Πρόσληψη για Εποχικούς Πυροσβέστες (2019)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ilia

Δημοσίευση από ilia »

Panos έγραψε:Παιδιά, σίγουρα θα ξαναβγάλει λόγω των Ειδικών Φρουρών και του Λιμενικού. Σίγουρη ΔΟΥΛΕΙΑ και όχι ΕΠΟΧΙΚΗ όπως εδώ. Κυρίως θα αδειάσουν θέσεις εργατών διότι οι θέσεις που καλύφθηκαν από τους οδηγούς είναι άτομα που το 90% είναι πάνω από 28 ετών. Οπότε και πάλι να βγει νέα προκήρυξη του χρόνου, αν δεν έχεις πάει ΕΔ δεν πρόκειται να μπείτε. Όπως και την ιδιότητα του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ οι ΠΠΥ και οι ΜΟΝΙΜΟΙ την έχουν ξεφτιλίσει, διότι φοβούνται με τον νέο νόμο όπου εάν βοηθήσεις σε κατάσβεση πυρκαγιάς και σώσεις ανθρώπινη ζωή ή περιουσία κάνεις αίτηση για να μπεις μόνιμα στο σώμα με την επόμενη εκπαιδευτική σειρά. Γι΄αυτό τον λόγο τους βάζουν στα τηλέφωνα. Μέχρι να γίνει, αυτό το οικογενειακό μαγαζάκι που λέγεται ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, αξιοκρατικό το σύστημα όπως στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία, κλπ αρκεστείτε στις προκηρύξεις ή βρείτε αλλού δουλειά. Και εμένα, ενώ γούσταρα σώματα ασφαλείας και στρατό, ενώ είχα τα μόρια από τις πανελλήνιες, ΔΜς, γενικώς όλα, με έκοβαν στο ύψος (1.68), ήταν μια ευκαιρία τώρα με τους εποχικούς, δεν έκατσε όμως, προχωράμε, η ζωή δεν σταματάει εδώ, εαν θέλετε ένα επάγγελμα να προσφέρετε, πάτε ΕΚΑΒ (που θα το εντάξει στα σώματα ασφαλείας ο Κούλης σε λίγο καιρό, αλλά φωνάζουν οι συνδικαλιστές για να μην υπάρχουν βαθμοί και ιεραρχία), νοσηλευτές στα νοσοκομεία, κλπ...

Υ. Γ.: Τι μας έδειξε η φετινή προκήρυξη; Ότι εάν είχες δίπλωμα Γ' κατηγορίας ήσουν σίγουρα μέσα. Όπως στην 1η ΕΜΑΚ ζητούσαν 50 οδηγούς και έκαναν αίτηση 53, και μετά τις υπογραφές των συμβάσεων βρέθηκαν 24 θέσεις κενές. Οπότε βγάλτε ότι δεν έχετε για να μαζέψετε μόρια και ποτέ δεν ξέρετε!

με 1,68 που εισαι ορθος κανανε και σε κοψανε στην αμερικη δε περνουσες ουτε απεξω πυστεψεμε. Το υψος ειναι το συμαντικοτερο στα σωματα ασφαλειας ειδικα στη πυροσβεστικη εγω υψος 1,88 και εχω δυσκολευτει σε φαση. Εποχικους εχουμε και 1,60 (κακως θα επρεπε να τους κοβουνε) τα κρητηρια ενωειτε ειναι αντισυνταγματικα οπως πχ πολυτεκνεις που υπαρχει μονο στην ελλαδα αλλα οχι και το υψος ρε φιλε. Με το ιδιο σκεπτικο να περνουνε και 1,60-200 κιλα ατομα.(συγνωμη που αλλα μην το παρεις οτι στην λεω) Κοιταχτε ολοι εσεις νομιζετε οτι θα πατε εποχικοι και θα σας πουνε απο τη πρωτη μερα θα σας βαλουμε στο σωμα, οταν απο τη πρωτη μερα θα φατε το ακυρο και θα σας πουνε οποιος ηρθε για να γινει μονιμος να φυγει γτ αυτο δε γινεται θα σας πω εγω. Για να χανεις τα καλοκαιρια σου για 4 μηνες δουλεια και να περιμενεις τουλαχιστον 7-10 χρονια μπας και γινει τιποτα πρεπει να το θες πολυ, αν θελετε παντε σε δημους που βγαζουνε συμβαση 12 μηνες και εισαι πολυ περισσοτερο καιρο και πολυ πιο χαλαρα. Οδηγος ειναι πιπα μεγαλη με της ευθινες που εχεις και τα πραγματα που εχεις να κανεις.

υγ τους εθελοντες δεν ειναι οτι δεν τους βαζουνε πουθενα λογο οτι αν σωσουνε περιουσια θα μπουν στο σωμα, ξερω παλιο εθελοντη που το εχει κανει 2 φορες κι ολας και δεν μπηκε πουθενα. Ειναι οτι μετα το 2011 δεν εχουνε λεφτα να τους δωσουνε εξοπλισμο και ουτε θα βρουνε. Οποτε σαν εθελοντης θα σηκωνεις τηλεφωνα η θα παιζεις pink ponk.

YΓ 2 Οι κενες θεσεις βρεθηκαν στην εμακ γτ κανεις δε δεχτηκε να χασει το καλοκαιρι του για 4 μηνες δουλεια ειδικα οταν δεν υπαρχει καμια προοπτκη προς το παρων για επεκταση συμβασης η κατι αλλο.

Λεο

Δημοσίευση από Λεο »

Αδερφέ κ εγώ 168 είμαι αλλά σωματικα είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση εξήγησε Μ ακριβώς, σε τι είσαι καλύτερος εσύ που είσαι 188; κ γιατί σε ενδεχόμενη προκύρηξη εγώ να κοπω που μπορεί να είμαι καλύτερος σε αθλητικά προσόντα από πολλούς πάνω από 170; είναι δίκαιο αυτό;
Panos

Δημοσίευση από Panos »

Κατα την γνωμη μου ilia το ύψος δεν έπρεπε να ήταν προϋπόθεση ένταξης στα Σ. Α. Ούτε στο Στρατό. Άμα θες να κόψεις άτομα αυστηροποίησε το ΔΜς, τα αθλήματα, κλπ... Διότι το βάρος με μια δίαιτα ρυθμίζεται, το ύψος όσο και να σε τραβήξουν, περισσότερο από ότι είναι γραμμένο στο DNA σου, δεν πρόκειται να γίνει. "Με το ιδιο σκεπτικο να περνουνε και 1,60-200 κιλα ατομα" γι΄αυτό είναι ο ΔΜΣ για να μην παίρνουν υπέρβαρους ή ανορεκτικούς. Π. Χ. Και εσύ που είσαι 1,88 δεν μπορείς να μου είσαι 100+ ή 70-. Και στη Αμερική Επειδή η εισαγωγή είναι με αιτήσεις, και όχι με εξετάσεις όπως εδώ με τις πανελλήνιες, κάνουν 1000 άτομα κάθε χρόνο και από την εκπαίδευση περνάνε τα 100 και εάν κοπείς σε αποκλείουν δια παντός (δλδ σου αυστηροποιούν την εκπαίδευση) ... Σου δίνουν ΟΜΩΣ την ευκαιρία να προσπαθήσεις για κάτι που σου αρέσει και δεν το βλέπεις απλά σαν μια δουλειά που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα έχεις το μισθουλάκο σου.
ilia

Δημοσίευση από ilia »

Panos έγραψε:Κατα την γνωμη μου ilia το ύψος δεν έπρεπε να ήταν προϋπόθεση ένταξης στα Σ. Α. Ούτε στο Στρατό. Άμα θες να κόψεις άτομα αυστηροποίησε το ΔΜς, τα αθλήματα, κλπ... Διότι το βάρος με μια δίαιτα ρυθμίζεται, το ύψος όσο και να σε τραβήξουν, περισσότερο από ότι είναι γραμμένο στο DNA σου, δεν πρόκειται να γίνει. "Με το ιδιο σκεπτικο να περνουνε και 1,60-200 κιλα ατομα" γι΄αυτό είναι ο ΔΜΣ για να μην παίρνουν υπέρβαρους ή ανορεκτικούς. Π. Χ. Και εσύ που είσαι 1,88 δεν μπορείς να μου είσαι 100+ ή 70-. Και στη Αμερική Επειδή η εισαγωγή είναι με αιτήσεις, και όχι με εξετάσεις όπως εδώ με τις πανελλήνιες, κάνουν 1000 άτομα κάθε χρόνο και από την εκπαίδευση περνάνε τα 100 και εάν κοπείς σε αποκλείουν δια παντός (δλδ σου αυστηροποιούν την εκπαίδευση) ... Σου δίνουν ΟΜΩΣ την ευκαιρία να προσπαθήσεις για κάτι που σου αρέσει και δεν το βλέπεις απλά σαν μια δουλειά που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα έχεις το μισθουλάκο σου.

PANO συμφωνω αλλα αν ειναι ετσι να καταργηθουν ολα τα αντισυνταγματικα κρητιρια που υπαρχουνε μονο στην ελλαδα.

ορια ηλικιας τοσο χαμηλο, πολυτεκνεια (λομπι πολυτεκνων για ψηφους ομως)

αυτα μονο made in greece.

Και με 1,68 παντου μπαινεις και εποχικος Και ολα κομπλε αλλα για πυροσβεστικη στο ξανα λεω θα σε δυσκολεψει.

εποχικος εσεις που δεν εισαι μεσα νομιζεις οτι ειναι ολα ωραια χαχαχ 2 μηνες δεν εχουμε πληρωθει, δεν υπαρχει καμια προοπτικη προς το παρων. Και απο τη πρωτη μερα καποιοι καλοθελητες μας ειπανε μην ελπιζετε σε τιποτα. Κατι αλλοι καλοθελητες επισης μας λενε δε θα παρει του χρονου κανενα και τετοια (αυτο δε το πυστευω) γενικα ειναι μια δουλεια δυσκολη που τα ακυρα πεφτουν βροχη. Δεν θελω να αποθαρυνω κανενα αλλα απο τη πρωτη μερα φαγαμε το ακυρο. Ευχομαι να συμπληρωσει με ατομα και να μπουνε οσοι το θελουν και αντεχουν αλλα να μην διωξουν εμας που ειμαστε μεσα γτ θα ειναι μεγαλη αδικια.

iceman2
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από iceman2 »

Ρε παιδια να ρωτησω κατι εσας που ειστε μεσα που λογικα κατι θα εχετε ακουσει.. συμφωνα με το καινουριο νομο πδ 36/2019 το αρθρο 3 αναφερει οτι η προκηρυξη θα βγαινει καθε ετος και μαλιστα το γεναρη. Οποτε μηπως τελικα σταματαει η αυτοματη ανανεωση των συμβασεων καθε αντιπυρικη περιοδο; Και θα ξεκινησει μια νεα κατασταση οπου καθε χρονο θα βγαινει προκηρυξη;
Ζορζ

Δημοσίευση από Ζορζ »

Tasos έγραψε:Θα ηθελα να ρωτησω επιτρεπονται τα γενια (περιποιημενα) στη πυροσβεστικη οπως στο ναυτικο; Η απαγορευονται οπως στο στρατο;

Απαγορεύεται αυστηρά ενωειτε και αν πας σε καμία εμακ και είσαι αξύριστος τη καμπάνα την έχεις στο τσεπάκι

2 Μαλ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από 2 Μαλ »

Καλησπέρα ! Αφού δεν επιλεχθηκα σαν εποχικός έχω σκοπό να κάνω τα χαρτιά μου φέτος σαν εθελοντής με την ελπίδα ότι θα ξαναβγεί προκήρυξη και θα συγκεντρώσω περισσότερα μόρια. Γνωρίζετε αν τα μόρια του εθελοντή προσμετρώνται κατευθείαν με την εισαγωγή του στον σταθμό ή αν πρέπει να συμπληρωθεί ενας χρόνος ; ευχαριστώ εκ των προτέρων
iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Οχι φιλε μου πρεπει να περασει ακριβως ενας χρονος για να ξεκινησει η μοριοδοτηση. Θα πρεπει να εχεις "γραψει" 12 μηνες επι 3 τουλαχιστον 8ωρες υπηρεσιες καθε μηνα.

Η λογικη λεει οτι θα ξαναβγει προκηρυξη.

Ισως να βγαινει και καθε χρονο καθως ο καινουριος νομος πδ 36/2019 αρθρο 3 αυτο οριζει. Και αυτο ουσιαστικα ειναι και το πιο αξιοκρατικο. Να δινει τι δυνατοτητα σε καποιο καινουριο να μπει λογω των προσοντων που εχει, αλλα παραλληλα να δινει εξτρα μοριοδοτηση στους παλιους λογο προυπηρεσιας.

Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Το να βγαινει καθε χρονο δεν το οριζει πουθενα και κανενας νομος, οπως επισης δεν συμφερει το κρατος... Υγειονομικες-αθληματα-ιματισμος, εκπαιδευση εργατοωρες εκπαιδευτων-υπαλληλων υγειονομικες κλπ...

ολα αυτα ειναι κοστος.

καλα θα κανει ο φιλος πιο επανω να εγγραφει σαν εθελοντης και χαμενος ο χρονος δεν θα παει...

του χρονου ή θα βγαλει μια προκ εποχικων που η μοριοδοτηση των φετινων εποχικων θα ειναι σαν δικλειδα ασφαλειας ετσι ωστε να

ειναι παλι μεσα, και απο εκει και περα θα διαγωνιστουνε και οι υπολοιπο υποψηφιοι

ή θα ανανεωσει τους εποχικους του 2019 και θα βγαλει εξτρα προκ για νεους εποχικους.

δεν γινεται καθε χρονο να παιρνει διαφορετικα ατομα.

ακομα και με μια αντιπυρικη φετος τα παιδια ξερουνε 5 πραγματα περισσοτερα απο εναν που δεν εχει μπει, αρα δεν υπαρχει λογος να αφησει εξω εναν που ηδη μπηκε και να παρει εναν αλλον που δεν ξερει τη δουλεια.

ετσι κ αλλιως αξιοκρατικα μπηκανε ολα τα παιδια και φετος με λυκεια, μοριοδοτηση κλπα.

iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Κυνηγε τα ιδια λεμε... Προκηρυξη και του χρονου και καθε χρονο μαλλον και απλα οσοι ειναι τωρα μεσα θα ειναι και τοτε λογω της εξτρα μοριοδοτησης και αυτο ειναι αξιοκρατικο. Στο τι λεει ο νομος θα διαφωνισω... Καθως λεει ξεκαθαρα:

Άρθρο 3 Προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 1. Για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου σε προσωπικό, εκδίδεται από τον Αρχηγό του Π. Σ. το μήνα Ιανουάριο κάθε έτους προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι από όλη τη χώρα. Στην προκήρυξη αναφέρεται ο αριθμός των προσλαμβανόμενων από κάθε κατηγορία σε κάθε Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τα απαιτούμενα προσόντα, ο τόπος και τα όργανα παραλαβής των δικαιολογητικών, η ημερομηνία και ο τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας πρόσληψης, η χρονική διάρκεια και το είδος της σύμβασής τους καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Η προκήρυξη αναρτάται στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και δημοσιεύεται υποχρεωτικά σε μία τουλάχιστον τοπική εφημερίδα και σε μία εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Π. Σ... κτλπ

Οσον αφορα το διαδικαστικο κοματι που λες καλο ειναι ολοι οσοι ειναι μεσα τωρα να ξαναπερασουν τις διαδικασιες ωστε να ειναι υποχρεωμενοι να ειναι παντα σε εγρηγορση και με καλη υγεια και η εκπαιδευση μονο καλο θα τους κανει να τη τρωνε στη μουρη καθε χρονο και αυτοι.

Οτι λεω ειναι δικη μου αποψη-μαντεψια αλλα ο νομος ειναι νομος... Τωρα ας κανουν οτι θελουν... Απλα μη μου λες οτι κανενας νομος δεν το οριζει αυτο... Λεει ξεκαθαρα καθε χρονο προκηρυξη

Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Αυτο δεν Σημαινει οτι θα βγαζει καθε χρονο προκ. Ειναι στη δικαιοδοσια του εκαστοτε αρχηγου εαν υπαρχουν αναγκες να ζητησει ατομα εποχικης απασχολησης.

Ποτε δεν εβγαζε καθε χρονο. Η τελευταια προκ του 08 εβγαλε τοτε και συνεχως ανανεωνε τις συμβασεις. Δεν ξανα διαγωνιστηκανε τα παιδια. Καπως ετσι παιζει να γινει Και με τους εποχικους του 2019.

Οσοι μπηκανε φετος (ακομη και Με οαεδ) θα ειναι και του χρονου μεσα με Την εξτρα μοριοδοτηση που θα δωσει (αν θα βγαλει ξανα προκ) γιατι δεδομενου οτι πηρε και τους επιλαχοντες και (τα παιδια θα δουλεψουνε-αρα φανουνε χρησιμοι στο σωμα κανα μηνα και κατι), το πιο πιθανον ειμαι να κανει ανανεωση τις συμβασεις των παιδιων γτ δεν γινεται (συμφωνα με τη λογικη και με το τι εγινε παλιοτερα) να περνανε τωρα διαδικασιες αθληματα υγειονομικες εκπαιδευση κλπα και σε 3-4 μηνες να ξανα μπουνε σ αυτη τη διαδικασια.

Αν θα χρειαστει κ αλλους (που αυτο ακουγεται) θα εκδωσει κ αλλη προκ εποχικων. Τωρα εαν θα πρεπει να περασουνε αθληματα ξανα οι φετινοι συμφωνα με τη δικη σου λογικη δεν εχει νοημα πρωτον και δευτερον εαν γινει να γινει και στους 5ετης να δεις ουτε οι μισοι των μισων δεν θα μεινουν αρα δεν παιζει αυτο.

Οσοι δεν μπηκανε φετος ας κοιταξουνε να μαζεψουνε κανενα μοριο, οσοι μπηκανε κατα 90% θα ειναι και παλι στο σωμα με οτι συνεπαγεται αυτο.

iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Δεν ξερω.. μακαρι για τα παιδια που ειναι μεσα να μη φυγει κανεις και να μπουν και αλλοι τοσοι... Οσον αφορα για το προκηρυξη που λεω καθε χρονο.. ενοειτε αμα εχει τις αναγκες αυτες το σωμα.. τεσπα οπως ειπα μακαρι το καλυτερο για ολους?; Εγω προσωπικα ειμαι στην αναμονη αποτελεσματων για ΕΦ...

Οσοι συμμετεχετε απο εδω καλη σας επιτυχια!!!

2 Μαλ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από 2 Μαλ »

Ωστόσο από ο, τι ακούω έχουν φύγει αρκετοί για να δηλώσουν ειδικοί φρουροί όπου εξασφαλίζεται η μονιμότητα. Μακαρι να πάρει επιπρόσθετους ώστε να μην μπαίνουν οι ήδη υπηρετούντες σε νέα διαδικασία αλλά και να δωθεί ευκαιρία σε άλλους. Όσο αναφορά τα αθλήματα με 5ετεις κτλ προσωπικά με αυτά που έχω δει θα πρέπει ανά 2ετια να περνούν αθλήματα καθώς λόγω καθηστικης ζωής πολλοί έχουν αχρηστευτεί ( όχι όλοι βέβαια καθώς υπάρχουν πολλοί μαχιμοι)
iceman2

Δημοσίευση από iceman2 »

Τι εννοεις εχουν φυγει; Παραιτηση;
2 Μαλ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από 2 Μαλ »

Ναι στην περιοχή μου τουλάχιστον...
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες