Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από dusto66 »

Mike έγραψε:Για να απαντησω και στους 2 σας:

Στο προξενειο στο Λονδινο, η δυσκολη υποθεση ειναι το ραντεβου. Απο την αλλη ειναι πολυ καλυτερα απο τις παλιες εποχες οπου στηνοσουν απέξω απο τις 8 και περιμενες να πιουν φραπε και να καπνισουν πριν ανοιξουν, ενω δεν ηξερες και ποτε και αν θα σε δουν. Σχετικα με τα δικαιολογητικα, ειναι σχετικα λογικοι ανθρωποι, αν εχεις τα εγγραφα και δεν πας ετοιμος για καυγα. Μην ξεχναμε οτι ειναι και ελληνικο δημοσιο βεβαια. Αν εχεις πολλα εγγραφα που αποδεικνυουν την διαμονη σου (πρωτοτυπα και φωτοτυπιες) και εισαι οργανωμενος, καθαριζεις γρηγορα και ευκολα. Οσο περισσοτερα εγγραφα εχεις να δειξεις, τοσο φαινεται οτι εισαι σωστος και δεν πας να κοροιδεψεις. Επισης αν εχεις βγαλει χαρτι ανυποτακτου εξωτερικου, μετα απλα πας τα εγγραφα απο το τοτε και μετα.

Το χαρτι ανυποτακτου εξωτερικου, ειναι καλο να το ανανεωνεις καθε 2-3 χρονια. Οχι οτι ποτε ειχα θεμα, αλλα αν τυχει, να το να εχεις προσφατο. Οταν βγαλεις το εγγραφο μονιμου κατοικου και παει στην στρατολογια (δεν θυμαμαι αν το πηγα ή αν το εστειλαν υπηρεσιακα, καλο ειναι να τσεκαρεις ετσι κι αλλιως γιατι η στρατολογια δεν τα παει καλα με το ταχυδρομειο), τοτε παιρνεις επισημα αναβολη στρατευσης. Αυτη η αναβολη ισχυει επ'αοριστον, δεν εχει ημερομηνια ληξης. Θεωρητικα μπορουν να σου ζητησουν να επιβεβαιωσεις οτι ακομα εισαι στο εξωτερικο, αλλα θα στο πουν, δεν υπαρχει λογος να βγαζεις νεα εγγραφα. Νομιζω πως δεν ασχολουνται παντως, απο τη στιγμη που εισαι στο εξωτερικο μονιμα, χαμενος χρονος ειναι να ασχολουνται. Η δικη μου αναβολη ειναι απο το 2014 και απο τοτε δεν με εχει ενοχλησει κανεις σχετικα.

Θενκς Mike

Ακυρο οντως αυτο που ανεφερα. Ητανε απο Κυπριακο website!Fake news! Εικόνα

Ο προξενος στο Birmingham βοηθησε πολυ, εστειλε αυτος την αιτηση με φαξ (!) στην στρατολογια και οταν του απαντησανε μου το εστειλε εμενα ταχυδρομικως.

Νικος 68

Δημοσίευση από Νικος 68 »

Γεια σας παιδια,χρειαζομαι βοηθεια, γιατι εχω αναστατωθει:

- Πως μπορω να μαθω αν εχω περασει στρατοδικειο εν ερημην σαν ανυποτακτος και ποια ηταν η αποφαση;

Ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου απο το 1985, με 2 υπηκοτητες και την υποχρεωση στρατιωτικης θητειας σε μια απο τις 2 χωρες. Οι γερμανοι, με στρατολογησαν, με απαλλαξαν χωρις λογο και με κρατησαν υπο "στρατιωτικη επιτηρηση". Παραλληλα μου εγγυηθηκαν ρητα, οτι σε περιπτωση στρατευσης μου στην Ελλαδα (παρα την θεληση μου), θα ζητησουν αμεσα την αποστρατευση μου.

Απ τον ελληνικο στρατο ειχα αρχικα 10ετη αναβολη, την ανανεωσα μια φορα στο προξενειο για 2 χρονια. Μετα δεν την ξαναανανεωσα. Ο λογος ηταν το θεατρο του παραλογου, ενα πακο χαρτια χωρις λογικη, τρεξιματα ημερων κτλ. Για μια υπηκοοτητα που δεν μου χρειαζεται και δεν μπορουσα ν αποβαλλω.

Τωρα εχω την ευκαιρια να δουλεψω στην Ελλαδα και ανησυχω. Εχω δουλεψει σε 7 διαφορετικες χωρες, ειναι η φυση της δουλειας μου.

Γνωριζω οτι στην Ελλαδα ισχυει μονο η ελληνικη υπηκοοτητα. Εχω αναστατωθει, δεν ξερω τι με περιμενει.

Ειμαι γεννημενος το 68, οποτε δεν νομιζω οτι θα με στρατολογησουν οταν το οριο ειναι στα 45.

Θα εκτιμουσα αφανταστα οποιαδηποτε πληροφορεια και βοηθεια σας!

Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Mparmpas »

Οτι και να εχει γινει περασες τα 45 αρα ξεχνας το θεμα στρατος. Αν εχεις καταδικαστει θα πρεπει να δεις
το ποινικο σου μητρωο. Προσεξε κατι σημαντικο, παιζει να βγηκες ανυποτακτος εν καιρο επιστρατευσης,
δηλαδη πριν την παυση που εγινε το 2002. Οποτε ψαξτο λιγο.
Grinder

Δημοσίευση από Grinder »

Παιδια καλησπερα,

Ζω στο εξωτερικο εδω και 3 χρονια, και βγηκα ανυποτακτος εξωτερικου περσι. Το προστιμο σταλθηκε στην εφορια φετος τον Ιανουαριο. Εχω 2 σχετικες ερωτησεις, αν μπορει καποιος να βοηθησει:

1. Σε περιπτωση ιδιοτητας ΜΚΕ μετα απο 7 χρονια συνολικα, μαζι με την διαγραφη του προστιμου των 6000Ε, διαγραφονται και οι προσαυξησεις απο τους τοκους μαζι; Με 60 ευρω καθε μηνα θα εχει παει πολυ παραπανω ως τοτε.

2. Μπορω να ξεκινησω διαδικασιες απαλλαγης Ι5) απο τωρα ενώ ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου; Ουτως ωστε εαν γυρισω σε 1-2 χρονια και πληρωσω το προστιμο, να εχω παρει απαλλαγη;

Ευχαριστω

Impedance

Δημοσίευση από Impedance »

Να μοιραστώ και εγώ την δικιά μου εμπειρία σαν ανυπότακτος εξωτερικού. Όταν μετανάστευσα στην Αυστραλία είχα μόνο την Ελληνική υπηκοότητα τότε. Είχα ακόμη κάποια αναβολή από το στρατό και έκανα και αίτηση να πάρω και δεύτερη από το προξενείο αλλά η αίτηση μου κάπου χάθηκε. Δικό μου λάθος έπρεπε να το κυνηγήσω λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει, η αναβολή μου έληξε και μετά από 6 μήνες με καλέσανε. Φυσικά δεν πήγα (πήρα τηλέφωνο τη στρατολογία και τους ειδοποίησα ότι δεν θα πήγαινα), έστειλαν την αστυνομία σπίτι και η μητέρα μου πήγε στο τμήμα να δώσει κατάθεση ότι βρίσκομαι μόνιμα στο εξωτερικό. Το οποίο και έκανε. Λίγες μέρες αφού με καλέσανε στο στρατό πήγα στο προξενείο και έκανα αίτηση να κηρυχθώ ανυπότακτος εξωτερικού. Εθελοντικά.

Συμπλήρωσα μαζί με το πρόξενο τις κατάλληλες αιτήσεις (ο πρόξενος ήξερε τι έκανε) μου έδωσε ένα πιστοποιητικό ότι πράγματι έμενα στην Αυστραλία για κάποια χρόνια και κάναμε αίτηση στη στρατολογία.(όταν έφτασα στην Αυστραλία ο πρόξενος άνοιξε φάκελο με τα στοιχεία μου οπότε είχε αποδείξεις ότι έμενα στην χώρα για κάποια χρόνια) Μετά από ένα μήνα μου έστειλαν απάντηση μέσω του προξενείου όπου και με αναγνώρισαν σαν ανυπότακτο εξωτερικού, μου έδωσαν μια βεβαίωση που λέει ότι είμαι ανυπότακτος και δικαιούμαι Ελληνικό διαβατήριο μόνο από τις προξενικές αρχές.

Επίσης αυτή η βεβαίωση είναι έγκυρη για έξι μήνες. Όταν χρειάστηκε να ανανεώσω το διαβατήριο έπρεπε να ξανακάνω ακριβώς την ίδια αίτηση από το προξενείο και στη συνέχεια μου έστειλαν πάλι την ίδια βεβαίωση μετά από ένα μήνα αναμονής. Επίσης μου έστειλαν 6000 ευρώ πρόστιμο στην εφορία. Το οποίο έβαλα στις 100 δόσεις. Καθώς πέρασαν τα χρόνια χρειάστηκε να ανανεώσω το Ελληνικό διαβατήριο οπότε αφού έβγαλα πάλι την καινούργια βεβαίωση και στην αίτηση μου για το διαβατήριο αναφέρει ότι είμαι ανυπότακτος, τους έδωσα την βεβαίωση σαν πρόσθετο έγγραφο.

Το διαβατήριο μου εκδόθηκε κανονικά χωρίς πρόβλημα από το προξενείο στην Αυστραλία. Σχετικά με την ανησυχία ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι με το μητρώο, αυτό γίνεται εφόσον πρώτα δικαστείς. Μετά από 2 χρόνια περίπου από τη μέρα που έγινα ανυπότακτος μου έστειλαν ειδοποίηση να παρουσιαστώ σε ένα στρατοδικείο. Προσέλαβα ένα δικηγόρο, ο οποίος με εκπροσώπησε και επίσης έστειλα ένα δικό μου άνθρωπο σαν μάρτυρα. Έγινε η δίκη, παρουσίασα κάποια έγγραφα που λένε ότι δουλεύω και ζω μόνιμα στο εξωτερικό, ότι δεν έχω ιδιαίτερο σκοπό να γυρίσω και ότι είμαι παντρεμένος ότι η ζωή μου είναι εδώ, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Αυστραλίας καθώς και τη βίζα μου κτλ. Κτλ.(μεταφρασμένα από το προξενείο.

Τα ίδια επιβεβαίωσε και η μάρτυρας. Με αθωώσανε για την περίοδο που έγινα ανυπότακτος ως την περίοδο που θα παρουσιαζόμουν και πάλι. Το χρηματικό πρόστιμο παρέμεινε φυσικά. Από το δικηγόρο ζήτησα απόσπασμα της αθωωτικής καθώς είχε παραμείνει ένταλμα σύλληψής μου. Μου εξήγησε ότι μπορεί να πάρει μήνες μέχρι να ανανεώσουν τα τερματικά τους. Είχα σκοπό να γυρίσω για μια σύντομη επίσκεψη. Ο χρόνος πέρασε, έγινα Αυστραλός πολίτης με Αυστραλιανό διαβατήριο πλέον.

Πριν γίνω Αυστραλός ταξίδευα αρκετά με το Ελληνικό στην Ασία και πάντα το είχα άγχος μην τυχόν και το χάσω. Τράβα μείνε στη μέση του πουθενά χωρίς διαβατήριο μέχρι να εκδοθεί η άδεια από τη στρατολογία μετά από ένα μήνα για να εκδόσεις διαβατήριο από τις Ελληνικές αρχές στην Ινδονησία. (Φυσικά υπάρχουν -emergency documents- που μπορείς να βγάλεις αλλά με μόνο προορισμό την Ελλάδα. Και μετά δεν μπορείς να εκδόσεις εντός χώρας) Τέλος πάντων.
Impedance

(Συνέχεια προηγουμένου)

Ευτυχώς δεν έτυχε τίποτα τέτοιο. Μετά από μερικούς μήνες μου ήρθε και ένα δεύτερο πρόστιμο στην εφορία.6000 ευρώ επιπλέον. Στην αρχή νόμιζα ότι μπερδεύτηκαν και έστειλα το λογιστή μου να το ξεκαθαρίσει. Ο λογιστής πήγε στη ΔΟΥ εξωτερικού που ανήκω (καλό είναι όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού να είναι εκεί - βοηθάει) όπου του είπαν ότι με έχουν κηρύξει ανυπότακτο και για δεύτερη φορά.

Έπαθα ΣΟΚ! Δεν έστειλαν καμία ειδοποίηση σε καμία διεύθυνση. Ούτε τηλέφωνο, ούτε email. τίποτα.Mετά από μερικούς μήνες πάλι με έψαχνε η αστυνομία, πάλι κατάθεση, πάλι ο δικηγόρος να τα τακτοποιήσει. Κάναμε μια ένσταση στην ΔΟΥ εξωτερικού και στη στρατολογία να ακυρώσει το πρόστιμο διότι δεν με ειδοποιήσανε. Η αίτηση έπρεπε να γίνει νομίζω εντός 6 μηνών ίσως και νωρίτερα. Η απάντηση από τη στρατολογία πρέπει να γίνει μέσα σε 2 μήνες βάση νόμου. Το οποίο και έκαναν.

Η αίτηση μας ήταν αρκετές σελίδες που εξηγούσαν για ποιους λόγους δεν μπορούν να κάνουν αυτό που έκαναν χωρίς καν να με ειδοποιήσουν. Η απάντηση τους ήταν απορριπτική. Οπότε κάναμε μήνυση στη στρατολογία μέσω διοικητικού δικαστηρίου που παίρνει γύρω στα 4 χρόνια να εκδικαστεί. Το δεύτερο πρόστιμο δεν το πληρώνω. Η εφορία μου πάγωσε το τραπεζικό λογαριασμό και μου τράβηξε ότι χρήματα είχα στη κάρτα κατευθείαν για το πρόστιμο. Έφτασε η στιγμή να επισκεφτώ την Ελλάδα - εκτός Ε. Ε και Σέγκεν φυσικά.

Μπήκα στην Ελλάδα σαν Αυστραλός πολίτης. Με σταμάτησαν στη είσοδο καθώς διασταύρωσαν τα στοιχεία μου. Με πήγαν σε ένα μικρό θάλαμο και με ρωτήσανε τι και πως. Μου είπαν 30 μέρες το χρόνο και με αφήσανε. Στην έξοδο πάλι το ίδιο κόλλημα. Έπρεπε να πάρουν άδεια από τον προϊστάμενο τους για να με αφήσουν. Έμεινα 15 μέρες στην Ελλάδα. Τους ρώτησα άμα αρκετός κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα και μου είπαν ότι γίνεται κάθε μέρα. Φυσικά αν σε σταματήσουν ενώ οδηγάς πάλι έχεις θέμα. Επειδή έχω Αυστραλιανό διαβατήριο και άδεια οδήγησης έβγαλα διεθνές δίπλωμα.

Δηλαδή άμα με σταματάγανε θα ήμουν τελείως ξένος για αυτούς. Λογικά ίσως είναι πιο δύσκολο να τα διασταυρώσουν. Τώρα περιμένω το δεύτερο στρατοδικείο. Δεν είμαι σίγουρος τι θα γίνει άμα αθωωθώ. Πάλι άλλες 6000 ευρώ; Δεν ξέρω άμα είμαι ακόμα ανυπότακτος εξωτερικού. Λογικά είμαι. Σε έξι μήνες θα κάνω αίτηση για οριστική απαλλαγή λόγω βιοπορισμού -7ετία στο εξωτερικό. Αυτά που γράφω είναι χωρίς υπερβολές.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετό υλικό στο διαδίκτυο που να περιγράφει πραγματικά τη διαδικασία. Πολλοί γράφουν την άποψή τους χωρίς να έχουν ιδέα. Ελπίζω η δικιά μου εμπειρία να βοηθήσει κόσμο με παρόμοια προβλήματα. Δεν είχα κανένα σκοπό να αποφύγω το στρατό αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η ζωή μου δεν μου άφησε κανένα περιθώριο επιλογής.
Επίσης ο νόμος έχει αρκετά κενά σχετικά με την απαλλαγή του χρέους καθώς επίσης και για το τι σημαίνει 30 μέρες το χρόνο. Για παράδειγμα παρόμοιες νομοθεσίες στην Αυστραλία πάντα ορίζουν το χρόνο σαν έτος για παράδειγμα 2017- 2018 και άλλες νομοθεσίες από την ημέρα που έγινε κάποια πράξη. Τι θέλω να πω, ότι για παράδειγμα εάν ένας ανυπότακτος έρθει 1η Αυγούστου 2018 και φύγει 15 Αυγούστου 2018 τότε 30 μέρες το χρόνο σημαίνει άλλες 15 μέρες αλλά δεν διευκρινίζουν εάν είναι 15 μέρες μέχρι το τέλος του 2018 η 15 μέρες ως και την 1η Αυγούστου του 2019.

Εάν σκοπεύετε να φύγετε από την Ελλάδα καλό θα είναι να το έχετε βγάλει από τη μέση. Η ταλαιπωρία, το άγχος, η χρηματική οδύνη και η γραφειοκρατία δεν αξίζουν. Εάν έχετε διπλή υπηκοότητα με άλλο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ μπορείτε να κάνετε τη θητεία σε εκείνη τη χώρα και μετράει προς το συνολικό χρόνο θητείας. Το πρόστιμο της εφορίας μπορεί να προκαλέσει και άλλες επιπλοκές όσο αφορά περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση. Εάν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο θα ήθελα να το ακούσω.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πραγματικά αν είναι δυνατόν τι τράβηξες και τι τραβάς. Ευχαριστούμε για το χρόνο και τον κόπου που διέθεσες για να γράψεις με πάσα λεπτομέρεια τις εμπειρίες σου.

Ελπίζω κάποτε να τελειώσει αυτή η απαράδεκτη ταλαιπωρία, αλλά βλέπεις, με το Ελλαδικό κράτος αδύνατον να ξεμπλέξεις.
Impedance
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κανένα πρόβλημα Nassos,

Θα ενημερώσω και για το τι θα γίνει στο μέλλον όσο αφορά

επόμενα στρατοδικεία, πρόστιμο, διαγραφή προστίμου, αν διαγράφονται και οι τόκοι

και για την διαδικασία απαλλαγής μετά από 7ετία.

Ο δικηγόρος μου μου είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλές υποθέσεις όπου πολλοί νέοι (ιδιαίτερα επιστήμονες, μηχανικοί και γιατροί)

έφυγαν λόγω κρίσης και ότι δεν είναι βιώσιμο να μηνύσουν τους πάντες.

Θα σας κρατήσω ενήμερους!

Ευχαριστώ

giwtas

Δημοσίευση από giwtas »

Καλησπέρα,

Σήμερα καλέσανε τους δικούς μου στο τηλέφωνο από την αστυνομία να πάνε να παραλάβουν χαρτί από τη στρατολογία.

Είμαι είδη ανυπότακτος εξωτερικού από το 2015. Έχω πληρώσει το πρόστιμο και τον Νοέμβριο συμπληρώνω 7 χρόνια εργασίας στο εξωτερικό.

Περιμένω ότι το χαρτί αυτό είναι νέα κλήση για κατάταξη ή αλλιώς για το στρατοδικείο.

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον αυτό και τι πρέπει να περιμένω;

Impedance
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Γιωτά,

Σε εμένα όταν έστειλαν την αστυνομία για δεύτερη φορά ήταν για το στρατοδικείο.

Προσπάθησε να το καθυστερήσεις αμα γίνεται. Αν και η αναβολλές για το στρατοδικείο είναι πολύ σύντομες.

Μπορεί για παράδειγμα να σε καλέσουν σε 4 μήνες και αμα μπορέσεις να πάρεις 2- 3 αναβολλές μέχρι να κάνεις την αίτηση για 7ετία τότε θα είσαι μια χαρά.

Αν πας στρατοδικείο και αθωωθείς θα σε ξανακαλέσουν με την επόμενη διαθέσιμη σειρά. Αν δεν παρουσιαστείς και πάλι, θα σου στείλουν και δεύτερο πρόστιμο άλλες 6000 ευρώ, όπως ακριβώς κάνανε και με εμένα (με τη διαφορά ότι δεν με ειδοποίησαν).

Αν παρόλα αυτά όταν πας στρατοδικείο έχεις ήδη πάρει απαλλαγή τότε θα είσαι μια χαρά.

giwtas

Δημοσίευση από giwtas »

Τελικά είναι σημείωμα κατάταξης για 21/05. Δε ξέρω αν πρέπει να περιμένω νέο πρόστιμο.Πώς μπορώ να μάθω αν με περάσανε στρατοδικείο; Γιατί δεν κλήθηκα για κάτι τέτοιο...

Σερλοκ

Δημοσίευση από Σερλοκ »

Γιωτα πως γίνεται να σε ξανακαλέσανε; Λογικά για νΑ σε καλούνε 2η φορά πρέπει να διακόπηκε η πρώτη ανυποταξία. Σου κάνανε κάποιο έλεγχο σε αεροδρόμιο; Κάθησες παραπάνω από 30 μέρες και το διασταύρωσαν έστω μερικώς (πχ με scanning διαβατηρίου) υπάρχει κάποιο γεγονός διακοπής αντποταξιας εν ολιγής; Αν έστω έχει σχέση με το στρατοδικείο ενημερώσω μας.. δλδ οι ανυποτακτοι εξωτερικου περνάνε στρατοδικείο ερήμην και είναι αυτό διακοπή ανυποταξίας οπότε τον ξανακάνουν;

Μήπως θΑ πρέπει μαζικά πλέον να διεκδικήσουμε κάτι; Είναι παράλογα όλα αυτά

Impedance
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Λογικά άμα πάρεις τηλ τη στρατολογεία θα σου πουν.Εμένα προσωπικά με ειδοποίησε η αστυνομία.

Μια ερώτηση έχω. Έκανες τα χαρτιά σου να δηλωθείς ανυπότακτος εξωτερικού ή δεν ασχολήθηκες;

Jason

Δημοσίευση από Jason »

Καλησπέρα παίδες,
6 χρόνια βιοπορισμού στην Γερμανία, ανυπότακτος εξωτερικού (δηλωμένος) και βεβαιωμένο πρόστιμο στην εφορία.

Μήπως έχει αλλάξει ο νόμος; Παρακάτω δεν λέει τπτ για διαγραφή (χρηματικού) προστίμου

Αρθρο 25 παρ.3

https://www.stratologia.gr/sites/default/files/%CE%9D.%203421-2005_0.pdf

Ένας χρόνος έμεινε, μην πάμε κουβά ρε γμτ
giwtas

Δημοσίευση από giwtas »

Δεν έχω ιδέα, φέτος δεν κατέβηκα καθόλου. Δεν με έχουνε πιάσει ποτέ μέχρι σήμερα σε έλεγχο για την ανυποταξία.Ανανέωσα τον Μάρτιο που είχα βρει ραντεβού στο προξενείο την ανυποταξία εξωτερικού για να κατέβω το καλοκαίρι, αλλά το ίδιο είχα κάνει και πέρυσι.

Τι να πω εγώ δεν διέκοψα καμία ανυποταξία... Θα περιμένω να δω αν θα έρθει πρόστιμο δε ξέρω πως να ελέγξω αν με περάσανε στρατοδικείο...

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες