Μεταθέσεις στο στρατό (2016)
Ασε μας ρε φιλε αμα εχεις βυσμα δεν σε πειραζει κανεις... Τι μας λες τωρα; Εδω εχει γεμησει το γεεθα και το γες απο βυσματα που δεν πατανε ποτε... Μην λεμε οτι θελουμε
Γεια σας, μπαίνω στο στρατό τον Ιούλιο (πεζικό λογικά) και θέλω να μάθω αν θα κάνω μειωμένη θητεία (8άμηνο), και αν θα μπορώ να πάρω μετάθεση στην πόλη καταγωγής μου (Ηράκλειο). Αν ο πατέρας μου πέθανε πριν 6 χρονια και δεν έχω αδέρφια, θεωρούμαι προστάτης; Ρωτάω γιατί είδα εδώ
"Κατ' εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους"
http://www.army.gr/default.php?pname=kat_ejairesh_metath_koin_logoi_doth&la=1
και λεει "πρόσφατος θάνατος γονέα (εντός δύο ετών) ", άρα μάλλον εγώ δεν εμπίπτω ς'αυτή την κατηγορία. Απλά θέλω να επιβεβαιώσω ότι αναφέρεται στην περίπτωσή μου και όχι για μόνιμους πχ, ή δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης είμαι 29, μήπως δε θα μπορώ να αξιοποιήσω το ότι είμαι προστάτης;
Απ'ότι είδα στη συζήτηση (και από άρθρα ειδήσεων που διάβασα), είναι υποχρεωτικό να κάνεις 5 μήνες (ή 4;) στην παραμεθόριο, έτσι;
Άρα
1. Θα κάνω 8άμηνο;
2. Το νωρίτερο που γίνεται να πάρεις μετάθεση στην πόλη σου είναι στους 5 μήνες, με τίποτα νωρίτερα, έτσι;
Επίσης
αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνω χαρτιά για μειωμένη θητεία πριν μπω στο στρατό, για να κάνω 8άμηνο; Αυτο πρέπει να το κάνω στη στρατολογία;
Σας ευχαριστώ.
"Κατ' εξαίρεση μεταθέσεις για κοινωνικούς λόγους"
http://www.army.gr/default.php?pname=kat_ejairesh_metath_koin_logoi_doth&la=1
και λεει "πρόσφατος θάνατος γονέα (εντός δύο ετών) ", άρα μάλλον εγώ δεν εμπίπτω ς'αυτή την κατηγορία. Απλά θέλω να επιβεβαιώσω ότι αναφέρεται στην περίπτωσή μου και όχι για μόνιμους πχ, ή δεν ξέρω τι άλλο. Επίσης είμαι 29, μήπως δε θα μπορώ να αξιοποιήσω το ότι είμαι προστάτης;
Απ'ότι είδα στη συζήτηση (και από άρθρα ειδήσεων που διάβασα), είναι υποχρεωτικό να κάνεις 5 μήνες (ή 4;) στην παραμεθόριο, έτσι;
Άρα
1. Θα κάνω 8άμηνο;
2. Το νωρίτερο που γίνεται να πάρεις μετάθεση στην πόλη σου είναι στους 5 μήνες, με τίποτα νωρίτερα, έτσι;
Επίσης
akyro έγραψε:Δεν κάνεις τίποτα χαρτιά, αυτά που έπρεπε να κάνεις ήτανε τα χαρτιά της μειωμένης θητείας και φυσικά να την εγκρίνει το ΓΕΣ.
αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνω χαρτιά για μειωμένη θητεία πριν μπω στο στρατό, για να κάνω 8άμηνο; Αυτο πρέπει να το κάνω στη στρατολογία;
Σας ευχαριστώ.
- teosavvou
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Ορκιστηκα 24 μαρτ και την ιδια μερα με βγαλανε ΕΛΔΥΚ κυπρο το αδειοχαρτο λεει οτι μπαινω στις 30 του μηνα 3ανα μεσα αλλα εχω και 5 μερες τιμητικη λογο ελδυκ το θεμα μ ειναι οτι δεν πηρα ουτε καποιο χαρτι που να λεει οτι θα μπω 4 απριλ μεσα ξανα, θα εχω θεμα η θα ειμαι κομπλε και θα παρουσιαστω στο κεντρο χωρις καποιο προβλημα;
Apognosi έγραψε:Αντιμετωπιζω μια σωρεια προβληματων που δεν επιπτουν σε καποια ειδικη κατηγορια ωστε να εχω ευνοικη μεταχειριση. Θελω να υπηρετησω αλλα πρεπει να βρισκομαι εστω σε καποιο κοντινο νομο ωστε να πηγαινοερχομαι. Σκεφτομαι να πω Σε 2-3 γνωστους ανθρωπους (χωρις να τους γνωριζω) της τοπικης κοινωνιας, με δυνατο κυκλο γνωριμιων τα προβληματα μου και να τους ζητησω να με βοηθησουν. Αμφιβαλω για το αν κανουν αλλα αναγκαστικα πρεπει να ρισκαρω. Το θεμα ειναι ποτε να στειλω καποιον εκ μερους μου; Πριν παρουσιαστω; Πριν ορκιστω; Μετα που θα παω στην μοναδα;
Με λιγα λογια θελω μεταθεση σε μια οποιαδηποτε μοναδα που αρκει να βρισκεται σε κοντινο νομο απο την πολη μου.
Ο ιδιος ειμαι.
Υπαρχει καποιος βυσματιας που βαση εμπειριας να ξερει ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη για να ενημερωσω μηπως δεχτουν να με βοηθησουν;
1) Οταν θα παρουσιαστω πριν ορκιστω; Μετα που θα ορκιστω; Μετα την πρωτη τοποθετης (; );
2) Ισχυει οτι μετα το ΚΕΝ και υπαρχει περιπτωση να ολοκληρωσω την θητεια μου οπου με τοποθετησουν;
Άσε τα βύσματα και άμα έχεις όντως προβλήματα ξεκίνα την διαδικασία να παίρνεις αναβολές και έπειτα απαλλαγή.
Μπαίνεις σε ένα στρατιωτικό φόρουμ που είναι κατά των ρουσφετιων, αυτά μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και περιμένεις να σου δώσει κάποιος συμβουλές;
Μπαίνεις σε ένα στρατιωτικό φόρουμ που είναι κατά των ρουσφετιων, αυτά μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και περιμένεις να σου δώσει κάποιος συμβουλές;
- nikos01
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Παιδιά καλησπέρα είμαι στην λημνο στρατό και θέλω να ρωτήσω μήπως βγαίνουνε μεταθέσεις για την πόλη όπου ανήκει ο καθένας, είμαι είδη στον 7 μήνα
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Παιδιά εξηγήστε μου λίγο το εξής: κάποιοι έφυγαν π. χ. σήμερα για παραμεθόριο και άλλοι μείναμε για μάγειρες κ. λπ. που σημαίνει τουλάχιστον 9 βδομάδες για ΣΠΕΝ και ειδικότητα και ΜΕΤΑ πάμε παραμεθόριο (σε μονάδα που ήδη μας ανακοίνωσαν)... Δικαιούμαστε μετάθεση στο 5μηνο όπως και οι πρώτοι ή ισχύει κάτι διαφορετικό;
Γνωριζει κανεις που μπορω να απευθυνθω για την μεταθεση μου στο γες; Σε ποιο τμημα και τηλεφωνο; Μπορω να παω απο κοντα να ρωτησω κατι που θελω;
ευχαριστω
ευχαριστω
Παιδια, μεταθεση δικαιουνται ολοι οι στρατιώτες μετα το 5αμηνο στην παραμεθοριο; Ειναι σιγουρο οτι μετα το 5αμηνο παιρνεις μεταθεση;
Δες στη σελιδα τους, στο επικοινωνια:http://www.army.gr/
kolegas έγραψε:Γνωριζει κανεις που μπορω να απευθυνθω για την μεταθεση μου στο γες; Σε ποιο τμημα και τηλεφωνο; Μπορω να παω απο κοντα να ρωτησω κατι που θελω;
ευχαριστω
Δες στη σελιδα τους, στο επικοινωνια:http://www.army.gr/
Μονο συγκεκριμενες μοναδες δινουν μεταθεση κοντα στο σπιτι σου και συγκεκριμενα ειναι καμια 20αρια περιπου
kolegas έγραψε:Μονο συγκεκριμενες μοναδες δινουν μεταθεση κοντα στο σπιτι σου και συγκεκριμενα ειναι καμια 20αρια περιπου
Γιατι συμβαινει αυτο, ειναι κατι πχ που εξαρταται απο το διοικητη, αν ειναι πιο χαλαρος; Γενικα δηλαδη μεταθεση δεν παιρνεις, εκτος αν εισαι ς'αυτες τις μοναδες, ε;
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
Neutonas έγραψε:kolegas έγραψε:Μονο συγκεκριμενες μοναδες δινουν μεταθεση κοντα στο σπιτι σου και συγκεκριμενα ειναι καμια 20αρια περιπου
Γιατι συμβαινει αυτο, ειναι κατι πχ που εξαρταται απο το διοικητη, αν ειναι πιο χαλαρος; Γενικα δηλαδη μεταθεση δεν παιρνεις, εκτος αν εισαι ς'αυτες τις μοναδες, ε;
απο παντου περνεις μεταθεση ας εισαι και 9μηνος απλα πρεπει να ασχοληθουν στο 1ο γραφειο ολα γινονται
Πολίτης !!!336 !!!
λογω σκληρων συνθηκωνNeutonas έγραψε:kolegas έγραψε:Μονο συγκεκριμενες μοναδες δινουν μεταθεση κοντα στο σπιτι σου και συγκεκριμενα ειναι καμια 20αρια περιπου
τι εννοεις παντου ρε φιλε δηλαδη αμα εισαι μεσα στην ροδο παιρνεις μεταθεση;ziaba έγραψε:απο παντου περνεις μεταθεση ας εισαι και 9μηνος απλα πρεπει να ασχοληθουν στο 1ο γραφειο ολα γινονται

-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 3
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
kolegas έγραψε:τι εννοεις παντου ρε φιλε δηλαδη αμα εισαι μεσα στην ροδο παιρνεις μεταθεση;ziaba έγραψε:απο παντου περνεις μεταθεση ας εισαι και 9μηνος απλα πρεπει να ασχοληθουν στο 1ο γραφειο ολα γινονται
τι εννοεις δεν σ επιασα
Πολίτης !!!336 !!!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες