούμε. Δε σε ρωταεί κανείς τίποτα, άλλωστε συνήθως απλοί φαντάροι είναι στο φρουραρχείο. Συμπληρώνεις μία αίτηση ότι δε μπορείς να ταξιδέψεις και σου δίνουνε ένα χάρτι για να πας είστε στο στρατόπεδο της περιοχής σου που υπάρχει γιατρός είτε στο πιο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο γιάτρος εκέι δε σε εξετάζει ούτε είναι η λεγόμενη επιτρόπη. Του λες του γιατρού τι πρόβλημα υπάρχει, του δίνεις τα χαρτιά που έχεις και αυτός υπογράφει ότι δε μπορείς να μετακινηθείς και σε στέλνει στην επιτροπή.

Η επιτροπή περίπου 10 - 15 μέρες μετά θα επικοινωνήσει μαζί σου και θα σου ζητήσει να κλείσεις ραντεβού για να περάσεις επιτροπή. Στην ουσιά δε κλείνεις ραντεβού απλά σε όλους λένε να πάνε την ίδια ώρα και μέρα στο ίδιο μέρος. Στην επιτροπή απλά ξαναδίνεις τα χαρτιά σου ξαναλές το πρόβλημα σου και σου δίνει την αναβολή λογικά ένα χρόνο.

Και με χαρτί ιδιωτικού γιατρού δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Συνολικός χρόνος:

Φρουραρχείο 10 λεπτά

1ος γιατρός 5 λεπτά

Αναμονή έξω από το γραφείο της επιτροπής 1 ώρα

Επιτροπή 5 λεπτά

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω να μπορεί να βοηθήσει κάποιος. Φέτος που είναι να πάω δεύτερη φορά, μπορώ να στείλω τη μάνα μου στο φρουραρχείο και στο γιατρό να κάνει τα χαρτιά και εγώ να πάω μόνο στην επιτροπή;

Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Φίλε Unicks εγώ νομίζω ότι μπορούμε να πάμε φρουραρχείο τις ημερομηνίες 30,1,2,3 και 6 Μαϊου. Μήπως κάνεις λάθος; Μετράει και η ημέρα κατάταξης ή άλλαξε.
unicks
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από unicks »

Σωστά, ότι να 'ναι λέω, έβαλα και το Σαββατοκύριακο μέσα.
Jay27
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Jay27 »

Λογικά φίλε unicks πρέπει να είσαι και στο φρουραρχείο και στον γιατρό για να σε εξετάσει ίσως η μητέρα σου μπορεί να σε εξυπηρετήσει μόνο με την στρατολογία να πάει τα χαρτιά δηλαδή.
georgio134

Δημοσίευση από georgio134 »

Καλησπερα... Να και κατι κουλο που αντιμετωπισα στο 401 και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. Παρουσιαζομαι 7/5 και πηγα σημερα φρουραρχειο και ζητησα χαρτι για εξεταση στο 401 απο ενδοκρινολογο γιατι εχω μεγαλο θεμα με το θυροειδη (hashimoto) και εχω φτασει 180 κιλα... Ζητησα λοιπον απο το γιατρο το απαραιτητο χαρτι και αυτος εκρινε οτι μπορω να παρουσιαστω κανονικα (ειμαι στις ειδικες δυναμεις κιολας επειδη εγω το ειχα δηλωσει) και απο το φρουραρχειο μου ειπαν οτι παρουσιαζομαι κανονικα... Μπορω να ζητησω επανεξεταση πριν μπω;

Άβαταρ μέλους
kostas888
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από kostas888 »

Καλά georgio134 παρουσιάζεσαι 7/5 και πηγές σήμερα Φρουραρχείο!! Εγώ στη θέση σου θα ξαναπήγαινα Φρουραρχείο από βδομάδα είτε 2 είτε 3 του μηνός.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες