Ανυπότακτοι εξωτερικού (2016)
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Είναι προφανές ότι πολλοί είναι μπερδεμένοι ακριβώς γιατί ο ίδιος ο νόμος δεν είναι ξεκάθαρος σε πολλά θέμετα (εσκεμμένα πιστεύω) όπως σε αυτό του προστίμου.
Εξοντωτικό το πρόστιμο και τιμωρητικού χαρακτήρα. Οι δε υπάλληλοι στις προξενικές αρχές, βαθιά συμπλεγματικοί και ανέραστοι οι περισσότεροι προσπαθούν να σε δυσκολέψουν όσο μπορούν περισσότερο. Καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα σε όλους!
Εξοντωτικό το πρόστιμο και τιμωρητικού χαρακτήρα. Οι δε υπάλληλοι στις προξενικές αρχές, βαθιά συμπλεγματικοί και ανέραστοι οι περισσότεροι προσπαθούν να σε δυσκολέψουν όσο μπορούν περισσότερο. Καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα σε όλους!
-
- Α/ΓΕΑ
- Posts in topic: 2
Νίκο Κάτζογλου το θέμα εδώ είναι για να προσφέρουν τα μέλη βοήθεια προς τους ανυπότακτους εξωτερικού δεν σε αφορά και δεν μας αφορά το λόγο για τον οποίο τα μέλη δεν πήγαν φαντάροι και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει
Φώτισε μας λίγο φίλε τι χαρτί εστειλες για να το κάνουμε και εμείς παλεύουμε για να πάμε 30 μέρες Ελλάδα ευχαριστώ
Rovis έγραψε:Φώτισε μας λίγο φίλε τι χαρτί εστειλες για να το κάνουμε και εμείς παλεύουμε για να πάμε 30 μέρες Ελλάδα ευχαριστώ
Αν εννοείς εμένα, εγώ δεν είχα στείλει ποτέ κανένα χαρτί, εκεινα τα χρονια ηταν διαφορετικά τα πράγματα. Κάθε φορα που πέρναγε ο αστυνομικός οι γονείς και συγγενείς μου υπεγραφαν ότι είμαι στο εξωτερικό και διναν την διεύθυνση μου εξω. Από εκεί και πέρα, η στρατολογια με πέρασε ως ανυποτακτο εξωτερικού, ο εισαγγελέας το ίδιο και το ίδιο με θεωρησε ο δικαστής και εφορία που μου στελναν όλες τις επιστολές στη διεύθυνση μου στο εξωτερικό. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα, μαζεύεις ότι χαρτουρα απο λογαριασμούς, πανεπιστήμια ή εργοδοσια σου έρχεται και τα πας στο προξενειο(καλή σου τυχη και καλο κουραγιο για να κλεισεις ραντεβού) για να βεβαίωσει ότι μένεις εξωτερικό. Όπως τα πάντα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νομος για την διάρκεια που θα πρέπει να είσαι στο εξωτερικό, έτσι ο καθε δημοσιος υπάλληλος και προξενειο έχει τα δικά του κριτήρια. Απλώς οι πιο πολλοί και για να το δεχτει η στρατολογια, έχουν ορίσει αυθαίρετα ενα διάστημα μεγαλύτερο των δυο χρονων διαμονής στο εξωτερικό. Όταν το προξενειο σου δώσει την βεβαίωση οτι μένεις εξω, μετά την στέλνεις στην στρατολογια για να σε περάσουν και αυτοί ως ανυποτακτο εξωτερικού.
Καλησπέρα, είμαι 23 ετών και μένω από το 2004 μέχρι και σήμερα στην Γερμανία με ένα διετές διάλειμμα που ήρθα για ΙΒ στην Αθήνα. Δεν είχα περάσει όλα τα μαθήματα στο ΙΒ (2 μαθήματα) και πήρα αναβολή ενός έτους για να ξαναδώσω. Τελίκα το παράτησα το ΙΒ και τελείωσα το Λύκειο στην Γερμανία (Ελληνικό) και τώρα σπουδάζω σε πανεπιστήμιο, ήδη τελείωσα το πρώτο έτος και πάω για το δεύτερο. Το χαρτί ανυποταξίας μου ήρθε τον πρώτο χρόνο που επέστρεψα στο λύκειο (δευτέρα λυκείου) και το πρόστιμο λίγο αργότερα με δικαστική απόφαση χωρίς να είμαι ενημερομένος για αυτό. Από το 2013 δεν έχω έρθει στην Ελλάδα γιατί δεν ξέρω πως δουλεύει το σύστημα και δεν γνωρίζω τι επιπτώσεις μπορεί να προκύψουν σε περίπτωση που έρθω. Ο στρατός δεν γνωρίζει ότι είμαι κάτοικος εξωτερικού. Τι πρέπει να κάνω για να μπορώ να έρχομαι νόμιμα (τις 30 μέρες τον χρόνο), τι πρέπει να κάνω με το πρόστιμο, και αμα μπόρω πια να πάρω αλλη αναβολή. Δεν έχω σκοπό να μείνω στην Ελλάδα πέρα απο διακοπές και έχω ακούσει (διαβάσει) ότι το πρόστιμο είναι ληξηπρόθεσμο και ότι όσοι το έχουν πληρώσει, τους έχει ξανάρθει. Θα ήθελα τα φώτα σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Monimos Anypotaktos έγραψε: Αν εννοείς εμένα, εγώ δεν είχα στείλει ποτέ κανένα χαρτί, εκεινα τα χρονια ηταν διαφορετικά τα πράγματα. Κάθε φορα που πέρναγε ο αστυνομικός οι γονείς και συγγενείς μου υπεγραφαν ότι είμαι στο εξωτερικό και διναν την διεύθυνση μου εξω. Από εκεί και πέρα, η στρατολογια με πέρασε ως ανυποτακτο εξωτερικού, ο εισαγγελέας το ίδιο και το ίδιο με θεωρησε ο δικαστής και εφορία που μου στελναν όλες τις επιστολές στη διεύθυνση μου στο εξωτερικό. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα, μαζεύεις ότι χαρτουρα απο λογαριασμούς, πανεπιστήμια ή εργοδοσια σου έρχεται και τα πας στο προξενειο (καλή σου τυχη και καλο κουραγιο για να κλεισεις ραντεβού) για να βεβαίωσει ότι μένεις εξωτερικό. Όπως τα πάντα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νομος για την διάρκεια που θα πρέπει να είσαι στο εξωτερικό, έτσι ο καθε δημοσιος υπάλληλος και προξενειο έχει τα δικά του κριτήρια. Απλώς οι πιο πολλοί και για να το δεχτει η στρατολογια, έχουν ορίσει αυθαίρετα ενα διάστημα μεγαλύτερο των δυο χρονων διαμονής στο εξωτερικό. Όταν το προξενειο σου δώσει την βεβαίωση οτι μένεις εξω, μετά την στέλνεις στην στρατολογια για να σε περάσουν και αυτοί ως ανυποτακτο εξωτερικού.
Αυτά που ανέφερες είναι μόνο για να δηλώσεις οτί είσαι ανυπότακτος εξωτερικού έτσι; Δεν έχουν σχέση με το πρόστιμο που σου ρίχνουν;
Γιατί απ'οτι γνωρίζω, αν κλείσεις 7ετια στο εξωτερικό για βιοποριστικούς λόγους, τότε μπορείς να σβήσεις το πρόστιμο, ακόμα και να πάρεις πίσω τα λεφτά που έδωσες.
Και αυτό που σας λέω έγινε πριν λίγους σε έναν φίλο μου που συμπλήρωσε 7 χρόνια (δούλευε και δουλεύει ακόμα) στην Αγγλία.
Είχε δώσει τα μισά λεφτά απο τα 6 χιλιάρικα και όταν συμπλήρωσε την 7ετια μάζεψε όλη την χαρτούρα που έπρεπε τα πήγε σε προξενείο και εφορία και έπειτα του σβήσανε το υπόλοιπο πρόστιμο που είχε μείνει και του επέστρεcαν ότι είχε δώσει.
@Αποστόλης. Ναι μόνο για ανυποτακτους εξωτερικου. Για τους μονιμους κατοίκους είναι άλλη η διαδικασία και όντως παίρνεις το πρόστιμο πίσω - συνήθως. Υπάρχουν περιπτώσεις που σου κάνουν τον δύσκολο και πρέπει να τους τριξεις λιγο τα δόντια.
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Θέλω να βγάλω διαβατηριο και να δοκιμάσω την τύχη στο εξωτερικό για επαγγελματίκες ευκαιρίες.Στην Ελλάδα δεν έχω καταφέρει να μπω σε τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να αποκτήσω κάποιο ακίνητο.
Οπότε δεν έχω τίποτα που να με κρατάει σε αυτή την χώρα.
Ακόμη και το αυτοκίνητο το πουλάω λόγο υπερφωρολογης του.
Σε μια ιδιωτική σχολή έχω πάει μόνο (ιεκ).
Ο τεχνικός έκθεσεων και συνεδρίων σε ήχο και εικόνα, στην Ελλάδα ίσα ίσα που βγάζω μόνο το ψωμί για να ζήσω. Ενώ στη πληροφορική εάν δεν ανοίξω δικό μου μαγαζί, δεν αξίζει να παρατηρήσω τα οπτικοακουστικα.
Δεν θέλω να να υποτακτω στο ελληνικό στρατό.
Ζήτησα εναλλακτική θητεία άλλα στη περίπτωση μου, δεν γίνετε.
Οπότε ο στρατός με έχει ΑΑ (Μη υποταγμενος).
Μπορώ να βγάλω διαβατηριο και να φύγω;
Ας πολεμήσουν στο έθνος αυτό όσοι έχουν ακίνητα ή πτυχία.
Εάν δηλώσω ανυπότακτος στη υπεύθυνη δήλωση για διαβατηριο θα μπλέξω;
Οπότε δεν έχω τίποτα που να με κρατάει σε αυτή την χώρα.

Ακόμη και το αυτοκίνητο το πουλάω λόγο υπερφωρολογης του.

Σε μια ιδιωτική σχολή έχω πάει μόνο (ιεκ).
Ο τεχνικός έκθεσεων και συνεδρίων σε ήχο και εικόνα, στην Ελλάδα ίσα ίσα που βγάζω μόνο το ψωμί για να ζήσω. Ενώ στη πληροφορική εάν δεν ανοίξω δικό μου μαγαζί, δεν αξίζει να παρατηρήσω τα οπτικοακουστικα.
Δεν θέλω να να υποτακτω στο ελληνικό στρατό.
Ζήτησα εναλλακτική θητεία άλλα στη περίπτωση μου, δεν γίνετε.
Οπότε ο στρατός με έχει ΑΑ (Μη υποταγμενος).
Μπορώ να βγάλω διαβατηριο και να φύγω;
Ας πολεμήσουν στο έθνος αυτό όσοι έχουν ακίνητα ή πτυχία.
Εάν δηλώσω ανυπότακτος στη υπεύθυνη δήλωση για διαβατηριο θα μπλέξω;
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για αυτόν τον ιστοχώρο
Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πως θα βγω ανυπότακτος εξωτερικού.
Πιο συγκεκριμένα σε μικρό χρονικό διάστημα σκοπεύω να μεταβώ στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.
Αφού εγκατασταθώ μέσα σε λίγους μήνες θα λήξει η αναβολή επομένως θα είμαι απλά ανυπότακτος.
Με βάση όσα έχω διαβάσει στην νήμα θα πρέπει να συμπληρώσω μία σοβαρή περίοδο διαμονής (πάνω από δύο χρόνια)
Ερώτηση 1)
Μέχρι να συμπληρώσω αυτήν την περίοδο μπορώ να αρχίσω τις προσπάθειες με αιτήσεις στην πρεσβεία ώστε να μου δώσουνε την βεβαίωση;
Ερώτηση 2)
Πόσες φορές πρέπει να προσπαθήσεις ώστε να σου δώσουν το χαρτί; Έχουνε κάποιο όριο/ πρόγραμμα;
Ερώτηση 3)
Το στρατοδικείο για ανυποταξία μετά από πόσο καιρό βγαίνει και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μην λερώσω το ποινικό μου μητρώο;
Ερώτηση 4)
Έστω ότι δεν καταφέρω να πάρω από την πρεσβεία την βεβαίωση, αλλά έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του στρατοδικείου, μπορώ να πάω στο στρατοδικείο με τα αντίστοιχα στοιχεία ότι είμαι εξωτερικό και η αντιμετωπίση να είναι εφάμιλλη ανυπότακτου εξωτερικού;
Ερώτηση 5)
Αφού "λερωθεί" το ποινικό μητρώο (το οποίο ήταν από πριν λευκό) Μετά από πόσο καιρό παραγράφεται; Επίσης τις μπορεί να κάνει κάποιος για να επισπεύσει την παραγραφή;
Ερώτηση 6)
Έχετε να προτείνετε ειδικευόμενα δικηγορικά γραφεία όσο αφορά αυτές τις περιπτώσεις;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πως θα βγω ανυπότακτος εξωτερικού.
Πιο συγκεκριμένα σε μικρό χρονικό διάστημα σκοπεύω να μεταβώ στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.
Αφού εγκατασταθώ μέσα σε λίγους μήνες θα λήξει η αναβολή επομένως θα είμαι απλά ανυπότακτος.
Με βάση όσα έχω διαβάσει στην νήμα θα πρέπει να συμπληρώσω μία σοβαρή περίοδο διαμονής (πάνω από δύο χρόνια)
Ερώτηση 1)
Μέχρι να συμπληρώσω αυτήν την περίοδο μπορώ να αρχίσω τις προσπάθειες με αιτήσεις στην πρεσβεία ώστε να μου δώσουνε την βεβαίωση;
Ερώτηση 2)
Πόσες φορές πρέπει να προσπαθήσεις ώστε να σου δώσουν το χαρτί; Έχουνε κάποιο όριο/ πρόγραμμα;
Ερώτηση 3)
Το στρατοδικείο για ανυποταξία μετά από πόσο καιρό βγαίνει και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μην λερώσω το ποινικό μου μητρώο;
Ερώτηση 4)
Έστω ότι δεν καταφέρω να πάρω από την πρεσβεία την βεβαίωση, αλλά έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του στρατοδικείου, μπορώ να πάω στο στρατοδικείο με τα αντίστοιχα στοιχεία ότι είμαι εξωτερικό και η αντιμετωπίση να είναι εφάμιλλη ανυπότακτου εξωτερικού;
Ερώτηση 5)
Αφού "λερωθεί" το ποινικό μητρώο (το οποίο ήταν από πριν λευκό) Μετά από πόσο καιρό παραγράφεται; Επίσης τις μπορεί να κάνει κάποιος για να επισπεύσει την παραγραφή;
Ερώτηση 6)
Έχετε να προτείνετε ειδικευόμενα δικηγορικά γραφεία όσο αφορά αυτές τις περιπτώσεις;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Το χαρτι βγαινει αυθημερον δεν χρειαζεται να αρχισεις προσπαθειες απο τωρα και να πηγαινοερχεσαι σε προξενεια χωρις λογο. Και να θελες, σε πολλα απο αυτα δεν μπορεις να βρεις διαθεσιμο ραντεβου - Την βεβαιωση οτι μενεις εξωτερικο στην δινει και μετα απο ενα μηνα το προξενειο, το προβλημα δεν ειναι αυτο, αλλά το οτι δεν θα την κανει δεκτη η στρατολογια για να σε βγαλει ανυποτακτο εξωτερικου αν δει χρονο διαμονης μικροτερη των δυο χρονων.kyriosp έγραψε:Καλησπέρα και συγχαρητήρια για αυτόν τον ιστοχώροΈχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πως θα βγω ανυπότακτος εξωτερικού.
Αφού εγκατασταθώ μέσα σε λίγους μήνες θα λήξει η αναβολή επομένως θα είμαι απλά ανυπότακτος. Με βάση όσα έχω διαβάσει στην νήμα θα πρέπει να συμπληρώσω μία σοβαρή περίοδο διαμονής (πάνω από δύο χρόνια)
Ερώτηση 1) Μέχρι να συμπληρώσω αυτήν την περίοδο μπορώ να αρχίσω τις προσπάθειες με αιτήσεις στην πρεσβεία ώστε να μου δώσουνε την βεβαίωση;
Ερώτηση 2) Πόσες φορές πρέπει να προσπαθήσεις ώστε να σου δώσουν το χαρτί; Έχουνε κάποιο όριο/ πρόγραμμα;
Ερώτηση 3) Το στρατοδικείο για ανυποταξία μετά από πόσο καιρό βγαίνει και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μην λερώσω το ποινικό μου μητρώο;
Ερώτηση 4) Έστω ότι δεν καταφέρω να πάρω από την πρεσβεία την βεβαίωση, αλλά έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες του στρατοδικείου, μπορώ να πάω στο στρατοδικείο με τα αντίστοιχα στοιχεία ότι είμαι εξωτερικό και η αντιμετωπίση να είναι εφάμιλλη ανυπότακτου εξωτερικού;
Ερώτηση 5) Αφού "λερωθεί" το ποινικό μητρώο (το οποίο ήταν από πριν λευκό) Μετά από πόσο καιρό παραγράφεται; Επίσης τις μπορεί να κάνει κάποιος για να επισπεύσει την παραγραφή;
Ερώτηση 6) Έχετε να προτείνετε ειδικευόμενα δικηγορικά γραφεία όσο αφορά αυτές τις περιπτώσεις;
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Απλως κρατα στο συρταρι οτι επισημο εγγραφο σου ερχεται, απο Δημο/Τραπεζα μεχρι εργοδοτη και λογαριασμους σπιτιου.
Το στρατοδικειο γινεται οταν βρουν χρονο για την υποθεση σου, μπορει να παρει μηνες, μπορει να παρει πανω απο δεκαετια. Πρωτα σε κυνηγανε με αστυνομιες, επιστολες κτλ και αφου δουν οτι δεν τακτοποιεις την ανυποταξια σε πανε σε δικη.
Απο την στιγμη που θα γινει το δικαστηριο και καταδικαστεις, λερωνετε το ποινικο σου μητρωο. Μονο αν τακτοποιησεις το προβλημα με την ανυποταξια ξεμπερδευεις με τον ποινικο κομματι, πχ αν πας φανταρος, αν βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου κτλ κτλ. Που και που και με το διοικητικο προστιμο, αν εχουν καμια προσωρινη διαταξη, οπως αυτο το διαστημα.
Οσο για τα χαρτια που θελεις να φερεις στο δικαστηριο, αυτα ισως βοηθησουν τον δικηγορο σου, αν εχεις. Ο δικαστης απλως θα τα βαλει στον φακελλο σου. Αλιμονο, αν ασχολουταν με καθε χαρτι που ερχεται απο χωρα του εξωτερικου. Γι αυτο σου λενε να παρεις βεβαιωση απο το προξενειο πρωτα και να την στειλεις στην στρατολογια, για να ειναι ολα ετοιμα την ωρα της δικης. Την μερα της δικης, θα ειναι και ενα σωρο αλλες υποθεσεις στην ουρα, φαντασου τι θα γινοταν αν κοιταγε του λογαριασμους νερου, ρευματος, ενοικιου, τραπεζας, εργοδοτη κτλ κτλ απο ενα μεγαλο χρονικο διαστημα -Αν θελεις να φερεις χαρτια, καλυτερα να τα δωσεις στον στρατιωτικο εισαγγελεα που θα σε κυνηγαει απο την στιγμη που θα εισαι ανυποτακτος και μεχρι να σε παει σε δικη. Αν του/της εξηγησεις την κατασταση μπορει να σου δωσει ενα χρονικο περιθωριο μεχρι να παρεις την βεβαιωση σου χρειαζεται και μετα να κινησει την διαδικασια για στρατοδικειο.
Ετσι και αλλιως, τι εξωτερικου, τι εσωτερικου, την ποινη θα την φας.
Ο δικηγορος δεν θα βοηθησει και πολυ, μονο αν δεν θα μπορουσα να ημουν παρων στην δικη θα τον εβαζα για να παρει μια μικρη αναβολη δικης, και αυτο αν ειχα λεφτα για πεταμα.
Καλησπέρα,
- Ανυπότακτος εξωτερικού στο εγγύς μέλλον
- Γνωρίζω τις διαδικασίες για τις διοικητικές (6000) και ποινικές κυρωσεις (φυλάκιση ώς δύο έτη με αναστολή με λευκό ποινικό μητρώο σε περίοδο ειρήνης)
Ερώτηση: Δέν καταλαβαίνω πως μπορεί να σου έρθει δεύτερη φορά χαρτί ανυποταξίας με τις αντίστοιχες κυρώσεις. Επικοινώνησα με την στρατολογική υπηρεσία για το θέμα και μου απαντήσανε πως δεν μπορείς να κηρυχτείς δεύτερη φορά ανυπότακτος εάν δεν έχει διακοπεί η πρώτη ανυποταξία σου.
Εκτός απροόπτου, δεν σκοπέυω να γυρίσω στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον οπότε δεν θα αλλάξει η κατάστασή μου. Το άρθρο 51 του ΦΕΚ τ. Α,302/13-12-2005 ξεκαθαρίζει πώς μπορεί να διακοπεί η ανυποταξία αποκλειστικά και περιοριστικά (Από όσο καταλαβαίνω δεν υπόκειμαι σε καμία απο αυτές τις κατηγοριές). Μπορεί το στρατοδικείο εκ των υστέρων να μου καταργήσει την πρώτη ανυποταξία;
Ευχαριστώ πολύ.
Ioannis έγραψε:
Καλησπέρα,
- Ανυπότακτος εξωτερικού στο εγγύς μέλλον
- Γνωρίζω τις διαδικασίες για τις διοικητικές (6000) και ποινικές κυρωσεις (φυλάκιση ώς δύο έτη με αναστολή με λευκό ποινικό μητρώο σε περίοδο ειρήνης)
Ερώτηση: Δέν καταλαβαίνω πως μπορεί να σου έρθει δεύτερη φορά χαρτί ανυποταξίας με τις αντίστοιχες κυρώσεις. Επικοινώνησα με την στρατολογική υπηρεσία για το θέμα και μου απαντήσανε πως δεν μπορείς να κηρυχτείς δεύτερη φορά ανυπότακτος εάν δεν έχει διακοπεί η πρώτη ανυποταξία σου.
Εκτός απροόπτου, δεν σκοπέυω να γυρίσω στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον οπότε δεν θα αλλάξει η κατάστασή μου. Το άρθρο 51 του ΦΕΚ τ. Α,302/13-12-2005 ξεκαθαρίζει πώς μπορεί να διακοπεί η ανυποταξία αποκλειστικά και περιοριστικά (Από όσο καταλαβαίνω δεν υπόκειμαι σε καμία απο αυτές τις κατηγοριές). Μπορεί το στρατοδικείο εκ των υστέρων να μου καταργήσει την πρώτη ανυποταξία;
Ευχαριστώ πολύ.
Το "παιχνιδάκι" το παίζουν με το σημείο που λέει ότι η ανυποταξια διακοπτεται με την παρουσία του ανυποτακτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική δικαστική αρχή. Όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα κανουν ότι θέλουν, και από την στιγμή που γίνεται στρατοδικειο, θεωρείται ότι έληξε η ανυποταξια σου και αρχίζει "άλλη" καινούργια, άρα σου βάζουν πρόστιμο γι αυτη τώρα.
Ευχαριστω,
το συγκεκριμενο αρθρο αναφερει:
"δ. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή για τη διακοπή της ανυποταξίας του. "
Το παράξενο ειναι, πως η δίκη θα λαμβάνει χώρα επειδή θα είμαι (τότε) ανυπότακτος εξωτερικου, λογικά θα καταδικαστώ με αναστολή και θα συνεχίσω να είμαι μετά από όλα αυτά ακόμη ανυπότακτος εξωτερικού. Η στρατολογία όπως έγραψα στο πρώτο μήνυμα μου είπε πως δεν γίνεται να Είμαι δύο φορες ανύπότακτος χωρίς να διακοπεί η ανυποταξία.
Η παραπάνω παράγραφος υπονοεί πρόθεση με το "για".
"δ. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή για τη διακοπή της ανυποταξίας του. "
Το παράξενο ειναι, πως η δίκη θα λαμβάνει χώρα επειδή θα είμαι (τότε) ανυπότακτος εξωτερικου, λογικά θα καταδικαστώ με αναστολή και θα συνεχίσω να είμαι μετά από όλα αυτά ακόμη ανυπότακτος εξωτερικού. Η στρατολογία όπως έγραψα στο πρώτο μήνυμα μου είπε πως δεν γίνεται να Είμαι δύο φορες ανύπότακτος χωρίς να διακοπεί η ανυποταξία.
Ioannis έγραψε:Ευχαριστω,
Ναι στην αρχή με αναστολή είναι η ποινή αν έχεις λευκό ποινικό μητρώο. Αν ξαναγίνει ομως στρατοδικείο γιατί συνεχίζεις να παραμένεις ανυποτακτος εκεί μπορεί να χρειαστεί να ξαναβάλεις το χέρι στην τσέπη γιατί μετά μάλλον θα φας εξαγορασιμη ποινη φυλάκισης. Εκτός αν προλάβεις να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μέχρι να γίνουν ολα αυτά.
Ρώτα και σε κανένα στρατολογικο γραφείο τα ίδια, πολλες φορές παίρνεις διαφορετικη απάντηση.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες