Ειμαι Κοροϊδο

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Αυτό με το οποίο ξεκίνησε το συγκεκριμένο θέμα.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από ILARXOS »

Αυστηρή η κριτική σου !!
πάντως αλήθειες λέει...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ειμαι Κοροϊδο

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα 4 πρώτα σημεία.

Το νερό ποιος το λέει σε αυτόν που έγραψε το κείμενο ότι έχει το συγκεκριμένο κόστος; Γνωρίζει ή του ανέλυσε κάποιος ποια είναι τα έξοδα ενός εμφιαλωτηρίου από την πηγή μέχρι το περίπτερο και τα συνέκρινε με τα έξοδα που έχει ο κάθε κολοσσός για την άντληση και διύλιση πετρελαίου μέχρι το πρατήριο;

(ευρώ)

Παραπονιέται για τους χώρους άθλησης. Ας πάει να τρέξει σε ένα δημόσιο στάδιο ή ας πάει να παίξει μπάσκετ σε ένα από τα δεκάδες γήπεδα που υπάρχουνε. Θέλει 5χ5 του οποίου η κατασκευή και συντήρηση είναι τεράστια και το θέλει τζάμπα; Θα τρελαθούμε; Και εννοείται πως είναι στον βαθμό του γελοίου υπερβολικά αυτά περί χιαστών και κακώσεων.

Αυτό με τον καφέ επίσης κρίνεται πλέον επιφανειακά. Ναι έχουμε τον πιο ακριβό καφέ και ποτό στην Ευρώπη. Όσοι έχουνε πάει στην Ευρώπη, έχουνε δει πιστεύω πως είναι οι καφετέριες πχ. Η διακόσμηση, ο χώρος και η εξυπηρέτηση δεν συγκρίνονται με αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτή η διαφορά πρέπει να καλυφθεί κάπως. Και είμαστε και υπερβολικοί επίσης και στην διαφορά της τιμής. Ένας καφές στα Starbucks σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι φθηνότερος από την Ελλάδα; Που δεν έχει καν σερβιτόρο αλλά πρέπει να περιμένεις να τον πάρεις μόνος σου;

Για τα ποτά τι να πω... ; Χαρακτηρίζει σαπουνόνερο την μπύρα "που μας σερβίρουνε" όπως πλέον γραφικά το θέτει. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά που σας έχουνε δώσει μπόμπα μπύρα να πάω και γω για να δω πως είναι όχι τίποτα άλλο.

Τώρα για τις μπόμπες ποτά, ποιος είπε ότι στην υπόλοιπη ευρώπη είναι τόσο πολύ καθαρά; Και πάλι βέβαια είναι και οι χώροι που είναι σαφώς πάλι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αν θες στο εξωτερικό να πας σε καλό μαγαζί να πιεις ποτό, θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο τουλάχιστον 20 ευρώ.
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από Dargal »

Markos_Hdi έγραψε:Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα 4 πρώτα σημεία.

Το νερό ποιος το λέει σε αυτόν που έγραψε το κείμενο ότι έχει το συγκεκριμένο κόστος; Γνωρίζει ή του ανέλυσε κάποιος ποια είναι τα έξοδα ενός εμφιαλωτηρίου από την πηγή μέχρι το περίπτερο και τα συνέκρινε με τα έξοδα που έχει ο κάθε κολοσσός για την άντληση και διύλιση πετρελαίου μέχρι το πρατήριο;

(ευρώ)

Παραπονιέται για τους χώρους άθλησης. Ας πάει να τρέξει σε ένα δημόσιο στάδιο ή ας πάει να παίξει μπάσκετ σε ένα από τα δεκάδες γήπεδα που υπάρχουνε. Θέλει 5χ5 του οποίου η κατασκευή και συντήρηση είναι τεράστια και το θέλει τζάμπα; Θα τρελαθούμε; Και εννοείται πως είναι στον βαθμό του γελοίου υπερβολικά αυτά περί χιαστών και κακώσεων.

Αυτό με τον καφέ επίσης κρίνεται πλέον επιφανειακά. Ναι έχουμε τον πιο ακριβό καφέ και ποτό στην Ευρώπη. Όσοι έχουνε πάει στην Ευρώπη, έχουνε δει πιστεύω πως είναι οι καφετέριες πχ. Η διακόσμηση, ο χώρος και η εξυπηρέτηση δεν συγκρίνονται με αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτή η διαφορά πρέπει να καλυφθεί κάπως. Και είμαστε και υπερβολικοί επίσης και στην διαφορά της τιμής. Ένας καφές στα Starbucks σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι φθηνότερος από την Ελλάδα; Που δεν έχει καν σερβιτόρο αλλά πρέπει να περιμένεις να τον πάρεις μόνος σου;

Για τα ποτά τι να πω... ; Χαρακτηρίζει σαπουνόνερο την μπύρα "που μας σερβίρουνε" όπως πλέον γραφικά το θέτει. Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά που σας έχουνε δώσει μπόμπα μπύρα να πάω και γω για να δω πως είναι όχι τίποτα άλλο.

Τώρα για τις μπόμπες ποτά, ποιος είπε ότι στην υπόλοιπη ευρώπη είναι τόσο πολύ καθαρά; Και πάλι βέβαια είναι και οι χώροι που είναι σαφώς πάλι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αν θες στο εξωτερικό να πας σε καλό μαγαζί να πιεις ποτό, θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο τουλάχιστον 20 ευρώ.

Για το τελευταιο, μπορω να σου πω ενα μπαρακι σε pm...3ημερη ειχαμε παει, λυκειο, και μας κερναγανε αβερτα τα σφηνακια και τις μπομπες... Στυλ '' παρε 3 και δωσμου 5 ευρω... Δηλαδη στην τιμη 2 η ενος... ''Το γιατι, μας κερναγαν ετσι, το ειδαμε μετα, οταν ειδαμε τις τσεπες μας και οτι οι μισοι ειχαν γινει λιωμα.

Βεβαια, σε αυτο φταινε και οι ιδιοι οι μαθητες, που δεν εχουν κρατη και αυτο σιγουρα συμβαινει, και ισως και σε μεγαλυτερο βαθμο, και σε αλλες χωρες... Αλλα οσο για τα ''δωρεαν ποτα'' πιστεψε με υπαρχουν αρκετα μπαρ, που σου κανουν τετοια
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από ILARXOS »

Εμ! Μη πινοντας καφεδες-ποτα και μη αθλουμενος, τα προσπερασα βιαστικά αυτά!
απλά να συμπληρωσω πως εδω εχουμε τη συνηθεια, οταν πάμε για καφέ, να καθόμαστε 156 ωρες με 1 καφέ, δεσμεύοντας το τραπέζι!
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ειμαι Κοροϊδο

Το τελευταίο παράδειγμα για να δημιουργήσουμε έναν κανόνα είναι τα μπαρ για πενταήμερες και για τουρίστες στα νησιά.

Αυτά είναι οι εξαιρέσεις απλά. Τέτοια νομίζεις δεν υπάρχουνε και πολύ χειρότερα και στο εξωτερικό;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από ILARXOS »

Μάρκο δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα !
(δυστυχώς εχω να παω και στο εξωτερικό περί τα 14-15 χρόνια, οποτε δεν εχω προσωπική γνωμη !)
Anonymous

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από Anonymous »

Καποια πραγματα ειναι υπερτιμολογιμενα και καποιες εταιριες εχουν υπερκερδη. Η αληθεια βεβαια ειναι και τεραστια τα εξοδα μιας επιχειρησης ακομα και το ψιλικατζηδικο εχει αναλογικα τεραστια εξοδα για την δυναμικη του.
Helistas
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Ειμαι Κοροϊδο

Δημοσίευση από Helistas »

Οτι λεω τα λεω με διαθεση συζητησης και οχι αρνητικης εναντιωσης...

Markos_Hdi έγραψε:Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα 4 πρώτα σημεία.

Με αυτη την λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχουν εταιριες που μπορουν να πουλησουν το νερο 20 λεπτα το μπουκαλακι ομως, και υπαρχουν...

Markos_Hdi έγραψε:Παραπονιέται για τους χώρους άθλησης. Ας πάει να τρέξει σε ένα δημόσιο στάδιο ή ας πάει να παίξει μπάσκετ σε ένα από τα δεκάδες γήπεδα που υπάρχουνε. Θέλει 5χ5 του οποίου η κατασκευή και συντήρηση είναι τεράστια και το θέλει τζάμπα; Θα τρελαθούμε; Και εννοείται πως είναι στον βαθμό του γελοίου υπερβολικά αυτά περί χιαστών και κακώσεων.

Εννοεις τα παρατημενα απο 10ετιας (τουλαχιστο) Δημοτικα γηπεδα, παιδικες χαρες και λοιπους δημοσιους χωρους αθλησης;(μιλαω για την περιοχη μου τουλαχιστο)
Οσο περί χιαστών και κακώσεων, Γνωριζω τουλαχιστο 3 περιστατικα φιλων και γνωστων.

Markos_Hdi έγραψε:Αυτό με τον καφέ επίσης κρίνεται πλέον επιφανειακά. Ναι έχουμε τον πιο ακριβό καφέ και ποτό στην Ευρώπη. Όσοι έχουνε πάει στην Ευρώπη, έχουνε δει πιστεύω πως είναι οι καφετέριες πχ. Η διακόσμηση, ο χώρος και η εξυπηρέτηση δεν συγκρίνονται με αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Αυτή η διαφορά πρέπει να καλυφθεί κάπως. Και είμαστε και υπερβολικοί επίσης και στην διαφορά της τιμής. Ένας καφές στα Starbucks σε μια ευρωπαϊκή πόλη είναι φθηνότερος από την Ελλάδα; Που δεν έχει καν σερβιτόρο αλλά πρέπει να περιμένεις να τον πάρεις μόνος σου;

Πηγη ο κολητος μου (μαγειρας στο επαγγελμα) που κανει κοστολογηση στα μαγαζια που κατα καιρους δουλευει: Με 1,5 ευρω ανα καφε, Βγαινουν τα εξοδα σε αμοιβη εργαζομενων, ενοικιο, φορους, κερδος μαγαζιου κλπ. Στο κατω κατω τοτε γιατι εχει βρωμησει ο τοπος απο καφετεριες που ανοιγουν συνεχως; Αν δεν θυσαβριζαν, θα τις ανοιγαν;

Markos_Hdi έγραψε:Τώρα για τις μπόμπες ποτά, ποιος είπε ότι στην υπόλοιπη ευρώπη είναι τόσο πολύ καθαρά; Και πάλι βέβαια είναι και οι χώροι που είναι σαφώς πάλι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αν θες στο εξωτερικό να πας σε καλό μαγαζί να πιεις ποτό, θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο τουλάχιστον 20 ευρώ.

Αυτο σημαινει οτι πρεπει να το αποδεχομαι;

ChrPat έγραψε:Οπως και να εχει, σημασια εχει τι πραττουν.
Και θυμησου, αν ειχες ακουσει, πριν κανα μηνα, που φοιτητες ειχαν κλεισει για κανα τεταρτο το καναλι της ΝΕΤ, και επαιζε στους δεικτες, ενα πανο του οποιο το περιεχομενο, αγνοω. Και το αγνοω, διοτι δεν μου εμεινε μεσα στο μυαλο. Διοτι, τα αλλα καναλια το σκεπασαν και αυτο... Οσο μπορουσαν τουλαχιστον.
Και απο οσο θυμαμαι, δεν νομιζω να επιβληθησαν πουθενα κυρωσεις για αυτο.

Δηλαδη θες να μου πεις οτι σε ενα κτιριο με απολυτο ελεγχο εισοδου, περασαν τοσα ατομα με πλακατ, πανο και δεν ξερω γω τι αλλο χωρις να τους παρει χαμπαρι κανεις; Γιατι η δικαιολογια ηταν οτι ητανε σε γκρουπ επισκεπτων γιαυτο και δεν τους απαγορευθηκε η εισοδος. Τα πανω που φυτροσαν; Για εμενα καραστημενο του κερατα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης