Ανυπότακτοι εξωτερικού (2015)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Στρατός και θητεία
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Terminator »

Δεν υπάρχει διαφοροποιηση της ανυποταξίας Σε δόλο και απο αμέλεια θα έχεις την ίδια μεταχείριση με τους άλλους στο στρατοδικείο και εφόσων καταδικαστείς αμετάκλητα ή τελεσίδικα φυσικά και θα λερωθεί το ποινικό μητρωο.
Nick

Δημοσίευση από Nick »

GeneralMatsaplokos έγραψε:Καλησπέρα στο φόρουμ,

Τον Μάιο 2015 έπρεπε να παρουσιαστώ άλλα λόγο του ότι βρισκόμουν εξωτερικό για σπουδές (Σεπτέμβρη 2014 με Σεπτέμβρη 2015) και δεν μπορούσα να λείψω από την σχολή και τις κλινικές υποχρεώσεις ώστε να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, πήγα στην στρατολογία αυτοπροσώπως και έληξα την ανυποταξία. Με ενημέρωσαν για το πρόστιμο τον 6000 ευρώ που θα πάει στην εφορία και ότι θα με καλέσουν στο στρατοδικείο κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω και αν γνωρίζει κάποιος από προσωπική εμπειρία είναι αν είναι δυνατόν να μειωθεί το πρόστιμο ή να γίνει η αποπληρωμή του σε δόσεις στην εφορία.

Τέλος, οποιαδήποτε συμβουλή για το στρατοδικείο είναι ευπρόσδεκτη. Ο λόγος που δεν παρουσιάστηκα ή δεν πήγα φαντάρος νωρίτερα ήταν επειδή νόμιζα ότι το 28 έτος που αναγράφεται στην αναβολή είναι ημερολογιακό (δικό μου λάθος) και είχα υποτροφία για αυτό το έτος.

Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας και την οποιαδήποτε απάντηση.

Εαν μπεις φανταρος μεχρι 31 Δεκεμβριου του 2016 διαγραφεται το 6χιλιαρο και γενικα οτι αλλο σου εχουν φορτωσει... Για το αν σε καλεσουν του επομενους μηνες σε στρατοδικειο, μην χασεις και τον υπνο σου, μπορει να κανουν και χρονια μεχρι να σε καλεσουν σε δικη και αν εχεις ξεμπερδεψει με τον στρατο δεν θα σου κανουν τιποτα.

Chris

Δημοσίευση από Chris »

Γενικά ο νόμος έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Πλέον η ανυποταξία διακόπτεται με την κλήση σε στρατοδικείο. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως από την απόφαση του στρατοδικείου ανα πάσα στιγμή από εδώ και πέρα, μπορεί να σε ξανακαλέσουν να παρουσιαστείς. Εάν δε καταταγείς θα βγείς εκ νέου ανυπότακτος και θεωρητικά το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί για δεύτερη φορά.
Έλληνας εξωτερικού

Δημοσίευση από Έλληνας εξωτερικού »

Ισχύει. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και χρόνια και είχα πληρώσει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ. Φέτος με κάλεσαν σε στρατοδικείο και μου επέβαλαν και δεύτερο πρόστιμο 6.000 ευρώ. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Κάθε λίγα χρόνια θα επιβάλλουν και άλλο εξαχίλιαρο; Αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να πουν από την αρχή τι παίζει. Κανείς δε μου είχε πει ότι μπορεί να πέσει και δεύτερο πρόστιμο. Κάνουν ό, τι θέλουν.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Έλληνας εξωτερικού έγραψε:Ισχύει. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και χρόνια και είχα πληρώσει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ. Φέτος με κάλεσαν σε στρατοδικείο και μου επέβαλαν και δεύτερο πρόστιμο 6.000 ευρώ. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Κάθε λίγα χρόνια θα επιβάλλουν και άλλο εξαχίλιαρο; Αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να πουν από την αρχή τι παίζει. Κανείς δε μου είχε πει ότι μπορεί να πέσει και δεύτερο πρόστιμο. Κάνουν ό, τι θέλουν.

Ο νομός δεν αναφέρει πουθενά πως το πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί και δεύτερη φορά.

Έλληνας εξωτερικού

Δημοσίευση από Έλληνας εξωτερικού »

Δηλαδή μου λέτε ότι το πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί απεριόριστες φορές; Κάθε χρόνο μπορεί να με κηρύσσουν εκ νέου ανυπότακτο εξωτερικού, να πηγαίνω εκ νέου στρατοδικείο και θα ξαναπέφτει και νέο εξαχίλιαρο; Κανείς ποτέ δε μου τα είχε πει αυτά, ούτε από στρατολογία, ούτε δικηγόροι, ούτε σε φόρουμ τα είδα πουθενά. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Έπρεπε να μου είχαν πει: "Πάρε τώρα το 6.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να πέσει και δεύτερο και τρίτο και εκατοστό πρόστιμο". Να ξέρω από την αρχή τι μου γίνεται/τι να περιμένω. Ωραίο τρόπο βρήκε το ελληνικό κράτος να καλύψει τα κενά του στα οικονομικά.

Monimos anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos anypotaktos »

Έλληνας εξωτερικού έγραψε:Ισχύει. Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού εδώ και χρόνια και είχα πληρώσει το πρόστιμο των 6.000 ευρώ. Φέτος με κάλεσαν σε στρατοδικείο και μου επέβαλαν και δεύτερο πρόστιμο 6.000 ευρώ. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Κάθε λίγα χρόνια θα επιβάλλουν και άλλο εξαχίλιαρο; Αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να πουν από την αρχή τι παίζει. Κανείς δε μου είχε πει ότι μπορεί να πέσει και δεύτερο πρόστιμο. Κάνουν ό, τι θέλουν.

Καλα ρε ανθρωπε μου, γιατι περιμενες κατι διαφορετικο, δεν το ξερεις οτι η Ελλαδα ειναι μπου... Λο και κανει οτι γουσταρει και οι νομοι βγαινουν για να γεμιζουν τα ταμεια και να μπερδευουν τους πολιτες;

Μου ριξαν και μενα το εξαχιλιαρο αλλά δεν θα παρουν ουτε ενα ευρω, δικα μου ειναι, δεν ειναι δικα τους, εγω δουλεψα για να τα βγαλω, οχι αυτοι! Οταν βαριεμαι τη μουχλα της Αγγλιας, παιρνω την οικογενεια μου και αφηνω καθε χρονο ενα δεκαχιλιαρο σε Γαλλια, Ισπανια κτλ για διακοπες... Αφου η Ψωροκωσταινα δεν τα θελει, χαλαλι της. Αστους να με κυνηγανε για εξαχιλιαρο και 12χιλιαρο κτλ... Στο τελος, παλι ενα κουλουρακι θα παρουν.

Κανε υπομονη εφτα χρονια, βγες ανυποτακτος εξωτερικου και παρτα πισω. Εγω εχω πανω απο εικοσι χρονια εξω και ακομη δεν βγηκα μονιμος κατοικος εξωτερικου, γιατι οι στοκοι του Προξενειου του Λονδινου, καθε φορα που πας, εχουν και διαφορετικες απαιτησεις με την χαρτουρα που πρεπει να φερεις, δεν εχουν καταλαβει οτι η Αγγλια εχει περασει στην ηλεκτρονικη εποχη και λιγο πολυ η χαρτουρα εχει καταργηθει, άρα δεν μπορω να συγκεντρωσω τα χαρτια που θελουν! Οι Αγγλοι μια χαρα μου δωσαν Αγγλικη υπηκοοτητα και διαβατηριο, τα γιδια του προξενειου μονο συστημενες επιστολες απο την ΔΟΥ Εξωτερικου ξερουν να στελνουν σωστα...

Θα βγει και κανενας στρ. Καυλος τωρα να μου πει να υπηρετησω τη μαμα πατριδα... Ασε τους ειδαμε και αυτους, την υπηρετησαν αυτοι και μετα την κατακλεψαν.

Ανυπότακτ εξωτερικού

Δημοσίευση από Ανυπότακτ εξωτερικού »

Έχεις απόλυτο δίκιο. Αγχωνόμουν, γιατί πάντα ήθελα να είμαι νομοταγής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεπής με τις οικονομικές μου υποχρεώσεις, αλλά η Ελλάδα δεν παίζεται.Δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα που το συζήτησα και τους είπα ότι πλήρωσα το πρώτο πρόστιμο των 6.000 ευρώ, ξέρεις τι μου είπαν; "Κακώς τα πλήρωσες! "

Όταν πρωτοβγήκα ανυπότακτος εξωτερικού και πλήρωσα το πρόστιμο, κανείς πουθενά, ούτε στρατολογία, ούτε πουθενά αλλού, δε μου είπε ότι μπορεί να καταδικαστώ για ανυποταξία πάνω από μία φορά και να πέσει πάνω από ένα πρόστιμο. Αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να μου πουν από την αρχή ΟΛΑ τα ενδεχόμενα. Όχι κάθε χρόνο να μου βγάζουν και κάτι καινούριο.

Εγώ ήμουν πολύ ειλικρινής με το στρατό, από την αρχή τους είπα ότι ζω εξωτερικό, δεν απέκρυψα τίποτα. Αυτοί γιατί δε μου είπαν από την αρχή τι να περιμένω; Και αν πληρώσω και το δεύτερο εξαχίλιαρο, ποιος μου λέει ότι δε θα μου ρίξουν και τρίτο και τέταρτο; Καλό μ****α με βρήκανε, σου λέει, αυτός πληρώνει, ρίξτου κι άλλο πρόστιμο.

Ως εδώ όμως. Ούτε ένα ευρώλεπτο δε θα ξαναπάρουν από εμένα.

nikoslive
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nikoslive »

Καλησπέρα σας,

Ειμαι κατοικος εξωτερικού από τον Ιανουαριο του 2009, σε 3 μήνες κλεινω 7 χρονια εργασίας στην Ολλανδία, έιχα περάσει από προξενειο και εχω κυρηχθει ανυποτακτος εξωτερικου έχοντας φάει τα 6κ προστιμο σε εφορια κτλ.

Την 1η Δεκεμβρη με καλεσαν στο στρατοδικειο Πειραια, παρόλα αυτα ο δικηγορος ζητησε 1500 Ευρω για να με εκπροσωπησει κάτι το οποιο δεν γινεται να πληρωσω.

Εχετε άποψη στην περιπτωση που δεν παρουσιαστώ τι συνεπειες θα εχω;

Με εκτιμηση

Νικόλας

Monimos Anipotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anipotaktos »

Ανυπότακτ εξωτερικού έγραψε:Έχεις απόλυτο δίκιο. Αγχωνόμουν, γιατί πάντα ήθελα να είμαι νομοταγής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεπής με τις οικονομικές μου υποχρεώσεις, αλλά η Ελλάδα δεν παίζεται.Δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα που το συζήτησα και τους είπα ότι πλήρωσα το πρώτο πρόστιμο των 6.000 ευρώ, ξέρεις τι μου είπαν; "Κακώς τα πλήρωσες! "

Όταν πρωτοβγήκα ανυπότακτος εξωτερικού και πλήρωσα το πρόστιμο, κανείς πουθενά, ούτε στρατολογία, ούτε πουθενά αλλού, δε μου είπε ότι μπορεί να καταδικαστώ για ανυποταξία πάνω από μία φορά και να πέσει πάνω από ένα πρόστιμο. Αν ήταν σωστοί, θα έπρεπε να μου πουν από την αρχή ΟΛΑ τα ενδεχόμενα. Όχι κάθε χρόνο να μου βγάζουν και κάτι καινούριο.

Εγώ ήμουν πολύ ειλικρινής με το στρατό, από την αρχή τους είπα ότι ζω εξωτερικό, δεν απέκρυψα τίποτα. Αυτοί γιατί δε μου είπαν από την αρχή τι να περιμένω; Και αν πληρώσω και το δεύτερο εξαχίλιαρο, ποιος μου λέει ότι δε θα μου ρίξουν και τρίτο και τέταρτο; Καλό μ****α με βρήκανε, σου λέει, αυτός πληρώνει, ρίξτου κι άλλο πρόστιμο.

Ως εδώ όμως. Ούτε ένα ευρώλεπτο δε θα ξαναπάρουν από εμένα.

Τι να κανεις, υπομονη. Το ξερεις οτι οι καλοπληρωτες παντα την πληρωνουν στην Ελλαδα, ειδικα στα παρε δωσε με το δημοσιο, στους υπολοιπους πεφτουν διαγραφες και εκπτωσεις. Μονο αν βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου θα παρεις τα λεφτα σου πισω και μετα απο χιλια ζορια. Υπαρχει και ο συνηγορος του πολιτη βεβαια, κανε μια καταγγελια ηλεκτρονικα για να δεις τι θα σου πουν... Εβαλες δικηγορο; Συνηθως κανουν ενσταση σε τετοια προστιμα, αν και στο τελος μπορει να μην καταφερουν τιποτα και να πληρωνεις και δικηγορικα απο πανω. Το μονο προβλημα με το απληρωτο εξαχιλιαρο ειναι να φακελωθεις στην αστυνομια απο την εφορια και μετα να εχεις τραβηγματα σε τυχον Ελεγχο.

Monimos Anipotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anipotaktos »

nikoslive έγραψε:Καλησπέρα σας,

Ειμαι κατοικος εξωτερικού από τον Ιανουαριο του 2009, σε 3 μήνες κλεινω 7 χρονια εργασίας στην Ολλανδία, έιχα περάσει από προξενειο και εχω κυρηχθει ανυποτακτος εξωτερικου έχοντας φάει τα 6κ προστιμο σε εφορια κτλ.

Την 1η Δεκεμβρη με καλεσαν στο στρατοδικειο Πειραια, παρόλα αυτα ο δικηγορος ζητησε 1500 Ευρω για να με εκπροσωπησει κάτι το οποιο δεν γινεται να πληρωσω.

Εχετε άποψη στην περιπτωση που δεν παρουσιαστώ τι συνεπειες θα εχω;

Με εκτιμηση

Νικόλας

Εξαρταται απο τα κεφια του δικαστη. Ουτε εγω ειχα βαλει δικηγορο, το μονο που κανει ειναι να σου παιρνει τα λεφτα και να παρει την στανταρ τριμηνη αναβολη δικης. Στειλε μονο το μαρτυρα και αν μπορεις ενα χαρτι οτι δεν μπορεις να παρουσιαστεις στην δικη λογω φορτου εργασιας κτλ. Εγω ειχα στειλει τον πατερα μου και το δικαστηριο μου εδωσε ενα χρονο αναβολη δικης. Να πει ο μαρτυρας οτι σε λιγους μηνες παιρνεις το χαρτι ως μονιμος κατοικος εξωτερικου και χρειαζεσαι λιγους μηνες αναβολη της δικης, δεν νομιζω να πεσεις σε τοσο στριμμενο δικαστη και να το αρνηθει γιατι δεν σε εκπροσωπει δικηγορος.

GILLAN

Δημοσίευση από GILLAN »

Προσέξτε το εξής: Άλλο το πρόστιμο της διοίκησης επειδή δεν πήγες φαντάρος και άλλο η ποινή φυλάκισης, που μετατράπηκε σε χρήμα επειδή καταδικάστηκες ως ανυπότακτος.
Giorgos.88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Giorgos.88 »

Καλησπέρα,

Η αναβολή μου λήγει 31/12/2015 αλλά εδώ και 6 μήνες περίπου έχω μετακομίσει στο εξωτερικό όπου εργάζομαι και μένω μόνιμα, δεν σκοπεύω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Γίνεται να διαγραφεί το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, μετά από 6.5 χρόνια που (με το καλό) θα είμαι ΜΚΕ; Η πρέπει να είναι κανείς ΜΚΕ εξ αρχής;

2. Το πρόστιμο των 6.000 ευρώ λόγω ανυποταξίας αυξάνεται αν δεν πληρωθεί;

3. Θα χρειαστεί να παρουσιαστώ σε στρατοδικείο, και τι γίνεται αν δεν παρουσιαστώ;

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ πολύ!

evry
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από evry »

Καλημέρα σας.

Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού (εργάζομαι στη Μόσχα και είμαι ΜΚΕ από το 2007) τον Μάιο γίνομαι 35 χρονών.

Γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαδικασία μετά; Από 1/1/2016 μπορώ να εξαγοράσω την θητεία και να κάνω την βασική ή μόλις συμπληρώσω το 35 έτος (Μάιο 2016) ;

Να συμπληρώσω ότι κανένα πρόστιμο δεν μου ήρθε μέχρι σήμερα στην εφορεία (με ξέχασαν) ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !

GBM24
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GBM24 »

Giorgos.88 έγραψε:Καλησπέρα,

Η αναβολή μου λήγει 31/12/2015 αλλά εδώ και 6 μήνες περίπου έχω μετακομίσει στο εξωτερικό όπου εργάζομαι και μένω μόνιμα, δεν σκοπεύω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. Γίνεται να διαγραφεί το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, μετά από 6.5 χρόνια που (με το καλό) θα είμαι ΜΚΕ; Η πρέπει να είναι κανείς ΜΚΕ εξ αρχής;

2. Το πρόστιμο των 6.000 ευρώ λόγω ανυποταξίας αυξάνεται αν δεν πληρωθεί;

3. Θα χρειαστεί να παρουσιαστώ σε στρατοδικείο, και τι γίνεται αν δεν παρουσιαστώ;

Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ πολύ!

1. Το πρόστιμο παραγράφεται εφόσον συμπληρώσεις το 35 έτος της ηλικίας σου και 7 επίσημα χρόνια στο εξωτερικό. Αν δεν έχεις πάει στην πρεσβεία της περιοχής σου, καλό θα είναι να πας και να δηλώσεις ότι μένεις εξωτερικό. Έχει αρκετή γραφειοκρατία η διαδικασία να δείξεις πόσα χρόνια έισαι εξωτερικό. Για αυτό ξεκίνα άμεσα.

2. Αυξάνεται-τοκίζεται κανονικά απο την ΔΟΥ που υπάγεσαι. Επίσης αν σε καλέσουν σε επόμενη ΕΣΣΟ ως ανυπότακτο και δεν παρουσιαστείς, θα χρεωθείς εκ νεου με 6.000 ευρώ.

3. Θα καταδικαστείς ερήμην. Η ανυποταξία είναι πλημμέλημα και οι ποινές φυλάκισης εξαγωράζονται.

Ρώτα και δικηγόρο για καλό και για κακό να δεις τι μπορείς να κάνεις. Ίσως να σε χρεώσουν με το 50-60 ευρώ της επίσκεψης αλλά θα σε κατατοπίσει για το τι μπορείς να κάνεις.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες