Ανυπότακτοι εξωτερικού (2017)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
russianstudent
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από russianstudent »

Δηλαδη μου λες να τα στειλω ελλαδα να μου τα μεταφρασουν και μετα να τα φερω πισω ρωσια να βαλω αποστηλ και να τα ξαναστειλω στο ρουφ; Δεν μου φαινεται σωστη αυτη η επιλογη

Ευριπίδης

Δημοσίευση από Ευριπίδης »

Αν θέλεις γράψε μου email ekrystallidis@gmail.com το τηλεφωνο σου να σε πάρω να σου πω τι να κανεις. Μένω Μόσχα και είμαι ανυπότακτος εξωτερικου και εγω.
Bobil

Δημοσίευση από Bobil »

Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι γίνεται με το ποινικό μητρώο στην περίπτωση που μέτα την καταδίκη σου για ανυποταξία, συμπληρώσεις 7 χρόνια μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό και χαρακτηριστείς ΜΚΕ. Το πρόστιμο από όσο ξέρω διαγράφεται. Το ποινικό μητρώο "καθαρίζει";

Το σχετικό εδάφιο στη νομοθεσία δε διευκρινίζει :
3. Όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία, με την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εξαλείφεται το αξιόποινο της ανυποταξίας με παραγραφή, αίρονται οι ποινικές συνέπειες και οι σχετικές δικογραφίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου.
russianstudent
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από russianstudent »

Σου εστειλα τον αριθμο μου και περιμενω τηλεφωνο σου
iasonas

Δημοσίευση από iasonas »

Καλησπέρα!
Είμαι για 6 χρόνια και 4 μήνες -συνεχόμενα- στο εξωτερικό όπου ζω και εργάζομαι. Κηρύχθηκα ανυπότακτος εξωτερικού το καλοκαίρι του 2016.

(Με καταχώρησαν ως ανυπότακτο εξωτερικού λόγω μίας επιτροπής για λόγους υγείας που συντάχθηκε στην πρεσβεία και σχετικής ενημέρωσης της πρεσβείας στο στρατολογικό γραφείο - όπου τελικά δε μου δόθηκε αναβολή για λόγους υγείας και κηρύχθηκα ανυπότακτος εξωτερικού).

Πήρα τώρα τηλέφωνο στην στρατολογία και μου είπαν ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού και δικαιούμε να επισκεφτώ την Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο. Ζήτησα κάποια βεβαίωση καταχώρησης μου ως ανυπότακτο εξωτερικού για να είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι θα μπορώ να επισκεφτώ την Ελλάδα για λίγες μέρες Χωρίς πρόβλημα, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν τέτοια βεβαίωση στην παρούσα φάση και ότι πρέπει να στείλω σχετική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω πρεσβείας.

Αν μπορώ να επισκεφτώ την Ελλάδα ως ανυπότακτος εξωτερικού γιατί να κάνω οποιαδήποτε διαδικασία μέσω πρεσβείας η οποία θα μου κοστίσει και χρόνο και χρήμα;

Από την στρατολογία μου είπαν ότι η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα. Ναι μεν μπρορώ να επισκεφτώ για 30 μέρες αλλά λέει δεν έχω κάτι να αποδεικνύει ότι διαμένω μόνιμα στο εξωτερικό. Βέβαια από την άλλη μου είπαν ότι αν κάνω την διαδικασία μέσω πρεσβέιας, αυτοί απλά θα μου εκδώσουν ένα πιστοποιητικο που θα δηλώνει ότι είμαι ανυπότακτος εξωτερικού! Πράγμα που ήδη ισχύει!

Έχω μπερδευτεί. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Ο λόγος που δε θέλω να κάνω με την πρεσβεία -πέρα από το χρόνο και τα χρήματα- είναι γιατί σε λίγους μήνες θα χρειαστεί να ξανακάνω την ίδια διαδικασία για να πάρω το στάτους του ΜΚΕ ως μόνιμος κάτοικος με βιοποριστική εργασία στο εξωτερικό για 7 συνεχόμενα έτη. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας καθόλου εξυπηρετικοί. Είναι σα να προσπαθούν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Σε ερώτησή μου, ζήτησαν χίλια δυο χαρτιά, βεβαιώσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς (ποιος τους είπε ότι θέλω να τους δείξω τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς;)

Εν τω μεταξύ, μου ήρθε ειδοποίηση για το πρόστιμο πριν λίγες μέρες, στο πατρικό μου στην Ελλάδα. Ξέρει κανείς αν αυτό σημαίνει ότι έγινε ήδη η δίκη στο στρατοδικείο; Δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση για δικαστήριο. Πότε γίνεται το δικαστήριο ξέρει κανείς;

Ρώτησα στη στρατολογία και μου είπαν για κάποιες πρϋποθέσεις που ακόμα λέει δεν πληρούνται για να εκδικαστεί η υπόθεση. Δεν κατάλαβα τι πρϋποθέσεις είναι αυτές και πότε τελικά θα περάσει η υπόθεση στο στρατοδικείο για να εκδικαστεί; Πρέπει να βάλω δικηγόρο να με εκπροσωπήσει;

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πληροφορία εκ των προτέρων!

marios

Δημοσίευση από marios »

Παιδια ερωτηση σε αυτους που ειναι πολλα χρονια ανοιποτακτοι εξωτερικου. Σας εχει ερθει το προστιμο περισσοτερο απο μια φορες;

Απο την στρατολογια μου λενε θα σε ξανακαλεσουμε και θα ξαναφας αλλο ενα εξαχιλιαρο. Ισχυει;

Paulos3726
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Paulos3726 »

Γειά σας παιδιά. Ηθελα τη βοηθεια σας γιατι έχω τρελλαθει. Αρχές Γενάρη μου είχε έρθει χαρτί για στρατό, είχα γραφτεί σε σχολή του εξωτερικού, αλλά λόγω βλάκειας με τα διδάκτρα, δε μου έδωσαν έγκαιρα τη βεβαίωση σπουδών. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη στρατόλογια τότε επικαλούμενος αυτό που είχα διαβάσει οτι μπορεί κανεις να στείλει και αργότερα τα δικαιολογητικά απο τη μέρα κατάταξης και μου είπανε ναι. Μάλιστα τόνισα πόσο περιθώριο χρόνου έχω, γιατί είναι σχετικώς χρόνοβορα διαδικασία διότι γίνεται συνέλευση πρώτα, μετά θέλει μετάφραση απο υπηρεσίες και μου είπανε όποτε θα ναι έτοιμα, οκ. Σήμερα παίρνουν τηλέφωνο σπίτι, το σηκώνει καταλάθος η αδερφή μου και της λένε που είμαι γτ δε πήγα φαντάρος, εξήγησε τσπ και της είπανε οτι κινδύνευω να βγώ ανυπότακτος αν δε δώσω εξηγήσεις και να πάω τη δεύτερα στο αστυνομικό τμήμα να κάνω μια κουβέντα με τον αστυνομικό πριν στείλει αυτός χαρτία και και. Πάγωσα. Τι κάνω; Τι του λέω; Θα με συλλάβουν; Έχουν τέτοιο δικαίωμα; Το θέμα είναι κιόλας οτι ίσως χρειαστεί μια τελευταία υπογραφή μου για τη βέβαιωση και πρέπει να πάω απο κοντά εξωτερικό. Θα μου έχει απαγορευτεί η έξοδος; Η αυτό ισχύει μόνο όταν βγώ επίσημα ανυπότακτος; Οποιος απο τους διαχειριστές γνωρίζει κάτι, ας μου στείλει και μύνημα γτ θα τρελλαθώ.
Άβαταρ μέλους
JohnTehGreek
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από JohnTehGreek »

Σιγά μην στείλουν και τα ΕΚΑΜ. Να σε συλλάβουν φυσικά και μπορούν από την στιγμή πυο θα βγεις ανυπότακτος εσωτερικού. Αλλά σιγά μην σε κυνηγήσει και κανείς.

Αρχικά έκανες λάθος που επικοινώνησες και βασίστηκες σε αυτά που σου είπε ενδεχομένως κάποιος φαντάρος - βύσμα. Εγώ έχω πάρει 2-3 φορές και όλες τις φορές ο φαντάρος με τάραξε στις *****.

Μην χάνεις άλλο χρόνο και πήγαινε στο Αστυνομικό τμήμα όπως σου είπαν να μιλήσεις με τον αστυνομικό και πέρνα μια βόλτα από την Στρατολογία να δεις αν μπορείς να πάρεις μια μικρή αναβολή (θα στην δώσουν κατά 99% τις δίνουν εύκολα όσο είσαι μικρός) ώστε να ετοιμάσεις τα χαρτιά σου.

Πρόσεξε όμως μην το αφήσεις, αύριο πρωί πρωί (γιατί σου είπανε Δευτερες; Παρασκευές είναι αργίες και δεν το ξέραμε;) αστυνομικό τμήμα να συνεννοηθείς με τον Αστυνομικό και μετά έφυγες για στρατολογία.

Μην το αφήσεις και σε βγάλουν ανυπότακτο γιατί είναι μεγάλο αγγούρι. Εκτός ότι θα φας πρόστιμο 6.000? στο κεφάλι μπορεί μια μέρα να σε σταματήσουν στο δρόμο για έναν τυπικό έλεγχο και βρεθείς εκεί που δεν το περιμένεις να υπηρετείς τον Ε. Σ.

Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να σε σταματήσουν ακόμα και στο αεροδρόμιο.

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού και μου έχει έρθει δεύτερη φορά σημείωμα κατάταξης. Το πρώτο ήταν πριν 9 μηνες. Σε λίγους μήνες συμπληρώνω 7 χρόνια μόνιμης βιοπωριστικής κατοικίας στο εξωτερικό. Θα μου έρθει ξανά το πρόστιμο των 6000?; Μου ηρθε μια φορά ηδη και δεν το πληρωσα με τη λογικη οτι ως μονιμος κατοικος εξωτερικου δε λιγους μηνες θα μπορω να το διαγράψω. Μπορουν να σε καλούν για καταταξη 2-3 φορές τον χρόνο και να σου βαζουν καθε φορα +6000? προστιμο;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Γιάννης έγραψε:Είμαι ανυπότακτος εξωτερικού και μου έχει έρθει δεύτερη φορά σημείωμα κατάταξης. Το πρώτο ήταν πριν 9 μηνες. Σε λίγους μήνες συμπληρώνω 7 χρόνια μόνιμης βιοπωριστικής κατοικίας στο εξωτερικό. Θα μου έρθει ξανά το πρόστιμο των 6000?; Μου ηρθε μια φορά ηδη και δεν το πληρωσα με τη λογικη οτι ως μονιμος κατοικος εξωτερικου δε λιγους μηνες θα μπορω να το διαγράψω. Μπορουν να σε καλούν για καταταξη 2-3 φορές τον χρόνο και να σου βαζουν καθε φορα +6000? προστιμο;

Ερώτηση που έχει απαντηθεί αρκετές φορές, μερικοί νομίζω δεν έχετε καταλάβει πως λειτουργούν τα φόρουμς.

Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

;Εχεις δικιο, εχει απαντηθει για το χρηματικο ποσο. Αλλα η απορια μου ειναι ποσο συχνα μπορουν να σε καλουν να παρουσιαστεις; Δε θα επρεπε να ειναι καθορισμενη η συχνοτητα και ιδια για ολους; Κατα το δοκουν καλουν οσο συχνα θελουν;
Συμφωνα με την αναρτηση αυτη>

' Το "παιχνιδάκι" το παίζουν με το σημείο που λέει ότι η ανυποταξια διακοπτεται με την παρουσία του ανυποτακτου σε οποιαδήποτε στρατιωτική δικαστική αρχή. Όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα κανουν ότι θέλουν, και από την στιγμή που γίνεται στρατοδικειο, θεωρείται ότι έληξε η ανυποταξια σου και αρχίζει "άλλη" καινούργια, άρα σου βάζουν πρόστιμο γι αυτη τώρα. '

καταλαβαινω οτι πρεπει πρωτα να γινει στρατοδικειο. Αλλα δεν εχω λαβει γνωση για καποιο στρατοδικειο. Δε θα επρεπε; Επισης δεν εχω παρουσιαστει σε καμια στρατιωτικη δικαστικη αρχη, δεν εχω παει καν Ελλαδα. Πως γινεται να με καλουν για 2η φορα;(1η φορα ηταν το περασμενο καλοκαιρι / και τωρα ελαβα ειδοποιηση να παρουσιαστω ξανά). Μονο τηλεφωνο ειχα παρει στο στρατολογικο γραφειο να ρωτησω καποια πραγματα.
Monimos anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos anypotaktos »

Γιάννης έγραψε:...

καταλαβαινω οτι πρεπει πρωτα να γινει στρατοδικειο. Αλλα δεν εχω λαβει γνωση για καποιο στρατοδικειο. Δε θα επρεπε; Επισης δεν εχω παρουσιαστει σε καμια στρατιωτικη δικαστικη αρχη, δεν εχω παει καν Ελλαδα. Πως γινεται να με καλουν για 2η φορα;(1η φορα ηταν το περασμενο καλοκαιρι / και τωρα ελαβα ειδοποιηση να παρουσιαστω ξανά). Μονο τηλεφωνο ειχα παρει στο στρατολογικο γραφειο να ρωτησω καποια πραγματα.

Το να σε καλούν να παρουσιαστείς πολλές φορές είναι συνηθισμένο. Μετά από λίγο καιρό πέφτουν και οι "προσφορές" για να σε καλοπιασουν να πας, πχ αποθηκαριος υλικου πολεμου..

Αν δουν ότι δεν εμφανίστηκες, μετά πανε την υπόθεση σε στρατιωτικό εισαγγελέα, που και αυτοί ψαχνουν να σε βρουν για να δουν τι γινεται με την παρτη σου. Αν τους αγνοήσεις και αυτους μετά πανε την υπόθεση στο στρατοδικειο.

Αλέξης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Γεία σας,

Αυτόν τον μήνα θα κλίσω 10 χρόνια στον εξωτερικό και συνεχούς διαβίωσης. Για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού έχω διαβάσει ότι είναι "11 χρόνια συνεχούς διαβίωσης". Η ερώτηση μου είναι αυτό είναι 11 χρόνια κλεισμένα ή 10 χρόνια κλεισμένα (όπως την δική μου περίπτωση) και Διανύοντας Τον 11ο χρόνο;

Ευχαριστώ

Monimos Anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Αλέξης έγραψε:Γεία σας,

Αυτόν τον μήνα θα κλίσω 10 χρόνια στον εξωτερικό και συνεχούς διαβίωσης. Για μόνιμους κάτοικους εξωτερικού έχω διαβάσει ότι είναι "11 χρόνια συνεχούς διαβίωσης". Η ερώτηση μου είναι αυτό είναι 11 χρόνια κλεισμένα ή 10 χρόνια κλεισμένα (όπως την δική μου περίπτωση) και Διανύοντας Τον 11ο χρόνο;

Ευχαριστώ

11 κλεισμένα. Αλλά 10 χρόνια έκλεισες με σπουδές ή όχι; Γιατί μπορείς να βγεις και με 7 χρονια αν δούλευες.

argyu2
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από argyu2 »

Χαιρετώ όλους στο forum!Απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα λίγους μήνες πριν γίνω 45 ετών.

Έτσι λοιπόν κλήθηκα να καταταγώ, αλλά επειδή ήδη μόλις είχα βρει δουλειά και σπίτι στο Βερολίνο, δεν μπορούσα με τίποτα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Κηρύχθηκα ανυπότακτος και μου επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ?.

Τώρα πλέον έχουν περάσει 2 χρόνια, είμαι 47 ετών και δεν θεωρούμαι ανυπότακτος, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε το πρόστιμο παραμένει βεβαιωμένο στην εφορία.

Με τον Ν.4361/2016 και συγκεκριμένα με το άρθρο 12 που λέει:

"1. Όσοι διετέλεσαν οποτεδήποτε ή διατελούν σε ανυποταξία κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις, για τις οποίες κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή τις εκπληρώνουν ακόμη ή θα καταταγούν προς εκπλήρωσή τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επόμενου έτους από την έναρξη ισχύος του νόμου.

2. Στην ως άνω διάταξη υπάγονται και όσοι από τους αναφερόμενους σε αυτήν ανυπότακτους, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, έχουν ήδη απαλλαγεί από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, χωρίς να προηγηθεί κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, επειδή κρίθηκαν, αρμοδίως, ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας ή θα απαλλαγούν για τον ίδιο λόγο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017. Ομοίως, στην ίδια διάταξη υπάγονται και όσοι, από τους ως άνω αναφερόμενους ανυπότακτους, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού, τελούν σε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, με τη χορήγηση της οποίας διακόπηκε ανυποταξία που τελέστηκε μέχρι την ίδια ημερομηνία, καθώς και όσοι θα λάβουν αναβολή κατάταξης για τον ίδιο λόγο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

3. Το αξιόποινο της ανυποταξίας των αναγραφόμενων στις ως άνω παραγράφους 1 και 2 εξαλείφεται, παραγράφονται και αίρονται οι ποινικές συνέπειες και διαγράφονται οι διοικητικές συνέπειες και τα διοικητικά πρόστιμα, που έχουν επιβληθεί και βεβαιωθεί στο σύνολό τους, σε περίπτωση δε που μέρος αυτών έχει αποπληρωθεί διαγράφεται το υπολειπόμενο ποσό. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου. "

Το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ βάσει αυτού του νόμου, ή με άλλον τρόπο, μπορώ να διεκδικήσω τη διαγραφή του προστίμου και αν ναι, με ποιά διαδικασία.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες