Ανυπότακτοι εξωτερικού (2016)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
PanosH
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από PanosH »

Καλησπέρα και καλή χρονιά,

Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας καθώς έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία μου και την στρατολογία.

Γεννημένος το 1988, πήρα αναβολή το 2006 λόγο σπουδών, η οποία λήγει το 2016. Από το 2006 έως το 2011 ζούσα στην Αγγλία λόγο σπουδών. Επέστρεψα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2011 για να εργασθώ. Τον Ιανουάριο του 2013 γύρισα στο Λονδίνο οπού και εργάζομαι έκτοτε (σύνολο 3 συνεχή χρόνια).

Το χαρτί κατάταξης δεν μου έχει έρθει ακόμα. Σκοπεύω να δηλώσω ανυπότακτος εξωτερικού καθώς μου είναι πολύ δύσκολο να αφήσω την δουλεία μου αυτήν την στιγμή για να επιστρέψω στην Ελλάδα μόνο για τον στρατό.

Ερωτήσεις:

1. Την υπεύθυνη δήλωση πως είμαι ανυπότακτος εξωτερικού, μπορεί να την κάνει η μητέρα μου μόλις έρθει το χαρτί ή πρέπει να περιμένουμε την ημερομηνία εισόδου;

2. Στο προξενείο πάω μόλις έρθει το χαρτί ή μετά την ημερομηνία εισόδου;

3. Το πρόστιμο, το πληρώνω άμεσα;

4. Για να βγω ανυπότακτος εξωτερικού πρέπει να αποδείξω πως διαμένω αυτήν την στιγμή στο εξωτερικό και όχι 7 ή 11 χρόνια, σωστά;

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Διάβασε τα μηνύματα του "monimos anypotaktos" και τις απαντήσεις που δίνει στους υπόλοιπους από τη σελίδα #21 και ένθεν. Θα σε υπερκαλύψουν.
Army Scare!

Δημοσίευση από Army Scare! »

Χαίρετε και απο εμένα και Καλή Χρονιά σε όλο το φόρουμΕικόνα

Δεν θα σας κουράσω, και αν έχει κάτι απαντηθεί ήδη θα εκτιμούσα να με παραπέμπψει κάποιος στην σχετική σελίδα. Όλες οι σελίδες του 2015 που διάβασα δεν με καλύπτουν:

1) Τι ΑΚΡΙΒΩΣ χρειάζεται για να κριθεί κανείς ανυπότακτος εξωτερικού; Πόσο καιρό πρέπει κάποιος να είναι στο εξωτερικό για να είναι σε αυτήν την κατηγορία; Έχω δεί τόσα φόρουμ και ιστοσελίδες του στρατού ή σχετικές με αυτόν και δεν Μπορώ να διασταυρώσω τίποτα.

2) Αν κάποιος είναι ανυπότακτος εσωτερικού, τί χρειάζεται για να μετατραπεί σε εξωτερικού; Αν δεν μετατρέπεται, όντως δεν εκδίδεται διαβατήριο; Ελπίζω να μην ισχυει αυτό, που το διάβασα σε άλλα σαιτ σε πρόσφατες αναρτήσεις, γιατι τότε θα μιλάμε για υπέρτατο εκβιασμό και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

3) Αν το 2 ισχύει, μπορώ να προσφύγω σε κάποιον φορέα ωστε να καταγγειλω αυτήν την πρακτική (Διεθνής Αμνηστία κτλπ) ;

4) Αν η 8χρονη αναβολή μου λήγει σε 2 χρόνια απο τώρα (για 4χρονη φοιτηση, έχω τελειώσει ήδη την σχολή) και έχω βρεί νόμιμη δουλειά στο εξωτερικό, μπορώ κάπως να διαπραγματευτώ με τον στρατό μια αναστολή των υποχρεώσεων μου; Δεν πιστεύω να περιμένουν στην χώρα της κρίσης οτι θα αφήσουμε καλή δουλειά έξω για να κάνουμε 9 μήνες στρατό!

5) Για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (ξέρω οτι προς το παρόν ΔΕΝ ΠΛΗΡΩ τις προϋποθέσεις, Ελλάδα είμαι ακόμαΕικόνα) πρέπει να δουλευω το ενδεικτικό διάστημα των 7 ετών στην ίδια χώρα, ή μπορώ να δουλεύω (νόμιμα πάντα, με συμβόλαιο) σε διάφορες χώρες αμα τύχει, χωρίς διακοπή;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων, και θα ήθελα να αναφέρω οτι, επειδή λογικά υπάρχουν και πολλοί μόνιμοι που μας βοηθάνε εδώ, οτι δεν έχω τίποτα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οπως και με καμία 'μονάδα' του στρατού. Τα έχω με ένα κράτος και έναν θεσμό που μας ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ να υπηρετούμε την ίδια στιγμή που σε χώρες όπως η Ιταλία (δεν μας συγκρίνω με την Νορβηγία) έχει καταργηθεί χρόνια. Απεναντίας σέβομαι όλους τους ανθρωπους, απο όπου και αν προέρχονται, εφόσον σέβονται κι εκείνοι την προσωπική μου ελευθερία της επιλογής.

Army Scare.d!

Επισκέπτης Φόρουμ

Δημοσίευση από Επισκέπτης Φόρουμ »

Γεια σας. Έχω διαβάσει τις σελίδες αυτού του θέματος, όπως επίσης αμέτρητα άλλα φόρουμ και συζητήσεις, αλλά δεν έχω βρει την απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση.
Η αναβολή μου έληξε στις 31/12/2015 και προσκληση ή κάποιο χαρτί από το στρατό δεν μου έχει έρθει. Σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές παίρνοντας λεωφορείο μέσω Βουλγαρίας. Μου έχουν πει πως στα σύνορα Ελλάδα προς Βουλγαρία είναι ένας Βούλγαρος φύλακας που ελέγχει με μια συσκευή την ταυτότητα/διαβατήριο. Η ερώτησή μου είναι αν θα έχω πρόβλημα κατά την έξοδό μου από την χώρα εκείνη την στιγμή, αφού πρόσκληση δεν έχει έρθει, δλδ ανυπότακτος δεν έιμαι ακόμα. Θα ήταν καλύτερα ή πιο επικίνδυνα να παω κατευθείαν αεροπλάνο προς την χώρα προορισμού (έχει υπογράψει την συνθήκη Σένγκεν); Περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος σίγουρα θα βοηθούσαν! Ευχαριστώ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Επισκέπτης Φόρουμ έγραψε: Γεια σας. Έχω διαβάσει τις σελίδες αυτού του θέματος, όπως επίσης αμέτρητα άλλα φόρουμ και συζητήσεις, αλλά δεν έχω βρει την απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση. Η αναβολή μου έληξε στις 31/12/2015 και προσκληση ή κάποιο χαρτί από το στρατό δεν μου έχει έρθει. Σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές παίρνοντας λεωφορείο μέσω Βουλγαρίας. Μου έχουν πει πως στα σύνορα Ελλάδα προς Βουλγαρία είναι ένας Βούλγαρος φύλακας που ελέγχει με μια συσκευή την ταυτότητα/διαβατήριο. Η ερώτησή μου είναι αν θα έχω πρόβλημα κατά την έξοδό μου από την χώρα εκείνη την στιγμή, αφού πρόσκληση δεν έχει έρθει, δλδ ανυπότακτος δεν έιμαι ακόμα. Θα ήταν καλύτερα ή πιο επικίνδυνα να παω κατευθείαν αεροπλάνο προς την χώρα προορισμού (έχει υπογράψει την συνθήκη Σένγκεν) ; Περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος σίγουρα θα βοηθούσαν! Ευχαριστώ!
Η Βουλγαρία είναι στην σέγκεν απο το 2005. Παρολα αυτά, είσαι υποχρεωμένος να δείξεις για την Βουλγαρία διαβατήριο. Αν δεν έχει εκδοθεί ένταλμα συλληψης, καθότι ποσό άνω των 5,000ε -δυναται- να εκδοθεί ένταλμα (υπενθυμίζω το ραβασάκι είναι 6,000 για τους ανυπότακτους), τότε δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.
Επισκέπτης Φόρουμ

Δημοσίευση από Επισκέπτης Φόρουμ »

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση. Ειλικρινά ησύχασα κάπως τώρα. Άσε που είναι και το θέμα με τους μετανάστες το οποίο σίγουρα αύξησε τους ελέγχους.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Επισκέπτης Φόρουμ έγραψε: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση. Ειλικρινά ησύχασα κάπως τώρα. Άσε που είναι και το θέμα με τους μετανάστες το οποίο σίγουρα αύξησε τους ελέγχους.
Εμείς σε ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ φίλε μου!
Recoba1985
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Recoba1985 »

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Σκοπεύω να βγω ανυπότακτος εξωτερικού, και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσες φορές θα χρειαστεί να πληρώσω το πρόστιμο ανυποταξίας (6000 ευρώ);

Ισχύει το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (π. Χ κάθε 1-2 χρόνια), η στρατολογία επιβάλλει εκ νέου πρόστιμο στους ανυπότακτους εξωτερικού (ακόμα και αν έχουν πληρώσει αρχικά το πρώτο πρόστιμο);

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Recoba1985 έγραψε:Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους,

Σκοπεύω να βγω ανυπότακτος εξωτερικού, και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσες φορές θα χρειαστεί να πληρώσω το πρόστιμο ανυποταξίας (6000 ευρώ) ;

Ισχύει το γεγονός ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα (π. Χ κάθε 1-2 χρόνια), η στρατολογία επιβάλλει εκ νέου πρόστιμο στους ανυπότακτους εξωτερικού (ακόμα και αν έχουν πληρώσει αρχικά το πρώτο πρόστιμο) ;

Καλώστον φίλο. Ναι ισχύει,2 φορές ειναι δεδομένο ότι θα σου έρθει το πρόστιμο ακόμα κ αν πληρώσεις την πρώτη φορά, απο εκεί και πέρα δεν έχει αναφερθεί εδω μέσα ακόμα, να έρχεται σε κάποιον και τρίτη φορά. Αν θες να μιλήσουμε με προσωπικές υποθέσεις, σαφώς και με βάση την τακτική τους, να το περιμμένεις και τρίτη φορά.

Recoba1985
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Recoba1985 »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε μου. Κ εγώ αυτό που λες, το είχα ακούσει από κάποιον γνωστό μου.

Εφόσον τα πρόστιμα βεβαιώνονται στην εφορία, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τους ανυπότακτους εξωτερικού. Ουσιαστικά δεν γλιτώνεις με τίποτα.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Recoba1985 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε μου. Κ εγώ αυτό που λες, το είχα ακούσει από κάποιον γνωστό μου.

Εφόσον τα πρόστιμα βεβαιώνονται στην εφορία, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τους ανυπότακτους εξωτερικού. Ουσιαστικά δεν γλιτώνεις με τίποτα.

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ φίλε μου.

Άβαταρ μέλους
Nikos Chatzoglou
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Nikos Chatzoglou »

Recoba1985 έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε μου. Κ εγώ αυτό που λες, το είχα ακούσει από κάποιον γνωστό μου.

Πάνε να υπηρετήσεις ρε άνθρωπε

d.th.l

Δημοσίευση από d.th.l »

dn24 έγραψε:

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ φίλε μου.

br
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από br »

Η αναβολή μου λογω σπουδων (μεταπτυχιακο) εληξε 31/12/2015. Βρισκομαι στο εξωτερικο και εργαζομαι Εδω και 5 χρόνια. Η πρόσκληση μου θα ειναι με την Β ΕΣΣΟ.(Μαρτιο 2016). Γνωρίζετε αν σύμφωνα με το νεο νόμο 4361 ΦΕΚ 10 Αρθρο 12 που αναφερεται σ΄αυτους που τελουν σε ανυποταξια, εξαιρουμαι απο το πρόστιμο;
Σημείωση οτι σε λίγες μερες στέλνω και το χαρτι απο την πρεσβεια οτι διαμενω στο εξωτερικο.(οχι αυτο του μονιμου διοτι δεν πληρω τις προυποθεσεις).
Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις σας. Στην ουσια απο 01/01/2016 ειμαι υποχρεος καταταξης, ο νομος δημοσιεύτηκε 01/02/2016 και εγω δεν ελαβα την πρόσκληση ωστε να καταστω ανυποτακτος Εξωτερικου.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

br έγραψε:Η αναβολή μου λογω σπουδων (μεταπτυχιακο) εληξε 31/12/2015. Βρισκομαι στο εξωτερικο και εργαζομαι Εδω και 5 χρόνια. Η πρόσκληση μου θα ειναι με την Β ΕΣΣΟ.(Μαρτιο 2016). Γνωρίζετε αν σύμφωνα με το νεο νόμο 4361 ΦΕΚ 10 Αρθρο 12 που αναφερεται σ΄αυτους που τελουν σε ανυποταξια, εξαιρουμαι απο το πρόστιμο;
Σημείωση οτι σε λίγες μερες στέλνω και το χαρτι απο την πρεσβεια οτι διαμενω στο εξωτερικο.(οχι αυτο του μονιμου διοτι δεν πληρω τις προυποθεσεις).
Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις σας. Στην ουσια απο 01/01/2016 ειμαι υποχρεος καταταξης, ο νομος δημοσιεύτηκε 01/02/2016 και εγω δεν ελαβα την πρόσκληση ωστε να καταστω ανυποτακτος Εξωτερικου.

Καταρχην, κατά τα λεγόμενα σου, δεν σου έχει πιστωθεί ακόμη το 6,000χίλιαρο.

Σε περίπτωση που δεν παρουσιαστείς τώρα με την Β ΕΣΣΟ, δεν θα σου πιστωθεί το πρόστιμο αλλά και θα παραγραφεί το αδίκημα της ανυποταξίας,εαν υπηρετήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Πάρε τηλέφωνο στην στρατολογια να ρωτήσεις, μήπως χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά να καταθέσεις.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες